Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Μία αθώωση αυτοδιοικητικού με πολιτική διάσταση

 

 Το Πράσινο Κίνημα, με ικανοποίηση, αντιμετωπίζει την αθώωση του Άγγελου Νταβία, για την απόφασή του να προχωρήσει σε καταγγελία για τα κλεμμένα γραμμάτια στο Χαλάνδρι. Ο γνωστός αυτοδιοικητικός, τόλμησε να πάει τα στοιχεία στη δικαιοσύνη και κυνηγήθηκε από τους εμπλεκόμενους.

Το σκεπτικό του δικαστηρίου ότι ενήργησε με γνώμονα το καλό του Δήμου του και η αθώωση του, έχει και μία σαφέστατη πολιτική διάσταση. Σε μία εποχή που οι πολίτες, απαιτούν την πλήρη διαφάνεια, και τη χρηστή διοίκηση, δεν μπορεί να υπάρχουν αυτοδιοικητικοί, οι οποίοι βάλλονται και σέρνονται στα δικαστήρια, επειδή κινήθηκαν θεσμικά και προσπάθησαν να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του Δήμου τους.

Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο πολιτικούς συμψηφισμούς και συγκαλύψεις. Ειδικά, μετά το τραγικό συμβάν των Τεμπών, η έννοια της πολιτικής ηθικής είναι στην κορυφή της ατζέντας. 

Το ίδιο ισχύει και για τα ΜΜΕ, τόσο τα πανελλαδικής εμβέλειας, όσο και για τα τοπικά.

 Έτσι, με ικανοποίηση είδαμε, ότι το σύνολο των αυτοδιοικητικών ΜΜΕ, φιλοξένησαν την αθώωση του Άγγελου Νταβία, λειτουργώντας, έτσι με την πρέπουσα δεοντολογία. Μοναδική εξαίρεση, ένα αυτοδιοικητικό site το οποίο δεν φιλοξένησε, μέχρι στιγμής, το δελτίο τύπου της αθώωσης του, ενώ την ίδια στιγμή, έχει δελτίο τύπου της άλλη πλευράς, το οποίο αφήνει παραπλανητικό μήνυμα που όποιος το διαβάσει, εύλογα θα μπορούσε να θεωρήσει ότι δεν υπάρχει αθώωση. Σε πολιτικό επίπεδο αυτό είναι απαράδεκτο, ενώ δεν έχει τηρηθεί και ο βασικός κανόνας δημοσιογραφικής δεοντολογίας των ίσων αποστάσεων και της έκφρασης όλων των πλευρών.
 

Το Πράσινο Κίνημα, στήριζε εξ αρχής πολιτικά τον Άγγελο Νταβία, όχι επειδή είναι μέλος του, αλλά επειδή σε αυτή την υπόθεση κινήθηκε με βάση προβλεπόμενες διαδικασίες και προστάτεψε το δημόσιο συμφέρον. Και για εμάς, αυτή είναι η ουσία της πολιτικής…

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Go Green για τη ζωή μας