Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Πρασίνισε το προαύλιο στο 5ο Νηπιαγωγείο Βριλησσίων

 


Ο Δήμος Βριλησσίων σε συνεργασία με τον Περιβαλλοντικό Οργανισμό We4All συνεχίζει το πρόγραμμα περιβαλλοντικών εκπαιδεύσεων στις σχολικές μονάδες των Βριλησσίων. Αυτή τη φορά η δράση πραγματοποιήθηκε στο 5ο Νηπιαγωγείο Βριλησσίων.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Γης οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν από το εξειδικευμένο προσωπικό της We4all  για τα οφέλη της φύτευσης, με στόχο την ευαισθητοποίηση τους για την αξία των δέντρων, ιδιαίτερα μέσα στις πόλεις.  Μέσω του προγράμματος τα παιδιά αποκτούν με τρόπο βιωματικό μια ουσιαστική σύνδεσή με τη φύση και την ανάγκη προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζούμε.

Ακολούθησαν συνολικά 60 φυτεύσεις σε παρτέρια στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Η We4all παραχώρησε δωρεάν 20 τεμάχια λεβάντα, 30 τεμάχια βιβούρνο και 10 τεμάχια διμορφοθήκη. Η υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Βριλησσίων καθάρισε τα παρτέρια, άνοιξε τους λάκκους φύτευσης και τοποθέτησε αυτόματο πότισμα. Η φύτευση έγινε από τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς του σχολείου με την καθοδήγηση γεωπόνου της We4All, αλλά και του εξειδικευμένου προσωπικού της υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Βριλησσίων.


Δήμος Βριλησσίων : Παρασκευή 26/04 & Σάββατο 27/04 προγραμματισμένες τμηματικές διακοπές υδροδότησης

 Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 26/4 και το Σάββατο 27/4, θα πραγματοποιηθούν ολικές ή τμηματικές διακοπές υδροδότησης από 08:00 – 15:00 λόγω εργασιών του αναδόχου κατασκευής δικτύου ομβρίων.

Οι διακοπές θα επηρεάσουν τα ακίνητα που βρίσκονται επί των οδών:

 • Ολύμπου (βόρειο τμήμα, από Ροδόπης έως Θεμιστοκλέους)
 • Θεμιστοκλέους (από Ολύμπου έως Ταϋγέτου)
 • Μιλτιάδου
 • Ροδόπης (από Ολύμπου έως Κισσάβου)
 • Ταϋγέτου (από Ροδόπης έως Θεμιστοκλέους)
 • Ευριπίδου
 • Δώδεκα Αποστόλων
 • Βαλτετσίου (συμπεριλαμβανομένου του 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου όσον αφορά μόνο τις καντίνες και τις βρύσες των προαύλιων χώρων και όχι τους χώρους υγιεινής)
 • Δίρφης (ανατολικό τμήμα, από Βαλτετσίου έως Κισσάβου)

 


Ταρτούφος του Μολιέρου από την Θεατρική Σκηνή του Δήμου Ηρακλείου

 
Ένα από τα πλέον ιστορικά έργα του διεθνούς ρεπερτορίου ανεβάσει στην ανοιξιάτική της σεζόν η Θεατρική Σκηνή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, τον Ταρτούφο του Μολιέρου. Πρώτη παράσταση το Σάββατο 27 Απριλίου στις 20.30 στο θέατρο του Πολιτιστικού Πολύκεντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου και Νεότητος) όπου η παράσταση θα συνεχίσει να παίζεται κάθε Σάββατο και Κυριακή έως το τέλος του Μαΐου (πλην των Σαββατοκύριακων των ημερών του Πάσχα 4-5 και 11-12 Μαΐου) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η σκηνοθεσία είναι του Λάζαρου Μπελίτση ο οποίος συνεχίζει στα βήματα της αείμνηστης Βάσως Παπαθεοδώρου – Μπελίτση, της οποίας το όνομα φέρει τα τελευταία χρόνια η Θεατρική Σκηνή. Τα σκηνικά είναι δημιουργίας του Γιάννη Γαμπαδάκη. Τα αυθεντικά κοστούμια εποχής επέλεξε η Μαργαρίτα Κονταίου και τη μουσική ο Βασίλης Μακρής ενώ πιάνο παίζει κατά τη διάρκεια της παράστασης η Αριάνδη-Ολγα Βασιλειάδη.

Παίζουν: Λουίζα Μαρτινούτσι, Σοφία Θεοφυλάκη, Γιάννης Αναστασάκης, Γωγώ Τυρνάζη, Σοφία Κοτσάμπαση, Αιμιλία Σιούλη,  Άννα Καρκατζούλη, Ελευθερία Γιαννοπούλου, Ξανθίππη Παντελή, Γιώργος Κουτσογιαννάκης, Γιάννης Γαμπαδάκης, Αλεξάνδρα Χαβιαριοπούλου, Ευάγγελος Ξυδέας.

Η Θεατρική Σκηνή του Δήμου, πάντα με την υποστήριξη του Τμήματος Πολιτισμού, φτάνει φέτος τα 40 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, έχοντας ανεβάσει, πλέον, 41 έργα ελληνικού και διεθνούς δραματολογίου.

Ο Ταρτούφος είναι ένα από τα κορυφαία θεατρικά έργα, το οποίο ανέβηκε για πρώτη φορά το 1664 από τον ίδιο τον Μολιέρο και παίζεται σε όλο τον κόσμο μέχρι σήμερα καθώς, αιώνες μετά παραμένει ακόμα επίκαιρο… Ο ομώνυμος ήρωας αποτελεί το συνώνυμο του υποκριτή. Ο Ταρτούφος είναι ο ασυνείδητος ψευτοθεοσεβούμενος που υποκρινόμενος τον ενάρετο εκμεταλλεύεται την θεοσέβεια των πιστών για να πετύχει τούς άνομους σκοπούς του.

«Για ακόμα μια ανοιξιάτικη σεζόν υποδεχόμαστε με χαρά στα πολιτιστική δρώμενα της πόλης την Θεατρική Σκηνή του Δήμου μας. Στα βήματα που χάραξε η αείμνηστη Βάσω Παπαθεοδώρου και συνεχίζει επάξια ο Λάζαρος Μπελίτσης, οι άνθρωποι της Σκηνής ανεβάζουν φέτος τον Ταρτούφο του Μολιέρου για να μας διασκεδάσουν, να μας προβληματίσουν και να μας προσφέρουν όμορφες στιγμές. Πάνω από όλα όμως για να μας αποδείξουν πως όταν υπάρχει μεράκι και αγάπη για αυτό που κάνεις, ειδικά στην Τέχνη, ο κάθε άνθρωπος μπορεί να εκφραστεί, μπορεί ακόμα ακόμα να μεταμορφωθεί και να γνωρίσει νέες πτυχές του εαυτού του. Για αυτό τον λόγο, δεν σας καλώ μόνο να παρακολουθήσουμε μαζί την παράσταση της Θεατρικής Σκηνής, αλλά και να γνωρίσετε τους ανθρώπους της και, γιατί όχι, να γίνεται και εσείς μέλος αυτής της καλλιτεχνικής οικογένειας. Συγχαρητήρια στην Θεατρική Σκηνή, καλή επιτυχία στην παράσταση και σας περιμένω όλες και όλους στο δημοτικό μας θέατρο», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.Δήμος Ηρακλείου : 31ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους 18-19 Μαΐου – Δηλώσεις συμμετοχής

 

 

 

 

Η πιο μεγάλη αθλητική στιγμή για την πόλη του Ηρακλείου, το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους του Δήμου Ηρακλείου Αττικής έρχεται για ακόμα μια χρονιά στην 31η διοργάνωσή του. Η θρυλική Γυμναστράδα θα διεξαχθεί φέτος στις 18 και 19 Μαΐου στο Κλειστό Γυμναστήριο «Ολυμπιονίκης Χαρά Καρυάμη» με τη συμμετοχή εκατοντάδων μικρών και μεγάλων αθλητών γυμναστικής και χορού από όλη την Ελλάδα σε ένα διήμερο γεμάτο ρυθμό, ένταση και εντυπωσιακές στιγμές στο ταπί.

Οι συμμετοχές για τις ομάδες γυμναστικής που θέλουν να λάβουν μέρος στο 31ο Φεστιβάλ είναι ακόμα ανοικτές. Οι ενδιαφερόμενοι αθλητικοί σύλλογοι, σχολεία, σωματεία, σχολές χορού, ΚΑΠΗ κτλ μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου, συμπληρώνοντας την σχετική φόρμα που θα βρουν ΕΔΩ και, ακολούθως, στέλνοντάς την στην ηλεκτρονική διεύθυνση athlitiko.iraklio@gmail.com έως και την 5η Μαΐου. Προσοχή: για κάθε πρόγραμμα πρέπει να συμπληρωθεί ξεχωριστή αίτηση.

Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι των εθνικών σωματείων πρέπει να υποβάλλουν τις ονομαστικές δηλώσεις συμμετοχής των αθλητών - αθλητριών τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΕΓΟ, onlinego.gr, μέσα στο ίδιο χρονικό περιθώριο.

Όπως κάθε χρόνο, τα προγράμματα της Γυμναστράδας θα αποτελούνται από επιδείξεις γυμναστικής (ακροβατική, ενόργανη, ρυθμική αεροβική, step) και χορού (κλασικός, σύγχρονο, jazz κτλ). Φετινό θέμα του Φεστιβάλ, η Περιβαλλοντική Συνείδηση, πάνω στο οποίο οι συμμετέχοντες μπορούν να διαμορφώσουν τα προγράμματά τους.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, εξηγεί τους λόγους για την επιλογή του θέματος της 31ης Γυμναστράδας: «Ο αθλητισμός με σεβασμό στο περιβάλλον αποτελεί μια καινούρια έννοια τόσο στους αθλητικούς όσο και στους περιβαλλοντικούς κύκλους. Ως φυσική ανθρώπινη δραστηριότητα, ο αθλητισμός προϋποθέτει ένα υγιές φυσικό περιβάλλον και έτσι μπορεί να αποτελέσει κίνητρο και έμπνευση για βαθύτερο σεβασμό προς τη φύση καθώς μπορεί να γίνει ένας σημαντικός μοχλός που θα επηρεάσει προς την κατεύθυνση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης».

Περισσότερες πληροφορίες στην προκήρυξη του φετινού Φεστιβάλ ΕΔΩ και στα τηλέφωνα του Τμήματος Αθλητισμού 2132000107 και 104.

Παραδόθηκαν προς χρήση τα δύο πλήρως ανακαινισμένα γήπεδα τέννις στο Νέο Ψυχικό

 

Πλήρως ανακατασκευασμένα παραδόθηκαν στους δημότες τα δύο γήπεδα τέννις επί της οδού Καλαβρύτων στο Νέο Ψυχικό. 

Την περασμένη Δευτέρα 15 Απριλίου, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρέσιων Αρης Νάκας και Αθλητισμού Εβελίνα Παλτζόγλου,  παρέλαβαν το έργο μαζί με την υπεύθυνη από την Τεχνική Υπηρεσία Αγγελική Δεληγιώργη και τον προπονητή Θοδωρή Λιακόπουλο. 

Στα γήπεδα, τα οποία ήταν κλειστά από τον περασμένο Οκτώβριο λόγω φθορών, έγιναν έργα για τη σωστή αποστράγγιση του χώρου ενώ αντικαταστάθηκε ο παλιός τάπητας από πολυμερές ελαστικό με ειδικό συνθετικό χλοοτάπητα για γήπεδα τέννις 15 χιλιοστών με χαλαζιακή άμμο. Επιπροσθέτως, επισκευάστηκαν και οι κερκίδες, παρέμβαση που δεν είχε προβλεφθεί στην αρχική μελέτη.  Η σύμβαση είχε διάρκεια έξι μήνες και ολοκληρώθηκε εμπρόθεσμα. 

Τα πρώτα μηνύματα των αθλούμενων είναι ενθουσιώδη, αφού η ανακατασκευή ήταν πάγιο αίτημα από τους λάτρεις του αθλήματος. 

Δήμος Αγίας Παρασκευής: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τις θρησκευτικές εμποροπανηγύρεις 2024

 


Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής δέχεται αιτήσεις ενδιαφερομένων για συμμετοχή στις θρησκευτικές εμποροπανηγύρεις, μέχρι την Παρασκευή 31-05-2024 και ώρα 14:00. Συγκεκριμένα αφορούν τις εμποροπανηγύρεις:

 1. ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ   19-07-2024 έως 20-07-2024
 2. ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 25-07-2024 έως 26-07-2024
 3. ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ          29-11-2024 έως 30-11-2024

Α. Το έντυπο της αίτησης - υπεύθυνης δήλωσης, χορηγείται από την υπηρεσία και θα εκλαμβάνεται ως ολοκληρωμένη προς διεκπεραίωση εφόσον συνοδεύεται από τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

 1. Άδεια υπαίθριου εμπορίου.
 2. Βεβαίωση του άρθρου 38 παρ. 3 του Νόμου 4497/2017 (ΦΕΚ Α' 171)όπως τροποποιήθηκε με τον ν. 4849/2021 άρθρο 4 περί δραστηριοποίησης υπαίθριου εμπορίου ετήσιας διάρκειας που χορηγείται από τον Δήμο μόνιμης κατοικίας των ενδιαφερόμενων πωλητών (οι οποίοι δεν είναι αδειούχοι λαϊκών αγορών, πλανόδιου ή στάσιμου εμπορίου).
 3. Άδεια επαγγελματία πωλητή βιομηχανικών ειδών σε λαϊκή αγορά & παραγωγική άδεια λαϊκών αγορών με αντικείμενο εκμετάλλευσης άνθη, φυτά & μεταποιημένα προϊόντα.
 4. Βιβλιάριο ή πιστοποιητικό υγείας, εφόσον πρόκειται για διάθεση τροφίμων- ποτών.

Οι αιτήσεις για την συμμετοχή στις εμποροπανηγύρεις θα κατατεθούν στο Τμήμα Εσόδων 1Ος όροφος,  (κ. Καραγιαννάκη, τηλ. 2132004595) ή ηλεκτρονικά e.karagiannaki@agiaparaskevi.gr

 Β. Οι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Αγίας Παρασκευής που επιθυμούν τη βεβαίωση δραστηριοποίησης υπαίθριου εμπορίου ετήσιας διάρκειας του, με τον ν. 4849/2021 υποβάλουν αίτηση - υπεύθυνη δήλωση, με τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

 1. Βεβαίωση ταμειακής μηχανής από το TAXIS ή βεβαίωση απαλλαγής από αρμόδια φορολογική αρχή.
 2. Βεβαίωση έναρξης δραστηριότητας από το TAXIS.
 3. Πιστοποιητικό Υγείας (εφόσον πρόκειται για διάθεση τροφίμων).
 4. Φωτοτυπία Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου κατά περίπτωση.
 5. Άδεια διαμονής σε ισχύ, κατά περίπτωση.

Για την βεβαίωση μόνιμης κατοικίας απαιτείται:

 • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (για δημότες Δήμου Αγίας Παρασκευής),
 • Δηλωμένη στο TAXIS κατοικία, έδρα ή υποκατάστημα στα διοικητικά όρια του Δήμου Αγίας Παρασκευής ή λογαριασμό ΔΕΗ ή ΕΥΔΑΠ στο όνομά τους.

Σημειώνεται με την βεβαίωση αυτή οι πωλητές μπορούν να συμμετάσχουν σε θρησκευτικές εμποροπανηγύρεις & λοιπές οργανωμένες αγορές των Δήμων όλης της χώρας για το έτος 2024.

Κάθε ενδιαφερόμενος υποβάλλει μία (1) αίτηση-υπεύθυνη δήλωση εντός της παραπάνω προθεσμίας. Τυχόν υποβολή δεύτερης αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης με διαφορετικό περιεχόμενο θα θεωρείται ως ανάκληση της πρώτης, η οποία θα παύει αμέσως να ισχύει.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε:

α) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

     ΤΜΗΜΑ: ΕΣΟΔΩΝ

     ΑΡΜΟΔΙΑ: ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

     ΤΑΧ. ΔΙΕΥΘ.: ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 415-417, Τ.Κ.:153 43

     ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 213 2004595

     Email: e,karagiannaki@agiaparaskevi.gr

 

β) Για τη χορήγηση βεβαίωσης δραστηριοποίησης υπαίθριου εμπορίου των  μόνιμων κατοίκων:

     ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

    ΑΡΜΟΔΙΟΣ: ΒΑΡΒΑΡΗΓΟΣ ΠΟΘΗΤΟΣ

    ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2132004605

    Email: p.varvarigos@agiaparaskevi.gr

 


 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΙΤΗΣΗ 

«9ος Δρόμος Ζωής, Αναδεικνύοντας τον Υμηττό 2024» του Δήμου Αγίας Παρασκευής


Η συμμετοχή στον αγώνα είναι ΔΩΡΕΑΝ.  Για τις όλες τις διαδρομές οι δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της φόρμας εγγραφήσ

Για 9η χρονιά ο Δήμος  Αγίας Παρασκευής συνδιοργανώνει με το Αθλητικό Σωματείο Αγίας Παρασκευής (Α.Σ.Α.Π.), τον Όμιλο Φίλων Κλασσικού Αθλητισμού (Ο.Φ.Κ.Α) Αγίας Παρασκευής καθώς και με την συνδρομή του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ανατολικής Αττικής, τον «9ο Δρόμο Ζωής Δήμου Αγίας Παρασκευής -ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ 2024», έναν Αγώνα Δρόμου για όλες τις ηλικίες.


Την Κυριακή 12 Μαΐου τρέχουμε!

Για 9η χρονιά ο Δήμος  Αγίας Παρασκευής συνδιοργανώνει με το Αθλητικό Σωματείο Αγίας Παρασκευής (Α.Σ.Α.Π.), τον Όμιλο Φίλων Κλασσικού Αθλητισμού (Ο.Φ.Κ.Α) Αγίας Παρασκευής καθώς και με την συνδρομή του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ανατολικής Αττικής, τον «9ο Δρόμο Ζωής Δήμου Αγίας Παρασκευής -ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ 2024», έναν Αγώνα Δρόμου για όλες τις ηλικίες.

Ο  αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 12 Μαΐου με  σημείο εκκίνησης, καθώς και τερματισμού την κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η προώθηση του δρομικού κινήματος και η ενίσχυση της σωματικής αλλά και ψυχικής υγείας, καθώς δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε δρομείς αλλά και σε άτομα όλων των ηλικιών να συμμετάσχουν σ’ έναν μεικτό αγώνα δρόμου που συνδέει τον σύγχρονο αστικό ιστό με το φυσικό περιβάλλον, αναδεικνύοντας την οικολογική και αθλητική αξία του Υμηττού.

Η διοργάνωση, εκτός από την αθλητική της διάσταση, έχει και χαρακτήρα αλληλεγγύης, καθώς θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους συμμετέχοντες το επιθυμούν, να ενισχύσουν το Κοινωνικό  Παντοπωλείο & Μαγειρείο του Δήμου Αγίας Παρασκευή, προσφέροντας τρόφιμα όπως ελαιόλαδο συσκευασίας 1L, ζάχαρη, ζυμαρικά, όσπρια, χυμό ντομάτας.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ της Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.-Υ (Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού- Υπεραποστάσεων) και με την υποστήριξη του Β’ Τμήματος Τροχαίας Βορειοανατολικής Αττικής, του  Αστυνομικού Τμήματος Αγίας Παρασκευής, του 1ου & 3ου Συστήματος Ελλήνων Προσκόπων Αγίας Παρασκευής, του Σωματείου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού (ΣΕΠΠΒΑΤΥ), του 2ου Σύστηματος Προσκόπων και του Τμήματος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Αγίας Παρασκευής.

Η συμμετοχή στον αγώνα είναι ΔΩΡΕΑΝ.  Για τις όλες τις διαδρομές οι δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται μόνο ηλεκτρονικά μέσω φόρμαςεγγραφής(https://bit.ly/9os_dromos_zois_agias_paraskevis_registrations), την οποία θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Αγίας Παρασκευής (http://www.agiaparaskevi.gr), του ΑΣΑΠ (https://asap.org.gr/), του ΟΦΚΑ (https://ofkaagiasparaskevis.gr/), καθώς και στα δρομικά sites όπου θα φιλοξενείται ο αγώνας.

Καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων συμμετοχής είναι η Τετάρτη 8 Μαΐου.