Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Δίωξη για υπεξαίρεση 341.000 ευρώ σε υπάλληλο της ΔΟΥ Χολαργού

doy xolargos 16-2-2016Υπεξαίρεση 341.000 ευρώ από τα ταμεία της ΔΟΥ Χολαργού, ομολόγησε η διαχειρίστρια εφοριακός, μετά από εσωτερικό έλεγχο που αποκάλυψε το έλλειμμα. Η εφοριακός επικαλέστηκε σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, ενώ ως ένδειξη καλής θέλησης...

επέστρεψε στην υπηρεσία 5.000 ευρώ, υποσχόμενη ότι θα επιστρέψει και τα υπόλοιπα.

Ωστόσο, τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων της, ενώ σε βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη για υπεξαίρεση και ψευδή βεβαίωση.

Η εν λόγω υπάλληλος ήταν ταμίας- διαχειρίστρια της ΔΟΥ από το 2013. Τον Νοέμβριο του 2015 υπάλληλοι της μονάδας εσωτερικού ελέγχου του Υπουργείου Οικονομικών διενήργησαν έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο σε παράβολα και χαρτόσημα για το χρονικό διάστημα από 17 Δεκεμβρίου 2013 έως τις 18 Νοεμβρίου του 2015.

Οι ελεγκτές ζήτησαν τα στοιχεία για τα παράβολα και τα χαρτόσημα προηγούμενων ημερών, ήτοι της 16 Νοεμβρίου του 2013. Το τελικό απόθεμα εκείνη την ημέρα εμφανιζόταν να ανέρχεται στο ποσό των 577.232 ευρώ. Στην πραγματικότητα όμως ήταν πολύ μικρότερο, και υπεύθυνη λόγω της ιδιότητάς της ήταν η εφοριακός.

Η τελευταία προκειμένου να κρύψει τα ίχνη της υπεξαίρεσης εξέδωσε διπλότυπο στις 17/11/2015 με το οποίο φερόταν ψευδώς να έχει πωλήσει χαρτόσημα και παράβολα ύψους 236.000 ευρώ. Από την έρευνα, διαπiστώθηκε συνολικό έλλειμμα 341.000 ευρώ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-2-2016 από directNEWS.g

ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΟΥΡΤΕΣΗ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΩΝ

"Δεν θέλετε να μπει η περιοχή στο σχέδιο" είπε ο Γιάννης Λαδόπουλος στον Θωμά, μου έλεγε ο Γιώργος.

"Βάζουμε την περιοχή στο σχέδιο παρά τα εμπόδια και τις αντιδράσεις του παλιού" (ημών) είπε ο Ρούσσος στο δημοτικό συμβούλιο.

"Εμείς στηρίζουμε για το καλό της πόλης" λένε κάποιοι "χριστιανοί¨" από την αντιπολίτευση που συντάσσονται με όσα προβλέπει η μελέτη Γερολυμάτου - Ιωνά.


"Εμείς δεν μπορούμε να μιλήσουμε, πήραμε οικόπεδο" λένε άλλοι.

ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!!!!!

ΚΟΠΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!

Και εγώ τους ερωτώ:
Το καλό της πόλης θέλει την ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ έναν βρεφονηπιακό σταθμό για τα παιδιά των Χαλανδραίων, όπως ήθελε ο ΔΙΑΘΕΤΗΣ - ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ Γ. ΚΟΥΡΤΕΣΗΣ και άφησε γι' αυτό την μεγάλη περιουσία του ή την θέλει να γίνει κάτι άλλο που θα αποφασίσουν οι "φίλοι και συγγενείς" του Ιδρύματος ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ, βεβαίως, βεβαίως;

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΚΑΘΑΡΑ: Το καλό της πόλης είναι η ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ να είναι ΚΤΙΡΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ - δηλαδή ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ!


ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΩΡΑΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ:

  • ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΙ ΛΕΝΕ; Είναι η "παραταξιακή ευθύνη" πάνω από αυτό;
  • ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΜΑΣ, ΤΙ ΛΕΝΕ; ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ Η ΕΣΤΙΑ ΑΠΟ "ΚΤΙΡΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ" ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ  ΧΡΗΣΗ Κ2 του N.4269-2014 (καλυμμένο πίσω από το Α2 στον αναρτημένο χάρτη - αλλά το ίδιο είναι).
ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ που θα την λέμε από εδώ και μπρός "ΦΑΣΗ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ" ο χώρος της ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΕΧΑΣΕ .... ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ;

ΝΑ:

ΔΕΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ:
Τα εκπαιδευτικά κτίρια και τα κτίρια πρόνοιας (βρεφονηπιακοί σταθμοί) στην μελέτη τα έχουμε "σι μπλιδάκι".

Μπλε τριγωνάκια, μπλε κυκλάκια και μπλε τετραγωνάκια.

ΞΕΠΛΥΜΕΝΟΚΙΤΡΙΝΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΙΓΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ενώ κιτρινοβερικοκί είχαμε την Γενική Κατοικία.

(Το καινούργιο μνημονιακό φρούτο Κ2 - κάτι στη μέση των χρήσεων, μεταξύ αμιγούς και γενικής κατοικίας - έγινε και αυτό ανοικτοκίτρινο στην φάση Γερολυμάτου ΑΛΛΑ ΑΜΙΓΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αλλά μην το μπλέξουμε άλλο σε αυτό, σε άλλη ανάρτηση).
ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ Η ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΕΙΧΕ ΜΠΛΕ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑΚΙΑ!ΚΤΙΡΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ - ΑΥΣΤΗΡΑ ΟΡΙΟΘΕΤΗΜΕΝΟ.


ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΗΛΑΔΗ, ΝΕΤΑ - ΣΚΕΤΑ.

ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ!

ΝΑ, ΔΕΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ:


ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΟΜΩΣ;

Για δες με τα ματάκια σου για να μην λες ότι είναι διαδώσεις των πολιτικών τους αντιπάλων, που θένε να τους πλήξουν:

Πάει το σιμπλιδάκι! Έγινε λεμονοκίτρινο με Α2 (δηλαδή Κ2 του 4269/14!)Θα σου εξηγήσουμε στην επόμενη ανάρτηση τι μπορεί να γίνει τώρα η πρ. ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ, εκτός από βρεφονηπιακός σταθμός ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ χωρίς να χρειάζεται ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΡΑΡΟΥΣΦΕΤΙ στους "φίλους" καμία άδεια από τον δήμο.

ΚΑΜΙΑ!

 Και επειδή παίζει ένα ΗΛΙΘΙΟ επιχείρημα στην πιάτσα, ότι δηλαδή η εναρμόνιση των χρήσεων γης με τον μνημονιακό φουχτελικό πολεοδομικό νόμο του 2014, τον 4269, επιβάλλει να γίνει αυτό στα κτίρια πρόνοιας και εκπαίδευσης, να χαρακτηριστούν δηλαδή με το ΓΕΝΙΚΟ και ΑΟΡΙΣΤΟ Κ2 (Α2 στην μελέτη) βάζουμε παρακάτω  και τον χάρτη ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της ανάρτησης Γερολυμάτου για να δείτε ότι τα μπλε δεν έφυγαν από τα άλλα οικόπεδα που προβλέπονται για εκπαίδευση ή πρόνοια, δεν έφυγαν από τον βρεφονηπιακό σταθμό της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, αλλά έφυγαν ΜΟΝΟ από την ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ, το ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ του τοπικού κατεστημένου σε βάρος των παιδιών σου!

Σε όλα τα άλλα άλλαξαν χρώμα τα τετραγωνάκια, ΠΡΑΣΙΝΙΣΑΝ από ΜΠΛΕ για να μπερδεύονται οι ιθαγενείς αλλά είναι εκεί ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ, όχι αόριστο Α2.Άκου αναγνώστη μου, κάτι μεταξύ μας τώρα:

Μην τολμήσεις να με πάρεις τηλέφωνο και να μου πεις ότι δεν κατάλαβες το τι παίζεται στην Τούφα Μεταμόρφωση και στο Κουρτέση (οι δύο τελευταίες αναρτήσεις μας)  γιατί πιο πολύ να τα σπάσω σε δίφραγκα ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ και εσύ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ.

Αν ήσουν δεν θα διάβαζες ΠΛΑΤΕΙΑ. Και εχθές ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ την ανάρτηση για την Μεταμόρφωση. ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΕ ΠΟΛΥ!

Μην μου πει λοιπόν κανένας ότι δεν κατάλαβε γιατί θα του απαντήσω στα Χαλαντρέικα.

Όποιος παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει απλά ΔΕΝ ΤΟΝ ΝΙΑΖΕΙ διότι έχει άλλα κόλπα να εξυπηρετήσει ή να πρωτάξει.

Όσοι δεν έχουν όμως και νιάζονται για το μέλλον των παιδιών τους  να μου πουν αν θένε το καλό της πόλης αυτοί που ψηφίζουν, ανέχονται, αποσιωπούν αυτά τα ΣΚΑΤΑ ή το μέλλον της πόλης το υπερασπιζόμαστε εμείς που είμαστε σπαζαρχήδες και δεν ψηφίζουμε, κάνουμε ένσταση, φωνάζουμε, σε καλούμε να μας βοηθήσεις να αντιδράσουμε στα σχέδια ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΝ που επιβάλλουν τα συμφέροντά τους σε βάρος των παιδιών μας, επιβάλλουν αυτές τις φοβερές πηρουέτες σε μια απόλυτα παραδομένη - πρώην αντιστασιακή και αριστερή -  διοίκηση του δήμου.

Τουλαχιστον, ως υπεύθυνοι πολίτες βοηθήστε τους συμπολίτες μας να ενημερωθούν.
Καλέστε τους τουλάχιστον να διαβάσουν αυτά που αναδεικνύουμε και να δουν ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥΣ και να κρίνουν.
 Να δουν για να είναι ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.
Και μετά ας παραμείνουν ΙΔΙΩΤΕΣ αν θέλουν.
Αλλά θα φταίνε εκείνοι.
ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΝΤΑΒΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΤην παραίτησή μου υπέβαλα εχθές - μετά από πολύ σκέψη - από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Χαλανδρίου.

Η υπηρεσιακή αναβάθμιση της αδελφής μου Ειρήνης Νταβία σε διευθύντρια της οικονομικής υπηρεσίας, της υπηρεσίας που κυρίως εποπτεύεται και ελέγχεται από την Οικονομική Επιτροπή στην οποία μετείχα με βάση την διαπαραταξιακή συμφωνία των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, καθιστούσε την ελεγκτική μου λειτουργία στο όργανο "ανοικτή " σε κακοήθειες και δεν είχα κανένα λόγο να το επιτρέψω.

Δεν υπήρχε τίποτα παράνομο στο να συνεχίσω την λειτουργία μου στο όργανο και να κάνω την ελεγκτική δουλειά της αντιπολίτευσης, όπως εγώ θεωρώ σωστά.

Ο νόμος δεν προβλέπει ασυμβίβαστα σε τέτοιες περιπτώσεις και η αδελφή μου δεν είναι ο ακατονόμαστος, ούτε ο ακατονόμαστος είναι η αδελφή του.

Η πολιτική ευθιξία όμως είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ζήτημα και η πολιτική λειτουργία του κάθε θεσμικού παράγοντα υπόκεινται στην προσωπική του κλίμακα πολιτικής ηθικής, δεν επιβάλλεται από τους πολιτικούς του αντιπάλους ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ.

Η πολιτική μου λειτουργία στην οικονομική επιτροπή από το τέλος του Δεκεμβρίου του 2015 έγινε προβληματική, με βάση λοιπόν ΜΟΝΟ  ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ κλίμακα αξιών.

Ειδικά όταν με την διοίκηση του δήμου που εντέλει τις υπηρεσίες, άρα και την οικονομική, φέρει την πολιτική ευθύνη για τις εισηγήσεις και πράξεις της σε χωρίζει η ΑΒΥΣΣΟΣ που πλέον χωρίζει τις απόψεις μας από την σημερινή διοίκηση του δήμου και πρέπει να εντείνεις τον ελεγκτικό και αποκαλυπτικό σου ρόλο ως δημοτικός σύμβουλος - επικεφαλής έστω και μικρής δημοτικής παράταξης.

Όταν δημιουργήθηκε - όχι με δική μας ευθύνη - η άβυσσος μεταξύ ημών και της διοίκησης Ρούσσου.

Μια τεχνητή όξυνση που στόχο είχε να μην συζητήσει μαζί μας ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, αφού ήξερε ότι δεν θα συναινούσαμε ΠΟΤΕ  στην παράδοση της πόλης και των διαχρονικών στρατηγικών διακυβευμάτων της που άπτονται στον πολεοδομικό σχεδιασμό και θα ζητούσαμε να παλέψουμε μαζί, να συγκρουστούμε μαζί αν χρειαστεί, με τις δυνάμεις της αγοράς που του επιβάλλουν αυτά που βλέπει έκπληκτο το Χαλάνδρι και κυρίως η αριστερά του, να εφαρμόζονται από την διοίκηση Ρούσσου. Αυτά που ούτε η δεξιά ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Η παραίτησή μου κατατέθηκε μετά από συνεννόηση με τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης - αυτές  της μείζονος αντιπολίτευσης, του Γ. Κουράση, του Γ. Θωμά και της Λούλας Καρατζά την οποία ενημέρωσα ότι πρέπει - με βάση την διαπαραταξιακή συμφωνία της αντιπολίτευσης να με αντικαταστήσει στις συνεδριάσεις του οργάνου.
Όφειλα να ενημερώσω πριν και να έχω την συναίνεσή τους, αφού η θέση στο όργανο ανήκει με βάση το νόμο στην αντιπολίτευση.

Η ενημέρωσή μου για τα θέματα και άρα η ενημέρωση των Χαλανδραίων δεν μπαίνει σε κρίση αν τηρηθεί η τάξη από την πλευρά της διοίκησης και συνεχίζει να μου αποστέλλει τον φάκελο των θεμάτων του οργάνου, ως οφείλει, και κάνει ήδη σε όλους τους επικεφαλής παρατάξεων.

Η αποχώρησή μου από το όργανο όχι μόνο δεν υποστείλει την σημαία της κριτικής μας και του ελεγκτικού μας ρόλου προς την διοίκηση Ρούσσου αλλά την απελευθερώνει και την ενισχύει.

Γι΄αυτό και παραιτήθηκα.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

Άγγελος Νταβίας

ΥΓ 1: Επειδή η λασπολογία είναι το μέσον πολιτικής παρέμβασης όλων των μετριοτήτων θυμίζω ότι την Ειρήνη Νταβία ΔΕΝ ΔΙΟΡΙΣΑ ΕΓΩ - όπως λέγεται - στον δήμο, την διόρισε ως μετακλητή ο συχωρεμένος ο Πέρκιζας στη ΝΟΜΑΡΧΙΑ εκεί μονιμοποιήθηκε και μετακινήθηκε πολύ αργότερα στο Χαλάνδρι.

Βρήκαν 960 πλαστά πιστοποιητικά δημοσίων υπαλλήλων (πίνακας)Στον αριθμό των 960 φτάνουν τα πλαστά πιστοποιητικά (πτυχία Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ, απολυτήρια Δημοτικού ή Λυκείου, τίτλοι ξένων γλωσσών κλπ) που χρησιμοποίησαν εντέχνως στο παρελθόν εκατοντάδες υποψήφιοι δημόσιοι υπάλληλοι-παραποιώντας βαθμολογίες τίτλων η πλαστογραφώντας ακόμη και πτυχία- προκειμένου να διοριστούν από το “παράθυρο” ή μέσω διαγωνισμών του ΑΣΕΠ στο δημόσιο.

Από την άλλη αρκετοί μόνιμοι υπάλληλοι πλαστογράφησαν τίτλους γνώσης ξένων γλωσσών η ηλεκτρονικών υπολογιστών προκειμένου να προαχθούν η να εξελιχθούν βαθμολογικά και μισθολογικά. Αυτό αποκάλυψε ο έλεγχος που διενήργησαν το 2015 οι Επιθεωρητές-Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης σε Υπουργεία, Νομικά πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα ,Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και σε εκατοντάδες φορείς και Οργανισμούς του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Το newpost παρουσιάζει αναλυτικά τα στοιχεία που έφεραν στο φως οι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης από τα οποία προκύπτουν 960 σκαστές περιπτώσεις επίορκων υπαλλήλων οι οποίοι για να προσληφθούν ή να προαχθούν στο δημόσιο κατέθεσαν από πλαστούς πανεπιστημιακούς τίτλους μέχρι “μαιμού” βεβαιώσεις προυπηρεσίας η πολυτεκνίας.Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία εντοπίστηκαν 45 πλαστοί τίτλοι πανεπιστημιακών σπουδών,48 ΤΕΙ,636 πλαστά απολυτήρια Λυκείου,13 πλαστές πράξεις ισοτιμίας και αναγνώρισης σπουδών στο εξωτερικό, 2 πλαστοί τίτλοι αλλοδαπής,26 “μαιμού” τίτλοι γνώσης ηλεκτρονικών υπολογιστών,38 σπουδών Αγγλικής γλώσσας,5 Γαλλικής γλώσσας,1 άλλων γλωσσών,109 πλαστά απολυτήρια Δημοτικού,29 πλαστοί τίτλους διαφόρων ειδικοτήτων,1 οικογενειακής κατάστασης-πολυτεκνίας και 7 πλαστές βεβαιώσεις προϋπηρεσίας.

Συνολικά το 2015 ελέγχθηκαν 694.515 πιστοποιητικά δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ανάλογος έλεγχος σε άλλους 942 υπαλλήλους με ύποπτα 1995 πιστοποιητικά. Όπως προέκυψε σε δεκάδες φορείς και Οργανισμούς του Δημοσίου αλλά και σε κεντρικές υπηρεσίες Υπουργείων και Δήμων η χρήση και κατάθεση πλαστών πιστοποιητικών είχε αναχθεί σε ενδημικό φαινόμενο που ξεκινούσε από νοσοκομεία και έφτανε μέχρι τα σχολεία. Μόνο στον Ο.Σ.Υ (Μέσα Μαζικής Μεταφοράς Αθήνας) είχαν κατατεθεί από υποψήφιους υπαλλήλους για διορισμό και είχαν γίνει αποδεκτά 135 πλαστά πιστοποιητικά , ενώ διψήφιος είναι ο αριθμός των πλαστών σε Υπουργεία και Οργανισμούς.

Ενδεικτικά 21 πλαστά πιστοποιητικά εντοπίστηκαν στη Διεύθυνση Αστυνομικού Προσωπικού και 10 στη Διεύθυνση πολιτικού προσωπικού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη,15 στο Υπουργείο Δικαιοσύνης,19 στο Γενικό Επιτελείο Στρατού(ΓΕΣ),10 στο ΙΚΑ/ΕΤΕΑΜ,60 στο Δήμο Αθηναίων,13 στο Δήμο Αμαρουσίου,12 στο Δήμο Ασπροπύργου,10 στο Δήμο Μάνδρας,12 στο Υπουργείο Οικονομικών,30 στο Υπουργείο Πολιτισμού και 12 στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας(ΥΠΑ) και ο αριθμός δεν έχει τέλος.

Για όλες τις περιπτώσεις των υπαλλήλων που υπέβαλλαν πλαστά πιστοποιητικά για την πρόσληψη ή την προαγωγή τους έχουν κινηθεί πειθαρχικές διαδικασίες και πιθανότατα θα οδηγήσουν αρκετούς από αυτούς στην έξοδο από το Δημόσιο.

http://www.aftodioikisi.gr