Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥΈχουμε αναδείξει - και έχει αποδεχτεί και ο ίδιος ο δήμαρχος σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου - ότι το εργατοτεχνικό προσωπικό του δήμου μας  είναι υπεράριθμο μετά την πρόσληψη των επιτυχόντων της 3Κ του ΑΣΕΠ και άρα η υπηρεσία μας, σε επίπεδο εργατοτεχνικού προσωπικού δεν έχει ελλείψεις (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις σε συγκεκριμένες ειδικότητες και ιδίως οδηγούς αλλά και στελέχη).

Θα περίμενε κανείς λοιπόν να δει την σταδιακή μείωση των αναθέσεων εργολαβιών προς εξωτερικούς συνεργάτες με την οργάνωση και αξιοποίηση του νέου προσωπικού.

Αντ΄ αυτού παρατηρούμε ότι όλο και συχνότερα και με περισσή ευκολία,  έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο θέματα για απευθείας αναθέσεις εργασιών σε εξωτερικά συνεργεία με το πρόσχημα της μη επάρκειας του προσωπικού.

Και αναρωτιόμαστε: πώς δεν επαρκεί η δημοτική υπηρεσία όταν - με βάση ενημέρωση του δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο - το προσωπικό μας, αυτή τη στιγμή υπερκαλύπτει την μελέτη οργάνωσης των υπηρεσιών που ο ίδιο ο σύλλογος εργαζομένων - παλαιότερα - είχε εκπονήσει και ο δήμαρχος επικαλέστηκε, μόλις πέρυσι στο δημοτικό συμβούλιο;

Εμείς - ως παράταξη που έχουμε επωμισθεί με την υπογραφή μας στο πρακτικό της σύμπραξης - μέρος της πολιτικής ευθύνης για την αποτελεσματικότητα των οργάνων διοίκησης του δήμου  (αν και δεν μετέχουμε σε κανένα όργανο διοίκησης ή λήψης διαχειριστικων αποφάσεων, αφού έτσι αξιολόγησε ο δήμαρχος που έχει συγκροτήσει την ομάδα διοίκησης και για την οποία φέρει την αποκλειστική ευθύνη)   ζητούμε να περιοριστούν στο ελάχιστο και στο απολύτως αναγκαίο οι αναθέσεις σε εξωτερικούς συνεργάτες   και να αξιοποιηθεί πλήρως - με καλύτερη οργάνωση - το προσωπικό του δήμου.

Δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε σε αποφάσεις του ΔΣ ότι η υπηρεσία πρασίνου δεν μπορεί να συντηρήσει το πράσινο στα πάρκα και τις παιδικές χαρές.

Και όταν το βλέπουμε δεν μπορούμε να αποφύγουμε να κάνουμε δεύτερες σκέψεις επί των σκοπιμοτήτων που τέτοιες εισηγήσεις και αποφάσεις εξυπηρετούν.

Είπαμε ότι πυρηνικό στοιχείο της σύμπραξης είναι Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ των υπηρεσιών του δήμου, μην ξεχνιόμαστε.

ΚΥΜΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Υπό κατάληψη βρίσκονται τα περισσότερα σχολικά κτίρια που στεγάζουν λύκεια στο Χαλάνδρι ενάντια στο πολυνομοσχέδιο Κεραμέως.

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, στην συνεδρίαση της Τετάρτης εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης ύστερα από πρόταση της αντιδημάρχου παιδείας Ιωάννας Αθανασάτου

Η ΑΠΟΦΑΣΗ:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου αποφασίζει κατά πλειοψηφία

1) τη συζήτηση του Ε.Η.Δ. θέματος ως κατεπείγοντος, σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010.

2) την έκδοση ψηφίσματος για την κατάσταση στην Παιδεία, ως κατωτέρω:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Επιβεβαιώνουμε τη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και στην ισότιμη πρόσβαση όλων των παιδιών σε αυτήν και εκφράζουμε τη ρητή αντίθεσή μας σε κάθε προσπάθεια καταστρατήγησης του άρθρου 16 για τα ΑΕΙ.

Οποιοιδήποτε αγώνες του μαθητικού κινήματος γίνονται αυτή την περίοδο σε υπεράσπιση των παραπάνω θα πρέπει να προστατευθούν από οιαδήποτε μορφή καταστολής.

Μειοψήφησαν οι κ.κ. Γ. Κουράσης, Κ. Αγγελής, Π. Λαμπρόπουλος, Χ. Κιάκος, Α. Τσιαμπάς, Ε.Νιώτη, Μ. Κόσσυβας, Θ. Αλεξανδρή, Ε. Κρανίδης, Γ. Θέος, Κ. Κρανίδη, Ι. Αντωνιάδης και Α. Καζάνη.
(Πρόκειται για τις παρατάξεις Κουράση, Κρανίδη και Ανδρεόπουλου)

ΚΑΖΙΝΟ: ΕΚΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣτΕ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΛΑΒΕΡΙ

Φωτό από την ΑΜΑΡΥΣΙΑ
Την Παρασκευή, σε μία πρωτοφανή συνεδρίαση από άποψη ώρας και αλλαγής σύνθεσης της Ολομέλειας του ΣΤΕ γύρω στις 17.00 συζητήθηκαν οι 4 πρόσφυγες κατά της απόφασης της Γ.Γ. και του Υπουργού για τη μεταφορά του Καζίνο (Πάρνηθας) από τον Εθνικό Δρυμό στο κτήμα Δηλαβέρη (Αγ. Φιλοθέη Αμαρουσίου) με αλλαγή και Προέδρου.

Μετά το πέρας της συζήτησης δόθηκε από την Πρόεδρο της Ολομέλειας προθεσμία μέχρι 21/2/2020 για την κατάθεση συμπληρωματικών Υπομνημάτων και από τις δύο πλευρές.

ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ