Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

ΑΘΑΝΑΤΟΣ, ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟΣ


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΣΙΜΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΚΟΜΠΟΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ


Επειδή βλέπω ότι σας ενδιαφέρει ιδιαίτερα σας στέλνω το πλήρες κείμενο που απέστειλα στη λιστα ενημέρωσης του συλλόγου της ρεματιάς σχετικά με τα όσα αναφέρει ο ευφάνταστος συμπολίτης μας.Δεν θα το έκανα αν φρόντιζε να παραθέσει ολόκληρη την επιστολή και οχι να την περικόψει κατα το δοκούν παραχαράσσοντάς την ανερυθρίαστα.Όπως όμως εγραψα και αλλοτε "εξεστι λακεδεμονίοις ασχοιμονείν"

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο-απάντηση:

Μάλιστα.
Ο δήμαρχος είναι εκτός από όλα αυτά και ένοχος γιατί διεκδίκησε επί έναν χρόνο και τελικά πήρε από τον Μαρινόπουλο ένα λεωφορείο,ως ελάχιστη επιπλέον ανταπόδοση των όσων οφείλει η εταιρία αυτή στην πόλη.
Την ίδια στιγμή έχει επιβάλλει το ανώτερο που επιτρέπει ο νόμος,δηλαδή 5πλάσια των οικιών δημοτικά τέλη σε όλες τις επιχειρήσεις άνω των 1000 τμ,ενώ έχει προβεί από πέρυσι σε μειώσεις του 13% σε όλες τις κατοικίες,οριζόντια.
Επίσης είναι ένοχος γιατί ανακοίνωσε δημόσια αυτήν την δωρεά,γιατί την ενέκρινε δημόσια και ανοιχτά (και ομόφωνα) από την οικονομική επιτροπή,ενώ δεν έχει αναλάβει (και δεν θα μπορούσε να αναλάβει)καμία δέσμευση έναντι οιουδήποτε.
Πρέπει όμως να αποδείξει σε κάποιους ότι δεν ισχύουν οι ...υποψίες τους που τεκμηριώνονται στο αδιάσειστο επιχείρημα ότι δεν μπορεί παρά έτσι να είναι.
Είμαι ένοχος (εγώ και η ...αυλή μου,κατά τις πάντα ευγενείς κατηγορίες) για την απομάκρυνση οχλούσας χρήσης στην ζώνη προστασίας της Ρεματιάς.Και το λέει αυτό μέλος του συλλόγου,που υποτίθεται ότι παλεύει για την εφαρμογή του προεδρικού διατάγματος;
Αλήθεια τί έπρεπε να κάνει ο δήμος παρά να συμβάλλει θετικά στην δικαστική διαμάχη του ιδιώτη -επιχειρηματία με τους κατοίκους;Μήπως το ίδιο δεν κάνουμε τώρα για την υπόθεση του "Βραστού";Θα έπρεπε μήπως να το "θάψουμε",όπως γινόταν χρόνια τώρα με παρόμοιες υποθέσεις;

Ο δήμαρχος είναι λέει ένοχος επειδή σταμάτησαν (το 2008!!!) οι κινητοποιήσεις για την ελληνογερμανική στην Τούφα.
Δηλαδή δεν φθάνει που αποκαλύψαμε μόνοι τότε από όλη την αντιπολίτευση την υπόθεση του καρφουρ στην δουκίσης πλακεντίας το 2007,την κυνηγήαμε ,πληρώνοντας από τη τσέπη μας,δικαστικά έξοδα, που οργανώσαμε λαικές συνελεύσεις και κάναμε προσφυγή με δεκάδες κατοίκους ενάντια στην έκδοση οικοδομικής άδειας,προσφυγή που δυστυχώς δεν μπόρεσε να τελεσφορήσει με αποτέλεσμα το σουπερ μάρκετ να κτισθεί στην θέση της παλιάς Ελληνογερμανικής εδώ και χρόνια.Είμαστε ύποπτοι και από πάνω και για τις δικαστικές αποφάσεις...
Η ευθέως συκοφαντική σύνδεση μιας υπόθεσης που έχει τελειώσει τουλάχιστον 8 χρόνια πριν,με τη δωρεά του λεωφορείου το μόνο που δείχνει είναι ο βαθμός της εμπάθειας ορισμένων.Αλήθεια με ποιό τρόπο μπορεί να γκρεμισθεί ένα κτίριο με νόμιμη,έστω και με δικαστική απόφαση άδεια οικοδομής;
Τί να πεί κανείς τέλος για την προσπάθεια εμπλοκής του ονόματος της εκλιπούσης προέδρου του συλλόγου;
Είναι γνωστό σε όλους ότι ο δήμαρχος και η αντίσταση με τους πολίτες υιοθέτησε ήδη από το 2006 την πρόταση της Νένας για την συνολική ανάπλαση της Γυφτοπούλου,σχέδιο που θα υλοποιηθεί όταν ολοκληρωθούν οι μελέτες και οριστικοποιηθούν οι πηγές χρηματοδότησης.
Δυστυχώς,βλέπετε,οι προτεραιότητες των έργων σε μια -εγκαταλλειμένη για χρόνια -πόλη προσδιορίζονται και από άλλους παράγοντες.
Ομολογώ επίσης την ενοχή μου και για άλλες παρομοίως ύποπτες υποθέσεις:
1.Παρά την ιδεολογική μου προσήλωση στην δημόσια ασφάλιση,ζήτησα και πήρα από την εταιρία Ευρωπαϊκή Πίστη το ποσό των 10000 ευρώ σε τρόφιμα για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου.
2.Παρά την σταθερή θέση για την απειλή από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην πόλη,ζήτησα και πήρα από την vodafone, ποσό 5000 ευρώ πέρυσι και άλλα 5000 ευρώ φέτος σε τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο,ενώ οι γιατροί του κόσμου εκτέλεσαν σε συνεργασία με την vodafone πρόγραμμα οδοντιατρικής περίθαλψης για απόρους στην πόλη.Να αναμένω καταγγελία για συνέργεια στο σκάνδαλο των υποκλοπών και στο φόνο του Τσαλικίδη;
3.Αποδεχτήκαμε ,με απόφαση της οικονομικής επιτροπής,δωρεά ύψους 3000 ευρώ από ενορία της πόλης για ενίσχυση των επιδομάτων σε απόρους.Επίσης λαμβάνουμε κατά διαστήματα ολόκληρες παλέτες τροφίμων από γνωστό μοναστήρι,ενώ συνεχίζουμε την καλή συνεργασία με το γενικό φιλόπτωχο ταμείο της αρχιεπισκοπής στο φαρμακείο.
Ομολογώ ακόμη ότι αν και(παρά τις αμφιβολίες του κ Κομπότη)κάτι ξέρω από Μαρξ, συναντήθηκα με τον αρχιεπίσκοπο διεκδικώντας κτίριο της εκκλησίας στο Χαλάνδρι για τη δημιουργία βρεφικού σταθμού.Να αναμένω καταγγελία για τις ανεπίτρεπτες ιδεολογικές υποχωρήσεις του (πάντα σε εισαγωγικά) αριστερού δημάρχου;
4 .Εκτός της αγοράς των 3 απορριμματοφόρων διεκδίκησαμε,λάβαμε και αποδεχτήκαμε δωρεά και ενός επιπλέον.Προφανώς,κατά τους υβριστές μας,αν το πλήρωναν οι δημότες θα ήταν καλύτερα...

Ζητώ τέλος συγγνώμη για την χρησιμοποίηση της λίστας του συλλόγου του οποίου ειμαι μέλος εδώ και χρόνια.Το κάνω σπάνια και μόνο όταν δεν υπάρχει άλλος τρόπος αποκατάστασης της αλήθειας μιας και οι λίστες επικοινωνίας ,ειδικά των συλλόγων,δεν προσφέρονται για πολιτικές η πολύ περισσότερο εμφανώς προσωπικές αντιπαραθέσεις.Δεν θεωρούσα άλλωστε ποτέ τις ηλεκτρονικές λίστες ώς πρόσφορο μέσο ανταλλαγής γνωμών και απόψεων.Η χρήση του πληκτρολογίου σε αντίθεση με την προσωπική επαφή φαίνεται να ευνοεί περισσότερο τις παρεξηγήσεις.Γι αυτό και το γραφείο μου είναι πάντα ανοιχτό σε κάθε πολίτη η συλλογικότητα θέλει να εκφράσει η να προτείνει κάτι σε όφελος της πόλης.


Σίμος Ρούσσος
 
ΣΧΟΛΙΟ: Πάντα ευπρόσδεκτες οι απόψεις σας στην κωλοφυλλάδα

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ - ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΚΟΥΦΥ;;

 

Ήταν στην κουβέντα της παρεούλας του Σαββατόβραδου το θέμα αυτό και δεν είναι από αυτά που έχουμε ασχοληθεί πολύ εδώ από το blog,  αφού δεν μπορεί να καταπιανόμαστε με όλα, δεν προκάνουμε.

Όμως η κουβέντα και η ενημέρωση με σόκαρε και είπα να μοιραστώ μερικές σκέψεις με τον αναγνώστη μου μπας και ανοίξει κανένας διάλογος ουσίας για το θέμα (διάλογος στον δήμο του Ρούσσου, λέμε τώρα ....)

Είναι οι μέρες  που τα σχολεία προγραμματίζουν τις εκδρομές τους (τριήμερες - πενταήμερες).

Μάλιστα - έμαθα - τρέχουν και κάποια προγράμματα επιδοτούμενα από το ΕΣΠΑ (?????) για εκπαιδευτικές εκδρομές γυμνασίων - λέει.

Ο συνομιλητής μου - γονιός πιτσιρίκας σε γυμνάσιο της πόλης - με ενημέρωσε λοιπόν ότι η επιδοτούμενη από ΕΣΠΑ (????) εκδρομή στην ΙΤΑΛΙΑ θα του κόστιζε 450 ευρώ ΚΑΣΕΡΙ.

Περιλαμβάνονται - σου λέει - εισιτήρια με καράβι (22 ώρες πήγαινε και 22 ώρες έλα) και ημιδιατροφή 5 ημερών στο ξενοδοχείο.

Βάλε δηλαδή και το άλλο γεύμα (ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΙΛΑΜΕ - ΤΡΩΝΕ ΑΥΤΑ), βάλε και το φαγητό τους δυο μέρες στο καράβι, βάλε και το χαρτζιλίκι για τα υπόλοιπα ....

7  κατοστάρικα με κράττει - 8 κατοστάρικα για να έχει το παιδί μια σχετική οικονομική ασφάλεια.
 ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ!

Δηλαδή αν έχεις δύο παιδιά μιλάμε για 1500 ευρώ τον χρόνο!

Είναι λέει ευρωπαϊκό πρόγραμμα εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας που αφορά τα ευρωπαϊκά ΗΦΑΊΣΤΕΙΑ.
ΜΠΡΑΒΟ!

Εγκεκριμένοι από το πρόγραμμα τόποι επίσκεψης - σου λέει - είναι η Κάτω Ιταλία ή Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΙ.
Ανάθεμα με όμως αν κατάλαβε τι σκατά βάζει το πρόγραμμα.

Κοίταξα στο διαδίκτυο  εκδρομές στην Ιταλία: Πέντε μέρες - αερόπλανο (όχι καράβι) και ημιδιατροφή 390 ευρώ και μεμονομένα.

ΟΧΙ ΓΚΡΟΥΠ που βέβαια η τιμή πέφτει.

Αλλά λες για το παιδί ....
Θα κάνω θυσία ....
Από αλλού θα λείψουν αλλά όχι από το παιδί.
Αν μπορείς βέβαια.
Γιατί ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ!

Και δεν πάνε τα παιδιά τους. Και μάλιστα τους την λένε και οι καθηγητές. (δεν χρησιμοποιώ την λέξη "δάσκαλοι" είναι ιερή).

Η συζήτηση όμως - εν μέσω τσίπουρου και κεμπάπ - προχώρησε και άρχισα να τα παίρνω στο κρανίο.

Συγνώμη ρε καθηγητάδες και στα σχολεία και στο υπουργείο., ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ;
Συγνώμη ρε συνδικαλισταράδες  γονείς στους συλλόγους γονέων που έχετε την ευθύνη της εκπροσώπησής μας ...

ΕΤΣΙ ΝΑ ΧΑΡΕΙΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΝΟΪΚΟ ΜΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑ:

 ΓΙΑΤΙ, σε περίοδο τέτοιας κρίσης στην χώρα - που όλοι την ξέρουμε, μην αρχίσω την αναφορά στο τι βιώνουμε οικονομικά και πώς την βγάζουμε - σε περίοδο που η χώρα έχει τέτοιο δημοσιονομικό πρόβλημα, με ελέγχους κίνησης κεφαλαίων κοντά ένα χρόνο τώρα ....

.... ΦΤΙΆΧΝΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ;;;;

50 παιδιά Χ 700 ευρώ το ένα είναι 35000 ευρώ η τάξη!

Αν τα λογαριάσετε σε επίπεδο εθνικής οικονομίας μιλάμε για ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ που φεύγουν στο εξωτερικό.

ΛΕΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

Και λες και οι ελληνικές επιχειρήσεις δεν έχουν ανάγκη αυτό τον τζίρο, δεν είναι αυτός θέσεις εργασίας για τους γονείς των παιδιών, δεν .....

Πέρα από το γεγονός ότι το κόστος της εκδρομής θα ήταν σίγουρα μικρότερο για την μέση οικογένεια αν αντί για Ιταλία πήγαιναν να δουν το ηφαίστειο στην Σαντορίνη ή την Μήλο.

ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ...

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ  ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΥΡΙΟΙ, λέω εγώ ο τρελός.

Κάποιος μου είπε ότι συμφέρει υπηρεσιακά - λέει - τους συνοδούς καθηγητές να πηγαίνουν στο εξωτερικό γιατί παίρνουν περισσότερα μόρια όταν αξιολογείται η δουλειά τους.

Δεν ξέρω αν είναι έτσι ...
Αν είναι έτσι μιλάμε για αχαρακτήριστες καταστάσεις, για άλλη μια επιβεβαίωση ότι ο βολεμένος, τον αβόλευτο τον έχει ΧΕΣΜΕΝΟ!

Ξέρω ότι κάποιοι στο δημόσιο ΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΚΟΥΦΗ ... και η κοινωνική τους συνείδηση τελειώνει στο δικό τους εργασιακό περιβάλλον και δικαίωμα.

Αλλά ρε σεις, τουλάχιστον μέχρι την άρση των capital controls και την επιστροφή στην κανονικότητα (λέμε τώρα) ΑΣ ΒΓΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ότι οι σχολικές εκπαιδευτικές εκδρομές θα γίνονται εντός των τειχών, γαμώ την τρέλα μου!

Σκέφτηκα να βάλω το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο για ψήφισμα ...
Αλλά θα το ψηφίσω μόνος μου αφού οι άλλοι έχουν κομματικές παρατάξεις συνδικαλιστών καθηγητών να υπερασπιστούν.
Και θα αρχίσουν τα περί "προσβολής των καθηγητών από τον αλήτη τον Νταβία.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ •   Ζήτησα και πήρα από την VODAFONE, ποσό 5000 ευρώ πέρυσι και άλλα 5000 ευρώ φέτος σε τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!

 Αυτό - λέει ο Νίκος Κομπότης - του απάντησε γεμάτος υπερηφάνια για το έργο του ο "πρωτηφορά" δήμαρχος!

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!


ΜποουΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!

 
Ο ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΠΗΡΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΡΟΪΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ;;;

  Η ΕΛΕΗΜΟΣΎΝΗ , ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ


  από το Νίκο Κομπότη

  ΖΗΤΙΑΝΕ ΣΕ ΜΙΣΩ,
       ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΣΕ

            ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΕΚΔΗΚΕΙΣ 
                                        ΤΟ ΖΗΤΙΑΝΕΥΕΙΣ

                                                                                                                                    Μενέλαος  Λουντέμης

  Ο αξιότιμος Κος Ρούσος (δήμαρχος Χαλανδρίου) μετά από μια μανιώδη προσπάθεια να με αποδoμήσει και να με φιμώσει εδώ και 10 μέρες , έστειλε ένα γράμμα, στο οποίο, αντί να απαντήσει στα ερωτήματα που έχω θέσει:  


  1.  Για το νέο χαράτσι που επέβαλε στους υπερήλικες των ΚΑΠΗ και τους ανέργους , με την νέα τιμολογιακή του πολιτική για τη χρήση των αθλητικών χώρων και 
  2. β για την δωρεά ενός mini bus από την Μαρινόπουλος ΑΕ, 
  κάνει ένα γενικό απολογισμό της θητείας του στην δημαρχιακή καρέκλα. Το παρακάτω κείμενο είναι πιστή αντιγραφή της απάντησής του στα ερωτήματα που έχω θέσει!!!!!!!!!!

  • Ζήτησα και πήρα από την εταιρία Ευρωπαϊκή Πίστη το ποσό των 10000 ευρώ σε τρόφιμα για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου.

  •   Ζήτησα και πήρα από την VODAFONE, ποσό 5000 ευρώ πέρυσι και άλλα 5000 ευρώ φέτος σε τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο

  • Αποδεχτήκαμε ,με απόφαση της οικονομικής επιτροπής, δωρεά ύψους 3000 ευρώ από ενορία της πόλης για ενίσχυση των επιδομάτων σε απόρους

  •   Εκτός της αγοράς των 3 απορριμματοφόρων διεκδικήσαμε, λάβαμε και αποδεχτήκαμε δωρεά και ενός επιπλέον. Προφανώς, κατά τους υβριστές μας, αν το πλήρωναν οι δημότες θα ήταν καλύτερα...


  Για την ταμπακιέρα τίποτα. Η μπάλα στην εξέδρα !!!!!

  Όταν στριμώχνεσαι και κινδυνεύεις να αποκαλυφθεί ο ρόλος σου, από τα ερωτήματα που σου τίθενται ,έχεις δύο δρόμους διαφυγής:


  1.  Να αποδομήσεις τον ερωτώντα , ως ψεύτη, συκοφάντη, υβριστή, εμπαθή κλπ. και
  2.  Να αλλάξεις τα ερωτήματα που σου τίθενται με δικά σου βολικά ερωτήματα και να αρχίσεις να απαντάς σε αυτά. Μπορεί να μην έχουμε ιδέα από Μαρξ, αλλά τον Γκεμπελςτον παίζουμε στα δάκτυλά μας !!!!

  Η απάντηση του αξιότιμου δημάρχου, είναι φανερό ότι δεν είναι άξια σχολιασμού επί της ουσίας, και όχι μόνο ότι δεν απαντά στα ερωτήματά μου. 
  Δεν μπορώ όμως να μη σχολιάσω το ύφος της.


  •   Τα δύο πρώτα επιτεύγματα, σχετικά με τις εταιρίες , είναι αποκλειστικά  δικά του (Προσέξτε τον ενικό της μεγαλοπρέπειας). Τα δύο τελευταία τα μοιράζεται με την « αυλή» του.!!!

  •  Η δωρεά τελικά από λεωφοριάκι έγινε απορριμματοφόρο !!!!! Δείτε το υπονοούμενο.

                 Δείτε την εμμονή, ότι όποιος ερωτά είναι υβριστής.
       Στα 2 κείμενα μου τον μόνο υβριστικό γι’ αυτόν  χαρακτηρισμό που του απηύθυνα είναι ότι τον αποκάλεσα Αριστερό. 

                 Ζητώ  ταπεινά συγνώμη , δεν θα το ξανακάνω.

       Δείτε τον αισχρό και φθηνό λαϊκισμό (αν το πλήρωναν οι δημότες θα ήταν καλύτερα;) Γιατί τώρα ποιος το πλήρωσε και μάλιστα σε πολλαπλάσια αξία.

  ΥΓ. Θέλω να τονίσω ότι αυτή η  «αντιδικία» δεν έχει καμιά  προσωπική χροιά από την μεριά μου, όπως θέλει να την υποβαθμίσει ο αξιότιμος δήμαρχος, Είναι βαθιά πολιτικό-ιδεολογική και είναι πασιφανές δυστυχώς ότι δεν την αντέχει

  ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ "ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ" ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

  Στην -έως τα τώρα γνωστή- Κυπριακή Δημοκρατία, θα έχουμε φαίνεται σύντομα ένα ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ.


  Η λεγόμενη ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΝΟΜΗ ΤΑΞΗ να ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ προκειμένου να επιβραβευθεί ο ΕΙΣΒΟΛΕΑΣ και να γίνει ΜΟΝΙΜΗ και ΝΟΜΙΜΗ η Τουρκική ΕΙΣΒΟΛΗ-ΚΑΤΟΧΗ του 1974.

  Ένα εξαρτώμενο από την Άγκυρα "Διζωνικό-Δικοινοτικό" Προτεκτοράτο, που ούτε οι μεγαλύτεροι Μαέστροι στην χάραξη συνόρων Εγγλέζοι, δεν θα φαντάζονταν!

  Με την ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ των "ΝΑΙναίκων" Ανα(ν)στασιάδηδων , όλου του «εκσυγχρονισμού» και των ΣταλινοΑΚΕΛικων.

  Πρόκειται για μια παγκόσμια πρωτοτυπία.

  Εδώ και δεκαετίες, η Ελληνοκυπριακή πλευρά, έχει εμπλακεί σε έναν ατέρμονο «διάλογο» με τον Κατακτητή, προκειμένου να βρεθεί μια (όποια) «λύση» με «βάση τις διαπραγματεύσεις»

  Ας δούμε το θέμα ΚΑΤΑΜΑΤΑ .

  Είναι δυνατόν να υπάρξει «Λύση με βάση τις Διαπραγματεύσεις», το μόρφωμα της «Διζωνικλής-Δικοινοτικής»: ή, το Κυπριακό στην εποχή μας είναι Θέμα- Ζήτημα Εισβολής –Κατοχής; οπότε οφείλουμε να ξεκινήσουμε από ΑΛΛΗ αφετηρία;….

  Συζητάμε από καιρού εις καιρόν , και για το Κυπριακόν, μεταξύ τυρού και αχλαδιού, εν Αθήναις.. συνήθως – σχεδόν πάντα- όταν τα πράγματα ζορίζουν.. όπως το 2004 κατά του «Σχεδίου Aνάν», όπως τούτη την εποχή που σερβίρετε πάλι ένα νέο κατασκεύασμα «λύσης» τύπου «Σχεδίου Ανάν» .

  ‘Όπου, κατά παγκόσμια πρωτοτυπία, έχουμε το «άτοπον» ενός υπό κατασκευήν Ομοσπονδιακού «Συντάγματος» μιας «Ομοσπονδίας» ή Συνομοσπονδίας με άνισα τα δύο Εθνοτικά μέρη.. Ως συνήθως, πριν την (επαν)έναρξη των όποιων διαπραγματεύσεων, προκύπτει σκλήρυνση της Τουρκοκυπριακής πλευράς, βοηθούμενη και από την αιώνια εμμονή του ΑΚΕΛ να φαντάζεται πράγματα για τους Τουρκοκυπρίους που απλά δεν υφίστανται (ανάμεσα στα άλλα, το ΑΚΕΛ, για να ευλογήσει τα γένια του, ζητά η διαπραγμάτευση των δύο πλευρών να επανεκκινήσει από το σημείο όπου σταμάτησε το 2012 μεταξύ Ταλατ-Χριστόφια.). Τούτη την φορά έχουμε και «ελευθέρας» από τον πολύ Νταβούτογλου προς τον Ακκιντζί να αναλάβει αυτός τα «εσωτερικά» στην συμφωνία.. (ενώ η Τουρκία θα κρατήσει τις ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ και την ΔΙΕΘΝΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ του νέου μορφώματος)

  Επιστρατεύονται στη λογική αυτή, κυρίως από την Τ/Κ πλευρά, διάφορα μεταξύ των οποίων και τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ). Σε συνέχεια μιας άλλης (πολλοστής) ελληνικής υποχωρήσεως, προβάλλεται ως θέμα ΜΟΕ (μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης) η επιστροφή της περίκλειστης πόλεως της Αμμοχώστου. Η επιστροφή της Αμμοχώστου όμως, ήταν μέρος της Συμφωνίας Κυπριανού - Ντενκτάς το 1979 και περιελήφθη σε ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας. Η απόδοσή της στην ελληνική πλευρά θα έπρεπε να γίνει ως χειρονομία καλής θελήσεως χωρίς οποιοδήποτε αντάλλαγμα.

  Αντ΄ αυτών, η σημερινή κυπριακή ηγεσία εγκατέλειψε την αρχή αυτή και παζαρεύει ανταλλάγματα για την επιστροφή της; Δέχεται να συζητά το θέμα πάνω στη βάση Μέτρων Οικοδομήσεως Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) και ακυρώνει μόνη της το σχετικό ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας; Με τη επιπόλαιη αυτή στάση, οδηγεί το Κυπριακό σε μια επικίνδυνη «Αμμοχωστοποίηση» («Λιβανοποίηση» / «Φιλανδοποίηση» θα λέγαμε σε άλλες εποχές).

  Πιέζουν οι ιμπεριαλιστικές Δυνάμεις από κοινού με τους Τ/Κ για μια «δοκιμαστική» εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για το «απευθείας εμπόριο» για μια περίοδο πέντε ετών. Μετά τις αντιδράσεις συνδέουν την εφαρμογή του Κανονισμού με την επιστροφή της περίκλειστης πόλεως της Αμμοχώστου. Αφήνουν δηλαδή ανοικτό το θέμα, -έναντι επιστροφής της περίκλειστης Αμμοχώστου-, να εφαρμοσθεί ο Κανονισμός για το «απευθείας εμπόριο», ήτοι η έμμεση αναγνώριση του ψευδοκράτους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει..

  Κάποτε παίρνονται οι μεγάλες αποφάσεις.

  Θεωρούν οι ηγεσίες στην Κύπρο ότι η Λύση θα βρεθεί με τις λεγόμενες «Διαπραγματεύσεις»;

  Ή, πρέπει το θέμα να τεθεί εκ νέου: σε ΝΕΕΣ ΒΑΣΕΙΣ, ότι δηλαδή το Κυπριακό είναι πρωτίστως ζήτημα Εισβολής –Κατοχής;

  Ότι το Κυπριακό: είναι κατεξοχήν Θέμα ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ;

  «Όχι διχοτόμηση, όχι Ομοσπονδία»…φωνάζαμε στους δρόμους μετά την Μεταπολίτευση, σε όλη την δεκαετία του 70.. (θυμάμαι καλά γιατρέ μου;)….και ύστερα, ακολούθησαν τα γνωστά: «Η Κύπρος είναι μακριά», άρχισε η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ με το ρίξιμο ευθυνών και «στα δύο μέρη», το λεγόμενο «Εθνικό Κέντρο» αποποιήθηκε των όποιων ευθυνών του…Κατρακύλα στην κατρακύλα, υποχώρηση στην υποχώρηση, φτάσαμε πάλι στο παρά δευτερόλεπτο. Είναι γνωστό πως απεσωβήθει παρόμοια κατάσταση το 2004,κατά του κατάπτυστου Σχεδίου Ανάν, με 150 νοματαίους να διαδηλώνουμε στα Προπύλαια με χιονάκι, μόνοι σε μια Αθήνα των 4,5 εκατομμυρίων… όπου το «πολιτικό προσωπικό», με ελάχιστες εξαιρέσεις, είχε πει το μεγάλο ΝΑΙ. Και σωθήκαμε από τον Τάσσο (Παπαδόπουλο).Να ΄μαστε πάλι ξανά σήμερα μπροστά σε αντίστοιχη λύση: Διζωνική-Δικοινοτική Ομοσπονδία.. πλήρης Νομιμοποιημένη πλέον εγκατάσταση της Τουρκίας στην Μεγαλόνησο..

  Ακκιντζί και Ανα(ν)-στασιάδης οργιάζουν…

  Συνομιλεί η Ελληνοκυπριακή πλευρά , με την συναίνεση του πάλαι ποτέ «Εθνικού Κέντρου» - το οποίο ανάμεσα στα άλλα τραγελαφικά , έσπευσε δια στόματος του σημερινού ΥΠΕΞ να προτείνει να παραιτηθεί η Χώρα από «Εγγυήτρια δύναμη», αν το πράξουν οι άλλες δύο: (δηλαδή: η Μάνα των διχοτομήσεων παγκοσμίως, τα Εγγλέζικα ιμπεριαλιστικά σκυλιά και ο Τούρκος εισβολέας!! Έλεος!!!) με τον Ακκιντζί. Μα τι (σας) λέει ο Ακκιντζί που τόσο σας συγκινεί; -«Στην-ΤΔΒΚ υπάρχει κράτος και μάλιστα ίσο με εκείνο του Νότου», <<δεν δεχόμαστε αυτό που λέει η Ελληνική πλευρά, ότι εγώ είμαι κυρίαρχο κράτος και εσείς είστε οι πολίτες>>. … «Οι Τούρκοι έποικοι.. οι ανθρώποι αυτοί ρίζωσαν, έκαναν οικογένειες και επ’ ουδενί πρέπει να εκδιωχθούν για να γυρίσουν πίσω στην Τουρκία»…..και άλλα παρεμφερή.

  «Όπως στις περιπτώσεις Ταλάτ και Έρογλου, έτσι και στην περίπτωση Ακκιντζί σε ένα πράγμα συμφωνούν οι Τουρκοκύπριοι πολιτικοί, ότι δηλαδή στην Κύπρο υπάρχουν δύο κράτη και η λύση θα πρέπει να βρεθεί στη βάση ένωσης των δύο κρατών. Απλώς οι δύο διαφωνούν με τον Έρογλου ως τις λεπτομέρειες της μορφής της λύσης. Με αυτή τη λογική είναι όλοι τους πλήρως ευθυγραμμισμένοι με την στρατηγική στοχοθεσία της Τουρκίας στο Κυπριακό. Επομένως, η ουσία του ερωτήματος δεν αφορά στην πιθανότητα αλλαγής της τουρκικής στρατηγικής αλλά της τουρκικής τακτικής των τελευταίων ετών στο Κυπριακό…»(Ιακώβου)
  Προκύπτει από την πλευρά της Κυπριακής Δημοκρατίας, την Ελληνοκυπριακή αν θέτε, μια –αυτοκαταστροφική- λογική με την λεγόμενη «Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία»

  Εμείς ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ και πιστοί στις Αρχές του Ενιαίου της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Λαϊκής Κυριαρχίας και των ψηφισμάτων του ΟΗΕ , θεωρούμε πως::Οποιαδήποτε «Συμφωνία» στη Βάση της «Διζωνικής-Δικοινοτικής», οποιαδήποτε ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ από την ουσία του προβλήματος, ότι το Κυπριακό είναι θέμα ΕΙΣΒΟΛΗΣ και ΚΑΤΟΧΗΣ : Οφείλει να είναι εξ αρχής απορριπτέα. Όλα τα άλλα, είναι ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΕΝ ΑΜΑΡΤΙΕΣ…


  Το Κυπριακό: είναι κατεξοχήν Θέμα ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ

  ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ «ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» ΠΟΥ ΥΠΟΣΚΑΠΤΟΥΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΣΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ

   
   Όσοι πίστεψαν ότι ο Ελληνικός Λαός θα παραμείνει αμέτοχος θεατής της σφαγής του από το ντόπιο κατεστημένο και τους υπερεθνικούς εντολείς του, σήμερα μένουν μάλλον αμήχανοι μπροστά στην κοινωνική δυναμική που αναπτύσσεται απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την επικράτεια της χώρας.
  Με πρωτοπόρους τους αγρότες, που είναι και τα κυριότερα θύματα της ένταξης μας στην ΕΕ, αποτελώντας την αιχμή του δόρατος του λαϊκού κινήματος, τα λαϊκά στρώματα και η νεολαία της Πατρίδας μας, με κρατημένη την ανάσα παρακολουθούν τις εξελίξεις, δίνοντας παράλληλα και όπου είναι δυνατόν την μάχη σε κάθε μικρή και μεγάλη πόλη της Ελλάδας.
  Έτσι ένα άτυπο Λαϊκό Μέτωπο δημιουργείται σε κάθε πόλη και χωριό, που τείνει να πάρει χαρακτήρα συνολικής αντιπαράθεσης των φτωχών αλλά και των υπό φτωχοποίηση κοινωνικών και λαϊκών στρωμάτων, προς το παρόν με τη δωσίλογη «αριστερή» Κυβέρνηση, αλλά και στο μέλλον, με οποιονδήποτε άλλον προσπαθήσει να επιβάλλει παρόμοια μέτρα. Έμμεσα το μέτωπο αυτό στρέφεται κατά των ντόπιων ελίτ καθώς και των αφεντικών τους στην Υπερεθνική Ελίτ που διαφεντεύει τη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, εναντίον της οποίας, γενικά, και της ΕΕ ειδικότερα ξεσηκώνονται σήμερα οι Ευρωπαϊκοί λαοί, από τους Βρετανούς, τους Γάλλους και τους Ιταλούς μέχρι τους Ούγγρους και τους Πολωνούς. Όλα αυτά τα εκατομμύρια που απλά παλεύουν για την οικονομική και εθνική κυριαρχία τους που εξαφανίζει η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, με συνακόλουθη τη φτωχοποίηση τους, αδίστακτα κατασυκοφαντούνται από τις ελίτ αυτές και τα ΜΜΕ που ελέγχουν σε όλη την Ευρώπη, ως φασίστες ή ναζί και ρατσιστές. Σε αυτή την άθλια εκστρατεία μετέχει ενθουσιωδώς και η παγκοσμιοποιητική «Αριστερά», δηλαδή η «Αριστερά» που όχι μόνο δεν διανοείται να αμφισβητήσει την παγκοσμιοποίηση και την ΕΕ, η οποία την υλοποιεί στον χώρο μας, αλλά απλά στρέφεται ενάντια στις «κακές πρακτικές» της ΕΕ και των ελίτ που τη διαφεντεύουν! Ετσι, γινονται οι καλύτεροι υποστηρικτές της Νέας Τάξης της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, παρά τις απατηλές κατάρες τους κατα του «νεοφιλελευθερισμού» που τον βλέπουν απλά σαν μια κακή ιδεολογία…
  Στην Ελλάδα,  είναι τέτοιος ο τρόμος και ο πανικός των ελίτ (και των υπόγειων μηχανισμών που κινούν τα νήματα στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Κυβέρνηση) μπροστά στην πιθανότητα να δημιουργηθεί «από τα κάτω» ένα Λαϊκό Μέτωπο, που έθεσαν σε κίνηση τους γνωστούς μηχανισμούς συκοφάντησης και προβοκάτσιας των λαϊκών αγώνων, με πρώτο και καλύτερο το ΣΕΚ και το ‘γνωστό’ στέλεχος του, Πέτρο Κωνσταντίνου, που υλοποιώντας την παραπάνω γραμμή των ελίτ (αλλά και του άθλιου ΣΥΡΙΖΑ)  δεν δίστασαν να μιλούν περί «νεοναζί αγροτών» και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσουν την προβοκάτσια στο Σύνταγμα.
  Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κωνσταντίνου και το ΣΕΚ (κατά τα πρότυπα του πατρικού τους, «Σοσιαλιστικού Εργατικού» Βρετανικού κόμματος-SWP) παίζουν ρόλο πέμπτης φάλαγγας μέσα στην Αριστερά, υιοθετώντας πλαγίως τις θέσεις της Υπερεθνικής Ελίτ, με «αριστερό» μανδύα και «αντικαπιταλιστική» ρητορική. Έτσι, αντί να βλέπουν στη Μέση Ανατολή χρηματοδοτούμενες και  οργανωμένες  από τις ΗΠΑ και την ΕΕ (όπου εδράζονται και τα κύρια στελέχη της Υπερεθνικής ελίτ) «ροζ επαναστάσεις» για την ανατροπή καθεστώτων που στηριζόντουσαν σε εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα, αυτοί έβλεπαν λαϊκές «επαναστάσεις» για την ελευθερία και τη «δημοκρατία», που ολοκληρώνονται με τις «δημοκρατικές» επεμβάσεις του στρατού του ΝΑΤΟ και το αιματοκύλισμα ολόκληρων λαών! Έτσι, κατέληξαν να υποστηρίζουν τους ΝΑΤΟϊκούς σφαγείς που με τη χρηματοδότηση του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας παρίσταναν τους «επαναστάτες», αντί να υποστηρίξουν τον αγώνα του Λιβυκού και του Συριακού λαού για τη μη ανατροπή του Μπααθικού καθεστώτος στο Ιράκ και τη Συρία, ή το αντίστοιχο καθεστώς στη Λιβύη, που προδιαγράφηκαν επειδή προσπαθούσαν να ασκήσουν ανεξάρτητη πολιτική ενάντια στις επιταγές της Νέας Διεθνούς Τάξης [βλέπε https://www.youtube.com/watch?v=9KeLnr594vQ​​και https://www.youtube.com/watch?v=CnouhUwcovk​]
  Έτσι, ο ίδιος ο Κωνσταντίνου, με μια κουστωδία μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αρχικά επιτέθηκαν σε αγρότες, μη διστάζοντας να προβοκάρουν ακόμα και φτωχό κόσμο που κατέβηκε στον δρόμο, υπερασπιζόμενος την ζωή του και τη ζωή της οικογένειάς του, και απειλώντας τους με φυλάκιση και άλλα τέτοια ασφαλίτικα. [​βλ. εδώ https://www.youtube.com/watch?v=jQx_sOcXgmg]
  Ο άθλιος ρόλος τους αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά με την πανάθλια προπαγάνδα που αναπαράγουν οι ίδιοι, αλλά και οι γνωστοί για την υποστήριξη κάθε πολέμου της Νέας Διεθνούς Τάξης,  «Ιοί», που ελέγχουν την «Εφημερίδα των Συντακτών», ότι δήθεν οι αγρότες από την Λοκρίδα φώναζαν «Ο Κασιδιάρης στη Βουλή τα τρακτέρ στην Εθνική» . Όμως, τι σημαίνει άραγε «Ο Κασιδιάρης στη Βουλή» όταν ο Κασιδιάρης είναι ΗΔΗ στη Βουλή;;; Για τέτοια βρώμικη, η μάλλον Γκεμπελική, όπως θα δούμε στη συνέχεια, «Αριστερά», μιλάμε…
  Την αλήθεια βέβαια την αποκατέστησε στο Star Κεντρικής Ελλάδας (περιφερειακός τηλεοπτικός σταθμό με έδρα τη Λαμία) ο Γιάννης Σταμόπουλος, Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ελάτειας, ο οποίος ανέφερε ότι η επίθεση που δέχθηκε η αντιπροσωπεία των μπλόκων της Λοκρίδας που κατέβηκε στο συλλαλητήριο της Αθήνας για να εκπροσωπήσει τους αγρότες οφείλεται σε «παρεξήγηση» (οπως αυτός την χαρακτήρισε), καθώς οι αγρότες φώναζαν το σύνθημα «Τα τρακτέρ στην Εθνική, το στυλιάρι στη Βουλή», αλλά τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ άκουγαν αντί στυλιάρι…Κασιδιάρη, και επιτέθηκαν στους Λοκρούς χωρίς να ζητήσουν καν διευκρινήσεις…(http://lamiastar.gr/index.php/topika-nea/fthiotida/73056-giati-epitethikan-stous-agrotes-tis-lokridas-stin-athina-video)
  Ωστόσο, κάποιοι αγρότες αντιλήφθηκαν αμέσως το σχέδιο της κυβέρνησης και των σκοτεινών κύκλων των ελίτ πίσω από αυτή, και για αυτό αποκάλεσαν τους προβοκάτορες «χούλιγκαν του ΣΥΡΙΖΑ».
  Φυσικά ο στόχος όλων αυτών των (αντικειμενικά) λακέδων της Υ/Ε και του παρακρατικού μηχανισμού είναι το σπάσιμο του άτυπου Λαϊκού Μετώπου που «κινδυνεύει» να γίνει πράξη, μεταξύ εργατών-αγροτών και άλλων στρωμάτων που σήμερα αντιμετωπίζουν ολοκληρωτική καταστροφή από τα μέτρα. Στο Μέτωπο αυτό δεν χωρούν βέβαια διακρίσεις, όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει, μεταξύ δεξιών ή αριστερών, Χριστιανών ή αναρχικών, εφόσον φυσικά όλα τα μέλη του συμφωνούν στους στόχους που περιγράψαμε με την προηγούμενη ανακοίνωσή μας:
  •  Άμεση Μονομερής Έξοδος από την ΕΕ (και όχι μόνο το ΕΥΡΩ, όπως υποστηρίζουν οι νέοι δήθεν “εναλλακτικοί” που φιλοδοξούν να συνεχίσουν το έργο ΣΥΡΙΖΑ με την ευλογία και του…Σόιμπλε!)
  •  Μονομερής Διαγραφή όλου του Χρέους για το οποίο ποτέ δεν ρωτηθήκαμε
  •  Κοινωνικοποίηση των μεγάλων επιχειρήσεων και θυγατρικών Πολυεθνικών, καθώς και των Τραπεζών
  •  Κοινωνικοποίηση της διανομής των αγροτικών προϊόντων
  •  Παραγωγικοί συνεταιρισμοί άμεσα ελεγχόμενοι από τις συνελεύσεις των αγροτών για τον συντονισμό της παραγωγής με βάση τις ανάγκες του ελληνικού λαού, όπως θα προκύπτουν από ενδεικτικό Σχεδιασμό
  •  Αναδιάταξη της Αγροτικής, Βιοτεχνικής και Βιομηχανικής Παραγωγής στη Βάση της Οικονομικής Αυτοδυναμίας, σε αλληλεγγύη και διμερείς ανταλλαγές με άλλους λαούς στο ίδιο επίπεδο Ανάπτυξης, έξω από τις “4 ελευθερίες” της Παγκοσμιοποίησης και τους θεσμούς της Υπερεθνικής Ελίτ (ΠΟΕ, ΝΑΤΟ, ΔΝΤ κλπ.)
  Όσοι επομένως προσπαθούν να διασπάσουν το άτυπο Λαϊκό Μέτωπο που συγκροτείται από τα κάτω, όπως εκδηλώθηκε με τη μεγαλειώδη απεργία και συγκεντρώσεις της 4ης Φεβρουαρίου, παίζουν ρόλο πέμπτης φάλαγγας και πρέπει να απομονωθούν πλήρως από τα λαϊκά στρώματα.
  ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΤΙΓΜΗ. ΑΝ ΔΕΝ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΜΕΙΩΤΟΣ, Η ΑΘΛΙΑ «ΑΡΙΣΤΕΡΑ» ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ Θ’ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΩΜΗ ΒΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ (ΟΠΩΣ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ). Ετσι, όμως, στη καλύτερη (γι’ αυτήν) περίπτωση ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΤΟΧΩΝ ΤΗΣ, ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ και στη χειρότερη ΘΑ ΤΗΝ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ…
  ΜΕΚΕΑ – ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ – 6/2/2016