Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

ΑΥΡΙΟ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ "Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ


ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ ΜΙΚΡΟΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

 Πολύ καιρό είχα να κάνω τα επιπόλαια σχόλιά μου. Είπα να ξαναρχίσω.

Είπα να ξαναρχίσω γιατί .... τους βαρέθηκα εδω μέσα με την πολυλογία και τις αναλύσεις.

Και αρχίζω που λες με την ..... FYROM, το θέμα που είδα εχθές.

Το θέμα της "αυτονόμησης¨  του "Καλλισπέρειου" (???) δηλαδή από το ΕΝΙΑΙΟ σχολικό συγκρότημα της γωνιάς Διονύσου και Καλλισπέρη στο ΑΚΙΝΗΤΟ (το ενιαίο ακίνητο) που κληροδότησε η μεγάλη ΣΕΒΑΣΤΗ  Χαλανδραία  στα παιδιά της πόλης της χωρίς να βάλει φραγμό σε ποια γενιά των χαλανδραίων ανήκει. Ούτε κάτω, ούτε άνω φράγμα, που λέγαμε στο σχολειό.

 Μου λένε λοιπόν ότι όντος εξελίσσεται - υπό  παρασκηνιακή ακροδεξιά καθοδήγηση - η Κου Κλουξ Κλαν ανέλαβε την βρώμικη δουλειά και - πιθανά  με τις ευλογίες υπαλλήλων της διεύθυνση δευτεροβάθμιας της περιοχής (μου είπε ο σμπίρος μου) σχέδιο διαχωρισμού.

Το σχέδιο όντος είχε μπει μπροστά αλλά ..... ΧΑΛΑΣΕ!
ΕΧΟΥΝΕ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ!

Βέβαια κάποιοι χαλάστηκαν που το πήρε χαμπάρι ο ακατανόμαστος και δεν άφησε να εξελιχθεί ώστε μετά να πουλήσουν επανάσταση εκείνοι, αλλά τι να κάνουμε;
ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ!

Τα δολώματα σε άλλα ψάρια. Στα νεούδια. Ο ΠΑΛΙΟΣ ΕΙΝ' ΑΛΛΙΩΣ! Σας το λέω εγώ, ο ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ. Δεν μασάει σε ταξίματα. Δεν είναι χθεσινός. Τα πιάνει αυτά για πλάκα.

Αλλάζω θέμα:

Προς γραφείο προπαγάνδας δήμου Χαλανδρίου: 
Βεβαίως και ανεβάζουν εδώ  ΟΛΑ τα ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ για τους πολίτες δελτία τύπου, όχι για εσάς αλλά για τον αναγνώστη μας που τον θέλουμε ενημερωμένο και συμμέτοχο στις εκδηλώσεις της πόλης.

Από αυτό όμως μέχρι να πιστεύουν κάποιοι  ότι έχει υποχρέωση ο ΜΑΛΑΚΑΣ ο διαχειριστής να τους κάνει τσάμπα διαφήμιση για να κάνουν cooking (συλλογή ψηφιδίων εις την ελληνική), επειδή πήγαν στο ΚΑΠΗ και ήπιαν καφέ με τους παππούδες υπάρχει απόσταση.
Αυτό για να το ανεβει στην ΠΛΑΤΕΙΑ  ..... έχει έξοδα ανάρτησης.
ΠΛΑΤΕΙΟΣΗΜΟ.
ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ. Και δεν τον αφήνουμε τον άλλο που είναι large να τα βάζει τσάμπα.

Άσε που αυτή η ιστορία με τα δελτία τύπου (γενικώς) που είναι απροκάλυπτη προβολή και καλυμμένη παραταξιακή προπαγάνδα παράγινε και θα αρχίσω να τα πυροβολάω.

Διότι έρχονται κάτι φοβερά δελτία που λένε - ας πούμε - ότι "η υπηρεσία τάδε της περιφέρειας υπέγραψε μνημόνιο με την υπηρεσία δείνα του υπουργείου για να περιποιηθούν τα σχολικά κτίρια το 2024, ύστερα από τις αναγκαίες διαδικασίες και μελέτες που θα ολοκληρωθούν σύμφωνα με τους σχεδιασμούς το 2021" και τα παίρνω στο κρανίο ο Επιπόλαιος.

Θα μας κάνουν στο τέλος να πιστεύουμε ότι χρειάζεται να υπογραφεί μνημόνιο για να συνεργαστεί η μία δημόσια υπηρεσία με την άλλη - μη χέσω.
Και δεν θα αξιολογούμε το δημόσιο με το αν έκανε την δουλειά του αλλά αν έχει υπογράψει ... μνημόνιο για να την κάνει στο μέλλον.

ΓΑΜΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΓΑΜΩ!

Αλλά  μια και είμαι στα περί τύπου θέματα, θυμάστε αυτό το άρθρο περί τύπου και τα όσα γίνονται με την απόπειρα της εξουσίας να τον εξαγοράζει και να τον ποδηγετεί που έγραψε ο ακατανόμαστος;

 ΝΑ ΑΥΤΟ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ:ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ - ΕΚΔΟΤΕΣ - ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ .... ΠΕΦΤΟΣΥΝΝΕΦΑΚΗΔΕΣ
Έκανα λοιπόν - έτσι από περιέργεια - μια έρευνα στην ΥΠΕΡΔΙΑΥΓΕΙΑ για το πόσα λεφτά έχει μοιράσει φέτος - 2 μήνες και 9 μέρες δηλαδή - ο δήμος Χαλανδρίου σε 2 (ΝΑΙ ΔΥΟ) τοπικές εκδόσεις που ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ γιατί δεν θέλει η διεύθυνσις.
Μου το έκοψε ο ακατανόμαστος για λόγους συναδελφικής αβροφροσύνης. λέει.

ΝΑ ΔΕΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ:


Έχω κόψει το όνομα της εκδότριας στην οποία αναφέρεται το παρόν ένταλμα.
(Εκ περισσού δηλαδή γιατί όλα στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ είναι, αλλά η ΠΛΑΤΕΙΑ και ο ακατονόμαστος θα είναι κακοί και θα τους την πέσουν  μου λένε  κάτι "επαγγελματίες δημοσιογράφοι" και κάτι εντεταλμένοι λογοκριτές άμα το αφήσω. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ, ΑΛΛΑ ΤΕΣ ΠΑΝΤΩΝ. Αλλά άμα συνεχίζει να με κόβει δεν θα μείνω για πολύ εδώ να γράφω).

ΚΟΙΤΑ ΕΣΥ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ  λοιπόν το πάνω μέρος του εντάλματος που είναι πολύ αποκαλυπτικό και αρκεί για να δώσει την ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥ, όχι της συναδέλφου του ακατανόμαστου, που κάνει την δουλειά της - όπως την καταλαβαίνει και την πληρώνουν.
ΝΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ:
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 79250 (ΕΥΡΩ όχι ΔΡΑΧΜΕΣ, έτσι;)
ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΕΝΤΑΛΜΑΤΟΣ 14,5 χιλιάρικα (ευρώπουλα).
Μένουν άλλα 45 (χιλιάρικα ευρώπουλα) για να μοιραστούν και μπορεί να γίνει και καμιά αναμόρφωση για να αυξηθούν αν χρειαστεί.
Ε με τόσα λεφτά στα 3 (περί τα 25 χιλιάρικα τον χρόνο δηλαδή στην μοιρασιά ο καθείς) μέχρι και εγώ θα έβαζα την φωτό του παράγοντα να πίνει καφεδάκι και δεν θα σχολιάζα τίποτα. 
ΟΤΑΝ ΤΡΩΝΕ μου έλεγε η μάνα μου ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ.

Αλλά για να σου δώκουνε χρήμα επειδή τους βάζεις τις ανακοινώσεις τους για να τις βλέπουν και οι αναγνώστες σου πρέπει να μην είσαι ΚΩΛΟΦΥΛΛΑΔΑ.
Από παντού, όχι μόνο από το Χαλάνδρι αλλά και από αλλού, αφού και αλλού να θέλουν να σε παίξουν, τους βαράει το τηλέφωνο από τον ..... ξέρετε, τον "εντεταλμένο" και λέει στον άλλο "εντεταλμένο" "ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ γιατί θα παρεξηγηθεί ο δικός μου και θα χαλάσετε τις σχέσεις σας μαζί του"

Πρέπει  να είσαι ΚΩΛΟΓΛΥΦΤΡΟΝΟΦΥΛΛΑΔΑ για να πάρεις μέρος στο πάρτυ αυτό των "τιμολογίων για δημοσιεύσεις στον τύπο"

Καταλάβατε γιατί δεν διαβάζετε ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ αυτά που γράφει η ΠΛΑΤΕΙΑ;
Γιατί αν τα γράφεις αυτά, δεν ....

Αλλά εμείς, με τα λίγα, θα μείνουμε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ και ας είναι δύσκολο.
Και όποιος δεν θέλει .... ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΑΛΤΟΝ!

Αλλάζω θέμα: Μου λέγανε από γύρω δήμους ότι το σχέδιό τους για την διαχείριση του προσφυγικού είναι να μαζεύει ο δήμος όλη μέρα πράγματα (τρόφιμα, χαρτί, μαρκδόρους γενικά ό,τι έχει ο καθένας για πέταμα), να βγάζουν αφίσες για τα σχολεία και να ζητούν τρόφιμα από τους πολίτες, να πηγαίνουν (και καλά) στα κέντρα φιλοξενίας να βγάζουν φωτογραφίες για να δείχνουν πόσο ευαίσθητοι είναι ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ .... χώρους δεν έχουν στον δικό τους δήμο - σου λέει - για να αναλάβουν καμιά 100αριά - 200αριά ο καθείς να τους περιθάλπτει.

Α σου λέει: "ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ είμαι ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ "ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ" ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΟΥ που κάνουν την ψυχοθεραπεία τους  (όχι από την τσέπη μου), ΜΑΛΑΚΑΣ ΝΑ ΤΣΑΝΤΙΣΩ ΤΑ ΚΟΥΚΙΑ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ"
Ά όλα και όλα!
Ευαίσθητος, ευαίσθητος αλλά μακρυά από τον κώλο μου, έτσι; Εγώ το χρέος μου το έκανα. Μάζεψα δέκα καρότσια μακαρόνια και σερβιέτες. τα πήγαμε, να και η φωτό, τέρμα. Τώρα να το λύσει το κράτος (στον άλλο δήμο).

Μάλιστα το καλύτερο το διάβασα σε ανακοίνωση που με έκανε να σκάσω στα γέλια αναγνώστη μου: "Ο χώρος τάδε του δήμου μας που συζητιέται για φιλοξενία προσφύγων θα ήταν απολύτως κατάλληλος ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ".

Και πού θες να στήσουμε σκηνές ρε μάστορα για τους πρόσφυγες δηλαδή;

Στα πολεοδομικά κέντρα που επιτρέπει η πολεοδομική νομοθεσία την ανέγερση ξενοδοχείων;

ΡΑ ΤΑ ΠΛΑΝ ΕΔΩ ΡΕ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ!

Άσε το άλλο. Μου είπε ένα πουλάκι ότι υπάρχουν μυστικά κονδύλια για ΜΙΚΡΟΜΕΡΟΚΑΜΜΑΤΟ (ένα κοσάρι λέει την βάρδια)  για κάποιους "εθελοντές" (ΟΧΙ ΟΛΟΥΣ ΒΕΒΑΙΑ). Αλήθεια είναι άραγες;;;

Και στους εθελοντές παίζουν δύο ταχύτητες; ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ;
Γι' αυτό και αν πας στα ξενέρωτα στα .... "κέντρα" και πεις  να βοηθήσεις ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΟΥΝ, ούτε εσένα, ούτε τα πράγματα που μάζεψες εσύ.

ΕΠΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΜΕΝΩ: ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ στην διαχείριση των θεμάτων γιατί θα γίνει του ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ Ο ΓΑΜΟΣ!
ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ! ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ.

ΜΠΟΡΕΙ Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ  ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ βοηθούμενες και όχι αντικαθιστάμενες από τους εθελοντές των ΜΚΟ.

Είμαι σίγουρος, ότι και να λένε οι μοδάτοι παρδαλοαριστεροί, ότι από την κάθε ΜΚΟ και τον κάθε ΠΑΠΑΡΑ θα τα κάνουν καλύτερα.

ΟΧΙ ΤΕΛΕΙΑ, ΟΧΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΙΓΟΥΡΑ.

Από τα κονδύλια για το προσφυγικό, την διαχείριση των κέντρων φιλοξενίας, τα αρχεία των σχολείων - όλα στην ίδια διαχειριστική λογική του κράτους/ μπάχαλο είναι.
Που το απαξιώνουμε και το καταργούμε, την ώρα που αφήνουμε κομματικούς κολλητούς να το υποκαταστήσουν για να μην έχουμε την βάσανο της κοινωνικής λογοδοσίας.
Θα κοστίσει πολύ ακριβά στο τέλος αυτή η ιστορία λέει ο ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ.
Και λέγεται με γκαντέμη και γκρινιάρη μοναχικό εσείς.

Θα τα λέμε.
ΠΑΜΕ ΝΤΟΛΥ!

Ο ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ

ΝΟΝΑ , ΑΦΙΕΡΩΣΗ .....Μας το έστειλαν φίλοι της ΠΛΑΤΕΙΑΣ

ΤΣΙΠΡΑ, ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣτου Γ. Κλαδούχου
       
 Η ημέρα της γυναίκας είναι η ημέρα της παγκόσμιας γυναίκας, αυτής που σήμερα εξαναγκάζεται στην προσφυγοποίηση, αυτής που αγωνίζεται για την ελευθερία και την κοινωνική ισότητα. Δεν είναι απλά γιορτή της γυναίκας, αλλά προβολή  και του γυναικείου παραδείγματος.

         Στο Κομπάνι, η Κούρδισσα που υπερασπίζεται το δίκαιο και την τιμή της γυναίκας, όλες οι γυναίκες που ζητούν τα δικαιώματά τους στην Τουρκία, στην Συρία, είναι το παράδειγμα. Είναι η Λεϊλά Ζάνα, η μεγάλη προσωπικότητα του Κουρδικού δημοκρατικού κινήματος. 

        Μετά το διεθνές έγκλημα της προδοσίας και παράδοσης του Κούρδου ηγέτη δόθηκε εντολή  να σιωπήσουν για τον Οτζαλάν και το Κουρδικό κίνημα. Αντίθετα με τον Ευρωπαϊκό τύπο. Η μεγάλη Ιταλική εφημερίδα REPUBBLICA στο φύλο της 5 Δεκεμβρίου του 2008 , αλλά και στις 10 Ιουνίου 2004 χαρακτηρίζει τη Ζανά ως πασσιονάρια των Κούρδων.  Και το MANIFESTO, ιστορική εφημερίδα της ιταλικής ανανεωτικής αριστεράς, (καμία σχέση με τον Ελληνικό αριστερό κομπλεξισμό), στο φύλλο της 19 Οκτωβρίου 2008 την αποκαλεί «Κουρδικό καμάρι». Υπάρχει και η άλλη πλευρά της Ευρώπης. Του ανθρωπισμού και προβολής του παραδείγματος.

        Ειδικά στην Τουρκία γιορτή της γυναίκας δεν σημαίνει λουλουδάκια. Ντροπή στον Τσίπρα που μαζί με τον Νταβούτογλου μοίραζε λουλουδάκια στις γυναίκες δημοσιογράφους. Νομιμοποιεί ένα κράτος που καταπατά κάθε έννοια δημοσιογραφικής ελευθερίας –πρόσφατα παρενέβη σε εφημερίδα και έβαλε δικούς του στη διεύθυνσή της. Ο Τσίπρας έκανε την πολιτική και ηθική ανομία στο κράτος που έχει τους περισσότερους φυλακισμένους δημοσιογράφους στον κόσμο. 

        Οι δημοκράτες, οι προοδευτικοί άνθρωποι έχουν οικουμενικές αξίες. Στο δρόμο της Οικουμενικής Απελευθέρωσης υπάρχουν και οι Άνθρωποι που τις υπερασπίζονται. Δυστυχώς υπάρχουν και αυτοί που ντροπιάζουν την ανθρωπιά και τα παραδείγματά της. Δυστυχώς, ξανά, που ήρθε η σειρά μικρών και ανέντιμων, όπως ο Τσίπρας. Μετατρέπει τη χώρα σε παράρτημα των σχέσεων Ευρωατλαντισμού- Τουρκίας.  Ξαναδείχνει ασέβεια προς τη δημοκρατία και τις γυναίκες, ιδιαίτερα την ημέρα της γυναίκας. 

Γρηγόρης Κλαδούχος
Ξυλόκαστρο 8 Μαρτίου 2016

ΠΕΔΑ: Συνεδριάζει το ΔΣ την Πέμπτη10 Μαρτίου


Την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 και ώρα 13.30  θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ.Α. με τα παρακάτω θέματα ημερησίας διάταξης:
1. «Ενημερώσεις - Ανακοινώσεις».
2. «Επικύρωση πρακτικών της 28'ls /1/2016 συνεδρίασης».
3. «Έγκριση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Π.Ε.Δ.Α. (2016)».
4. «Έγκριση προϋπολογισμού οικ. έτους 2016».
5. «Εισήγηση Επιτροπής Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας, Αλληλεγγύης, Ισότητας και Ένταξης σχετικά με την καθυστέρηση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών προσωπικού, που απασχολείται στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων». Εισηγητής: κ. Γιώργος Καπλάνης

"Λυκούργος, ο βασιλιάς του Παγγαίου" του Ζήση Α. Βαπορίδη από την Κάπα Εκδοτική

ΖΗΣΗΣ Α. ΒΑΠΟΡΙΔΗΣ
Λυκούργος, ο βασιλιάς του Παγγαίου
Και άλλοι μύθοι της περιοχής
Σελ.: 224 τιμή: 15,90 ευρώ
ISBN: 978-618-5191-12-2
Κάπα Εκδοτική


Ο κρατερός βασιλιάς Λυκούργος, στη μέθη της έπαρσής του, διώκει τον Διόνυσο επισύροντας την εχθροπάθεια των θεών και τελικά συντρίβεται.  Ο μύθος, που έχει διασωθεί σε σαράντα και πλέον παραλλαγές, ενέπνευσε εκτός από ποιητές και καλλιτέχνες της ζωγραφικής, της γλυπτικής, της αγγειογραφίας, της χαρακτικής και της ψηφοθεσίας σε όλες τις χώρες της Μεσογείου. Υιοθετώντας την πλέον διαδεδομένη εκδοχή, ο Ζήσης Α. Βαπορίδης συνθέτει ένα έμμετρο ποίημα για τα παθήματα του μυθικού βασιλιά της Ηδωνίδας.

Το πόνημα του Ζ. Α. Βαπορίδη υπήρξε αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας στους μύθους της αρχαίας Θράκης και τους Ήδωνες, η οποία περιλάμβανε τη συλλογή σχετικών ονομάτων, θεσμών και εθίμων που αναφέρονται στην Ελληνική Γραμματεία.  Στη διάρκεια της έρευνας, ο συγγραφέας γοητεύτηκε από τον βασιλιά που στον κολοφώνα της δύναμής του, αγνοώντας τους κανόνες της ηθικής, αψήφησε τους νόμους των θεών και γι’ αυτό τιμωρήθηκε σκληρά.  Πέρα από το ποίημα,  η έκδοση περιλαμβάνει εκτενές επίμετρο με πλούσιο σχολιασμό, αλλά και φωτογραφικό υλικό, σχετικά με τον Λυκούργο και τον αρχαίο θρακικό λαό.

Γράφει ο Ζ. Α. Βαπορίδης: «Ο Λυκούργος δεν πολεμά τον Διόνυσο, αλλά υπερασπίζεται το κα­τεστημένο. Στην έπαρση που του δίνει ο πλούτος και η σωματική του ρώμη και στης τρέλας του το παραλήρημα, τον ακούω να επικαλείται τα ήθη της εποχής του, αναζητώντας ελαφρυντικά? να μνημονεύει ανάλογα έργα, άλλων μυθικών προσώπων. Γνωρίζοντας τη θέση του –πως έχει υπερβεί τα όρια– διαπιστώνει και βεβαιώνει πως και σε άλλη ζωή θα παραμείνει ίδιος. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το καλό όνομα, η υστεροφημία, αδυνατώντας να κατανοήσει την ανα­γκαιότητα των αρχών και την απόκτηση ηθικής συνείδησης που δίνει νόημα στην ύπαρξη του ανθρώπου. Νομίζει, πως για όλα την ευθύνη την έχουν Αυτοί που τον οδηγούν, που δίνουν και παίρνουν. Πιστεύει πως εφόσον όλα είναι προσχεδιασμένα, οι προθέσεις χάνουν το νό­ημά τους και οι δράστες δεν ευθύνονται. Μέσα στον πόνο και στην τρέλα του κάποιες στιγμές ταυτίζεται με τον Θεό. Στο σύγχρονο σκεπτικισμό πιστεύω πως οι μεταμορφωτικές δυνάμεις των παραμυθιών είναι το μόνο μέσον που συνεπικουρεί στη μάχη των ρομαντικών ενάντια στις σκοτεινές δυνάμεις της καθημερινότητας».


Κάπα Εκδοτική  • Παπαρηγοπούλου  6,  Περιστέρι  • Τηλ: 210 6859273
info@kapaekdotiki.gr www.kapaekdotiki.gr fb/ Κάπα Εκδοτική
t @KapaEkdotiki


artsPR
Α
λεξάνδρα Κρητικού
Κινητό:        +30 697 419 7912
Τηλ. & Fax: +30 210 7212307
Πτολεμαίων 4 , 11635, Αθήνα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ  ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Αγαπητά μέλη και  φίλοι του Συλλόγου μας,

Σας καλούμε στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου, σύμφωνα με τα άρθρο 10  και 11 του Καταστατικού μας, που θα γίνει στο 13ο Δημοτικό σχολείο Ψαρού και Βαλτετσίου την Πέμπτη 10/3/2016   και ώρα 20μμ  με τα ακόλουθα θέματα:

·         Έκθεση πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου
·         Απολογισμός της  διαχειριστικής περιόδου μέχρι 31/12/2015 και προγραμματισμός δράσης της επομένης
·         Έκθεση ελεγκτικής επιτροπής
·         Συζήτηση και έγκριση των ανωτέρω και απαλλαγή από κάθε ευθύνη του Δ.Σ και της ελεγκτικής Επιτροπής
·         Εκλογή νέων μελών ΔΣ

Επειδή κατά κανόνα δεν επιτυγχάνεται απαρτία την  πρώτη φορά, η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί, χωρίς άλλη πρόσκληση, μετά  10 ημέρες, την Κυριακή 20/3/2016  και ώρα 10πμ έως και 14μμ  στο 13ο Δημοτικό σχολείο Ψαρού και Βαλτετσίου  

Προτρέπονται οι κάτοικοι να  υποβάλουν υποψηφιότητα,  για την ανάδειξη των μελών του νέου διοικητικού συμβουλίου. Η κατάθεση υποψηφιοτήτων  μπορεί να γίνει μέχρι το απόγευμα της 9ης Μαρτίου  στον πρόεδρο κ. Καπρινιώτη Βασίλη   τηλ 6977220489    mail ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ [polydrososyllogos@gmail.com].
Η εγγραφή μελών, μπορεί να γίνεται και ανήμερα της ΓΣ, η ετήσια συνδρομή είναι 5 ευρώ  και δικαίωμα υποβολής υποψηφιοτήτων καθώς και συμμετοχής στην ψηφοφορία έχουν τα ταμειακά τακτοποιημένα  μέλη.
Παρακαλούμε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου μας,  να παραστούν μαζικά σ’ αυτή την κορυφαία εκδήλωση, όπου θα γίνει ο απολογισμός των πεπραγμένων,  μέσω της ανταλλαγής απόψεων, ο προγραμματισμός της δράσης μας για την επόμενη χρονιά καθώς και η εκλογή των νέων μελών του ΔΣ μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                               Ο Γεν.Γραμματέας
  

            Βασίλης Καπρινιώτης                                                  Βασίλης Χατζηαθανασιάδης

Απολογισμός δράσης της Περιφερειακής Επιτροπής ΙσότηταςΕνδεικτικός απολογισμός δράσεων της εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου για θέματα ισότητας, Νικολέττας Δανιά. Βασικός στόχος δράσεων ήταν η παρέμβαση σε όλα τα επίπεδα και τις πλευρές που αφορούν στην ισότητα των φύλων. Κύρια κατεύθυνση αποτέλεσε η στήριξη των ήδη υπαρχουσών δομών, η εμβάθυνση των δράσεων και η δημιουργία των προϋποθέσεων καλύτερης λειτουργίας τους.

Συγκεκριμένα προωθήθηκαν:

Α) Ο σχεδιασμός για την υλοποίηση προγραμμάτων δράσεων με :

• Την αποδοχή της πρότασης της ΓΓΙΦ για στήριξη των 6 συμβουλευτικών κέντρων και των 4 ξενώνων κατά της κακοποίησης στην εμβέλεια της Περιφέρειας Αττικής

• Την κατάθεση πρότασης για διδυμοποίηση με Κροατία για θέματα ισότητας

• Τη διοργάνωση σεμιναρίου για την εισαγωγή του θέματος της ισότητας των φύλων στα διοικητικά έγγραφα που αφορούν στο προσωπικό της Περιφέρειας

• Την πρόταση, σε συνεργασία με το ΚΕΘΙ, για εκστρατεία σχετικά με την έμφυλη προσέγγιση στην γυναικεία κατάθλιψη

• Την πρόταση για τη διεύρυνση των δράσεων και την εμβάθυνση της λειτουργίας Συμβουλευτικών Κέντρων κατά της κακοποίησης των γυναικών, το οποίο αποτελείται από 3 μέρη:

1. Την έρευνα για την κακοποίηση των γυναικών.

2. Την επιμόρφωση κακοποιημένων γυναικών κυρίως σε θέματα πληροφορικής.

3. Τους συνεταιρισμούς κακοποιημένων γυναικών.

4. Τέλος, τη δημιουργία e-class προκειμένου να έχουν όλοι οι πολίτες πρόσβαση στα θέματα ισότητας της Περιφέρειας Αττικής.

• Την οργάνωση διημερίδας για την παρουσίαση προγράμματος 18 Άνω σχετικά με μητέρες σε απεξάρτηση.

Β) Δράσεις αναφορικά με παγκόσμιες ημέρες σε συνεργασία με γραφείο ισότητας ΕΝΠΕ, μέσα από τη:

• Συμμετοχή σε εκδήλωση που αφορά στην Ημέρα ισότιμης αμοιβής γυναικών και ανδρών.

• Συμμετοχή σε εκδήλωση που αφορά στην Ημέρα κατά της κακοποίησης των γυναικών.

Γ) Συνδιοργάνωση με το Γραφείο Ισότητας της ΕΝ.ΠΕ κοινής εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, με τη δωρεάν παρακολούθηση δύο θεατρικών παραστάσεων την Τετάρτη 9 και το Σάββατο 12 Μαρτίου στο Θέατρο Τέχνης. Η πρώτη έχει τίτλο «Όταν ξυπνήσουμε εμείς οι νεκροί» του Ερρίκου Ίψεν και απευθύνεται κυρίως σε μέλη φορέων και γυναικείων οργανώσεων, ενώ η δεύτερη είναι «Το παιχνίδι του τέλους» του Σάμιουελ Μπέκετ, και αφορά το ευρύ κοινό. Και στις δύο παραστάσεις η είσοδος είναι ελεύθερη, καθώς τα έξοδα καλύπτονται από την Περιφέρεια Αττικής. Μοναδικό αντίτιμο των παρευρισκομένων είναι η προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης για το Σικιαρίδειο Ίδρυμα και το Αναρρωτήριο (πρώην ΠΙΚΠΑ) Πεντέλης.

Άρθρο της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου στη γαλλική εφημερίδα Le Monde «Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αλλάξει ρότα και να αναβιώσει την ιδέα ενός κοινού μέλλοντος»

Στο άρθρο – παρέμβασή της στη γαλλική εφημερίδα Le Monde που κυκλοφορεί σήμερα, η Περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου παρατηρεί ότι η «σημερινή μεταναστευτική κρίση δεν αποτελεί παρά αναμενόμενη συνέπεια των θεμελιωδών πολιτικών επιλογών της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Παράλληλα υπογραμμίζει ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αδράξει την ευκαιρία της κρίσης προκειμένου να εκκινήσει τη δυναμική που μπορεί να την καταστήσει πόλο εξουσίας ώστε να ανταποκριθεί στην παρούσα συγκυρία».

Βασικά σημεία του άρθρου της Περιφερειάρχη:

· «Οι άνθρωποι δεν δέχονται την αλλαγή παρά μόνο όταν υπάρχει ανάγκη και δεν βλέπουν την ανάγκη παρά μόνο όταν υπάρχει κρίση», έλεγε ο Jean Monnet. Θα πρέπει να αναλογιστούμε καλά αυτά τα λόγια, διότι η πολυσχιδής κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να χρησιμεύσει ως ισχυρό επιχείρημα για αλλαγή, επιτέλους, της πολιτικής της ρότας.

· Οι μεταναστευτικές ροές σήμερα είναι ενδεικτικές μιας διττής αδυναμίας η οποία προσιδιάζει στη δυσλειτουργία του Ευρωπαϊκού μηχανισμού, εξ ου και η ανάγκη για αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης.

· Η πρώτη αδυναμία σχετίζεται με τη ίδια τη σύλληψη του ευρώ, το οποίο αποδεικνύεται ένα νόμισμα που δεν μπορεί να υπάρξει παρά μόνο σε συνθήκες ευμάρειας.

· Η δεύτερη αδυναμία αφορά στην εξωτερική πολιτική και την κοινή πολιτική ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γεγονός που αντικατοπτρίζει την έλλειψη ενιαίας πολιτικής βούλησης για την προώθηση σαφών στόχων, τόσο σχετικά με το θέμα της Ουκρανίας όσο και με εκείνο της Συρίας.

· Τα λόγια ενός μεγάλου Ευρωπαίου, του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή, κατά των σκεπτικιστών και των εχθρών της ευρωπαϊκής ενότητας ηχούν εξαιρετικά επίκαιρα: «Τυφλωμένοι από τις επιφανειακές διαφορές, δεν μπόρεσαν να δουν την ενότητα του βάθους.»

· Ακριβώς, σήμερα παραμένουμε στην επιφάνεια των πραγμάτων, ενώ θα έπρεπε να οικοδομήσουμε μια σταθερή μεταναστευτική πολιτική, συνεκτική και στοχευμένη, τη μόνη που μπορεί να εγγυηθεί το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

· Πρέπει να αρχίσουμε να ενεργούμε προς αυτή την κατεύθυνση, από σήμερα κιόλας, μακριά από μικρότητες, μακριά από αυτή την εσωστρέφεια που είναι επικίνδυνη τόσο για το κοινό ευρωπαϊκό εγχείρημα όσο και για εκείνες τις χώρες οι οποίες θεωρούν ότι με το κλείσιμο των συνόρων τους οχυρώνονται ενάντια στην κρίση.

· Ταυτόχρονα πρέπει να εργαστούμε για το θεσμικό οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να ενταχθεί σε αυτό η περιφερειακή διάσταση, κρίσιμος παράγοντας για την αποκέντρωση της εξουσίας, προς όφελος της δημοκρατίας, της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας.

· Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει αυτό το ζωτικής σημασίας στοίχημα. Γιατί, χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ άλλοτε την Ευρώπη, τις δημοκρατικές αξίες της, το κοινωνικό της μοντέλο, τη σταθερότητά της, την τάξη της. Σύμφωνα με μια παλιά ρήση, η Ευρωπαϊκή Ένωση γνωρίζει την τέχνη του να χάνει πάντα τις ευκαιρίες σε κρίσιμες στιγμές της ιστορίας της. Μήπως ήρθε επιτέλους ο καιρός να μπει τέλος σε αυτή τη θλιβερή παράδοση;