Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

ΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΔΗΣ: OPEN STUDIO 2015


                           Το ΣΑΒΒΑΤΟ 28 και την ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
                                   (από τις 11.00 το πρωΐ ως τις 9.00 το βράδυ)
            το στούντιό μου στο Χαλάνδρι θα είναι ανοικτό για όσους ενδιαφέρονται
                να δουν  νέα έργα, μικρά, σε χαρτί ή ξύλο, κουτιά ζωγραφισμένα,
                                      σχέδια, κολλάζ και μικρογλυπτά.
                                                                                               Φιλικά
                                                                                       Νίκος Οικονομιδης
 
  Σόλωνος 12                       Τηλ. 210 6841894                 www.nikosoikonomidis.com
  Χαλάνδρι 15232                        6979 085756                       noikonomid@gmail.com

ΙΑΣΩ GENERAL:ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΒΗΤΗ ΣΕ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΤΙΜΗ


ΧΑΧΑ! "Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ"ΧΑΧΑ! "Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ"

Αυτό είπε ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος εχθές, ειρωνευόμενος (ο απερίσκεπτος) τον Νταβία κατά την σύσκεψη για το Πεύκο Πολίτη, όταν παρευρισκόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι αναζητούσαν την θέση των οικοπέδων τους στον χάρτη της πολεοδομικής μελέτηςμ όπως αυτός διαμορφώθηκε μετά την κατάργηση της Ελ. Πεντέλης.

"Αυτή είναι η διαπλοκή του Χαλανδρίου" είπε - νομίζοντας ότι τρολλάρει τον Νταβία - ο δήμαρχος.
Για να αποκτήσει συμμάχους για το επόμενο θέμα, όπου ήθελε να οδηγήσει την συζήτηση. Μετά το "χαζοκαλαμπουράκι" άρχισε  να ουρλιάζει: "Εγραψες για offshore .... Θα σου κάνω αγωγή. Θα σου πάρω 50 χιλιάρικα" .

Ρούσσος καπνίζων.

Ο Νταβίας τον έγραψε και συνέχισε να συζητάει με τους μελετητές επί της ουσίας λέγοντάς του όμως "ΚΑΝΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΑΓΩΓΗ".

Αλλά μια και - νομίζει - ότι μας τρολλάρει ο μεγάλος αυτός  δήμαρχος να του κάνουμε δημόσια ένα ερώτημα γιατί είναι ικανός να μην έχει πάρει και χαμπάρι. Μήπως ασχολείται με τον δήμο; ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ fb προσπαθεί να τρομοκρατήσει όσους τους κάνουν κριτική.

Ξέρεις - λοιπόν δήμαρχε -  ποιο ΠΟΛΙΤΙΚΟ - ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΤΕΛΕΧΟΣ γαλάζιας απόχρωσης - όπως άλλωστε και όλοι οι συνεργάτες σου - προερχόμενο από δήμο παραλίας μεριά, είναι εκπρόσωπος κυπριακής offshore με μεγάλα συμφέροντα στο Π. Πολίτη;
Κυπριακής offshore που εμφανίζεται να  δηλώνει έδρα .... έναν οίκο Ευγηρίας;;

Θέλετε να συνεχίσουμε;;;;
ΜΗΝ ΞΥΝΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΜΑΓΚΟΥΡΑ ΤΟΥ ΤΣΟΠΑΝΗ!

Που θα μας τρολάρεις κιόλας χασκογελώντας, γιατί πιστεύουμε ότι στο Χαλάνδρι  ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ....

ΕΝΩ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

ΜΗΝ ΧΕΣΩ.

ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ Τα ψέματα τελείωσαν για την αντιπλημμυρική προστασίαΗ Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) με επικεφαλής τον πρόεδρο Ηρακλή Γκότση. Στη συνάντηση μετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Χρήστος Καραμάνος. Συζητήθηκαν η δεύτερη αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ Αττικής καθώς και το θέμα των έργων του αντιπλημμυρικού σχεδιασμού.

Μετά το πέρας της συνάντησης, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου δήλωσε σχετικά με το ζήτημα του αντιπλημμυρικού σχεδιασμού: «Τα ψέματα τελείωσαν για την αντιπλημμυρική προστασία. Ήλθε η ώρα να πάψουν οι κάθε είδους δικαιολογίες αδράνειας και να ξεκινήσουν τα έργα. Έργα απαραίτητα για τη ζωή και την περιουσία των πολιτών, τα οποία δεν μπορεί να είναι αντικείμενο ενός blame game που αναζωπυρώνεται σε κάθε κακοκαιρία. Δεν μπορούν κάποιοι, σε μια απόπειρα να δικαιολογήσουν την επιλογή απραγίας τους, να επιχειρούν να αποσείσουν τις ευθύνες τους και να τις μεταφέρουν σε άλλους. Οι δύο βαθμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε συνεργασία με την κεντρική εξουσία, έχουν την αρμοδιότητα και την ευθύνη απέναντι στους πολίτες να προχωρήσουν, με σοβαρότητα και σύστημα, στα αναγκαία, χρονίζοντα έργα υποδομής, έτσι ώστε η Αττική να μην πνίγεται σε κάθε νεροποντή. Τα αντιπλημμυρικά έργα είναι κρίσιμης σημασίας και δεν προσφέρονται για επιφανειακή αντιμετώπιση με όρους μικροπολιτικής. Η αξιοπιστία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κρίνεται από τα έργα αυτά».

Το Ποτάμι συνομιλεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση


Σε ανοιχτό διάλογο καλεί Το Ποτάμι, το Σάββατο 28 Νοεμβρίου, τα στελέχη της Περιφέρειας και των Δήμων Αττικής προκειμένου να συζητήσουν για τα προβλήματα, τις ανάγκες και τις προτεραιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η εκδήλωση, που γίνεται με πρωτοβουλία του Τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Ποταμιού, θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 π.μ. στο θέατρο “Χυτήριο” (Ιερά Οδός 44, Αθήνα).

Για την Ομάδα Χαλανδρίου

Νικήτας Κάλφας
Κατερίνα Βλαβιανού

Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Ευχαριστούμε θερμά όλη την σχολική κοινότητα καθώς και την τοπική κοινωνία του Δήμου μας, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που διαμένουν στη δομή των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων Γαλατσίου.

Είναι σημαντικό σε μια περίοδο που όλοι αντιμετωπίζουμε πρωτοφανείς οικονομικές πιέσεις, και πολλοί συνάνθρωποί μας δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν ακόμη και τα απολύτως αναγκαία προς το ζην, να μην χάσουμε την ανθρώπινή μας υπόσταση και να σταθούμε αλληλέγγυοι στους συνανθρώπους μας που έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη την αμέριστη βοήθεια μας.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να αποκτήσουν τόσο τα προσωπικά και οικογενειακά αντανακλαστικά όσο και να συμβάλλουν ενεργά σε τέτοιες κοινωνικές δράσεις. Έτσι θα μπορέσουν να κατανοήσουν όχι μόνο τις αιτίες αλλά τις συνέπειες του ξεριζωμού που βιώνουν τόσο βάναυσα οι πρόσφυγες από την πατρίδα τους, καθώς και τις ασύλληπτες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αναζητώντας μια νέα πατρίδα και ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Το προσφυγικό ρεύμα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και η εθελοντική προσφορά κάθε γονέα και μαθητή είναι τόσο σημαντική όσο επιβεβλημένη οφείλει να είναι η ενεργή συμβολή όλων μας.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών του Δήμου Χαλανδρίου

ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ


Όταν το ποδόσφαιρο συναντά την Τέχνη και τους δημιουργούς

είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνουν
ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ «ΑΡΓΩ» και το «ΕΠΙΣΚΥΡΟΝ»

την Παρασκευή 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 και ώρα 19.30,
στο ‘Ίδρυμα ΖΗΣΗ , Κολοκοτρώνη 5 , στο κέντρο του Χαλανδρίου.

Για την κοινωνική, εκπαιδευτική, πολιτιστική διάσταση του ποδοσφαίρου συζητούν οι :

- Γιώργος Μαρκόπουλος (ποιητής) – Κυριάκος Χήνας (ιστορικός)

– Πέτρος Ζουμπουλάκης (ζωγράφος) – Θανάσης Κάππος (συγγραφέας)

-Θάνος Μικρούτσικος (μουσικοσυνθέτης)
 - Δημήτρης Αρβανίτης(γραφίστας) και άλλοι.

Συντονίζει ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Νίκος Μάλλιαρης

Θα παρευρεθούν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές : X. Αρδίζογλου, Μ. Παπαϊωάννου, Τ. Λουκανίδης , Ν. Σαργκάνης , Μ. Συμιγδαλάς  Β. Λάκης , Γ. Καραγκούνης και άλλοι.


Θα προβληθεί σχετικό βίντεο, ενώ στον χώρο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί έκθεση φωτογραφίας και ζωγραφικής των: Π. Ζουμπουλάκη , Σπ. Κουρσάρη , Στ. Κατσιρέα , Αλ. Βακιρτζή,Β. Διονυσόπουλου , Ν. Οικονομίδη , Γ. Παπανελόπουλου , κλπ.

Επίσης θα υπάρχει και έκθεση βιβλίου γραμμένα ειδικά για το ποδόσφαιρο.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Χαλανδρίου και είναι αφιερωμένη στον μεγάλο μας συνθέτη και φίλο του ποδοσφαίρου ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ για τα 90 χρόνια του.

Έχουν προσκληθεί τα αθλητικά σωματεία Ατρόμητος Χαλανδρίου, Απόλλων Χαλανδρίου, Α.Ε. Χαλανδρίου , οι σύλλογοι και  οι κοινωνικοί φορείς της πόλης , Σύλλογοι Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών , ο Π.Σ.Α.Τ. , ο Π.Σ.Α.Π. καθώς και άλλοι αθλητές που κατοικούν στο Χαλάνδρι.

Το ποδόσφαιρο και γενικότερα ο αθλητισμός ενώνει , ψυχαγωγεί, εμπνέει και τους καλλιτέχνες.

Τηλέφωνα επικοινωνίας :
Μάλλιαρης Νίκος 6945 804299
Οικονομίδης Νίκος 210 6841894 – 6979 085756