Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Για την αλήθεια του διορισμού του κ. Κ. Ευθυμίου ως επιστημονικού συνεργάτη του Δημάρχου

Ενόψει της εκδίκασης αγωγής για συκοφαντική δυσφήμηση σχετικά με τα δημοσιεύματα στην Πλατεία στις 7- 8 /10/ 2015, με τα οποία είχα ισχυριστεί ότι ο κ. Κωνσταντίνος Ευθυμίου είχε διοριστεί σύμβουλος δημάρχου «εν κρυπτώ και παραβύστω», ότι δεν είχε γίνει πρόσκληση δημόσια για τη συγκεκριμένη θέση και ότι δεν υπήρχαν σχετικές αναρτήσεις στη Διαύγεια, δηλώνω ότι :

1) Ο διορισμός του κ. Κ. Ευθυμίου έγινε απόλυτα νόμιμα και με όλες τις προβλεπόμενες εκ του νόμου διαδικασίες και δημοσιεύσεις (Διαύγεια, ΦΕΚ, κλπ)

2) Ο ισχυρισμός μου ότι παράνομα είχε διοριστεί στο διοικητικό συμβούλιο της Φλύα ήταν λαθεμένος και δεν προέκυπτε από τη σχετική νομοθεσία.

3) Τα όσα τότε ισχυρίστηκα στα ως άνω δημοσιεύματα, δεν είχαν στόχο ούτε επιδίωξη να πλήξουν την τιμή και την υπόληψη του κ. Κ. Ευθυμίου αλλά ήταν ισχυρισμοί λόγω της ελλιπούς πληροφόρησης που είχα. Σε κάθε περίπτωση όμως mea culpa στο βαθμό που εθίγη η τιμή και η υπόληψή του.

Άγγελος Νταβίας

Επιστολή κ. Πέτρου Σουρέτη, Διευθύνοντος Συμβούλου Intrakat προς τον κ. Βρέντζο στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ


20/11/2019

Αξιότιμε κ. Βρέντζο,

Με έκπληξη έλαβα την επιστολή σας.

Στην συνάντηση μας στις 1/08/2019:

Μου ανακοινώσατε την απόφαση σας να μην ανανεώσετε πλέον στον όμιλο Intracom την μίσθωση της σουίτας που διατηρούσε στο στάδιο Καραϊσκάκη.

Μου ανακοινώσατε ότι δεν θα αποπληρώσετε, ακόμα, ληξιπρόθεσμες οφειλές της «Θρύλος Α.Ε.» και «Στάδιο Καραϊσκάκη Α.Ε.» προς τον όμιλο «Intrakat Α.Ε.».

Στο θέμα του οικοπέδου Ρέντη, το οποίο συζητήθηκε και προς αποκατάσταση της αλήθειας, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω τα κάτωθι:

α) Το οικόπεδο ιδιοκτησίας Intrakat μισθώθηκε το 2014 για 5 χρόνια με ένα συμβολικό ενοίκιο στην «Θρύλος Α.Ε.» για να εξυπηρετήσει προσωρινά ανάγκες του προπονητηρίου και με την συμφωνία (κ. Παύλου και κ. Βρέντζου) ότι εάν αυτό πωληθεί νωρίτερα θα γινόταν άμεση αποδέσμευση.

β) Από τις 31/06/2019 έληξε η μίσθωση χωρίς, ποτέ, να ενδιαφερθείτε ως οφείλατε για ανανέωση μίσθωσης ή πληρωμή υποχρεώσεων σας.

γ) Στις 1/08/2019 σας ενημέρωσα ότι η «Intrakat Α.Ε.» είναι υποχρεωμένη να πουλήσει το παρόν οικόπεδο ως ήταν και ο αρχικός της σκοπός, προ του 2014.

δ) Προτείναμε την διευκόλυνση σας για την εξαγορά αυτού. Συμφωνήσαμε να προσλάβω έναν ανεξάρτητο εκτιμητικό οίκο (CBRE) για να συντάξει έκθεση με την τρέχουσα εμπορική αξία την οποία και σας γνωστοποίησα στις 20/09/19, όπως συμφωνήσαμε.

ε) Στις 20/9/2019 σε νεότερη συνάντηση μας και παρά την προσπάθεια μας για εξεύρεση λύσης με ενημερώσατε ότι δεν ενδιαφέρεστε για την εξαγορά του οικοπέδου, ούτε θέλετε να επενδύσετε σε κάτι σχετικό με τον Ρέντη. Έφυγα με την εύλογη πεποίθηση ότι έχετε βρει εναλλακτική που να εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις και την ευρύτερη στρατηγική σας. Προσπάθησα πολλές φορές να έρθω σε επικοινωνία μαζί σας χωρίς αυτό να καταστεί δυνατό.


στ) Ο Οικονομικός Διευθυντής της «Intrakat Α.Ε.» απέστειλε μια τυπική επιστολή σε εσάς προκειμένου να υπάρξει έγγραφη γνωστοποίηση των προθέσεων σας. Αντ’ αυτού, λάβαμε μια υβριστική επιστολή διαστρέβλωσης των ενεργειών και προθέσεων μας.


Κύριε Βρέντζο, πρέπει να βρείτε την μόνιμη λύση που να καλύπτει τις ανάγκες και την στρατηγική σας στο Ρέντη. Αποφασίστε τι θέλετε και ενημερώστε μας για να προβούμε σε ενέργειες συμβατές με την λογική και το πλαίσιο εταιρικής

Κύριε Βρέντζο, πρέπει να βρείτε την μόνιμη λύση που να καλύπτει τις ανάγκες και την στρατηγική σας στο Ρέντη. Αποφασίστε τι θέλετε και ενημερώστε μας για να προβούμε σε ενέργειες συμβατές με την λογική και το πλαίσιο εταιρικής

Με εκτίμηση,
Πέτρος Σουρέτης
Διευθύνων Σύμβουλος


ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΕ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ & ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ / INTRACOM CONSTRUCTIONS SA TECHNICAL & STEEL CONSTRUCTIONS

19 χλμ Λεωφ. Μαρκοπούλου, 19002 Παιανία Αττικής / 19 km Markopoulou Ave, 19002 Paiania, Athens, Greece
T +30 210 667 4700 T +30 210 664 6353 E info@intrakat.com www.intrakat.com

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΟΚΚΑΛΗ ΣΤΟΝ Β. ΜΑΡΙΝΑΚΗΟ Ν. Παπαδάκης για τις Παγκόσμιες Ημέρες για τα παιδιά
Το μήνυμα του επικεφαλής της παράταξης “Αττική Πράσινη Περιφέρεια” για τις Παγκόσμιες Ημέρες για τα παιδιά

Ν. Παπαδάκης: “Αυτονόητος στόχος κάθε παιδί να απολαμβάνει ουσιαστικά τα δικαιώματά του”

Με αφορμή την χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης των Παιδιών και τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ο επικεφαλής της παράταξης “Αττική Πράσινη Περιφέρεια”, Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Περιβάλλοντος Νίκος Παπαδάκης απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα: “Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού από μόνη της δεν αρκεί. Θα πρέπει να περάσουμε στην πράξη.

Η Σύμβαση υπάρχει για να εφαρμόζεται, το πνεύμα της Σύμβασης πρέπει να προάγεται, οι κατευθυντήριες γραμμές της πρέπει να λαμβάνονται υπόψη για τη χάραξη πολιτικής.

Μόνο όταν αλλάξουν στάσεις και συμπεριφορές σε κοινωνικό και ατομικό επίπεδο θα υπάρξει και χειροπιαστό αποτέλεσμα. Πρέπει με υπομονή και επιμονή , να εργαστούμε για την οικοδόμηση μιας κουλτούρας σεβασμού των δικαιωμάτων του παιδιού.

Γι’ αυτό θα πρέπει να θέσουμε ως κοινό στόχο πως κάθε παιδί θα πρέπει να απολαμβάνει ουσιαστικά τα δικαιώματά του, χωρίς καμιά διάκριση και χωρίς αποκλεισμούς. Να δώσουμε στα παιδιά τον χώρο και τη δυνατότητα να ακουστούν, να οραματιστούν, να τολμήσουν, να δημιουργήσουν και να διακινήσουν νέες ιδέες και απόψεις.”

Το ΙΑΣΩ καινοτομεί στην χειρουργική του θυρεοειδούς εφαρμόζοντας για πρώτη φορά την ενδοσκοπική αφαίρεση από το στόμα, χωρίς τομές


Στο ΙΑΣΩ πραγματοποιήθηκε η πρώτη παραθυρεοειδεκτομή σε νοσοκομείο της Αθήνας με την τεχνική της Ενδοσκοπικής Διαστοματικής προσπέλασης (TOETVA).

Η Ενδοσκοπική Διαστοματική τεχνική (TOETVA – TransOral Endoscopic Thyroidectomy Vestibular Approach) είναι νέα, καινοτόμος μέθοδος για την αντιμετώπιση των παθήσεων του θυρεοειδούς και των παραθυρεοειδών αδένων με ελάχιστο χρόνο νοσηλείας και άμεση ανάρρωση. Τυγχάνει ραγδαίας αποδοχής παγκοσμίως, όχι μόνο για τα ισάξια αποτελέσματα σε σύγκριση με την ανοιχτή μέθοδο, αλλά και για το μοναδικό αισθητικό αποτέλεσμα. Η επέμβαση διενεργείται ενδοσκοπικά από το στόμα, χωρίς τομές οπουδήποτε στο δέρμα και συνεπώς χωρίς αντιαισθητικές ουλές στην περιοχή του λαιμού. Είναι ασφαλής τεχνική, με προϋπόθεση να εφαρμόζεται από χειρουργούς με άριστη γνώση της χειρουργικής του θυρεοειδούς και των παραθυρεοειδών, αλλά και ευχέρεια στις προχωρημένες ενδοσκοπικές τεχνικές.

Η επέμβαση διενεργήθηκε από τον χειρουργό Δημήτριο Φλώρο και την Ομάδα του. Ο κ. Φλώρος εκπαιδεύθηκε και έλαβε πιστοποίηση για την συγκεκριμένη επέμβαση στο Police General Hospital της Bangkok, υπό την προσωπική επίβλεψη του χειρουργού A. Anuwong, πρωτοπόρου και θεμελιωτή της τεχνικής παγκοσμίως.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε σε γυναίκα ασθενή 51 ετών πάσχουσα από πρωτοπαθή υπερπαραθυρεοειδισμό λόγω μονήρους αδενώματος 2cm του δεξιού κάτω παραθυρεοειδούς αδένα. Η μετεγχειρητική πορεία της ασθενούς ήταν ομαλή, χωρίς επιπλοκές και έλαβε εξιτήριο την επόμενη ημέρα.

Σήμερα, το ΙΑΣΩ αποτελεί ένα από τα ελάχιστα εξειδικευμένα κέντρα στον κόσμο που πραγματοποιείται αυτή η πρωτοποριακή επέμβαση, πιστό στις αρχές που έχει θέσει, με συνέπεια, υπευθυνότητα και σεβασμό στον ασθενή.

Η "Αττική - Πράσινη Περιφέρεια" για τη συνάντηση στον ΕΟΑΝ
Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Περιβάλλοντος στη συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Πρόεδρο και τον Διευθ. Συμβ. του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης
Ν. Παπαδάκης: Η Περιφέρεια Αττικής στον αστερισμό της ανακύκλωσης

Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης “Αττική Πράσινη Περιφέρεια” και Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Περιβάλλοντος Νίκος Παπαδάκης συμμετείχε στην πρόσφατη συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) Ν. Χιωτάκη και το Διευθύνων Σύμβουλο Γ. Σιδέρη.
Στο επίκεντρο τη συνάντησης βρέθηκαν η ανακύκλωση, η υλοποίηση κοινών δράσεων και η ανάπτυξη περαιτέρω συνεργασιών βρέθηκαν
Έγινε αναφορά στις δυνατότητες και στους στόχους μείωσης των απορριμμάτων και της χρήσης της πλαστικής σακούλας, καθώς και στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε συνεργασία Περιφέρειας και ΕΟΑΝ.
Ο Περιφερειάρχης, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα συντονισμού και συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που θα τεθούν στο πλαίσιο της εφαρμογής του νέου αναθεωρημένου ΠΕΣΔΑ και του σχεδίου για άμεση ανακύκλωση και κλιμακωτή εφαρμογή της Διαλογής στην Πηγή.

Ν. Παπαδάκης: “Θα δημιουργηθούν πάνω από 1000 Γωνιές Ανακύκλωσης στην Αττική”
Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Περιβάλλοντος Νίκος Παπαδάκης ανέφερε σε δήλωσή του: «Η Περιφερειακή Αρχή, όπως έχει τεθεί εξ αρχής από τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη, προωθεί μία νέα φιλοσοφία όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων. Η Πρόληψη –eco design, η Διαλογή στην Πηγή, η Επανάκτηση και η Επαναχρησιμοποίηση των απορριμμάτων καθώς και η ανάπτυξη του δικτύου των καφέ κάδων, για την αποκομιδή των βιοαποβλήτων, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αττικής.
Με βάση το σχεδιασμό μας και τα Τοπικά Σχέδια σε συνεργασία με τους Δήμους, μέχρι το τέλος του 2021 θα δημιουργηθούν πάνω από 1000 Γωνιές Ανακύκλωσης και το 2020 έχει ανακηρυχτεί έτος Ανακύκλωσης και eco design. Οφείλουμε όλοι μαζί να συμβάλλουμε σε μία δημιουργική και αποτελεσματική συνεργασία, προκειμένου να συσταθεί ενιαίο μέτωπο αντιμετώπισης της μέχρι σήμερα αποτυχημένης και παρωχημένης διαχείρισης των απορριμμάτων. Η Περιφέρεια Αττικής έχει εισέλθει στον αστερισμό της Ανακύκλωσης.»

ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ: ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ


Του Γεωργίου Παπασίμου
Δικηγόρου
Site: http://www.gpapasimos.gr/
Twitter: @PapasimosG

Τριάντα χρόνια συμπληρώθηκαν από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου το 1989. Επρόκειτο για χρονιά – καμπή για την Ιστορία της μεταπολεμικής Ευρώπης, αλλά και όλου του πλανήτη, αφού η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και του λεγόμενου «υπαρκτού σοσιαλισμού» στην Ανατολική Ευρώπη, πέραν των ιδεολογικών ρηγματώσεων και της μελαγχολίας που επέφερε στην Αριστερά, αποτέλεσε προωθητική δύναμη για την ταχύτατη επικράτηση της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης.

Ο απολογισμός αυτής της τριακονταετίας οδηγεί σε συμπεράσματα εντελώς αντίθετα αυτών, που είχαν διατυπωθεί με έντονο τρόπο από τους θριαμβευτές – νικητές της περιόδου εκείνης.

Κατ’ αρχήν υπήρξε πλήρης και καθολική διάψευση όλων των νεοφιλελεύθερων διθυράμβων που ακολούθησαν την πτώση του Τείχους, περί του «τέλους της Ιστορίας του ανθρώπου» και του «θανάτου των ιδεολογιών», με προεξάρχοντα τον Φράνσις Φουκουγιάμα, με την έννοια, ότι η νίκη του καπιταλισμού και της «δημοκρατίας» της αγοράς θα επέφερε την ειρήνη, τη δημοκρατία και την πρόοδο σε όλες τις κοινωνίες του πλανήτη και, πολύ περισσότερο, ότι ο καπιταλισμός αποτελούσε το ανώτερο και το τελικό στάδιο του πολιτισμού του ανθρώπινου γένους. Οι δοξασίες αυτές πολύ γρήγορα συνετρίβησαν από τις ίδιες τις εξελίξεις της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης και της περιόδου της αυτοκρατορικής αλαζονείας των Η.Π.Α., που διέλυσαν το διεθνές δίκαιο και τους διεθνείς κανόνες, προβαίνοντας σε παράνομες πολεμικές επιδρομές για την ικανοποίηση των συμφερόντων της οικονομικής τους ολιγαρχίας και της εγκαθίδρυσης της μονοκρατορίας τους.

Από την άλλη πλευρά, μέσα σ’ αυτή την τριακονταετία του «θριαμβεύοντος» καπιταλισμού, παρατηρούμε σε παγκόσμιο επίπεδο την γιγάντωση των ανισοτήτων και της εξαθλίωσης σε μεγάλα τμήματα του πλανήτη, την επιθετικότητα και κυνικότητα ενός «μανιακού» καπιταλισμού, με σημείο αναφοράς την άκρατη κερδοσκοπία των οικονομικών ολιγαρχιών. Αποκορύφωμα αυτής της πορείας-φούσκας ήταν η κρίση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού καπιταλιστικού συστήματος του 2007 στις Η.Π.Α., που οδήγησε τις επί μέρους κοινωνίες και τον πλανήτη σε τεράστια εξαθλίωση και καταστροφή.

Περαιτέρω, η πρωτοφανής επίδειξη απληστίας και αλαζονείας της Δύσης και ειδικότερα των Η.Π.Α., με την εγκαθίδρυση ενός παγκόσμιου συστήματος, όπου απουσιάζει κάθε ελέγχος της κίνησης των κεφαλαίων σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, αποτέλεσε τον πυρήνα της ανόδου και άλλων ανταγωνιστικών, ισχυρών καπιταλιστικών πόλων, στην Ασία (Κίνα, Ινδία κ.λπ.). Η εξέλιξη αυτή έχει οδηγήσει σήμερα τον πλανήτη σε έντονες γεωπολιτικές ανακατατάξεις, που προέρχονται από τον ανταγωνισμό της φθίνουσας Δύσης και της πτώσης της αμερικανικής ηγεμονίας και της ανοδικής Ανατολής (Κίνα, Ινδία και Ρωσία).

Μεγάλο θύμα αυτών των εξελίξεων υπήρξε και η Ευρώπη, η οποία αντί της εμβάθυνσης και της ενοποίησης της στη λογική της ισοτιμίας των ευρωπαϊκών λαών, έχει οδηγηθεί σε επικίνδυνες αντιδημοκρατικές ατραπούς κάτω από την πυγμή του ανακάμψαντος γερμανικού οικονομικού εθνικισμού, με βασικές σταθερές την σκληρή μονεταριστική πολιτική και την τιμωρητική λογική για τις υπόλοιπες χώρες, οδηγώντας έτσι σε πλήρη απόκλιση τις χώρες του Βορρά και του Νότου, αφού οι πρώτες παράγουν πλεονάσματα, και οι δεύτερες ελλείμματα.

Τέλος, δικαιώθηκαν όλοι εκείνοι, που μέσα στις θριαμβολογίες και την επικοινωνιακή και ιδεολογική τρομοκρατία των διεθνικών μέσων ενημέρωσης και χειραγώγησης εκείνης της περιόδου, αντιστάθηκαν και από την πρώτη στιγμή επισήμαναν τους κινδύνους της επερχόμενης καπιταλιστικής λαίλαπας, αλλά και της επικαιρότητας της σοσιαλιστικής ιδεολογίας, αφού αυτό που κατέρρευσε το 1989 δεν ήταν αυτή, αλλά οι στρεβλώσεις που έγιναν στο όνομά της. Χαρακτηριστικοί ήταν οι τίτλοι των βιβλίων των Γάλλων φιλοσόφων Πασκάλ Μπρυκνέρ «Η Μελαγχολική Δημοκρατία» και του Ζακ Ντεριντά «Φαντάσματα του Μάρξ», που εκδόθηκαν στη δεκαετία του ’90 επισημαίνοντας το ατελέσφορο των νεοφιλελεύθερων ιδεολογικών πυροτεχνημάτων, που εμφανίζονταν τότε ως η μοναδική σκέψη και ως φυσικός κοινωνικός κανόνας .

Συμπερασματικά, τριάντα χρόνια μετά τις ιαχές του τότε θριαμβεύοντος καπιταλισμού ο πλανήτης βιώνει το απεχθές πρόσωπο του γερασμένου και επικίνδυνου, πλέον, καπιταλιστικού συστήματος που ωθεί την ανθρωπότητα σε μεγάλες δοκιμασίες και αδιέξοδα.