Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ WASTE FOR THINK, ΑΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


Μια συνέντευξη του δημάρχου Σίμου Ρούσσου για το μεγάλο θέμα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων - μπορείτε να ενημερωθείτε γι΄αυτή στο site του δήμου Χαλανδρίου - έγινε η αφορμή για να ξαναξεκινήσει ο καβγάς μεταξύ κατοίκων και άτυπων επικοινωνιακών εκπροσώπων της διοίκησης του δήμου στο facebook.

Εμείς δεν είμαστε ούτε λευκή παράταξη - να μην μιλάμε, να παρευρισκόμαστε και να χαιρετάμε στας εκδηλώσεις - δεν είμαστε τιποτόφρον (γεια σου Στέφανε Τζουμάκα) καρναβαλικό συμπλήρωμα στην σύμπραξη, ούτε βέβαια είμαστε μια μηδενιστική αντιπολιτευόμενη παράταξη που λέει όχι σε όλα μέχρι να πέσουν οι μάσκες της και να αποκαλυφθεί αυτό που πραγματικά υπηρετεί.
Εμείς κατεβαίνουμε στις εκλογές και κερδίζουμε εκπροσώπηση στο δημοτικό συμβούλιο για να παρεμβαίνουμε στα ΜΕΓΑΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, όχι από κάποια αυτάρεσκη διάθεση αλλά γιατί - είτε αρέσει σε "φίλους" και οχτρούς - είτε όχι, έχουμε διατυπώσει ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ την διαχρονική ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΠΥΞΙΔΑ για τον δήμο Χαλανδρίου.

ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΣΕ ΟΛΑ.

ΜΙΛΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ.

Και έχουμε υποχρέωση να ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ να προστατεύουμε το αύριο της πόλης από Μαυρογυαλούρους και επίδοξους βιαστές του.

Παρεμβαίνουμε λοιπόν σήμερα στην συζήτηση που άνοιξε για την καθαριότητα μετά την συνέντευξη Ρούσσου με μερικές ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ:

1. Το πιλοτικό, επιστημονικό πείραμα, το WASTE FOR THINK τελείωσε
. ¨Έδωσε ΧΡΗΣΙΜΑ και ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΙΜΑ σε κεντρικό και επιστημονικό επίπεδο συμπεράσματα αλλά για την πόλη η ωφέλειά του - που ήταν έτσι και αλλιώς περιορισμένη - τελείωσε χωρίς να αφήσει τίποτα περισσότερο από μερικούς μικρούς - άχρηστους πλέον - καφέ κάδους.

Η απώλεια του επικοινωνιακού εργαλείου της υπερπροβολής του WASTE FOR THINK και των ταξιδίων ανά τας Ευρώπας αφήνει ένα μεγάλο κενό για τους εκλεκτούς του δημαρχιακού περιβάλλοντος.

Η συνέντευξη Ρούσσου λοιπόν - η οποία έγινε με αφορμή το κλείσιμο του WASTE FOR THINK - ας είναι η τελευταία αναφορά στο θέμα, για να δούμε τι θα κάνουμε από εδώ και μπρος.

2. Στην συνέντευξή του ο Δήμαρχος ζήτησε αλλαγή νομοθετικού πλαισίου για να γίνει αυτό που ΛΕΓΑΜΕ - και εμείς - το 2014 στο θέμα στης διαχείρισης των απορριμμάτων.

Η προηγούμενη κυβέρνηση και η η προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής ολιγώρησαν τέσσερα ολόκληρα χρόνια να ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ότι υπάρχει ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΆΤΩΝ.

Η επαναφορά της συζήτησης λοιπόν, στα προ του 2014 επιχειρήματα και ζητούμενα είναι ΕΜΜΟΝΗ και ΥΠΕΚΦΥΓΗ και δεν υπηρετεί την ανάγκη ΑΜΕΣΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ για την διαχείριση ενός θέματος ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ. Με αυτά και με αυτά τόσα χρόνια δεν γίνεται τίποτα.

ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ συντασσόμαστε απόλυτα με τις θέσεις του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ για το θέμα της διαχείρισης του στερεών αποβλήτων (δείτε τες εδώ) - δεν κρατάμε πισινή για να κάνουμε αντιπολίτευση Μαυρογυαλούρου όταν και αν η Περιφέρεια επιχειρήσει να ξεκινήσει κάποια παρέμβαση, όπως για παράδειγμα κάνουν κάποιοι κάτοικοι του Πατήματος με την δημοτική αρχή.

ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟΥΣ ΦΑΚΟΥΣ.

3. Κάθε σκέψη για εγκαταστάσεις ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ απορριμμάτων- εντός των ορίων του Χαλανδρίου μας βρίσκει ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥΣ, ξεπερνάει τις δικά μας όρια στο ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΖΗΤΑΜΕ - με εξαίρεση βέβαια στα υπολείμματα πρασίνου και τα κλαδέματα.

Διαλογή στην πηγή, Δημόσια Αποκομιδή, μείωση όγκου πράσινων υπολειμμάτων και κλειστού τύπου μεταφόρτωση απορριμμάτων. Αυτό συζητάμε.

Αυτό μας έλειπε να κάνουμε και ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ επεξεργασίας στο Χαλάνδρι σαν δήμος.

Αυτή η συζήτηση που πάει να ανοίξει για λάστιχα, πλαστικά, καύσιμα για βιομηχανίες κλπ είναι .... του γιατρού.

4. Οι θέσεις μας για το θέμα της χωροθέτησης μόνιμων, λειτουργικών, σύγχρονων, επαρκών και βιώσιμων εγκαταστάσεων λειτουργίας της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου όχι μόνο έχουν δικαιωθεί ιστορικά ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ, την ώρα που ο αποπροσανατολιστικός σκυλοκαβγάς μεταξύ κατοίκων και των άτυπων επικοινωνιακών εκπροσώπων της διοίκησης του δήμου φουντώνει για να ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΗ προοπτική χωροθέτησης.

Με στόχο έναν: ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑ ΤΟΥ ΑΔΙΕΞΟΔΟΥ.

Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΦΙΚΤΗ λύση στο πρόβλημα, λύση την οποία ο δήμος ακόμα απορούμε που ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ:


Στο ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ της πόλης, όπως αυτό προβλέπεται στο νέο ΓΠΣ του οποίου η ΣΜΠΕ εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο και πιο συγκεκριμένα πλέον στη νέα ιδιοκτησία του δήμου στην οδό Τήνου, έκτασης 7,5 στρεμμάτων άμεση εκκίνηση των διαδικασιών αδειοδότησης υπέργειων εγκαταστάσεων γραφείων, υπόγειων αμαξοστασίου και γκαράζ - με αίτημα του δήμου για άμεση έκδοση ΕΧΣ (όπως έγινε ΚΑΚΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ στον ΧΕΥ 9 και στο Δηλαβέρι για το ΚΑΖΙΝΟ) και με πρόβλεψη για πιθανή εγκατάσταση ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΣΜΑ - επιλογή που θα ενεργοποιηθεί ανάλογα με τον Περιφερειακό σχεδιασμό στις μονάδες επεξεργασίας και βέβαια "ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ", χώρος διαχείρισης των κλαδεμάτων.


ΤΕΛΟΣ. ΑΥΤΑ! ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ!

Η έγκριση της αγοράς του κτήματος στην Τήνου από το Ελεγκτικό Συνέδριο, που εκκρεμούσε, έγινε και για κάποιο ακατανόητο λόγο ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ επίσημα από τον δήμο όπως δεν ανακοινώνεται και η οριστικοποίηση της αγοράς, θεωρούμε ότι έχει ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ το θέμα του ΧΕΥ 9 και μόνο εμονικοί και ιδεοληπτικοί θα επιμείνουν στην ..... κορυφαίας έμπνευσης επιλογή να γίνουν ΔΥΟ ΧΩΡΟΙ για την καθαριότητα του δήμου και όχι ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ σε χώρο ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΑ.
(Να απολογηθούν εκείνοι που δώσανε τα λεφτά των δημοτών στο ΤΑΙΠΕΔ για να το αγοράσουν, βέβαια δεν περιμένουμε. Ούτε να μας ζητήσουν συγνώμη για όσα μας σούρανε περιμένουμε)

Κλείνουμε ξεκαθαρίζοντας κάτι και προς τους κατοίκους του Πατήματος:

Κάθε τοποθέτηση κατοίκων, φορέων ή τρολ στο facebook περί άρνησης εγκατάστασης της υπηρεσίας καθαριότητας στο ΒΙΟΠΑ δεν έχει απολύτως κανένα λογικό επιχείρημα να διατυπώνεται και όποιος - μετά τον ΧΕΥ 9 - προσπαθήσει να αποτρέψει αυτή την προοπτική απλά ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΠΙΔΟΞΟΥ να αναλάβει ιδιωτικά την αποκομιδή ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ και ως τέτοιον θα τον μετράμε και θα τον αντιμετωπίζουμε.
Καλούμε τους συνδημότες μας στο Πάτημα να μην παρασυρθούν από τον σκυλοκαβγά και να μείνουν ΠΟΛΙΤΕΣ.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ
ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ

ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ