Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013

Α.Σ.Κ. - Ο.Τ.Α. : Αξιολόγηση, το άρμα των απολύσεων
ΜΕΛΙΝΑ ΜΑΣ ΓΛΥΚΙΑ! ΑΘΑΝΑΤΗ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΠΕΝΤΕΛΗΣ 5-3-2013Χαριστική βολή για το Πεντελικό ο νέος νόμος της δήθεν «ανάπτυξης»
Σε διατεταγμένη υπηρεσία η τρικομματική συγκυβέρνηση μεθοδεύει το ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου, χωρίς κανένα σεβασμό στους νόμους και στο περιβάλλον. Αυτό που κάνει στις Σκουριές Χαλκιδικής θέλει να το εφαρμόσει σε όλη τη χώρα.

Κατέθεσε στη Βουλή σχέδιο νόμου που επιτρέπει σε «μεγάλους» επενδυτές, με προϋπολογισμό άνω των 100 εκ. ευρώ, να κατασκευάζουν «fast-track» έργα όπου θέλουν, παρακάμπτοντας την κείμενη νομοθεσία. Στο ίδιο νομοσχέδιο αφήνονται ανοικτά παράθυρα για επενδύσεις, εντός προστατευόμενων περιβαλλοντικά περιοχών, όπως π.χ. το Πεντελικό Βουνό που προστατεύεται από Π.Δ. προστασίας (ΦΕΚ 755/88).

Με το ίδιο το νομοσχέδιο «δωρίζει» στην εκκλησία τις διεκδικούμενες από αυτήν δασικές εκτάσεις, τις οποίες διακατέχει παρανόμως, ενώ με τις διατάξεις του Ν.1811/88 έπρεπε να είχε αποδώσει στο δημόσιο.

Ο Εφιάλτης του Φωτοβολταϊκού Πάρκου στο Πεντελικό Επιστρέφει
Το νομοσχέδιο ξανανοίγει την πόρτα στη δεδηλωμένη πρόθεση της Εκκλησίας να κατασκευάσει φωτοβολταϊκό πάρκο, ισχύος  300 MW, σε έκταση 3.500 στρεμμάτων – ίδιου δηλαδή μεγέθους με τον οικιστικό ιστό της Νέας Πεντέλης – στο κατεστραμμένο από τις πυρκαγιές βουνό, εντός της ζώνης προστασίας του Πεντελικού και σε περιοχή που έχει κηρυχθεί μάλιστα αναδασωτέα.
Η περιβαλλοντική επιβάρυνση θα είναι τεράστια. Το Βουνό θα μετατραπεί σε βιομηχανική περιοχή. Αντί για δένδρα, θα «αναδασωθεί» με τεράστιους μεταλλικούς πυλώνες του δικτύου μεταφοράς του ρεύματος, αποθήκες και κτίρια για τη λειτουργία της μονάδας. Οι συνέπειες για το ήδη επιβαρυμένο από τις φωτιές οικοσύστημα θα είναι τραγικές και οι εμπρηστές θα επιβραβευτούν. Η οπτική ρύπανση θα είναι ανυπολόγιστη.

Κίνδυνος  οικοπεδοποίησης του Πεντελικού
 Το σκάνδαλο παράδοσης του Πεντελικού στην Εκκλησία θα ανοίξει το δρόμο οικοπεδοποίησης όλου του βουνού. Ήδη τεράστια οικονομικά γκρουπ διεκδικούν τη δασική γη, ως ιδιοκτησία τους, αγορασμένη από τη Μονή.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι, ενώ με το ν.1700/1987 και το ν.1811/1988, η Μονή Πεντέλης είναι μία από τις 156 μονές, που παραιτήθηκαν από οποιαδήποτε διεκδίκηση και αποδέχθηκε να κρατήσει μόνο 500 στέμματα πέριξ της μονής. Όμως αυτό δεν ίσχυσε, διότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής δεν συγκρότησε μια τριμελή επιτροπή, ως όφειλε.  Είναι κάτι που συνιστά τουλάχιστον εγκληματική αμέλεια.

Υπεύθυνη και η τοπική αυτοδιοίκηση και η κυβέρνηση
Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης με αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης του Δήμου δεν έχει πάρει ξεκάθαρη απόφαση απέναντι σε οποιαδήποτε καταπάτηση και λεηλασία του Πεντελικού.

Η τοπική κοινωνία όπως και πριν ένα χρόνο έτσι και τώρα δεν θα  μείνει απαθής.

Ευθύνη φέρουν τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης που προωθούν κατ’ ουσία το ξεπούλημα του Πεντελικού. Όλοι γνώριζαν ότι μετά την προηγούμενη αποτυχημένη τους απόπειρα, με την τροπολογία που ο λαός στο δρόμο και ο ΣΥΡΙΖΑ εντός της Βουλής σταμάτησαν, θα επανέρχονταν.

Αγώνας και πάλι αγώνας
Το πρόβλημα του Πεντελικού είναι πρόβλημα όλου του Λεκανοπεδίου. Καλούμε όλα τα μέλη μας, τους πολίτες της περιοχής γύρω από το Πεντελικό και όλης της Αττικής, σε διαρκή αγώνα ενημέρωσης και διεκδίκησης. Το βουνό ανήκει σε όλους. Ακόμα και αν στη Βουλή περάσουν το νομοσχέδιο, η τελική μάχη θα δοθεί στο Βουνό.

Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΠεντέληςΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ 16-11-2012
ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ …ΜΕΓΑΡΑ!

Τούτες τις δύσκολες μέρες με το λαό στημένο στον τοίχο από τις δυο Μνημονιακές Τρόικες, η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να υπερασπίζεται τα αυτονόητα. Η διοίκηση του Δήμου Πεντέλης αντίθετα, ζώντας σε ένα δικό της κόσμο, ξεκινά ένα νέο δανειακό παραλήρημα, που θα την οδηγήσει σε επιτήρηση, όπως ορίζεται από τον «Καλλικράτη»:

Α) Προσχώρησε σε σύναψη δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ύψους 6.307.230 ευρώ για 25 χρόνια  και
Β) Έλαβε απόφαση για ανέγερση κτιρίου που προορίζεται για Αστυνομικό Τμήμα με  κόστος κατασκευής ύψους 1.616.000 ευρώ, που θα καλυφθεί με άλλο δάνειο.

Η σχετική απόφαση πάρθηκε με πρόσχημα τη δημόσια ασφάλεια, όμως η υψηλή παραβατικότητα στον δήμο μας, όπως και σε όλο το λεκανοπέδιο, δεν οφείλεται στην έλλειψη κτηριακών εγκαταστάσεων αλλά στην έλλειψη αστυνομικού προσωπικού, λειτουργικών μέσων και πόρων. Η δημόσια τάξη και ασφάλεια αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα με όρους ισονομίας και ισοτιμίας για όλους τους πολίτες και δεν πρέπει να εμπλέκεται σε μικροκομματικά και μικροπολιτικά παιχνίδια.

Για την απόφαση αυτή χρειάστηκε ένα ακόμα θεσμικό πραξικόπημα και η ανακοίνωση αλλοιωμένου αποτελέσματος από το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου. Η πρακτική αυτή  επαναφέρει ΜΝΗΜΕΣ που σε καμία περίπτωση δεν τιμούν τους θεσμούς, τη διαφάνεια την ίδια τη Δημοκρατία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στέκεται απέναντι σε κάθε είδους κερδοσκοπικά παιχνίδια στην πλάτη των δημοτών και καλεί το δήμαρχο Πεντέλης, αντί να προγραμματίζει κατασκευές αστυνομικών μεγάρων, να διαθέσει τα κονδύλια του πρωταρχικά για κατασκευές, επιδιορθώσεις και αγορά πετρελαίου για τις σχολικές αίθουσες. Θέλουμε σχολεία και ανθρώπινες συνθήκες για τα παιδιά μας και όχι για κατασκευές προκατ αιθουσών, όπως στο Δημοτικό σχολείο της Ν. Πεντέλης.  

Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΠεντέληςΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ 19-10-2021Με αφορμή τη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 15/10/2012 για το Δάσος Παπαδημητρίου ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ διατυπώνει την ξεκάθαρη άποψη ότι:

1. Το δάσος είναι κοινό (δημόσιο) αγαθό, με ύψιστη οικολογική αξία, φορέας ανάσχεσης της κλιματικής αλλαγής και ταυτόχρονα κοινωνικός πλούτος για τις τοπικές κοινωνίες, που οφείλουν να το προστατεύουν με κάθε μέσο.

2. Ζητάμε την κατάργηση όλου του πλέγματος των καταστροφικών για το περιβάλλον νόμων και αυτών που εκποιούν τη δημόσια γη.

3.  Ειδικότερα για το δάσος γύρω από το Νοσοκομείο Παπαδημητρίου υποστηρίζουμε ότι αποτελεί δημόσια περιουσία και ότι πρέπει να προστατευτεί ως δημόσιο αγαθό και ως σημαντικός πνεύμονα ζωής για τις γύρω περιοχές, ιδιαίτερα μετά τις αλλεπάλληλες δασοκτόνες πυρκαγιές στο Πεντελικό.

4.  Καλούμε όλους τους δημότες να ενημερωθούν και να ενεργοποιηθούν για να αποτρέψουν πιθανά σχέδια ιδιωτικής εκμετάλλευσης του δημοσίου χώρου. Οφείλουμε να υπερασπίσουμε, ακόμα και με δυναμικές κινητοποιήσεις, αν χρειαστεί, κάθε σπιθαμή δάσους στον τόπο που ζούμε και αναπνέουμε.

Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Πεντέλης
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΠΕΝΤΕΛΗΣ 14-10-2012Προ ημερών η νεοναζιστική συμμορία Χρυσή Αυγή, εκμεταλλευομένη την παρουσία της στη Βουλή, κατέθεσε ερώτηση μέσω βουλευτή της και ζητά στοιχεία για το πόσα παιδιά και ποιων εθνικοτήτων φιλοξενούνται στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

Η Νομοθεσία και ο Πρότυπος Κανονισμός Λειτουργίας για τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, δεν κάνει διάκριση σε κανένα παιδί που ζει στην Ελληνική επικράτεια. Σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (άρθρο 214, παράγραφος 2) οι Δημοτικές και Κοινοτικές αρχές διασφαλίζουν το δικαίωμα πρόσβασης όλων των Δημοτών και κατοίκων, χωρίς διάκριση, στη χρήση των υπηρεσιών που παρέχουν, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, φύλου, γλώσσας, φυλετικής ή κοινωνικής ομάδας στην οποία ανήκουν.

Η «Τρόικα εσωτερικού» έσπευσε ταχύτατα να ικανοποιήσει το παράνομο και μισαλλόδοξο αίτημα. Το  Υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε στοιχεία από τις Διευθύνσεις των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών για τα παιδιά και την εθνικότητα τους. Την ίδια στιγμή στραγγαλίζει οικονομικά τους παιδικούς σταθμούς και δημιουργεί τεράστια προβλήματα στις δοκιμαζόμενες από την κρίση οικογένειες. Σημειωτέον ότι στους Παιδικούς σταθμούς φιλοξενούνται παιδιά μεταναστών που διαμένουν νομίμως στην Ελλάδα.

Στο Δήμο Πεντέλης, παρά τα επανειλημμένα ερωτήματα προς τους αρμοδίους, δεν έχει δοθεί, μέχρι σήμερα, μια ξεκάθαρη απάντηση για το αν ο Δήμος ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Υπουργείου Εσωτερικών κατά παράβαση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.  Οι δημότες της Πεντέλης έχουν καταλάβει ότι οι πρακτικές του νυν δήμαρχου κ. Στεργίου στοχεύουν στη συσκότιση και την αδιαφάνεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης ζητά από τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου  Πεντέλης να υπερασπιστούν τα κατοχυρωμένα συνταγματικά δικαιώματα. Παράλληλα τονίζει την ανάγκη για εύρυθμη δημοκρατική παιδαγωγική λειτουργία και το δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα των Παιδικών Σταθμών.

Καλούμε το Υπουργείο Εσωτερικών να αποσύρει το έγγραφο αυτό από τους Δήμους.

Επίσης καλούμε το Δήμαρχο Πεντέλης να απαντήσει άμεσα και ξεκάθαρα στο αν ο Δήμος Πεντέλης έδωσε τα στοιχεία που ζήτησε το Υπουργείο Εσωτερικών για λογαριασμό της γνωστής ναζιστικής ρατσιστικής συμμορίας. Στην περίπτωση που τα στοιχεία έχουν δοθεί, καθιστούμε το Δήμαρχο υπεύθυνο για οποιοδήποτε συμβάν προκληθεί, βάσει των παραπάνω, στο Δήμο μας.

Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Πεντέλης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΠΕΝΤΕΛΗΣ 11-10-2012Το όραμα για την πολύπαθη ψυχιατρική μεταρρύθμιση, για ποιοτικές, κοινοτικές, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες ψυχικής υγείας ενταφιάζεται κάτω από τη μνημονιακή λαίλαπα των βάρβαρων περικοπών και τη συστηματική διάλυση του κοινωνικού κράτους.

Στο Δήμο Πεντέλης η κατάσταση δεν είναι διαφορετική. Μεγάλη συρρίκνωση της δημοτικής κοινωνικής πολιτικής, έκλεισαν και κλείνουν νοσοκομεία και οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας στο χώρο της Υγείας, αναστέλλουν τις λειτουργίες τους.

Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης συναντήθηκε με τον υπεύθυνο του Κέντρου Ημέρας για Ψυχικά Ασθενείς της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. στα Μελίσσια. Η συγκεκριμένη ΜΚΟ, λειτουργεί επίσης το Οικοτροφείο ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης  «στην Άκρη της πόλης» στην Πεντέλη. Οι δομές αυτές παρέχουν επίσης ψυχολογική και κοινωνικοπρονοιακή υποστήριξη – πληροφόρηση και υπηρεσίες από νοσηλευτές σε δημότες. Ενημερωθήκαμε για τα προβλήματα της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. που οδηγούν εκ των πραγμάτων τις παραπάνω δομές να διακόψουν τη λειτουργία τους. Το υπουργείο Υγείας μείωσε στο  μισό τη χρηματοδότηση των ΜΚΟ, στις οποίες έχει αναθέσει εδώ και καιρό ένα τμήμα των κρατικών υποχρεώσεων στον τομέα της Ψυχικής Υγείας. Ζητά δε από τους φορείς να προχωρήσουν σε απολύσεις και μείωση των εξυπηρετούμενων (οι περισσότεροι από τους οποίους θα καταλήξουν σε εγκλεισμό).

Η πραγματική αιτία που λείπουν 45 εκ. € από την κρατική χρηματοδότηση προς τις μονάδες αποασυλοποίησης των μη κερδοσκοπικών φορέων είναι η κεντρική πολιτική επιλογή της Τρόικας (ξένης και ντόπιας) για την Ψυχική Υγεία. Αυτή δεν είναι άλλη από τις ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές για τους πλούσιους και υποβαθμισμένες υπηρεσίες και εγκλεισμός για τους πολλούς. Παράλληλα παροπλίζονται και οδηγούνται στην ανεργία παραγωγικοί και εξειδικευμένοι εργαζόμενοι (γιατροί, νοσηλευτές, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί κ.α.) των οποίων η ακριβή εκπαίδευση πληρώθηκε από τον ελληνικό λαό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης ενώνει τη φωνή του με τους λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας και τις οικογένειές τους, τους εργαζόμενους στις μονάδες ψυχικής υγείας και την επιστημονική κοινότητα στο αίτημά τους για ένα σύγχρονο, δημόσιο, ποιοτικό και προσβάσιμο σε όλους σύστημα ψυχικής υγείας. 

Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Πεντέλης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΠΕΝΤΕΛΗΣ 5-10-2012

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 2/10/2012 επανεμφανίστηκαν οι γνωστές αντιδημοκρατικές πρακτικές που χαρακτηρίζουν την έως σήμερα θητεία του Δήμαρχου Πεντέλης κ. Στεργίου. 

Μέχρι την προηγούμενη Τρίτη τα δεδομένα ήταν ότι:
 • η δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβούλιου είχε τεθεί επανειλημμένα σε αμφισβήτηση κατά τις συνεδριάσεις του χωρίς τίποτα να αλλάζει επί της ουσίας,
 • ο κανονισμός της πλειοψηφίας συνεχίζει να μην επιτρέπει τη δευτερολογία στους Δημοτικούς Συμβούλους, ενώ η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου υπερβαίνει διαρκώς τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες της σε βάρος της δημοκρατικής διαδικασίας και του διαλόγου,
 • ο Δήμαρχος, λειτουργώντας με τη λογική «ενός ανδρός αρχή», επιτίθεται προς οποιονδήποτε αμφισβητεί τα πεπραγμένα του, υιοθετώντας απαξιωτικούς τόνους.
Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο όμως ο κ. Στεργίου, με την προκλητική ανοχή της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κυρίας Μπουσίου, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, επιτρέποντας για μια ακόμα φορά στον γνωστό «αγανακτισμένο πολίτη» να εξυβρίζει χυδαία συμβούλους της αντιπολίτευσης μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων. Ιδιαίτερα μάλιστα τον επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Πεντέλη Εν Δράσει» Αντώνη Φειδοπιάστη, ο οποίος κατήγγειλε την οικονομική διαχείριση του Δημάρχου για το 2011, η οποία οδήγησε σε πρωτογενές έλλειμμα.

Ο δημοκρατικός λαός του δήμου Πεντέλης δεν πρόκειται να ανεχτεί τέτοιες συμπεριφορές. Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης θα διαφυλάξουν τις δημοκρατικές διαδικασίες και θα απαντήσουν αποφασιστικά σε κάθε προσπάθεια φίμωσης.
Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Πεντέλης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΠΕΝΤΕΛΗΣ 25-9-2012
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Ο Καλλικράτης λειτούργησε ανασταλτικά, καθώς οδήγησε σε αναγκαστικές συνενώσεις Δήμων χωρίς να εξετάσει οικονομικά και χωροταξικά δεδομένα. Μετέφερε αρμοδιότητες στους ήδη χρεωμένους Καλλικρατικούς Δήμους χωρίς τους ανάλογους πόρους και προσωπικό. Στη συνέχεια μειώθηκε κατά 50% η επιχορήγηση προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, λόγω του Μνημονίου και της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής και πάγωσαν οι προσλήψεις. Συχνά οι συνενώσεις υγιών οικονομικά Δήμων με υπερχρεωμένους δημιούργησαν ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον, που μπορεί να οδηγήσει στην κοινή τους χρεοκοπία, ισοπεδώνοντας την έννοια της χρηστής και αποτελεσματικής διοίκησης. Ιδιαίτερα για τους υγιείς οικονομικά Δήμους το παραπάνω αποτελεί απαράδεκτη εξέλιξη. Φτάσαμε μάλιστα στο σημείο να θεωρείται πλέον πολύ πιθανό ότι το Ελληνικό Κράτος θα οδηγήσει  τους Δήμους σε στάση πληρωμών, ώστε να καλύψει τη δική του ανεπίσημη χρεοκοπία. Τέλος, φαίνεται ότι οι αναγκαστικές συνενώσεις απομακρύνουν τους δημότες από τα κοινά, καθώς δημιουργούν ελλείμματα δημοκρατίας και συμμετοχικότητας και δεν ευνοούν την αποκέντρωση.

Ο Δήμος Πεντέλης είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση στην τέως Νομαρχία Αθηνών. Για τη δημιουργία του συνενώθηκαν τρεις δημοτικές ενότητες (Μελίσσια, Πεντέλη και Νέα Πεντέλη) με διαφορετικά γεωγραφικά, οικιστικά και οικονομικά μεγέθη, αλλά και διαφορετικού ύψους χρέη. Επιπλέον με τη σημερινή διοίκηση και τις δυνατότητες που της δίνει ο Καλλικράτης (για την άρνηση πληρωμής προς τους προμηθευτές) υπάρχει κίνδυνος να μείνουν απλήρωτοι οι προμηθευτές των πρώην δημοτικών επιχειρήσεων, που βρίσκονται σε εκκαθάριση, προκαλώντας σοβαρές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία.

Ο σημερινός Δήμαρχος εκλέχτηκε με σύνθημα τη «Σπαρτιάτικη Οικονομία», εν συνεχεία όμως ακολούθησε την πεπατημένη με απευθείας αναθέσεις, που αντιστοιχούν σε ευμεγέθη ποσά για ημέτερους (σε Δήμο και ΝΠΔΔ). Δεν προγραμμάτισε έργα πνοής και αρκέσθηκε σε αόριστες υποσχέσεις για το μέλλον.
Σειρά σκόπιμων παραλείψεων και πράξεων δίνει το στίγμα της διοίκησης Στεργίου:
 • Ο Δήμος Πεντέλης είναι ο μοναδικός Δήμος εκ των 12 όμορων Δήμων του Πεντελικού που δεν έχει πάρει απόφαση, παρά την εκφρασμένη αντίθεση των δημοτών και τις κινητοποιήσεις, κατά της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων που προωθεί η Αρχιεπισκοπή Αθηνών - αντίθετα συνέστησε επιτροπή διαλόγου με την Εκκλησία.
 • Δεν πήρε επίσης θέση για τα χαράτσια της ΔΕΗ που επιβαρύνουν οικονομικά τα ήδη ασθμαίνοντα από την υπερφορολόγηση νοικοκυριά.
 • Τεχνηέντως αποσιωπούσε και επιχείρησε να περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο υψομετρική μελέτη για το δάσος Παπαδημητρίου, ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το καθεστώς του.
 • Στην εποχή της γενικευμένης φτωχοποίησης και μείωσης των εισοδημάτων των δημοτών λόγω των μνημονιακών πολιτικών η κοινωνική δράση του Δήμου ήταν σχεδόν ανύπαρκτη. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο υφίσταται ως δημοτικό μόνο στα χαρτιά και εξυπηρετεί κυρίως πολιτικές σκοπιμότητες, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι αποδεκτές των τροφίμων δεν είναι πάντα οι πραγματικοί δικαιούχοι. 
 • Η δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβούλιου έχει τεθεί επανειλημμένα σε αμφισβήτηση κατά τις συνεδριάσεις του. Ο κανονισμός δεν επιτρέπει τη δευτερολογία στους Δημοτικούς Συμβούλους, ενώ  η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου έχει αναλάβει, με την ανοχή της διοίκησης, χρέη Δημάρχου υπερβαίνοντας τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες της σε βάρος του δημοκρατικού διαλόγου.
 • Τέλος ο Δήμαρχος, με την πλειοψηφία που διαθέτει στο Δημοτικό Συμβούλιο, έλαβε την πρωτοφανή απόφαση να μην επιτρέπει στα πολιτικά κόμματα και τις δημοτικές παρατάξεις να χρησιμοποιούν κάποιες δημοτικές αίθουσες για τις δράσεις τους.
Γίνεται λοιπόν κατανοητό ότι υπάρχουν σοβαρά οικονομικά και θεσμικά προβλήματα στη σημερινή διοίκηση του Δήμου Πεντέλης, η οποία δεν λειτουργεί για τον πολίτη αλλά για να εξυπηρετήσει δικά της μικροπαραταξιακά  συμφέροντα.

Η οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης:
 • Καλεί όλους τους κατοίκους να ενημερωθούν και να συμμετέχουν ενεργά στον  καθημερινό έλεγχο του Δήμου Πεντέλης. Να πιέσουν για την εφαρμογή πολιτικών που να εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών και όχι την εξυπηρέτηση των μνημονιακών πολιτικών. 
 • Τονίζει παράλληλα την αναγκαιότητα δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών και την ουσιαστική συμβολή τους στη διαφάνεια, τον κοινωνικό έλεγχο και τη διαρκή λογοδοσία. Είναι απαραίτητο να εμβαθύνουμε τη Δημοκρατία, σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από κάθε λογής προσπάθειες εκτροπής.
Τ.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Πεντέλης


ΣΟΚ: Ο ΝΙΚΟΣ ΠΡΑΣΣΑΣ ΕΦΥΓΕ ΠΡΟΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ

Μόλις πληροφορηθήκαμε ότι ο πρώην αντιδήμαρχος Χαλανδρίου, ο ρομαντικός υπηρέτης του Δήμου μας, ο άνθρωπος που δημιούργησε το δημοτικό μας ιατρείο και συνέδραμε στο να γίνει το Αετοπούλειο ένα πολιτιστικό κέντρο γνωστό σε όλη την Ελλάδα έφυγε από την ζωή χτυπημένος από τον καρκίνο σε ηλικία μόλις 62 ετών.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 16.00 από τον Ι.Ν. του Κοιμητηρίου.

Θα επανέλθουμε με αφιέρωμα στο Νίκο.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.


ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ

maketa27022013

Όποιος έχει καταλάβει ότι η ΠΛΑΤΕΙΑ  είναι αντίθετη με την διανομή προϊόντων από τους παραγωγούς στους καταναλωτές, μέσα από πρωτοβουλίες όπως το "ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΑ ΦΑΜΕ",  όπως λένε κάποιοι ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ στην πιάτσα, δεν έχουν κατανοήσει την θέση μας και γι' αυτό φταίμε εμείς.

Λοιπόν αναγνώστη μου εμείς λέμε κάτι ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ:
 Ότι αυτές οι πρωτοβουλίες ΠΟΛΙΤΩΝ και ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ δεν πρέπει να συγχέονται με την ΠΟΛΙΤΙΚΗ, την ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ ή να υποκαθιστούν την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ των πολιτικών υποκειμένων να παράγουν προτάσεις και λύσεις ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.

Δεν είναι δημοτική ή πολιτική παρέμβαση και ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ να προβάλλονται ως τέτοια.

Όπως δεν είναι δημοτική πολιτική να κάνεις παραταξιακά κοινωνικά παντοπωλεία, να δεντροφυτεύεις   παραταξιακά προαύλια, να στήνεις εθελοντικούς παιδικούς σταθμούς ΚΑΙ ΝΑ  ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙΣ τέτοιες δράσεις  ΩΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ,  όντας δημοτική παράταξη ή πολύ περισσότερο κόμμα. ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ, που λέγαμε παλιά.

(Τώρα θα το πω και ας βγάλουν κάποιοι καπνούς: Και την ίδια ώρα να καταγγέλεις την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ που κάνει ΤΟ ΙΔΙΟ).

Δηλαδή για να το κάνουμε αυτό λιανά, αν οι πολίτες σου δώσουν την πλειοψηφία τι τους λες; Ότι ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΣΚΗΣΕΙΣ;
Έτσι θα το δουλέψεις το πράγμα;
Θα ζητάς από τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ να λύσουν τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας και να υποκαθιστούν το διαλυμένο κράτος;

Και αυτό πού σταματάει;
Αύριο θα πρέπει ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ να συντηρήσουν τα σχολεία γιατί "δεν υπάρχουν λεφτά;"
Να μαζέψουν τα σκουπίδια;
Μετά να στήσουν και νηπιαγωγεία, ΚΑΠΗ, ιατρεία, αφού μπορεί να κλείσουν και αυτά λόγω περικοπών;

ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ;
Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ;
Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ;
ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ  ΚΟΡΒΑΝΑ πού να πάνε; Πώς να κατανεμηθούν και ποιος θα ιεραρχήσει τις ανάγκες;
Αρκεί αν επισημαίνεις την ΥΠΑΡΚΤΗ υποχρηματοδότηση ή πρέπει να συμβάλλεις και στο πώς αυτά που έχεις ΘΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΠΟ;

Ποιανού δουλειά είναι αυτό; Ποιανού ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ να ασχοληθεί αν δεν ασχολούνται τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ;

ΚΑΙ ΞΑΝΑΛΕΜΕ ΟΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ, όχι για άσχετες με το πολιτικό παιχνίδι πρωτοβουλίες πολιτών. 

Τις ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ που κατά την γνώμη μας πρέπει ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ  να αναδεικνύουν τις αστοχίες αλλά και τις στρεβλές ιεραρχήσεις  των μνημονιακών διοικήσεων και να ετοιμάζουν ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ  ΣΕ σε ΑΛΛΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ - κατά την γνώμη μας αναπτυξιακή και με έμφαση στις υποδομές μαζί με ένα όσο το δυνατόν ισχυρότερο πλέγμα κοινωνικής προστασίας για τα θύματα της κρίσης. (Αλλά αυτό είναι προς συζήτηση. Μπορεί να υπάρχουν ίσως και άλλες απόψεις. Δεν διεκδικούμε το αλάθητο).

Ποιες είναι οι προτεινόμενες πολιτικές σε έναν αστικό δήμο στο λεκανοπέδιο;
Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΜΙΣΘΗ ΕΡΓΑΣΙΑ;
ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ;

ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ!

ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ, ΔΙΟΤΙ ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ και προτιμάμε την ασφάλεια της μειοψηφίας.

Οπότε έχουμε άλλης τάξης ΜΕΙΖΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΜΑ.

Αυτοί οι προβληματισμοί  ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ότι δεν πρέπει οι πολίτες - ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ - να μην κάνουν ό,τι πρέπει, ό,τι γουστάρουν  - ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΑ ΦΑΜΕ - για να επιβιώσουν στην κρίση!

Δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ που τους στερεί χρήματα και αναγκαίες δομές, να βρίσκουν συλλογικές λύσεις στα προβλήματά τους, όπως έκαναν οι 8 οικογένειες στον Συνεταιριστικό Παιδικό Σταθμό.

ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ! ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΛΛΟ!

Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν ότι εμείς είμαστε  αντίθετοι να προβάλλονται αυτά ως ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ, ΑΝΤΙΔΟΤΟ στην ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

Πόσο μάλλον να ζητείται από τους μνημονιακούς συρρικνωτές των κοινωνικών δομών ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΟΥΣ, επιχορηγώντας με ψίχουλα τέτοιες δομές ώστε να διαμορφώνουν το άλλοθί τους ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ.

ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΠΙΟ ΣΑΦΕΣ, με ένα ακραίο παράδειγμα; (κατ' αναλογίαν πάρτε το, μην αρχίσετε τις υστερίες):
Είναι σα να πήγαινε στην κατοχή το ΕΑΜ να ζητάει επιχορήγηση από τους δοσίλογους κυβερνήτες και την κομαντατούρ, για να σώσει τον κόσμο από την πείνα.

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ!

Δεν μπορεί να υποστέλλεται ή να ιεραρχείται χαμηλά το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ, ειδικά από ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ που  ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ με στόχο την ΑΝΑΤΡΟΠΗ, με στόχο να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ, προς όφελος αυτών που πλήττουν οι νεοφιλελεύθεροι μνημονακοί, και να εξαντλούν  την δράση τους σε τέτοια δραστηριότητα.

Είμαστε ένα χρόνο πριν τις δημοτικές εκλογές!

Το ερώτημα αν θέλουμε να διαμορφωθεί ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΝΔΡΕΑΣΗ, πρέπει να απαντηθεί ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΖΙΡΙΤΖΑΤΖΟΥΛΕΣ.

Αυτό θα γίνει ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΣΕΩΝ.

Ξέρετε σε πραγματικές συνθήκες περιβάλλοντος ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΕΝΟ. Καλύπτεται, όπως θα καλυφθεί και στο Χαλάνδρι.

Εμείς ξεκαθαρίζουμε πάντως ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΑ ΦΑΜΕ και με όσους πάνε και αυτή την Κυριακή να ψωνίσουν.
ΟΥΤΕ ΛΕΜΕ ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΨΩΝΙΣΕΤΕ, όποιος το κατάλαβε αυτό ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ!

Δεν υπονομεύουμε την πρωτοβουλία.

Ελπίζουμε να ξεκαθαρίσαμε πού ακριβώς βρίσκεται η ένστασή μας.

(Αυτά για την συζήτηση που έγινε προχθές στην Τούφα, ώστε να αποφευχθούν ΣΥΓΧΎΣΕΙΣ  ΠΑΡΑΝΟΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ).

Δείτε τι πήγε να περάσει η ανάλγητη κυβέρνηση..


Απίστευτη τροποποίηση πήγαν να περάσουν στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, μέσα από σχετική διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, για την διευκόλυνση των επενδύσεων στην Ελλάδα...
Η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αποκαλύπτει ότι, στις αρχικές προθέσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ήταν η μείωση 
στα 600 ευρώ, από τα 1.000, του ακατάσχετου ορίου μισθών και συντάξεων για χρέη προς το Δημόσιο. 
Δείτε τι αναφέρει ρητά στην σελίδα 16 η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους : 
«μειώνεται σε 600 ευρώ από 1.000 ευρώ που ισχύει, το ύψος του ανώτατου ορίου ακατάσχετου ποσού μισθών και συντάξεων για χρέη προς το Δημόσιο».

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2013/03/blog-post_6.html, 6/3/2013


Κήρυγμα επανάστασης από τον παπα Ανδρέα στα Ανώγεια


Μήνυμα ξεσηκωμού από το κήρυγμα του παπα Ανδρέα στα Ανώγεια

Μήνυμα ξεσηκωμού από το κήρυγμα του παπα Ανδρέα στα Ανώγεια

Πύρινο κήρυγμα εναντίον της τρόικας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα εκφώνησε χτες το πρωί στην εκκλησία του Αϊ Γιώργη ο παπα Ανδρέας Κεφαλογιάννης, στο μνημόσυνο του Νταρολευτέρη. Ο παπά Ανδρέας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΔΝΤ και της Ε.Ε. καλώντας το λαό να αντισταθεί απέναντι σε αυτούς, που όπως είπε, πίνουν το αίμα του λαού με φόρους και χαράτσια. Τόνισε μεταξύ άλλων ότι κάποιοι πρέπει να απολογηθούν και να τιμωρηθούν για την τεράστια φτώχεια, την ατελείωτη εξαθλίωση, τα 2 εκατομμύρια άνεργους, τους χιλιάδες άστεγους, τις χιλιάδες των πολιτών που περιμένουν στα συσσίτια και για τις 3.500 αυτοκτονίες σε όλη τη χώρα.

Ολόκληρο το κήρυγμα έχει ως εξής:

Αγαπητοί εν Χριστώ Αδελφοί,

Στους κατοχικούς καιρούς που ζούμε, οφείλουμε να μη μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια αλλά να αντιστεκόμαστε κάθε ώρα, κάθε μέρα, κάθε στιγμή. O εχθρός παραμονεύει παντού … Η πατρίδα μας είναι ουσιαστικά και κυριολεκτικά στα νύχια των ξένων τρωκτικών πίνοντας το αίμα του λαού με φόρους, χαράτσια, και κατασχέσεις. Η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη τους επόμενους μήνες, αν δεν αναλάβουμε πρωτοβουλίες, αν δεν αποφασίσουμε να ξεσηκωθούμε ενάντια στους νέο-κατακτητές που επέστρεψαν και πάλι σε τούτον εδώ τον τόπο μετά από 70 χρόνια.

Ο Ναζισμός αδέλφια είναι εδώ, μπορεί αυτή τη φορά να μην κρατάει όπλα με σφαίρες, όμως, τα «όπλα» που χρησιμοποιεί για να μας πολεμά είναι το ίδιο εξοντωτικά και επικίνδυνα με εκείνα της Πρώτης Κατοχής. Βήμα βήμα εξελίσσεται το μαύρο σχέδιο του Βερολίνου σε βάρος της Ελλάδας και του ευρωπαϊκού νότου. Στην αρχή μας έκοψαν λίγο τους μισθούς και τις συντάξεις και δεν αντιδράσαμε όπως έπρεπε.

Στη συνέχεια μας έκοψαν και μας ξανάκοψαν πάλι τους μισθούς και τις συντάξεις, αυξάνοντας ταυτόχρονα τη φορολογία στα ύψη και πάλι η αντίδραση μας δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε. Τώρα μας απειλούν ότι θα μας πάρουν τα σπίτια, την περιουσία και ότι έχει απομείνει και θα μας οδηγήσουν στη φυλακή. Θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια; Θα αρπάζουν την ίδια μας τη ζωή και μεις απλά θα παρακολουθούμε το έργο; Θα μα αφανίσουν και μεις θα βλέπουμε το σήριαλ στα δελτία των 8, από τους καναπέδες μας;

Όχι βέβαια, θα βγούμε μπροστά, θα ξεσηκωθούμε, θα συγκρουστούμε με κάθε τρόπο και κάθε μέσο με όλους αυτούς που θέλουν να δημιουργήσουν τους σύγχρονους δούλους, τις σύγχρονες γαλέρες. Έχω ξαναπεί από αυτό εδώ το βήμα και θα το επαναλάβω: Δεν πρέπει να χαριστούμε σε κανένα, σε κανέναν που βάζει την υπογραφή του στο ξεπούλημα της πατρίδας. Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους όπως είχε πει ο Γέρος.

Και χωρίς να είμαστε ειδικοί επί των νομικών, κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεκινήσει και η έρευνα για το πώς οδηγήθηκε η χώρα στο στόμα του λύκου που λέγεται ΔΝΤ. Και βέβαια κάποιοι πρέπει να πληρώσουν, κάποιοι πρέπει να τιμωρηθούν για το κατάντημα της χώρας. Κάποιοι πρέπει να οδηγηθούν σε ένα νέο Γουδί. Κάποιοι πρέπει να απολογηθούν για την τεράστια φτώχεια, την ατελείωτη εξαθλίωση, τα 2 εκατομμύρια άνεργους, τους χιλιάδες άστεγους, τις χιλιάδες των πολιτών που περιμένουν στα συσσίτια για τις 3.500 αυτοκτονίες σε όλη τη χώρα.

Μόλις προχθές βιώσαμε ένα ακόμα τραγικό περιστατικό στη Λάρισα όπου δυο φοιτητές πέθαναν από τις αναθυμιάσεις γιατί άναψαν μαγκάλι, γιατί δεν είχαν να αγοράσουν πετρέλαιο, γιατί πλέον η τιμή του είναι απαγορευτική για το λαό. Γι΄ αυτούς του δυο θανάτους ποιος θα πληρώσει; Ποιος θα τιμωρηθεί; Ποιος και τι θα πει στους γονείς τους που τα έστειλαν να μάθουν γράμματα στη Λάρισα και τους τα γύρισαν πίσω νεκρά; Και γι΄ αυτό όπως και για όλα τα άλλα εγκλήματα που συμβαίνουν καθημερινά στην Ελλάδα κάποιοι πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, κι αν η δικαιοσύνη δεν μπορεί να το κάνει τότε υπάρχει και η λαϊκή οργή και η λαϊκή δίκη.

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, στην Ελλάδα σήμερα εφαρμόζεται η πλέον ακραία εκδοχή του ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΟΚ, εμείς είμαστε το πειραματόζωο, για το τι ακριβώς θέλουν να εφαρμόσουν στη συνέχεια σε όλη σχεδόν την Ευρώπη. Έχουμε όμως, την ιστορική ευθύνη να τους εμποδίσουμε και θα τους εμποδίσουμε.

Το δρόμο για το πώς θα τους σταματήσουμε τον έδειξε η πράξη του ανθρώπου που σήμερα τιμούμε, του αείμνηστου Νταρολευτέρη και βέβαια όλων των συναγωνιστών του που πήραν μέρος στη Μάχη στο Σφακάκι. Ο κατακτητής όπως έδειξαν και απέδειξαν δεν θέλει χάδια, θέλει μπάλα. Κι ο Νταρολευτέρης μαζί με τους άλλους ηρωικούς συντρόφους του έστειλαν τότε ξεκάθαρο μήνυμα στους ΝΑΖΙ, ΌΤΙ ΑΦΕΝΤΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΕΊΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ.

Το Σφακάκι, η Δαμάστα, το Ολοκαύτωμα των Ανωγείων, η Αντίσταση των Κρητικών στην ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΧΗ μας δείχνει ποιο μονοπάτι πρέπει να ακολουθήσουμε για να μπορέσουν αύριο μεθαύριο τα παιδιά μας να είναι λεύτερα και όχι ΔΟΥΛΟΙ. Αν δεν τον κάνουμε θα είμαστε άξιοι της μοίρα μας …

Θα ήθελα από αυτό το βήμα να ανακοινώσω ότι η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου κάθε χρόνο στις 7 Αυγούστου ημέρα που έγινε η Μάχη στο Σφακάκι, θα πραγματοποιεί μνημόσυνο τιμώντας τους ήρωες αγωνιστές του Σφακακίου ως ένα ελάχιστο φόρο σε αληθινούς και αγνούς πατριώτες.

Αιωνία τους η μνήμη. ΑΘΑΝΑΤΟΙ. Καλή σας ημέρα και ΚΑΛΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΡΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑ


ΕΡΕΥΝΑ: ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΟΝΟΣ

Τύπος: Μαυσωλείο αναδιαμορφωμένο αργότερα
Χρονολογία: Υστερορωμαϊκή-πρώιμη βυζαντινή περίοδος

Περιγραφή:

Ο ναΐσκος βρίσκεται στο Κάτω Χαλάνδρι, στην αυλή του σημερινού ναού της Παναγίας, στη νοτιοανατολική του πλευρά.
Αρχικά επρόκειτο για πολυτελές ρωμαϊκό μαυσωλείο που, κατά τους χριστιανικούς χρόνους μετασκευάστηκε σε χριστιανικό ναό, με την προσθήκη μιας τρίπλευρης αψίδας Ιερού στα ανατολικά (ως είθισται στις χριστιανικές εκκλησίες). Το ρωμαϊκό εκείνο μνημείο θύμιζε το ταφικό μνημείο του Ηρώδη του Αττικού στην Κηφισιά, σήμερα εντελώς ερειπωμένο όμως, σε αντίθεση με αυτό του Χαλανδρίου.
Δε διατηρεί τοιχογραφίες από τη βυζαντινή εποχή, παρά ελάχιστα δυσδιάκριτα σπαράγματα του 17ου αιώνα. Η ονομασία Μαρμαριώτισσα πρέπει να προήλθε από τα πολλά μαρμάρινα μέλη που βρέθηκαν στον άμεσο περιβάλλοντα χώρο του ναΐσκου, αλλά και από το υλικό κατασκευής του αρχικού πολυτελούς ταφικού μνημείου.


Πλαϊνή όψη του ρωμαϊκού μαυσωλείου (Παναγίας Μαρμαριώτισσας)Πλαϊνή όψη του ρωμαϊκού μαυσωλείου (Παναγίας Μαρμαριώτισσας)


Παναγία Μαρμαριώτισσα


Πλαϊνή όψη του ρωμαϊκού μαυσωλείου (Παναγίας Μαρμαριώτισσας)Πλαϊνή όψη του ρωμαϊκού μαυσωλείου (Παναγίας Μαρμαριώτισσας)


Βιβλιογραφία: Ορλάνδος Α., Μεσαιωνικά Μνημεία της πεδιάδος Αθηνών και των κλιτύων Υμηττού, Πεντελικού, Πάρνηθος και Αιγάλεω, Αθήναι 1930, σ. 177, Milchhofer A., Athen, Mitteilungen 1880, p. 352.
Πληροφορίες: Βυζαντινά Μνημεία Αττικής
Κάτοψη: Hellenica
ΠΗΓΗ: ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ
http://paysanias.blogspot.com/2013/02/blog-post.html#ixzz2MYeyuGDP
ΠΟΕ-ΟΤΑ: Καταγγέλλει προσπάθεια συγκάλυψης επίορκων στον ΕΔΣΝΑ
ΚΑΛΗΜΕΡΑ.

Ε ρε πού καταντήσαμε...Ακόμη και η Ταϋλάνδη είναι πιο μπροστά από εμάς...
Δείτε την παρακάτω φωτο και θα καταλάβετε...


ΕΤΣΙ ΚΡΑΤΑΝΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ!!!Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *