iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Η ΑΦΙΣΑ Η ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ....

Δεν πίστευα τα μάτια μου αναγνώστη μου, όταν διάβασα προσεκτικά την πορτοκαλί αφίσα. - εφημερίδα τοίχου, που είναι κολλημένη στις κολώνες του Χαλανδρίου.

Το θέμα ήταν ο καταυλισμός των ΡΟΜΑ και επειδή έχουμε ασχοληθεί λιγάκι με αυτό το θέμα και έχουμε ακούσει στο φατσομπούκι τα κέρατά μας τα δίφορα, που είμαστε με τους τσιγγάνους, εμείς οι παλιόγυφτοι, άρχισα να διαβάζω προσεκτικά τι λένε ΣΥΜΜΑΧΙΚΕΣ - για την αποτροπή κάθε σκέψης για πογκρόμ και βίαιης απομάκρυνσης -  ΔΥΝΑΜΕΙΣ.

(Συμμαχικές δυνάμεις δικές μας εννοώ, ημών των παλιόγυφτων - όχι των ΡΟΜΑ - ημών, που δεν είμεθα με τους νοικοκυραίους, το νόμο και την τάξη και ψελλίζουμε κάτι τρελά περί δικαιωμάτων των τσιγγάνων δημοτών και επίλυσης του θέματος της απομάκρυνσης του καταυλισμού με πρωτοβουλία του δήμου Χαλανδρίου και με τρόπο συμβατό με τον δικό μας - γύφτικο - πολιτισμό.)

Όταν έφτασα περίπου στην μέση λοιπόν της αφίσας,  έπαθα ντουβρουτζά, αναγνώστη μου.

Όχι ρε αδέλφια-  και τα ονόματα ΑΠΛΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ - ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ στην αφίσα!

Ονόματα απλών δημοτών, χωρίς εξουσία, χωρίς θεσμική ευθύνη, με τους οποίους βεβαίως εμείς διαφωνούμε, ΕΧΟΥΝ ΛΑΘΟΣ και ΑΚΡΑΙΑ ΘΕΣΗ για το θέμα και προτείνουν κάτι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ (κατά εμάς), αλλά δεν θα κάνουν  - αν γίνει, που δεν θα γίνει - τίποτα, εκείνοι προσωπικά αφού δεν δίνουν εντολές, δεν παίρνουν αποφάσεις.

ΑΙ ΑΡΧΑΙ ΘΑ ΕΝΕΡΓΗΣΟΥΝ ή ΘΑ ΑΔΡΑΝΗΣΟΥΝ, όχι οι κάτοικοι που διατυπώνουν την όποια θέση τους. ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ!

Ονόματα απλών πολτών χωρίς εξουσία και ευθύνη, με τους οποίους έχω και προσωπικά έντονη πολιτική αντιπαράθεση αρκετές φορές στο φατσοβιβλίο να τα βλέπεις στην αφίσα και μάλιστα με χαρακτηρισμό "ρατσιστές" ;

ΜΠΡΡΡΡΡΡΡ! Ανατρίχιασα.

Δηλαδή εμείς οι ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ που είμαστε, λέμε,  κατά των πογκρόμ θα ξεκινήσουμε πογκρόμ, έστω και φραστικό, θα διασύρουμε απλούς ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ (θεσμικά) πολίτες ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ;

ΔΕΝ ΕΙΜΕΘΑ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΜΕΙΣ;
 ΕΙΜΕΘΑ ΙΔΙΟΙ, απλά στεκόμαστε από την άλλη πλευρά του ποταμού;

Και θα στρέψουμε σε πολίτες τα (όποια) πυρά μας και όχι ΣΤΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΑΣ ΑΡΧΑΣ ;

Στην Ε.Ε., το κράτος που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα, την περιφέρεια, την αποκεντρωμένη, τον δήμο, ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ;

Στην εξουσία που θα κάνει πάρτυ, που  εμείς οι πολίτες ψάχνουμε πώς θα φτιάξουμε τον αντίπαλο στο μικρό μπόι μας, τον ορίζουμε στον απέναντί μας και με αυτόν πλακωνόμαστε για να εκτονώσουμε την αγανάκτησή μας αντί να αντιπαρατεθούμε ΜΕΤΩΠΙΚΑ με τους ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ και να ζητήσουμε από αυτούς τα ρέστα ή ακόμα καλύτερα ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ!

ΣΟΡΥ ΠΟΥ ΓΙΝΟΜΑΙ ΠΑΛΙ ΣΠΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟΛΜΑΩ ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΝΩ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ και στην αποδώ μεριά του ποταμού - αριστερά μπαίνοντας - αλλά εκτιμώ ότι αυτή η κριτική θα μας βοηθήσει να νικήσουμε τον ΦΑΣΙΣΜΟ και τον ΡΑΤΣΙΣΜΟ.


Σ.Σ. 1 : ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΩ ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΑΦΙΣΑΣ ΓΙΑΤΙ .... ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΠΛΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΠΑΝΩ.

Σ.Σ.2: Η αφίσα δεν είχε υπογραφή κόμματος ή δημοτικής παράταξης.

(Τώρα αρχίστε να βρίζετε  και να χαρακτηρίζετε εν χορώ τον τρελό που θέλει να γράφει στο blog ό,τι του κατεβαίνει, ξεκινήστε την σπέκουλα και από τα δεξιά μας και από τα αριστερά μας για να σιγουρευτούμε ότι εμείς περπατάμε στην σωστή γραμμή).

Μάθαμε και μαστορεύουμε και γ***άμε και το μάστορά μας!: Το βίντεο με τα… γαλλικά στον Χαν
«Μάθαμε και μαστορεύουμε και γ***άμε και το μάστορά μας. Αυτό μας κάνουν σήμερα και οι Ευρωπαίοι». Με αυτή την απίστευτη ομολογουμένως φράση, (σ.σ. άλλωστε στη χώρα μας έχει ήδη ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος και για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και, προφανώς, όλα επιτρέπονται) ξεκίνησε την ομιλία του ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος απευθυνόμενος στον Ευρωπαίο Επιτρόπο Γιοχάνες Χαν στο πλαίσιο της επίσκεψής στην Ελλάδα.

Ο κ. Ζενέτος από τα πρώτα δευτερόλεπτα που άρχισε να μιλάει, φρόντισε να ζητήσει συγγνώμη προκαταβολικά για κάποιες λέξεις που θα χρησιμοποιήσει και που όπως είπε πάντως δεν συνηθίζει να χρησιμοποιεί, ενώ εμμέσως παραπονέθηκε γιατί δεν του έχει δοθεί προηγουμένως ευκαιρία να μιλήσει με αξιωματούχους της Ευρώπης ή πιο συγκεκριμένα «με το κέντρο λήψης αποφάσεων», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος Ιλίου άρχισε λοιπόν να λέει ότι δώσαμε σχεδόν τα πάντα στον κόσμο, από Τέχνη και Πολιτισμό, μέχρι Φιλοσοφία και Αθλητισμό. Σε εκείνο το σημείο πρόσθεσε αφήνοντας άπαντες άφωνους: «Όπως λέει και η λαϊκή ρήση μάθαμε και μαστορεύουμε και γ***άμε και το μάστορά μας. Αυτό μας κάνουν σήμερα και οι Ευρωπαίοι.»

«Τα Νέα» είχαν «δείξει» το δήμαρχο Κηφισιάς

Στη συνέχεια ο κ. Ζενέτος, κατηγόρησε τις Βρυξέλλες, το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τους διεφθαρμένους πολιτικούς ενώ προειδοποίησε τον Ευρωπαίο Επίτροπο ότι η κοινωνία είναι ένα καζάνι, και αν εκραγεί «η Ευρώπη θα βρεθεί προ εκπλήξεων».

Πάντως ο δήμαρχος κλείνοντας την ομιλία του φρόντισε να ζητήσει συγγνώμη για τις… πιθανές ακραίες εκφράσεις του, αλλά όπως είπε ο ίδιος ήταν απαραίτητο προκειμένου να «συμπτίξει τον χρόνο».

Υπενθυμίζεται ότι «Τα Νέα» στον Μικροπολιτικό έγραψαν την Παρασκευή: «Κάποια στιγμή μαθαίνω ότι ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, απευθυνόμενος στον επίτροπο του είπε κάτι σε στυλ «πότε θα σταματήσετε να μας γ…ε;». Το σχόλιο μεταφράστηκε στον Αυστριακό, ο οποίος πάντως έμεινε ψύχραιμος.»

Το δημοσίευμα προκάλεσε την αντίδραση του κ. Χιωτάκη ο οποίος προέβη σε διάψευση με επιστολή που έστειλε στη διεύθυνση της εφημερίδας.

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του δημάρχου Ιλίου το οποίο έχει αναρτήσει και ο ίδιος στην ιστοσελίδα του δήμου καθώς και στο YouTube της παράταξης του:
aftodioikisi.gr

585.795 ευρώ η 1η δόση των ΚΑΠ (για το 2014) στον Δήμο Χαλανδρίου


euro

Η πρώτη από τις δώδεκα δόσεις, για τις λειτουργικές δαπάνες, ύψους 101.625.000,00 ευρώ κατανέμεται στους δήμους της χώρας, για λειτουργικές δαπάνες τους, ήτοι :

1. Δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού, των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών και των χώρων άθλησης που μεταφέρθηκαν σε ΟΤΑ α΄ βαθμού, καθώς επίσης και δαπάνες μισθοδοσίας των κατατασσόμενων σε θέσεις Ι.Δ.Ο.Χ. εργαζομένων σε προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι - Κοινωνική Μέριμνα και για ΑμεΑ.

2. Δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού των ΤΥΔΚ των Κρατικών Περιφερειών, που μετατάχθηκαν σε Δήμους

3. Δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού Ι.Δ.Α.Χ. για τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων της χωρικής αρμοδιότητάς τους

4. Δαπάνες μισθοδοσίας των μεταταχθέντων υπαλλήλων σε ΟΤΑ α΄βαθμού από ΟΣΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΑΣΑ και

5. Δαπάνες μισθοδοσίας του μονίμου προσωπικού που απασχολείται στα Κ.Ε.Π. και διορίστηκε βάσει των προκηρύξεων.

Δείτε το ποσό που θα αποδοθεί στον Δήμο Χαλανδρίου :Αναλυτικά Ε Δ Ω η Απόφαση 

με πληροφορίες από localit.gr

ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΦΑΓΑΜΕ ... ΤΗΝ ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ