Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Αυτοδιοικητικές Εκλογές: “Πίεση” 70 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για απλή αναλογικήΔεν είναι μόνο ο Πρωθυπουργός και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, που τάσσονται υπέρ της απλής αναλογικής από τις ερχόμενες Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές, αλλά και σχεδόν η μισή κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Σύμφωνα με πληροφορίες του epoli.gr 70 Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κατά τις συναντήσεις τους με τον Υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, θεωρούν “αδιαπραγμάτευτη” την εφαρμογή της απλής αναλογικής στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2019 και μάλιστα χωρίς “όρια”. «Απλή, ανόθευτη απλή αναλογική» τόνισαν χαρακτηριστικά.

Οι Βουλευτές – παίρνοντας μηνύματα υποψηφίων – χαρακτήρισαν την εφαρμογή της απλής αναλογικής ευκαιρία διοίκησης ή συνδιοίκησης παρατάξεων, που μέχρι σήμερα και με το ισχύον εκλογικό σύστημα δεν έχουν τη δυνατότητα να πράξουν, αλλά και ούτε στο μέλλον θα έχουν, αν δεν αλλάξει αυτό.

Πάντως, σύμφωνα με ρεπορτάζ του epoli.gr άνω του 65% των αντιπολιτευτικών παρατάξεων στα Δημοτικά Συμβούλια τάσσονται αναφανδόν υπέρ της απλής αναλογικής, με τους Δημάρχους από την πλευρά τους, ωστόσο, να κάνουν λόγο για «σίγουρη ακυβερνησία των Δήμων». «Εδώ με αυτό το εκλογικό σύστημα και χάνουμε την πλειοψηφία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν μπορούμε να ψηφίσουμε προϋπολογισμό και να διοικήσουμε. Θα το πράξουμε με την απλή αναλογική, όταν για την διοίκηση του Δήμου μπορεί να χρειαστεί ακόμη και η συνεργασία 3 και 4 παρατάξεων;» διερωτήθηκε Δήμαρχος της Αττικής, μιλώντας για το θέμα στο epoli.gr.

Σε ένα άλλο θέμα πάντως των Αυτοδιοικητικών Εκλογών, αυτό της εφαρμογής “διπλού ψηφοδελτίου” (ένα με τους υποψηφίους Δήμαρχους και ένα δεύτερο με τους Δημοτικούς Συμβούλους) καλά γνωρίζοντες τα πράγματα του Υπ. Εσωτερικών κάνουν λόγο για «ιδέα που εγκαταλείπεται» και κοινό ψηφοδέλτιο υποψήφιων Δημάρχων – Δημοτικών Συμβούλων.

epoli.gr


ΣΧΟΛΙΟ: 

ΤΕΛΕΙΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΤΕΛΙΩΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΑΠΛΟΚΩΝ! 

ΒΓΑΛΤΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ! 

ΚΑΜΙΑ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ!

ΟΛΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟΙ.

ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝΘΑ ΞΕΡΑΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟ!

ΚΑΝΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΤΟΜΗ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΟΥΝ επειδή η κοινωνία τους έχει ξεπεράσει.

65% των ανιπολιτευόμενων δημοτικών παρατάξεων είμαστε υπέρ.

Αυτή θα είναι η αρχή ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ που θα αρχίσει ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ της κοινωνικής οργάνωσης.


Α.Ν.

ΡΕ ΤΙ ΠΑΘΑΜΕΕΕΕΕ ......


Πέτρες, Πετρούλες, 
Ρουμπίνια, Ρουμπινάκια, 
Ζαφείρια, Ζαφειράκια,  
Χαζούλια, Χαζουλάκια, 
ΒλάΧος και Βλαχάκης, 
Άγγινάρες και Κουκιά, 

ενοχικά ρουφιανάκια και .....

.... ΓΑΤΟΝΙΑ!
ΕΧΩ ΞΕΡΑΘΕΙ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ!

ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ


ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Επιστρέφουμε τους αναληθείς χαρακτηρισμούς περί κατήφορου και μικροπολιτικής της Ένωσης μας και διαψεύδουμε τις κατηγορίες περί προσωπικών προσβλητικών επιθέσεων ενάντια σε αιρετούς οποιασδήποτε Δημοτικής Παράταξης.

Το έργο και τη δράση μας την κρίνουν οι γονείς των μαθητριών και μαθητών του Χαλανδρίου.

Απευθύνουμε δημοσίως αίτημα να τεθεί άμεσα στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου ως θέμα συζήτησης τα ζητήματα Παιδείας που απασχολούν τους γονείς και τους Συλλόγους Γονέων Χαλανδρίου τους οποίους εκπροσωπούμε ως Δευτεροβάθμιο Όργανο τους.

Καλούμε δε, τους γονείς να παρευρεθούν στη συζήτηση αυτή.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ

ΣΧΟΛΙΟ: Με ανάρτηση επιστολής στο blog της Ένωσης ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ του ΔΣ διαφοροποιείται από τις τελευταίες ανακοινώσεις της Ένωσης Γονέων.
Εμείς δεν θα συνεχίσουμε γιατί είναι ανούσιο να μιλάς με ανθρώπους που θεωρούν ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ότι μπορούν να προσθέτουν μία λέξη για να δημιουργούν εντυπώσεις όπως κάνανε στην πρότασή τους " διαψεύδουμε τις κατηγορίες περί προσωπικών προσβλητικών επιθέσεων ενάντια σε αιρετούς οποιασδήποτε Δημοτικής Παράταξης".
Εμείς δεν μιλήσαμε για ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ επιθέσεις. Μιλήσαμε για αναίτιες και ανοίκειες ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ επιθέσεις
Τους θυμίζουμε τι έγραψαν στο πρώτο κατάπτυστο κείμενό τους:

"Από την συνάντηση έλαμψαν δια της απουσίας τους οι εκπρόσωποι του «Περικλή» και των Δημοτικών Παρατάξεων, με φωτεινή εξαίρεση τους ανεξάρτητους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Γ. Καλομοίρη και Θ. Αλεξίου, γεγονός που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση και επικριτικά σχόλια."
..........................................................................................

Συμπερασματικά: Διαπιστώσαμε ότι τα ζητήματα της Παιδείας ενδιαφέρουν πολύ λίγους από τους εμπλεκόμενους φορείς"

Αυτό είναι ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ λοιπόν. Και τέλος πάντων ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ οι ΑΡΧΗΓΑΡΕΣ της Ένωσης να κρίνουν εκείνοι αν και πότε έχουν δικαίωμα οι αιρετοί να προσβάλλονται.
Κάποιοι δεν έχουν τον δικό τους ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΧΥΔΕΡΜΙΣΜΟ, τι να κάνουμε. Είναι πιο ευαίσθητοι.

Η συντήρηση του θέματος από την Ένωση της Πετράκου νομίζω ότι δείχνει σε κάθε καλόπιστο αν παίζουν ή όχι παραταξιακό - κομματικό παιχνίδι.

Και βέβαια η ένταξη θέματος στο δημοτικό συμβούλιο - μέσα σε αυτές τις συνθήκες - είναι προφανές σε κάθε λογικό άνθρωπο ότι στόχο ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

Οπότε αυτό το αίτημα ίσως πρέπει να ικανοποιηθεί ..... εν ευθέτω χρόνο και όχι άμεσα, διότι ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ αν πιαστούμε μαλλί με μαλλί, όπως τελικά φαίνεται ότι επιθυμεί η Ένωση που συντηρεί το θέμα με πόλεμο ανακοινώσεων.
Και ελπίζω σε αυτό να συμφωνεί μαζί μου η μεγάλη λογική πλειοψηφία των γονέων.


ΥΓ 2: Κάποιοι από τον χώρο της εκπαίδευσης - που μίλησα το Σ-Κ - μου λένε ότι υπάρχουν "σχεδιασμοί" για πρόκληση αναταραχής και καταλήψεων στα σχολεία από συνδικαλιστικές δυνάμεις και των καθηγητών, που προσπαθούν να βάλουν μπροστά τους μαθητές για να κλείσουν σχολεία. Κάποιοι έχουν επιλέξει την πόλωση στα εκπαιδευτικά θέματα αλλά δεν τους βγαίνει.