Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Ολυμπιακός- ΠΑΟΚ The day after…


Περιμέναμε μια μέρα να κάτσει η σκόνη από το μεγάλο ντέρμπι του Γ. Καραϊσκάκης για να καταθέσουμε και εμείς αυτά που είδαμε όσοι ήμασταν στο γήπεδο.
Πάμε πρώτα στον ηττημένο Ολυμπιακό, ο οποίος προσπαθεί να απορροφήσει τους κραδασμούς από την ήττα με τον ΠΑΟΚ.
Ο Μίτσελ είδε τους παίκτες του να μην αποδίδουν συνολικά απέναντι στον Δικέφαλο του Βορρά αυτά, που έδειξαν και κυρίως στην Ευρώπη.
Η ατομική ποιότητα κάποιων πρωτοκλασάτων δεν βγήκε στο χορτάρι, με την ήττα να έρχεται απόλυτα φυσιολογικά.
Έχουμε τονίσει από την πρώτη στιγμή που επέστρεψε ο Κώστας Μήτρογλου, στον Πειραιά πως η συγκεκριμένη κίνηση είναι εξαιρετικού ρίσκου.
Ο παίκτης δεν έχει αποκατασταθεί από τον τραυματισμό του, για την ακρίβεια δεν έχει δώσει σημασία στον τραυματισμό του και έτσι είναι στην χειρότερη δυνατή κατάσταση.
Προσωπικά επειδή ήμουνα στο γήπεδο η σκηνή της αλλαγής του και οι αποδοκιμασίες, από το γήπεδο ένα χρόνο μετά το 4-0 επί του Δικέφαλου του Βορρά όπου ο «πιστολέρο» αποθεώνονταν από όλη την Ελλάδα.
Από κει και πέρα αναφορικά με την περίπτωση του Μίτσελ, με το που τελείωσε το προχθεσινό παιχνίδι αρχίσανε οι πρώτες μουρμούρες.
Ο Ισπανός όπως είμαστε σε θέση να ξέρουμε, θα κριθεί από το παιχνίδι με την Μάλμε.
Οι ερυθρόλευκοι με νίκη καπαρώνουν την τρίτη θέση και την συμμετοχή τους, στην φάση των 32 του Γιουρόπα Λίγκ.
Ερωτηματικό αποτελεί η στάση του κόσμου, τόσο στο αυριανό παιχνίδι με τα Γιάννενα όσο και στο παιχνίδι με τους Σουηδούς, αφού σε περίπτωση ήττας η ισοπαλίας ο Ισπανός το ποιο πιθανό είναι να αποτελέσει παρελθόν από τον Ολυμπιακό. 
 
Τι γίνεται με τον Δικέφαλο
 
Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, με μια νίκη που πιθανόν να του δίνει μεγάλο αβαντάζ για την κατάκτηση του τίτλου.
Όπως έχουμε συνηθίσει να λέμε τα μεγάλα ματς δείχνουν πρωταθλητή, ενώ τα μικρά τον φτιάχνουν.
Αυτό που έκανε περισσότερη εντύπωση δεν είναι άλλο από την ωριμότητα του Άγγελου Αναστασιάδη αλλά και ολόκληρου του οργανισμού
ΠΑΟΚ.
Αναφορικά κυρίως με την αντιμετώπιση του αγώνα τόσο εντός όσο και εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.
Το «Δεν θα τρελαθούμε κι όλας» του προπονητή του Δικέφαλου έπαιξε τον ρόλο του.
Τώρα εκεί που στρέφουν το ενδιαφέρον τους στον Δικέφαλο του Βορρά, είναι το μεθαυριανό ματς με την Ξάνθη στα Πηγάδια.
Αφού όπως τονίζουν χαρακτηριστικά αν ο ΠΑΟΚ πάρει και αυτό το παιχνίδι, θα έχει αξία το διπλό στο Φάληρο, το οποίο ας μην ξεχνάμε ο ΠΑΟΚ το πήρε σβηστά.

Δεν απειλείται η δημόσια υγεία από τους Σύριους πρόσφυγες στο Σύνταγμα
Δεν υφίστανται προβλήματα δημόσιας υγείας από την παρουσία των Σύριων προσφύγων στην πλατεία Συντάγματος. Αυτό διαπιστώθηκε μετά από το σημερινό υγειονομικό έλεγχο που διενήργησε η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής.

Προκαλεί αλγεινή εντύπωση η απόπειρα της κεντρικής εξουσίας να συνδεθεί η παρουσία των προσφύγων στην πλατεία Συντάγματος με υγειονομικά προβλήματα και να αποδοθούν στην Περιφέρεια ευθύνες που αναλογούν στην κεντρική διοίκηση. Η Περιφέρεια Αττικής σημειώνει τη συντονισμένη προσπάθεια των υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Υγείας (σχετικό έγγραφο της 3ης Δεκεμβρίου από την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας) να αποποιηθούν των ευθυνών τους έναντι των προσφύγων από τη Συρία, απαξιώνοντας ουσιαστικά τη λειτουργία της κεντρικής κυβέρνησης.

Η Περιφέρεια Αττικής με ευθύνη και σοβαρότητα επιτελεί το έργο της απέναντι στους πολίτες, χωρίς να μετακυλύει τις ευθύνες ή να παίζει μικροπολιτικά παιχνίδια.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ4η  ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε ειδική συνεδρίαση του σώματος, στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 11η Δεκεμβρίου 2014, ημέρα Πέμπτη και ώρα 20:00, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων σχετικά με το παρακάτω θέμα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010:


ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ


1.   Ψήφιση Προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2015 και έγκριση πίνακα στοχοθεσίας οικονομικών αποτελεσμάτων του Δήμου.

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του δήμου για το 2015 από την Οικονομική Επιτροπή.

 

Σε πολύωρη πρωινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκε το σχέδιο προϋπολογισμού του δήμου για το 2015 το οποίο θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο, μέλλον εντός της άλλης βδομάδας - όχι πάντως στην εξ αναβολής συνεδρίαση της Δευτέρας.

Στην οικονομική επιτροπή το σχέδιο προϋπολογισμού ψηφίστηκε - όπως ήταν φυσικό - από όλα τα τέσσερα παρόντα μέλη του οργάνου που ανήκουν στην πλειοψηφία του δήμου (Ρούσσος, Χριστούλη, Καλομοίρης, Γκάγκας) ενώ οι εκπρόωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης (Κουράσης, Ανδριανάκης, Νταβίας) δήλωσαν "παρών" , έκαναν παρατηρήσεις και επιφυλάκτηκαν για την διαδικασία του δημοτικού συμβουλίου.

Από την συνεδρίαση απουσίαζαν 3 μέλη της πλειοψηφίας.

Αναβολή του απογευματινού Δημοτικού Συμβουλίου

Αναβάλλεται το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο λόγω της εορτής του Αγίου Νικολάου, με την σύμφωνη απόφαση των παρατάξεων, κατά την συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής.

Το δημοτικό συμβούλιο θα γίνει με τα ίδια θέματα την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου με τα ίδια θέματα.

Το εγγραφο ντροπής με την απαγόρευση των διαδηλώσεων κατά του ναζί δολοφόνου Νταβούτογλου.

Δράσεις στην παιδική βιβλιοθήκη Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014 (4/12/2014)

ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ «ΜΙΜΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ»

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014, 11:30 π.μ.-12:30 μ.μ.
Με μία βαλίτσα γεμάτη βιβλία ταξιδεύω στη… γαλλική γλώσσα


Διαδραστικό εργαστήρι στην ελληνική γλώσσα για παιδιά 8 - 11 χρονών: ανακαλύπτουμε τα γαλλικά μέσα από τα εικονογραφημένα βιβλία, τα κόμικς και άλλα πολλά !

Γνωρίστε τη γαλλική γλώσσα μέσα από την παιδική λογοτεχνία και τους ήρωες της, το Παρίσι και τα μνημεία του, κτλ. ! Αφεθείτε στη μαγεία τόσο της εικονογράφησης, όσο και των λέξεων. Παίξτε με τα βιβλία και εξοικειωθείτε με τη γλώσσα τους. Αυτός είναι ο στόχος του Εργαστηρίου που απευθύνεται στους νέους μαθητές των γαλλικών – αλλά όχι μόνο -, που δεν έχουν τολμήσει ακόμα να διαβάσουν ένα βιβλίο…

Υλοποίηση: Marie-Hélène Stavrou, βιβλιοθηκονόμος, μέλος του A.B.F. (Συλλόγου Γάλλων Βιβλιοθηκονόμων)

Μόνο με προεγγραφή! (15 παιδιά ανά εργαστήριο)

Δηλώστε τη συμμετοχή σας :(Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη 10:00-19:00 / Τρίτη, Παρασκευή 10:00-15:00)

Πού: στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος»
(Παλαιολόγου, Αβέρωφ & Σόλωνος – είσοδος από Σόλωνος)
Τ 210-6801654
E mvaslib@otenet.gr

Εξετάσεις σε ανασφάλιστους με διαβήτη στον Δήμο Χαλανδρίου

 

Δωρεάν εργαστηριακές εξετάσεις σε ανασφάλιστους και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη πραγματοποιεί, από την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου έως τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014, ο Δήμος Χαλανδρίου σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό QualityNet Foundation.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής του Δήμου Χαλανδρίου, στον αριθμό τηλεφώνου 210 6894444, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9:00 έως τις 14:00, για να παραλάβουν το ειδικό παραπεμπτικό έντυπο.

Επιδείνωση: Λιποθύμησε ο Νίκος Ρωμανός

 Λεπτή κλωστή


Επιδείνωση παρουσίασε η υγεία του Νίκου Ρωμανού, ο οποίος υποβλήθηκε σε εξετάσεις μετά από λιποθυμικό επεισόδιο που είχε το απόγευμα της Πέμπτης. Νωρίτερα, επιστολή – απάντηση στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, εξέδωσαν οι γονείς του Νίκου Ρωμανού, Παυλίνα Νάσιουτζικ και Γιώργος Ρωμανός. Στο κείμενο τους αναφέρουν ότι ο υπ. Δικαιοσύνης είπε ψέματα όταν υποστήριξε ότι ο γιος τους λαμβάνει υγρή τροφή, ενώ υποστηρίζουν ότι πριν επτά ημέρες είχαν ζητήσει να τον συναντήσουν κι εκείνος δεν επικοινώνησε μαζί τους. Τέλος σημειώνουν ότι ο «χρόνος πιέζει αμείλικτα» και «η απάντηση είναι μία. Αλλιώς η Ελλάδα σε λίγες μέρες θα θρηνεί τον πρώτο νεκρό πολιτικό κρατούμενο από απεργία πείνας».
Ο Νίκος Ρωμανός λυποθήμησε στην τουαλέτα του δωματίου που νοσηλεύεται στο «Γ.Γεννηματάς» και όπως ανακοίνωσε το νοσοκομείο ανατάχθηκε με την επέμβαση των γιατρών που τον παρακολουθούν, για να υποβληθεί στη συνέχεια σε εξετάσεις και να εκτιμηθεί εκ νέου η κατάσταση της υγείας του. Η λιποθυμία αποδίδεται στην πτώση της αρτηριακής του πίεσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο επί 25 μέρες απεργός πείνας έχει χάσει ήδη 13 κιλά.
«Δεν υπάρχει καμία σίτιση, δεν υπάρχει καν ορός. Συνεχίζει μόνο με νερό και ζαχαρόνερο», ξεκαθάρισε νωρίτερα ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού μιλώντας στον ρ/σ Κόκκινο. «Η κατάσταση του Νίκου είναι ιδιαίτερα κακή. Οι δείκτες έχουν κατρακυλήσει, κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί. Παράλληλα, είναι σε μια ηλικία όπου αν υπάρξει μια καρδιακή ανακοπή, θα υπάρχει σοβαρή δυσκολία αντιμετώπισης», είπε.
Αναφορικά με τις «αναπάντητες κλήσεις» του υπουργού προς την οικογένεια ο κ. Ρωμανός είπε: «Εάν ήθελε ο υπουργός να μας βρει, θα μας έβρισκε». «Τα όσα υποστήριξε ο κ. Αθανασίου μας προκάλεσαν ανατριχίλα. Το παιδί μας κινδυνεύει να πεθάνει. Δεν είναι λόγος αυτός ανθρώπου που κρατάει μια υπουργική θέση αλλά επιβεβαιώνεται αυτό που λένε πως η υφή μιας εξουσίας φαίνεται από την υφή του λόγου της. Το θέμα είναι πολιτικό, οι απόψεις μας είναι γνωστές, μιλάμε για ένα δικαίωμα», τόνισε ο Γιώργος Ρωμανός.
Η επιστολή

«Ο κ. Αθανασίου δήλωσε χθες ότι προσπαθεί μάταια να επικοινωνήσει μαζί μας.

Είναι παράδοξο ότι δεν χρησιμοποίησε το τηλέφωνο επικοινωνίας που είχαμε θέσει στη διάθεσή του όταν, πριν από 7 ημέρες, ζητήσαμε να τον συναντήσουμε.

Είναι θλιβερό να ψεύδεται ισχυριζόμενος ότι ο Νίκος σιτίζεται με υγρή τροφή. Απαιτούμε να εκδοθεί σήμερα ιατρικό ανακοινωθέν για να φανεί η αλήθεια.

Ο κ. Αθανασίου προτείνει την εξ αποστάσεως μάθηση.

Είναι εξοργιστικό να δείχνει ότι αγνοεί τον λόγο ύπαρξης των αδειών σε κρατούμενους. Οι άδειες βγάζουν τον κρατούμενο από το άβατο της φυλακής για να τον επανασυνδέσουν με την κοινωνία.

Οι εκπαιδευτικές άδειες κρατάνε τη μόρφωση ζωντανή, δεν την αποστειρώνουν, τη συνδέουν με το κοινωνικό περιβάλλον για να τη μετουσιώσουν σε παιδεία.

Είναι ανεπίτρεπτο να προτείνονται εικονικά δικαιώματα όταν η απεργία πείνας του γιου μας είναι πραγματική.

Ο χρόνος πιέζει αμείλικτα. Η απάντηση είναι μία. Αλλιώς, η Ελλάδα σε λίγες μέρες θα θρηνεί τον πρώτο νεκρό πολιτικό κρατούμενο από απεργία πείνας.

Δεν είναι δυνατόν να χτιστεί το μέλλον πάνω στον Θάνατο.

Οι γονείς του Νίκου Ρωμανού,

Παυλίνα Νάσιουτζικ - Γιώργος Ρωμανός».
Αίτηση αναίρεσης
Αίτηση αναίρεσης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, με το οποίο απορρίφθηκε η αίτηση του Νίκου Ρωμανού για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών, κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο συνήγορος του Φραγκίσκος Ραγκούσης.
Στην αίτησή του, ο Νίκος Ρωμανός προβάλει λόγους ακυρότητας της γνωμοδότησης του ανακριτή υποστηρίζοντας ότι δεν έπρεπε να γνωμοδοτήσει διότι η ιδιότητά του ως καταδικασμένου για ληστεία, υπερκαλύπτει την ιδιότητά του ως υποδίκου για τρομοκρατία.

http://tvxs.gr

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Πραγματοποιήθηκε χθες, 3-12-2014, η 1η συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης με θέμα συζήτησης τον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2015. Συμμετείχαν περισσότερα από 25 μέλη ενώ παρόντες ήταν εκτός από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών, ο Δήμαρχος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και δύο ακόμα αντιδήμαρχοι, καθαριότητας και οικονομικών. Είναι προφανές ότι λόγω της χρονικής στιγμής σύνθεσης και σύγκλισης της Επιτροπής και συζήτησης του προϋπολογισμού σε λίγες ημέρες στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν ήταν πρακτικά δυνατόν η επιτροπή να λειτουργήσει ως γνωμοδοτική, υπό την έννοια να προταθούν συγκεκριμένες εισηγήσεις που θα ληφθούν υπόψη για την κατάρτιση του προϋπολογισμού.

Ο αντιδήμαρχος κ. Γερολυμάτος παρουσίασε συνοπτικά τον προϋπολογισμό που είχε προετοιμασθεί και διανεμηθεί στους συμμετέχοντες, ο Δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι έδωσαν διευκρινίσεις σε ερωτήσεις που τέθηκαν και δόθηκε ο λόγος στα μέλη της επιτροπής να κάνουν τοποθετήσεις και προτάσεις για επιμέρους θέματα. Τα μέλη, που κυρίως ήταν εκπρόσωποι μαζικών / κοινωνικών φορέων της πόλης, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν θέματα και προβλήματα που αφορούν την λειτουργία των φορέων που εκπροσωπούσαν αλλά και γενικότερα θέματα για την πόλη μας, να αναφερθούν σε προτάσεις που θα μπορούσαν να βελτιώσουν τη λειτουργία τους και την προσφορά τους και ζήτησαν την αρωγή του Δήμου ώστε να ανταπεξέλθουν στην πραγμάτωση των σκοπών τους.

Η Δημοτική Αρχή φάνηκε να ακούει με προσοχή τα αιτήματα και τις προτάσεις των φορέων, ζήτησε διευκρινίσεις και υποσχέθηκε να λάβει πρωτοβουλίες και δράσεις ώστε να αναληφθούν συγκεκριμένες ενέργειες που θα μπορούσαν να επιλύσουν λειτουργικά κυρίως προβλήματα των συλλόγων.

Ο Δήμαρχος υποσχέθηκε να αναβαθμίσει την λειτουργία της επιτροπής, να την συγκαλεί συχνά και, αν και πρακτικά οι αρμοδιότητές της είναι από περιορισμένες έως ελάχιστες, να της δώσει φωνή και λόγο ύπαρξης και να την κάνει συμμέτοχο στη διαδικασία κατάστρωσης προγραμμάτων δράσης και συμβουλευτικού οργάνου προς το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η όλη διαδικασία κρίθηκε από τους συμμετέχοντες ως θετική.

Γιώργος Γεωργιάδης
Εκπρόσωπος Σκακιστικού Ομίλου Χαλανδρίου

Και μία προσωπική διαπίστωση / εκτίμηση:

Η ύπαρξη εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων θα έπρεπε να περιοριστεί στην απλή παρουσία τους ως παρατηρητών, καθώς έχουν την δυνατότητα μέσω της συμμετοχής σε όλα τα άλλα θεσμοθετημένα όργανα του Δήμου να κάνουν τις όποιες προτάσεις και κριτική. (Όπως άλλωστε προβλέπεται και στον κανονισμό λειτουργίας της επιτροπής).
 

Ρ. Δούρου : Σήμερα στην Περιφέρεια Αττικής υπάρχει η πολιτική βούληση για να αλλάξει το μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων


Ομιλία Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΚΑ για την ανακύκλωση.
§ Σήμερα βάζουμε τα θεμέλια για μία νέα φιλοσοφία στη διαχείριση των απορριμμάτων, με έμφαση στο σεβασμό του ευρωπαϊκού και πλέον εθνικού δικαίου, με διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της διαχείρισης και με έμφαση στην πρόληψη, στη διαλογή στην πηγή, την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση

§ Πολιτική δέσμευσή μας η ανατροπή του σχεδίου των ΣΔΙΤ για τις 4 φαραωνικές μονάδες επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων

§ Άμεση ενεργοποίηση των ΟΤΑ στην κατάρτιση τοπικών σχεδίων διαχείρισης

§ Όσοι σήμερα μας εγκαλούν είναι οι ίδιοι που υποστηρίζουν τη διαιώνιση του χρεοκοπημένου μοντέλου

§ Μέχρι σήμερα εξέλιπε η πολιτική βούληση. Σήμερα όμως αυτή υπάρχει

§ Ο αγώνας που ξεκινάμε σήμερα είναι δύσκολος, με συναίσθηση όμως των ευθυνών μας απέναντι στους πολίτες αλλάζουμε τη ρότα και βάζουμε τις βάσεις για ένα νέο μοντέλο

§ Για ένα νέο μοντέλο διαχείριση απορριμμάτων για τους πολίτες, το περιβάλλον και τη ζωή μας

§ Το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ εκπονήθηκε εν κρυπτώ. Είναι ανεφάρμοστο και επιβαρύνει οικονομικά τους δήμους και τους πολίτες. Δεν προστατεύει το περιβάλλον και είναι αντίθετο προς τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις. «Τακτοποιεί» φωτογραφικά συμφέροντα

§ Το άρθρο 17 του νομοσχεδίου συνιστά απόπειρα της κυβέρνησης να κηδεμονεύσει την αναθεώρηση των ΠΕΣΔΑ.

· Τέλος, η Περιφερειάρχης κάλεσε το σώμα να ζητήσει από το υπουργείο την απόσυρση του νομοσχεδίου, γιατί αυτό είναι: "Απαξιωτικό της τοπικής αυτοδιοίκησης, και νομοσχέδιο που πλήττει την αυτοτέλεια των ΟΤΑ".