Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2012

Το μπλόκο της Κοκκινιάς. Οι "κουκουλοφόροι" ταγματασφαλίτες σε δράση. Βίντεο


Το μπλόκο της Κοκκινιάς. Οι `κουκουλοφόροι` ταγματασφαλίτες σε δράση.Βίντεο

Η ναζιστική Γερμανία κατέρεε και αυτό οδήγησε τους ναζί και τους “φίλους” σε ακόμη πιο ακραίες αντιδράσεις. Στις 17 Αυγούστου του 1944, έγινε το Μπλόκο της Κοκκινιάς.
Γερμανικές δυνάμεις μαζί με ταγματασφαλίτες εισέβαλαν στη γειτονιά του Πειραιά για να διαπράξουν ένα ακόμη αποτρόπαιο έγκλημα.
Οι κάτοικοι της Κοκκινιάς περίμεναν την θηριωδία.Το Μάρτιο του 1944 είχε γίνει η μάχη της Κοκκινιάς.
    Ξημερώματα της 17ης Αυγούστου, δεκάδες γερμανικά καμιόνια περικυκλώνουν τις γύρω περιοχές: Κορυδαλλό, Αιγάλεω, Δαφνί, Ρέντη, Κερατσίνι, Φάληρο, Πειραιά. Ο κλοιός σφίγγει ασφυκτικά γύρω από την πόλη,  στην οποία καταφθάνει μαζί με τους κατακτητές και το μηχανοκίνητο τμήμα του δωσίλογου Ν. Μπουραντά.
Την ώρα που ο κόσμος κοιμάται, 3.000 Γερμανοί κι Έλληνες ταγματασφαλίτες εισβάλλουν βαριά οπλισμένοι στην Κοκκινιά.
     Μετά τις 6:00΄ ακούγονται τα χωνιά των ταγματασφαλιτών: «Προσοχή-προσοχή! Σας μιλάνε τα τάγματα ασφαλείας. Όλοι οι άντρες από 14 έως 60 ετών να πάνε στην πλατεία της Οσίας Ξένης για έλεγχο ταυτοτήτων. Όσοι πιαστούν στα σπίτια τους θα τουφεκίζονται επί τόπου». Πανικός κυριαρχεί παντού. Οι πόρτες των παραγκόσπιτων γκρεμίζονται και όλος ο ανδρικός πληθυσμός σέρνεται στον τόπο του μαρτυρίου.

Στις 8:00΄ η πλατεία της Οσίας Ξένης χιλιάδες άτομα συγκεντρώνονται και χωρίζονται σε πεντάδες έτσι ώστε οι κουκουλοφόροι να υποδεικνύουν ποιος θα εκτελεστεί.
Οι κουκουλοφόροι προδότες “διαλέγουν” τους προς εκτέλεση που θα γίνει κοντά στη πλατεία ,μπροστά στη μάντρα ενός ταπητουργείου, στη συμβολή των οδών Κιλικίας και Θείρων.
Λίγη ώρα μετά τα πτώματα αρχίζουν να στοιβάζονται μπροστά στη μάντρα.
Οι Γερμανοί θα εκτελέσουν και μία γυναίκα εκείνο το πρωϊνό. Ήταν Διαμάντω Κουμπάκη,επικεφαλής ομάδας ανταρτών που κρύβονταν στη Κοκκινιά. Οι Γερμανοί τους ανακάλυψαν και εκτέλεσαν την αντάρτισσα.
Στο τέλος της εφιαλτικής ημέρας η Κοκκινιά θρηνούσε 148 νεκρούς. Οι Γερμανοί πήραν και 8.000 ομήρους.

Η τραγωδία του μπλόκου της Κοκκινιάς είχε γίνει ταινία το 1964. Από αυτή είναι το απόσπασμα,στο οποίο περιγράφεται η φρίκη που έζησαν οι κάτοικοι της Κοκκινιάς εκείνο το πρωινό της 17ης Αυγούστου.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


ΣΟΥΡΓΕΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΡΟΜΑ!

Σούργελο έγινε εχθές το βράδυ στο Αποκαλυπτικό Δελτίο του EXTRA ο δήμος Χαλανδρίου.

Η απόπειρα να πέσει στάχτη στα μάτια της κοινής γνώμης για αυτά που έχουν γίνει διαχρονικά στον καταυλισμό αλλά και τον τρόπο που έχουν χειριστεί το θέμα  το τοπικό πολιτικό κατετημένο  μαζί με την ηγεσία των τσιγγάνων εκεί, - ηγεσία που ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ - αφού διαχρονικά συναλλάσσεται με δημοτικούς παράγοντες ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥΣ, αλλά για να μοιράζονται την λεία της εξουσίας, αποκαλύφθηκε και φαίνεται ότι αυτή η αποκάλυψη ήταν μόνο η αρχή.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Αφροδίτης Χατζηγεωργίου (και μην αρχίσετε τις παπαριές - γράφουμε ό,τι πιστεύουμε χωρίς σκοπιμότητες ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙΤΑΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ από προσωπικές συμπάθειες ή αντιπάθειες - αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε από την στάση μας στα θέματα του Αετοπουλείου -  να κρατήσει το θέμα στο πολιτικό επίπεδο και να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ από την πολιτεία ΛΥΣΕΙΣ με την ευκαιρία της δημοσιότητας που παίρνει το θέμα, το σούργελον δεν αποφεύχθη και φάνηκε Η ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ της διοίκησης του δήμου να χειριστεί σοβαρά θέματα (εδώ δεν μπορούν να χειριστού τα εύκολα θα μου πείτε ....)

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΦΙΔΙΑ  ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ:

1. "Οι ΡΟΜΑ είναι εκεί είκοσι χρόνια και έγιναν δημότες Χαλανδρίου από τον Παττακό για να τους πάρει τις ψήφους, ο οποίος έκανε το έγκλημα να βάλει μια βρύση για να έχουν ΝΕΡΟ". (Δεν έπρεπε να έχουν ΝΕΡΟ, έπρεπε να καταδικαστούν σε θάνατο από  δίψα ή να αφεθούν να κλέβουν νερό από την γειτονιά και να πέφτουν καραμπινιές, ώστε να λυθεί το πρόβλημα με την μέθοδο του Φαρ Ουέστ: Θα ζήσει όποιος τραβάει πιο γρήγορα!)

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Στο Χαλάνδρι υπήρχαν οικογένειες ΡΟΜΑ εδώ και 50 χρόνια, τόσο στο Πάτημα όσο και στο Πεύκο Πολίτη.
Ήταν συμμαθητές μας στα σχολεία και ήταν - με προσπάθειες του Νίκου Πέρκιζα και του Κ. Παττακού - ενταγμένοι στην τοπική κοινωνία. Για να μην θεωρηθεί αυτό που γράφουμε "παραταξιακή τοποθέτηση" (θα θυμίσουμε απλά στους παλιότερους και θα καλέσουμε τους νεώτερους να ερευνήσουν ώστε να μάθουν, τι επικρατούσε στο Πάτημα πριν την ένταξή του στο σχέδιο πόλεως και πόσες οικογένειες τσιγγάνων ενσωματώθηκαν με την ένταξη της περιοχής στο σχέδιο στην τοπική κοινωνία χωρίς ΜΑΤ, χωρίς φασαρία, χωρίς να δημιουργηθεί κοινωνικό πρόβλημα. Απέκτησαν κανονικά σπίτια και ζουν σαν άνθρωποι στο Πάτημα δίπλα στους μπαλαμούς.
ΝΑΙ ή ΟΧΙ;;;;

Στις λίγες οικογένειες του Πεύκο Πολίτη δεν δόθηκε λύση παρόλο ότι η ροή χρημάτων από την Ε.Ε. για το θέμα άρχισε να έχει μεγάλο "ενδιαφέρον".
Ο σύλλογος ΕΛΠΙΔΑ στο καταυλισμό φτιάχτηκε ακριβώς για να υπάρχει "συνεννόηση" των ΡΟΜΑ με την διοίκηση του Δήμου ώστε να επιλυθεί το θέμα με πρωτοβουλία της - επί δημαρχίας  Κ. Παττακού - προέδρου του Δ.Σ. Έλλης Συρμοπούλου,  για την αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών κονδυλίων και την μεταστέγασή τους.

Όμως τα ανεξέλεγκτα πολλά χρήματα είναι το ίδιο κακό με την υποχρηματοδότηση.

Έτσι ενώ φτάσαμε πολύ κοντά να εξασφαλίζονται ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ και ΑΤΟΚΑ ΔΑΝΕΙΑ σε αυτές τις οικογένειες για να μεταστεγαστούν άρχισε το "ρωμέικο". (Οι μπαλαμοί βέβαια δεν πάιρναμε ΑΤΟΚΑ ΔΑΝΕΙΑ για σπίτι αλλά αυτό δεν το λέμε διότι θα θεωρηθεί ρατσιστικό).

Η ηγεσία της ΕΛΠΙΔΑΣ βρήκε την κότα που γεννάει το χρυσό αυγό και φώναξε και τους άλλους συγγενείς, κουμπάρους, σύντεκνους από την Χαλκίδα να πάρουν και αυτοί λεφτά με αποτέλεσμα ο καταυλισμός να αρχίσει να μεγαλώνει και το πρόβλημα για τον δήμο να γίνεται πολλαπλάσιο.

Αντί αυτή η συμπεριφορά να παταχθεί αυστηρά ως παρεκτροπή, από τον δήμο ΠΟΥ ΝΑΙ ΜΕΝ ΟΦΕΙΛΕ ΝΑ ΒΡΕΙ ΛΥΣΗ στο κοινωνικό πρόβλημα των ανθρώπων που μεγάλωσαν στο Χαλάνδρι αφού ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ, αλλά όχι να πάρει στην πλάτη του (δηλαδή να φορτώσει στην πλάτη των Χαλανδραίων) το πρόβλημα των ΡΟΜΑ της μισής Ελλάδας που τώρα πέρναγαν από το Χαλάνδρι και δήλωναν Χαλανδραίοι.

Αυτοί οι φερτοί έκαναν και τα όργια στην περιοχή. Ναρκωτικά, φασαρίες, έλλειψη σεβασμού στους περιοίκους, συμπεριφορές που οι λίγες οικογένειες τσιγγάνων που μεγάλωσαν εδώ δεν είχαν στο παρελθόν αφού με τα χρόνια είχαν επαφή με την τοπική κοινωνία και υπήρχε σεβασμός.

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ (λυπάμαι Στέλιο αλλά εμείς δεν χαϊδεύουμε αυτιά, γι' αυτό ποτέ δεν κάναμε μαζί πολιτικό χωριό αν και "παλαιοί συμμαθητές" και συμπαίκτες στην μπάλα από μικροί) αλλά και την ανοχή του τοπικού πολιτικού κατεστημένου:
Πρόεδρος στην ΕΛΠΙΔΑ από το ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος από τη ΝΔ και όλα καλά.

ΑΛΛΑ και από την ανοχή  και την καθοδήγηση του "γνωστού τοπικού γαλαζοπράσινου κονκλάβιου" το οποίο άρχισε να παίρνει "χρήματα για τους ΡΟΜΑ" (..." όχι για μένα, για την φουκαριάρα την μάνα μου" ...).

Ποιος να μιλήσει;;;

ΟΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ από την μια, οι ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ από την άλλη;;;

Δεν μιλάς, να φας την χλέπα του ρατσιστή. ΜΟΥΓΚΑ.

Παράλληλα ΟΛΟΙ ξέραμε ότι η επικείμενη ένταξη της περιοχής στο σχέδιο θα έδινε δυνατότητα χειρισμού του θέματος με τρόπο που είχε λειτουργήσει στο Πάτημα.

ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΝ ΧΑΛΑΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΤΟΥΣ.
Κάποιοι που ακόμα και σήμερα επιμένουν ότι "έσωσαν το Χαλάνδρι".

Τέτοιο σωσμό .... Να τον χαίρονται! (Τώρα τον νιώθουν, τον σωσμό ...)

Το θέμα θα το συνεχίσουμε ...

Μέχρι τότε όμως ρωτάμε, μπας και εκεί που συνεδριάζουν όλο τον Αύγουστο για το πώς θα αντιμετωπίσουν την Πλατεία, αποφασίσουν να μας απαντήσουν (και οι μπλε και οι πράσινοι κόκκοι):

1. Ήρθαν τα χρήματα των επιδοτήσεων για την μεταστέγαση τότε επί ΠΑΣΟΚ;;; Τα πήραν οι τσιγγάνοι;;;; (Εμείς ξέρουμε ότι ήταν ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ που δεν ήρθαν, αλλά όρκο δεν παίρνουμε κιόλας. Αν θέλει κανείς από τους χειριστές του θέματος ας ενημερώσει τους αναγνώστες της Πλατείας.)

2. Ήρθαν τα χρήματα των επιδοτήσεων για την μεταστέγαση επί ΝΔ, επί Νάκου,  στα οποία αναφέρθηκε εχθές ο ίδιος ο Ηλίας Ντάβαρης, ο οποίος ΔΗΛΩΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ και από τελεοράσεως ότι τα χρήματα ήρθαν και "τα πήραν κάποιοι ΡΟΜΑ αλλά δεν έφυγαν";;;
Δεν το είδαμε στον ύπνο μας.
Εκείνος το είπε: "το θέμα το χειρίστηκα εγώ και ο Β. Λέκκας" είπε ο Ηλίας. Δηλαδή;;;
Ποιοι πήραν τα λεφτά;;;
Τα πήραν οι ΡΟΜΑ και δεν έφυγαν, πώς;;; Με απλή υπόσχεση τους τα δώσανε;;; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;;;
Τι εννοούσε ο Ηλίας;;;
3. Πόσα λεφτά έχουν έρθει διαχρονικά για "έργα στον καταυλισμό";;;;
4. Τι περιλαμβάνεται στα "έργα";;; Νερό, καθαρισμοί, συναυλίες, ΤΙ;;;;

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΖΕΒΒΕΔΑΙΟΥ ΠΟΙΟΝ ΕΙΧΑΝΕ ΠΑΤΕΡΑ;;;

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ:

ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΛΑΝΕΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;;;;


Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις