Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

Ο Σύλλογος «Αργώ» επίσημος υποστηρικτής του 1ου Climate Change Film Festival - Πώς να δηλώσετε συμμετοχή

 


Ο Σύλλογος «Αργώ» επίσημος υποστηρικτής του 1ου Climate Change Film Festival 
- Πως να δηλώσετε συμμετοχή

Ο Πολιτιστικός - Επιστημονικός Σύλλογος «ΑΡΓΩ» πέρα από τις δραστηριότητες που σταθερά αναπτύσσει εδώ και χρόνια, αναζητά συνεχώς νέες καινοτόμες πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης των πολιτών για κοινωνικά και οικολογικά θέματα.

Έχουμε τη χαρά και την τιμή να ανακοινώσουμε τη συνεργασία μας ως υποστηρικτές του πρώτου διαγωνιστικού φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στην Ελλάδα με εστίαση στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, του Climate Change Film Festival  (CCFF).

Συμπράττοντες φορείς είναι ο Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου και ο Αστικός Κοινωνικός Συνεταιρισμός Συλλογικής και  Κοινωνικής  Ωφελείας Προστασίας και Διαχείρισης  Φυσικού και  Αστικού Περιβάλλοντος.


Καλλιτεχνική διευθύντρια της διοργάνωσης είναι η κυρία Ιωάννα Μπακαλάκου 
και επιστημονική υπεύθυνη η κυρία Δωροθέα Πολίτη.


 - Το CCFF απευθύνεται :

1.  στα μέλη της μαθητικής κοινότητας (δευτεροβάθμια εκπαίδευση κυρίως),

2. στα μέλη των σχολών υποκριτικής και σκηνοθεσίας - ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στον τομέα του περιβάλλοντος ή στον καλλιτεχνικό χώρο της κινηματογράφησης και

 3. σε όλους τους ενεργούς πολίτες, με στόχο να τους δώσει τα κατάλληλα επιστημονικά εφόδια, προκειμένου να εκφράσουν καλλιτεχνικά την ευαισθησία και ανησυχία τους για τις κλιματικές αλλαγές και να τις μεταφέρουν στην κινηματογραφική αίθουσα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, καλούνται ομάδες ή άτομα να συμμετάσχουν στην διαδικασία παραγωγής μιας ταινίας μικρού μήκους διάρκειας 2 έως 8 λεπτών η οποία, κατόπιν επιλογής, θα πάρει μέρος  στο διαγωνιστικό φεστιβάλ CCFF.

Αντικείμενο του CCFF αποτελεί η διάδοση επιστημονικά αξιόπιστων πληροφοριών και η ευαισθητοποίηση σε θέματα που σχετίζονται με την κλιματική δράση, συνδυάζοντας την καλλιτεχνική έκφραση.

Η πρωτοβουλία συμβαδίζει με τον τομέα «Κλιματική αλλαγή - Φυσικές Καταστροφές, Πολιτική προστασία» του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Η προετοιμασία των ταινιών μικρού μήκους θα πραγματοποιηθεί μέχρι τον Αύγουστο του 2022 και η αξιολόγησή τους θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2022.

Σας καλούμε λοιπόν να δημιουργήσετε την δική σας ομάδα και να πάρετε μέρος με τη δική σας ταινία μικρού μήκους στο Climate Change Film Festival.

 Αναλυτικά για τις φάσεις του CCFF, τη θεματολογία, τις βραβεύσεις και το χρονοδιάγραμμα μπορείτε να διαβάσετε την προκήρυξη του διαγωνισμού στο www.ccff.gr

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας  6977442513 Ιωάννα Μπακαλάκου 

ή στο e-mail : argohalandriou@yahoo.com