Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Ένας Ήρωας: Μια ομάδα εθελοντών στην Θεσσαλονίκη 

 

Εδώ και περίπου δύο εβδομάδες ο ''Ένας Ήρωας'' μια ομάδα εθελοντών, έχει αναλάβει δράση στο δάσος του Σέιχ - Σου στην Θεσσαλονίκη.

Έχουν καθαρίσει μεγάλο μέρος του βουνού από τόνους σκουπίδια καθώς επίσης ταΐζουν όλα τα αδεσποτάκια του Σέιχ - Σου, δίνοντας και σε όσα χρήζουν την φαρμακευτική τους αγωγή.

Μια σπουδαία όμάδα εθελοντλών όπου απαρτίζεται από μικρούς και μεγάλους με διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς. Με την πράξη τους αυτή και την συνεχή δραστηριότητά τους στέλνουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας, πως όταν όλοι μαζί βοηθούμε στην διατήρηση της καθαριότητας της φύσης, τότε η φύση μας το ανταποδίδει.

Μεγάλη βοήθεια και στήριξη προσφέρει εδώ και χρόνια στην αποστολή τροφών, ιατροφαρμακευτικής κάλυψης και ό,τι άλλο χρειαστεί (έκτακτα χειρουργεία, επείγον φιλοξενίες, αμπούλες, φυσικοθεραπείες) για όλα τα αδέσποτα του Σέιχ - Σου, το σωματείο Never Walk Alone e.V. με Πρόεδρο την κα Μαρίκα Καμάρη.

Μερικά από τα μελλοντικά τους σχέδια εκτός του ότι προσπαθούν να κρατούν το βουνό καθαρό από σκουπίδια είναι:

Α) Να μειωθεί ο αριθμός των αδέσποτων με κοινοποιήσεις αυτών με στόχο και σκοπό την υιοθεσία τους.

Β) Να τοποθετηθούν ξύλινοι κάδοι (όπου οι ίδιοι θα φτιάξουν) στα σημεία που δεν υπάρχουν, ώστε με αυτό τον τρόπο να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες για το αυτονόητο: Να μην πετούν στο έδαφος τα σκουπίδια τους.

Γ) Να τοποθετηθούν σε πάρα πολλά σημεία του βουνού (προσβάσιμα σε κόσμο) ξύλινες επιγραφές για την ευαισθητοποίηση των πολιτών με αποτέλεσμα την προστασία του Σέιχ - Σου.

Τι θα πρέπει να προσέχουμε στο βουνό:

1) Κυκλοφορεί (χρόνια τώρα) ή ένας ή πολλοί επιτήδειοι, οι οποίοι σπάνε τζάμια από τα ΙΧ και κλέβουν τσάντες κτλ. Μην απομακρύνεστε από το ΙΧ σας.

2) Σταματήστε να πετάτε σκουπίδια, προστατέψτε το δάσος, τα σκυλάκια τα βλέπουν ως παιχνίδι και τα τρώνε.

3) Μην τρέχετε με ποδήλατο, ή με μηχανάκι, ή με το ΙΧ σας ή με τα πόδια όταν περνάτε δίπλα από κάποια αγέλη, μην κρατάτε πέτρες ή ξύλα ως απειλή προς τα αδέσποτα.

4) Μην πετάτε τους κουβάδες νερού και τροφής, μην καταστρέφετε τις ταΐστρες και μην βανδαλίζετε τα σημεία ταΐσματος.

5) Αν δείτε κάτι ύποπτο ειδοποιήστε αμέσως την ΕΛΑΣ.

Προστατέψτε το δάσος, όχι άλλα σκουπίδια!
Ας προστατέψουμε εμείς οι ίδιοι αυτήν την όαση που βρίσκεται ανάμεσά μας.
Ας προστατέψουμε την φύση.
Ας προστατέψουμε τα σκυλάκια.
Ας προστατέψουμε τον ίδιο μας τον εαυτό.

Βρείτε τους στο Facebook:
Ένας Ήρωας

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Σε βηματισμό ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ και ΕΚΛΟΓΩΝ


· Σημαντικές Αποφάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου


Σε βηματισμό συνεδρίου και εκλογών το Πράσινο Κίνημα, μετά από την πρόσφατη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του κόμματος, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, όπως επιβάλουν τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Συγκεκριμένα, το Σώμα αποφάσισε ομόφωνα το Συνέδριο του κόμματος να πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Ιουλίου 2021, στην Αθήνα, να είναι ανοιχτό και με μαζική συμμετοχή για να μπορέσουν να λάβουν μέρος όλοι οι σύνεδροι οι οποίοι είναι περισσότεροι από 1000 άτομα. Φυσικά το συνέδριο θα είναι παράλληλα και ψηφιακό για να μπορούν να συμμετάσχουν, κυρίως στα πολιτικά ψηφίσματα, και τα χιλιάδες μέλη μας σε όλη την Ελλάδα που δεν θα είναι σύνεδροι. Πάντα βέβαια με την προϋπόθεση όσον αφορά στην ημερομηνία ότι αφενός δεν θα έχουν προκηρυχθεί εκλογές και όσον αφορά στην μαζικότητα ότι θα έχει αρθεί το lockdown και τα περιοριστικά μέτρα συγχρωτισμού. Εάν προκηρυχτούν νωρίτερα εκλογές, (όπως πιθανολογείτε από τα ΜΜΕ), το συνέδριο του Πράσινου Κινήματος θα μεταφερθεί για μετά το καλοκαίρι.
Επικεφαλής της οργανωτικής διαδικασίας του Συνεδρίου ανέλαβε το νέο μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, Άγγελος Νταβίας.

Επίσης, το Πολιτικό Συμβούλιο ανέθεσε στους Συμπροέδρους του κόμματος Ρία Ακρίβου και Κώστα Καλογράνη να εξετάσουν τις υποψηφιότητες του Πράσινου Κινήματος σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας και να προχωρήσουν στην τελική κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Αξίζει να επισημάνουμε ότι το Πράσινο Κίνημα έχει δύο συμπροέδρους, μία γυναίκα και έναν άντρα στα πρότυπα του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος.


Επικεφαλής των επικείμενων εκλογών, όποτε και όταν αυτές προκηρυχθούν, θα είναι ο συμπρόεδρος Κώστας Καλογράνης. Όπως ανακοινώθηκε το κόμμα έχει συμπληρώσει τα ψηφοδέλτιά του σε ποσοστό άνω του 60%. Ήδη εξετάζονται και άλλες υποψηφιότητες από την Κοινωνία των Πολιτών. Μάλιστα ήδη έχουν δρομολογηθεί σημαντικές συνεργασίες και προσχωρήσεις στο Πράσινο Κίνημα, οι οποίες θα ανακοινώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα στο προσεχές μέλλον.


Στο πλαίσιο αυτό το Πράσινο Κίνημα βρίσκεται στο στάδιο της εξειδίκευσης των προγραμματικών του θέσεων και το Πολιτικό Συμβούλιο αποφάσισε να αναλάβει επικεφαλής της Επιτροπής Προγράμματος ο αντιπρόεδρος του Πράσινου Ιδρύματος Μιχάλης Μπούργος. Αξίζει να επισημάνουμε ότι το Πράσινο Ίδρυμα «Ο Θεόφραστος» είναι ο επιστημονικός φορέας τεκμηρίωσης «πράσινων» πολιτικών του Πράσινου Κινήματος. Επίσης σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμη η διαδικτυακή πλατφόρμα Αμεσοδημοκρατικής Συμμετοχικής Διαδικασίας, όπου όλα τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος θα συμμετάσχουν με τις ιδέες και τις προτάσεις τους στην συνδιαμόρφωση του προγράμματος. Ήδη υπάρχουν τα πρώτα «21 σημεία για τις εκλογές του 2021», το οποίο είναι πρώτο κείμενο βάσης Πράσινων Πολιτικών το οποίο θα εξειδικευτεί και θα αναπτυχθεί με την συμμετοχή της επιστημονικής κοινότητας και των μελών και φίλων του Πράσινου Κινήματος.

Στις εργασίες της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του Πράσινου Κινήματος αναλύθηκε η υπάρχουσα πολιτική συγκυρία και επιβεβαιώθηκε η διαφορετική πρόταση διακυβέρνησης που έχει καταθέσει το Πράσινο Κίνημα και την οποία θα εμπιστευθούν οι πολίτες.

Go Green με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΣ "ΘΟΥΚΙΔΙΔΗΣ": ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΜΕΛΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΚΑΠΟΤΕ Σ' ΕΚΛΑΙΕ ΛΑΟΣ"

 


Ο Χρήστος Γιανναράς και οι συγγραφείς Αντώνης Παπαβασιλείου και Θεόδωρος Παντούλας συζητούν την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021 στις 7:15μ.μ. για Παύλο Μελά με αφορμή το βιβλίο "Κάποτε σ' έκλαιε λαός" .

Η εκδήλωση είναι διαδικτυακή και μπορείτε να την παρακολουθήσετε ελεύθερα ζωντανά μέσω :

1) μέσω της πλατφόρμα μας στο zoom

invite link : https://us02web.zoom.us/j/89344449705?pwd=UkxRUWJLMzJTenJDMDhDMGFvOGtldz09

zoom pass code : 791276

2) Live στο κανάλι μας στο YouTube IRS Thoukydides : https://www.youtube.com/channel/UC0cjYWRyE-zqRdeRVOKU66A

Η συμμετοχή στην συζήτηση θα γίνει αποκλειστικά και μόνο μέσω της σύνδεσης στην πλατφόρμα ZOOM