Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012

ΠΑΣΟΚΟΜΑΝΤΟ!ΚΡΑΤΑΤΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ! ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑΜΕΙΟ!

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1140054&lngDtrID=244

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=6268914

http://www.enosieisaggeleon.gr/show_anakoinwseis.asp?id=121

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗ.ΠΕ. ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ

Αύριο Σάββατο στις 7.00 το απόγευμα, στο Κέντρο Νεότητας, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για  την  Πρωτοβουλία Δημοκρατικής και Πατριωτικής Ενότητας (ΔΗ.Π.Ε) , όπως σας έχουμε ήδη ανακόινώσει http://stinplatia.blogspot.com/2012/03/blog-post_1448.html

Εκ των ομιλητών και πρωτεργάτης στην Πρωτοβουλία θα είναι ο Κώστας Παπαδόπουλος, που σας είναι γνωστός από την παλαιότερη στήλη του ΚΑΚΑ ΨΥΧΡΑ και ΑΝΑΠΟΔΑ στην τυπωμένη Πλατεία (τα κείμενά του μπορείτε να αναζητήσετε και μέσα στο blog στην αντίστοιχη ετικέτα) αλλά και την συνολικότερη δραστηριότητά του στην πόλη.
Ο Κώστας εκπροσωπεί την ομάδα των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΩΝ (http://eleftheroi-hreokopimenoi.blogspot.com/).

Στην εκδήλωση θα παρέμβει και η ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ, (energoisosialistes.blogspot.com) με παρέμβαση του εκπροσώπου της Γιώργου Παπαγιαννόπουλου.


Ο Γιώργος Παπαγιαννόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954.

Μετά το τέλος των Γυμνασιακών του σπουδών από το Γυμνάσιο Αρρένων Καλλιθέας (αφού προηγουμένως πέρασε από το Ελληνικό Κοινοτικό Σχολείο Βεγγάζης στη Λιβύη και από την Αναργύρειο και Κοργιαλένειο Σχολή Σπετσών), σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο Φλωρεντίας την περίοδο 1971-77 από το οποίο αποφοίτησε με άριστα τον Ιούλιο 1977.
Το 1980 - 81 αποφοίτησε του μονοετούς μετεκπαιδευτικού κύκλου της Παντείου: "Ελληνικό Μεσογειακό Κέντρο Αραβικών και Ισλαμικών Σπουδών", στον κλάδο της πολιτικής επιστήμης.

Το 1993, εργαζόμενος ήδη ως αρχιτέκτων στο ΥΠΕΧΩΔΕ , εισήχθηκε πρώτος στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης από την οποία αποφοίτησε τον Απρίλιο του 1995.
Εργάζεται στο ΥΠΕΧΩΔΕ από το 1981.

Αντιδικτατορική δράση: Συμμετείχε ενεργά στο Αντιδικτατορικό Ελληνικό Φοιτητικό Κίνημα στην Ιταλία μέσα από το Δημοκρατικό Σύλλογο Ελλήνων Σπουδαστών Φλωρεντίας , την "Φοιτητική Πρωτοπορία" και άλλες Φοιτητικές οργανώσεις.

Συμμετείχε από το 1971 στον αντιστασιακό αγώνα κατά της δικτατορίας μέσα από τις οργανώσεις Π.Α.Κ. και "Φίλοι του ΠΑΚ".

Γραμματέας της Τ.Ο. Φλωρεντίας την ίδια περίοδο, μέλος του Συντονιστικού Οργάνου Ιταλίας. Μέλος του Γραφείου του Εθνικού Συμβουλίου του Π.Α.Κ. (του Ανώτερου Καθοδηγητικού Οργάνου).
Εκ των συντακτών της Διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη 1974.
Ιδρυτικό μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Παράλληλα στο συνδικαλιστικό επίπεδο : μέλος του Δ.Σ. του Δημοκρατικού Συλλόγου Ελλήνων Σπουδαστών Φλωρεντίας, Πρόεδρος του ίδιου Συλλόγου.

Το 1975 Πρώτος Μεταδικτατορικός Πρόεδρος της ανασυγκροτημένης Ομοσπονδίας Ελληνικών Φοιτητικών Συλλόγων Ιταλίας (Ο.Ε.Φ.Σ.Ι.), μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου και της Τριμελούς Γραμματείας της ΠΑΣΠ.

Συμμετέχει σε πολλές πρωτοβουλίες πολιτών και σε συλλόγους.
Ενεργή δράση στο Σύλλογο Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ) από το 1978. Το 1980-81 Αντιπρόεδρος του εν λόγω συλλόγου και τον επόμενο χρόνο μέλος του Δ.Σ.
Σήμερα είναι Πρόεδρος της Πανελλήνιας Αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων ΣΑΔΑΣ-Π.Ε.Α.

Έχει συγγράψει τα βιβλία:

"Η σκοτεινή πλευρά του ήλιου", (μαρτυρία), εκδ. Οδυσσέας, 1989
και "Βροχή στη Δαλματία, καφές στο Τίτογκραντ", (νουβέλα), εκδ. Δελφίνι, 1997,
ενώ έχει συμμετοχή στο συλλογικό έργο: "Η Ελληνική ουτοπία", εκδ. Εναλλακτικές εκδόσεις και Αιγαίον, 1993.
"Ευρώπη των σχισμών" από τις εκδόσεις "Ίνδικτος".

και πρόσφατά το :

"2017 - .... Η Ελλάδα υπο Νεο - Οθωμανική Κατοχή"
Γράφει  άρθρα γνώμης, σχόλια, βιβλιοκριτική, επιφυλλίδες σε περιοδικά και εφημερίδες.
Είναι τακτικός συνεργάτης της εφημερίδας "Παρόν", των περιοδικών "Aρδην", "Τετράδια", "Λιμπρέτο" και άλλων τοπικών εφημερίδων και εντύπων.

ΥΓ. Μας συγχωρούν οι εκπρόσωποι των άλλων συλλογικοτήτων που συγκροτούν την Πρωτοβουλία αλλά τους χρωστάμε παρουσίαση, μόλις τους γνωρίσουμε μεθαύριο.


Ο ΣΗΦΑΛΙΟΣ ΣΤΟΝ ΛΟΓΙΣΤΗ!

Φορολογικά!
Ένας κρητικός, ο Σήφης, όπως κάνει κάθε χρόνο έχοντας συμπληρώσει τη φορολογική του δήλωση, πριν την καταθέσει,
την πάει στον κουμπάρο του τον λογιστή για ένα έλεγχο. Ειδικά φέτος που λόγω τρόικας, έχουν σφίξει τα πράγματα!
Ο λογιστής τσεκάρει προφορικά πίνοντας τη ρακή κάνοντας τις συνήθειες ερωτήσεις:
Έβαλες το σπίτι?. Βέβαια απαντά ο κουμπάρος.
Έβαλες το εξοχικό σπίτι?. Βέβαια απαντά ο κουμπάρος.
Έβαλες τις ελιές?. Βέβαια ξαναπαντά ο κουμπάρος.
Έβαλες το κοπέλι που σπουδάζει στην Αθήνα?
Ε βέβαια, το κοπέλι θα λησμονούσα?
Έβαλες το αγροτικό και το άλλο αμάξι της γυναίκας σου?
Βέβαια ρε κουμπάρε, όπως κάθε χρόνο!
Έβαλες την γκόμενα που έχεις δηλαδή τη γυναίκα του Μανωλιού?
Κάγκελο ο Σήφης.
Τι εννοείς ρε κουμπάρε, ρωτάει.
Απαντά ο λογιστής:
Από φέτος όσοι έχουν γκόμενα την δηλώνουν στην εφορία.
Σκεπτικός ο Σήφης ξύνει το κεφάλι του αμήχανα για μερικά δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια απαντά:
Την γκόμενα θα τη δηλώσει αυτός που έχει τη ψιλή κυριότητα. Εγώ έχω μόνο την επικαρπία!


ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΝΕΚΔΟΤΟ "ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΟ" (ΔΕΝ ΕΙNAΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ)

Σε εκδήλωση για την 8η του Μάρτη η ομιλήτρια - ας πούμε η Κικίτσα - αναλύει στις παρευρισκόμενες την αξία του φεμινισμού.

Στην πρώτη σειρά του ακροατηρίου κάθονται γυναίκες - τιμώμενα πρόσωπα με ιστορία και δράση στο κίνημα αλλά κάπως περασμένης πλέον ηλικίας.

Η Κικίτσα αναλύοντας τις επιτυχίες του φεμινιστικού κινήματος αναφέρει ότι "πλέον με τον φεμινισμό μπορούμε να υπερηφανευόμαστε ότι οι γυναίκες μπορούν να είναι από πάνω από τον άντρα".

Οπότε κυρία από την πρώτη σειρά πετάγεται και ρωτάει : "Συγνώμη πώς το είπατε αυτό που η γυναίκα είναι πάνω από τον άντρα;;;"

"ΦΕΜΙΝΙΣΜΟ" απαντάει η εισηγήτρια Κικίτσα.

"Αααα , έτσι ε΄" συνεχίζει η κυρία από το ακροατήριο. "Φεμινισμό το λένε τώρα ε; ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΓΑΜΕ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΑΤΟ."


Σ.Σ.1 ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΛΑΚΑ, ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΥΣΤΕΡΙΕΣ. Βεβαίως και σεβόμαστε τους αγώνες των γυναικών.
Σ.Σ.2 ΟΠΩΣ ΙΣΩΣ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ "ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ" ΓΕΝΙΚΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, παρόλο ότι η 8η του ΜΑΡΤΗ είναι μια σημαντική ΤΑΞΙΚΗ επέτειος στην αφετηρία της και δεν την συγχέουμε με κάτι μπούρδες όπως η "ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΙΤΙΚΩΝ ΠΙΓΚΟΥΙΝΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗΣ"
Σ.Σ.3 Copyrite: Κ.Κ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ "ΡΙΖΕΣ" - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΑΛΛΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                        ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Συμπαράσταση Γάλλων Μαθητών στην Ελλάδα σε παιδιά και οικογένειες   του Δήμου Χαλανδρίου,  στο γραφείο του Συνδέσμου Μικρασιατών-Κωνσταντινουπολιτών  «ΡΙΖΕΣ».                  

Στο Χαλάνδρι στις   5.3.2012,  με τη συνεργασία του Διεθνούς Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,  ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΑRISTA, του κ. Antoine de Neuville με μια ομάδα   60 παιδιών και των συνοδών καθηγητών τους από τη Γαλλία,  προσέφεραν  δώρα και διάφορα είδη πρώτης ανάγκης σε παιδιά και τις οικογένειές τους στο Γραφείο  του Συνδέσμου «ΡΙΖΕΣ», του Μικρασιατικού Συνοικισμού, με τη συνεργασία του Δήμου Χαλανδρίου.


 Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο μιας σειράς εκδηλώσεων Γάλλων μαθητών και φοιτητών, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους Έλληνες και την Ελλάδα, αλλά και επιβεβαίωσης των ισχυρών μακροχρόνιων δεσμών φιλίας, που συνδέουν τις δύο χώρες.

Κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην Αθήνα  οι Γάλλοι μαθητές  έγραψαν μερικά λόγια συμπαράστασης στα γαλλικά για τα Ελληνόπουλα, αποδέκτες της συμβολικής τους αυτής πράξης, εκφράζοντας την επιθυμία να ανακάμψει γρήγορα η χώρα μας από αυτή την δύσκολη οικονομική  κατάσταση. 

Ο κ. Antoine de Neuville έχει αναφερθεί σε ομιλία του, στην ανάγκη δημιουργίας ενός κλίματος Αλληλοσεβασμού μέσα στην Ευρώπη, ως απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να προχωρήσει περαιτέρω η διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.  Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο Πρόεδρος του ΑRISTA, «στη Γαλλία, τόσο στα σχολεία όσο και στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλο κίνημα υποστήριξης των Ελλήνων και γενικότερα ένα Φιλελληνικό Πνεύμα, το οποίο έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης  και των δυσάρεστων γεγονότων που συμβαίνουν στην Ελλάδα».

Tην εκδήλωση συντόνισε η  Εκπρόσωπος των Διεθνών Σχέσεων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού - Πρόεδρος και Πρέσβειρα Φιλίας στα “Αστέρια Ευ-ελπίδος”  κυρία Γεωργία Xαρβάλα, μήνυμα απέστειλε ο κύριος Ανδρέας Ποταμιάνος Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού,  την υποδοχή των Γάλλων μαθητών φρόντισε η κυρία Ασπασία Ράλλη Πρόεδρος Εφορείας Διεθνών Σχέσεων Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

 Η προσφορά υλοποιήθηκε με   τη συνεργασία  στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,  παρουσία  της Αντιδημάρχου  Παιδείας Κοινωνικής Συνοχής & Αλληλεγγύης κυρίας Αφροδίτης Χατζηγεωργίου και του Αντιδημάρχου Τοπικής Ανάπτυξης κυρίου Κώστα Αγγελή. Ιδιαίτερα βοήθησαν οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Μικρασιατών-Κωνσταντινουπολιτών  «Ριζες».    

Τηλέφωνο επικοινωνίας 210-4291000


ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ....

Την ώρα που η χώρα υποβαθμίζεται σε Δ η υπόθεση (δεν θέλω χαζές ερωτήσεις. Τι ποια υπόθεση; Η ΜΕΓΑΛΗ, που συζητάει όλο το Χαλάνδρι) αναβαθμίστηκε από την εταιρία αξιολόγησης Π-Μ σε Ε.Ι. εχθές!

Θυμηθείτε τα αυτά τα αρχικά: ΕΙ και Ε.Ι.! ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΑ. Θα έρθει η ώρα που θα καταλάβετε τι σημαίνουν.

ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΜΕ  ΤΑ Α.Μ.Ε.Α.

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ.

Και μια συμβουλή: Αφήστε ήσυχους τους Υπουργούς. Δεν ανακατεύονται πλέον! Έχουν μυριστεί ότι δεν πρόκειτε για μικροπαπαρίτσα που κουκουλώνεται και δεν θα βάλουν το κεφάλι τους στην φωτιά.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *