Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΕΣΥΡΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αγαπητέ Άγγελε,


Θέλω να σε ενημερώσω, καθώς και τους αναγνώστες σου για μια νέα εξέλιξη.
Σε ότι αφορά στο δημοσίευμα σου στην ηλεκτρονική εφημερίδα «στην Πλατεία», σχετικά με την παρέμβασή μου στην Γ.Σ των εργαζομένων του Δήμου Βριλησσίων, πράγματι είναι όπως το παρουσιάζεις. 
Ωστόσο υπήρξε την Πέμπτη 25/10/12 μια πολύ θετική εξέλιξη από το δήμαρχο κ. Κουράση. 
Μετά από συζήτηση που είχαμε απέσυρε τον επίμαχο κωδικό που αναφερόταν στην ανάθεση «….για υπηρεσίες αποκομιδής και μεταφοράς απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων."


Με εκτίμηση,
Αλέκος Βαρβέρης

ΝΕΑ ΒΟΜΒΑ ΣΗΜΕΡΑ! ΣΕ ΛΙΓΟ!

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ - ΠΡΟΤΑΣΗ

ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ:
Να κατατεθεί ΕΝΑ ΜΟΝΟ στεφάνι από τον Δήμαρχο, ο οποίος θα συνοδεύεται από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων  που θα αναφέρει "ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1940 - 1944 και τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν να κατατεθούν σε ίδρυμα της επιλογής του δημοτικού συμβουλίου.


ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ! Για οικονομικούς και .... άλλους λόγους.

ΠΑΡΚΟΜΕΤΡΑ: ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ! ΟΥΤΕ ΤΟ 20% ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙ.

ΙΑΝΟΣ

Μέχρι ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΟ θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος περισσότερο ακραίος από εμάς το μέτρο των παρκομέτρων.

Εμείς θα μείνουμε στο να πούμε ότι το μέτρο δεν έχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ και λειτουργεί ακόμα απλά και μόνο με ένα συμπλεγματικό "έτσι θέλω".

Και αν αυτό είναι συνηθισμένο στην αυτοδιοίκηση, με το απαράδεκτο εκλογικό σύστημα που βγάζει δημάρχους μειοψηφίας και δίνει ολοκληρωτικής έμπνευσης πλειοψηφίες στα δημοτικά συμβούλια στον πλειοψηφών συνδυασμό, (και που δεν αγγίχτηκε από τον Καλλικράτη), είναι ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ, ΕΘΙΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ στην αυτοδιοίκηση η αναζήτηση ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΩΝ και ΕΥΡΥΤΕΡΩΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΩΝ, ειδικά στα ΜΕΓΑΛΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΖΗΤΗΜΑΤΑ.

ΕΘΙΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ που αγνοεί επιδεικτικά η πιο ακραία ολοκληρωτικής απόκλισης πλειοψηφία που γνώρισε ποτέ το Χαλάνδρι. Μια πλειοψηφία του 35% (του 60%) των πολιτών, που επιβάλλει ένα μέτρο με τέτοιες επιπτώσεις στην ζωή τόσων οικογενειών, αγνοώντας τους πάντες.

Δείτε τι εννοούμε με απλά μαθηματικά:

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΟΠΟΥΝ - ΕΠΙΣΗΜΑ - ΤΟ 65% των πολιτών του Χαλανδρίου ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ.

(ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ 23, ΚΑΡΑΤΖΑ 15, ΡΟΥΣΣΟΣ 11, ΠΑΤΤΑΚΟΣ 10, ΠΑΝΤΑΖΗΣ 6)
ενώ το μέτρο στηρίζει παράταξη του 35%.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ;; 
ΟΧΙ! 
ΔΙΟΤΙ :
Έχουμε μια διαφοροποίηση δημοτικού συμβούλου, του Βασίλη Σταύρου, ΕΠΙΣΗΜΑ.

Και έχουμε και ένα απίστευτο, γελοίο, στα ορια του εξευτελισμού κάθε έννοιας πολιτικής αξιοπρέπειας θέμα με δύο ΚΟΡΥΦΑΙΑ στελέχη της πλειοψηφίας:

1. ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟ ΘΕΟΔΩΡΟΥ 

ο οποίος :
1. Ψήφισε την εφαρμογή του μέτρου στο δημοτικό συμβούλιο.
2. Ψήφισε μετά την καταγγελία του μέτρου και την απόσυρσή του, ως μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου - Ανέκδοτο.
3. Καταψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, την πρόταση του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου (δηλαδή των ίδιων) για απόσυρση του μέτρου.


ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ (ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟ):
4. Πήγε στην Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου την Τετάρτη - 2 μόλις μέρες μετά - και ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να μην επιμείνουν στο αίτημα για παραίτησή του και του κ. Αγγελή από το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου, γιατί εκείνοι "παραμένουν αντίθετοι με το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης αλλά δεν μπορούσαν στο δημοτικό συμβούλιο να πάνε κόντρα στον Δήμαρχο"!!!!!!!!!

(ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΕΥΤΙΛΑ!)

και ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, υπεύθυνο για την λειτουργία της τοπικής αγοράς, ΚΩΣΤΑ ΑΓΓΕΛΗ, ο οποίος ενώ τα μέλη του συλλόγου που εκπροσωπεί τον εντέλουν να δώσει μάχη για την κατάργηση του μέσου, εκείνος ετσιθελικά ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, αγνοώντας κάθε έννοια συνδικαλιστικής νομιμοποίησης.

(Το γεγονός ότι οι παρευρισκόμενοι "τους λυπήθηκαν" και δεν επέμειναν να ζητούν την παραίτησή τους, είναι αντικείμενο άλλου άρθρου για το ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΘΕΛΕΤΕ).

Αν στα παραπάνω προσθέσετε και όσους ακόμα δημοτικούς συμβούλους κυκλοφορούν στην Πλατεία και λένε ότι "εγώ διαφωνώ αλλά τι να κάνω" (πρόταση πλατείας: Κάνε Φανουρόπιττα και ζήτα να σου φανερώσει την αξιοπρέπεια να πεις στο δημοτικό συμβούλιο, αυτό που λες και έξω), που εμείς ξέρουμε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ άλλους τέσσερις (από την πλειοψηφία πάντα) ............

........τότε το μέτρο είναι στην πραγματικότητα ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΚΟ και ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΝ.

Διότι το αποτέλεσμα στην ψηφοφορία της Δευτέρας - που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. - ήταν 23-16!

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ 23 - 16! ΕΙΠΕ (κατά λάθος;;;;) ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ!

ΗΤΑΝ 23 - 17!
Από τους 25 της πλειοψηφίας απούσα ήταν η κα Τσικίνη.

Το μέτρο ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ οι : Ανδρεόπουλος, Βλασσόπουλος, Κεχαγιόγλου, Μιχαήλ, Καραμολέγκος, Πετρόπουλος, Γκότση, Καζάνη, Καρατζά, Αναστασιάδης, Μπράτιμου, Ρούσσος, Λιερός, Παττακός, Βαρδουλάκης, Γεωργίου ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ από την πλειοψηφία. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ 17!

Δηλαδή ΑΝ: Οι δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι του Εμπορικού Συλλόγου (Θεοδώρου, Αγγελής) έκαναν αυτό ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΑΝ το αποτέλεσμα θα ήταν 21 - 19!

ΚΑΙ ΑΝ ΕΝΑΣ - αλλά ΕΝΑΣ ΜΟΝΟ - από όλους αυτούς που ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ότι "εγώ είμαι κατά των παρκομέτρων, αλλά θα με κάνει νταντα ο δήμαρχος ...."  ΤΑ ΠΑΡΚΟΜΕΤΡΑ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ (20-20 και κατάργηση με την ψήφο του προέδρου θα έφευγε).

Άρα ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ από τους δημοτικούς συμβούλους - τυχαία, έτσι θα γράψουμε μερικά ονόματα απλά παραδειγματικά - Ο Ηλίας Ντάβαρης, η Έλενα Καυκάλα, η Ελένη Νιώτη, ο Άρης Νόμπελης, όλως τυχαία τους αναφέρουμε - έκαναν ό,τι ο ΣΤΑΥΡΟΥ θα είχε τελειώσει το έργο.

ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΛΥΠΑΣΤΕ. Και δεν ζητάτε να ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ.
ΚΑΘΕΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ!
Οπότε αυτοί ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ και σας κοροϊδεύουν!

Και δεν φτάνει που κοροϊδεύουν, τολμάνε να επιτίθενται κιόλας.
Όπως επιτέθηκε ο Πρόεδρος της διγλωσσίας, ο ΙΑΝΟΣ του Χαλανδρίου,  στον Βασίλη Σταύρου στην γενική συνέλευση των εμπόρων:

Όπου είπε "ο κος Σταύρου, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ....".

Θα ξεχάσω λίγο την θεσμική ιδιότητα και θα απευθυνθώ στον φίλο :
ΓΙΩΡΓΟ ΤΟ ΚΕΡΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟ.
Και επειδή πάντα λέγαμε ΟΛΟΙ ότι σε σεβόμαστε και ότι είσαι "καλό παιδί" να σου θυμίσουμε ότι "ΑΡΧΗ ΑΝΔΡΑ ΔΕΙΚΝΥΣΙ".

Αγαπητοί αναγνώστες, συνάδελφοι, συνδημότες

ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΣΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ.
Και αυτό το σούργελο που σας περιγράψαμε δεν είναι παρά δικό σας έργο.
Φροντίστε να το διορθώσετε.
Θα σας δοθεί η ευκαιρία.
Αρκεί πάλι να μην κάτσετε ως πρόβατα, σε τραπέζι με λύκους για να συζητήσετε μαζί τους ΤΙ ΘΑ ΦΑΤΕ.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΟΧΙ!

afisa syriza

Εκδήλωση του Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου στο πλαίσιο της μετεξέλιξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. σε ενιαίο πολιτικό σχηματισμό


Την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών με θέμα «Η πολιτική συγκυρία και οι προτεραιότητες της Σοσιαλιστικής Αριστεράς». Η ανταπόκριση του κόσμου κάθε ηλικίας σε αυτό το κάλεσμα ήταν εντυπωσιακή.


Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης μίλησαν εκ μέρους του Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου οι κ.κ. Αντώνης Κοτσακάς, Αλέξης Μητρόπουλος, Δημήτρης Τσουκαλάς και Παναγιώτης Κουρουμπλής. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης έλαβαν χώρα οι παρεμβάσεις των παρευρισκομένων. Ιδιαίτερα σημαίνουσες ήταν οι τοποθετήσεις του κ. Κώστα Πουλάκη, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ., των βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. Ρένας Δούρου, Γιώργου Πάντζα, Γιώργου Βαρεμένου καθώς και του κ. Κώστα Χρυσόγονου, Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου. Επίσης, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους Πρόεδροι Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων.

Τέλος, συμφώνησαν όλοι στην αναγκαιότητα ένταξης στον υπό μετεξέλιξη ενιαίο πολιτικό φορέα, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν πάρα πολλές νέες εγγραφές μελών.
Ευχαριστούμε για την παρουσία και τη στήριξη το πλήθος κόσμου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου για συμμετοχή και δράση.

Από το Γραφείο Τύπου 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ & ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ


fleming_nosokomeioΜε αφορμή την κοινή σύσκεψη στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ, των διοικήσεων των σωματείων εργαζομένων στα νοσοκομεία της περιοχής εκδόθηκε το ακόλουθο ψήφισμα.
Αναλυτικά:
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  
Γ.  Ν.  ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ
«ΑΜΑΛΙΑ  ΦΛΕΜΙΓΚ»
1
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Γ. Π. Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
«ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ»
Μελίσσια   23.10.2012

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Σήμερα 23.10.2012 τα Σωματεία των Νοσοκομείων «Α. Φλέμιγκ», «Σισμανόγλειο», «Παίδων Πεντέλης», εργαζόμενοι του «1ου Νοσοκο-μείου ΙΚΑ» και του «Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής» μετά από κοινή σύσκεψη με τις δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Πεντέλης  και αφού εξέτασαν διεξοδικά το θέμα της απειλής που δέχονται τα Νοσοκομεία εξ αιτίας των μνημονιακών πολιτικών και τις επιπτώσεις  στο επίπεδο της υγειονομικής περίθαλψης των κατοίκων της περιοχής, κατέληξαν  στα  κάτωθι :
1. Θεωρούμε ύψιστη κοινωνική αναγκαιότητα την προάσπιση του καθολικού δικαιώματος του λαού στην δωρεάν περίθαλψη, ιδιαίτερα τώρα, που διανύουμε περίοδο έκρηξης της φτώχειας και το έχει  περισσότερο  από  ποτέ  ανάγκη  κάθε  πολίτης.
2. Είναι επιτακτική ανάγκη συγκρότησης ενός κοινωνικού και πολιτικού μετώπου που θα κινητοποιεί και θα ενεργοποιεί τους εργαζόμενους και τη τοπική κοινωνία μέσα από τα Σωματεία, το Δήμο, τους φορείς, τους Συλλόγους και τα κοινωνικά κινήματα της περιοχής στη κατεύθυνση και ενάντια σε κάθε προσπάθεια κατάργησης – κλεισίματος – συγχώνευσης Νοσοκομείων και Δομών, με στόχο να μην απωλεσθεί καμία  κλίνη,  να  μην  χαθεί  καμία  οργανική  θέση  εργαζόμενου  στην  υγεία,  να  μην  συρρικνωθεί  και  υποβαθμιστεί  κανένα  Νοσοκομείο της ευρύτερης  περιοχής.
3. Για τον σκοπό αυτό απαιτείται ΑΜΕΣΑ η δημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία των κατοίκων της περιοχής στην οποία θα συμμετάσχουν Εκπρόσωποι από τα Σωματεία, το Δήμο, τους φορείς, τους Συλλόγους και τα κοινωνικά κινήματα, με στόχο τον κοινό σκοπό που  είναι  η  προστασία  της  υγείας  των  κατοίκων  της  περιοχής  μας. Πρώτη κίνηση αποτελεί η συγκέντρωση την Τρίτη 30 Οκτώβρη και ώρα 10π.μ, στην πύλη του 1ου Νοσοκομείου ΙΚΑ (πρώην Παπαδημητρίου) στα Μελίσσια,  ενάντια  στο  κλείσιμο  της  εφημέρευσης  του  Νοσοκομείου.
ΤΑ  Δ.Σ.  ΤΩΝ  ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις