Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΒΑΘH ΣΥΡΙΖΑ"

Αυτά είναι απίστευτα πράγματα είκοσι μέρες πριν τις εκλογές που θα κρίνουν την επιβίωση της χώρας.

Οι συνδικαλιστές της ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ) στην ΠΟΕ ΟΤΑ κατήγγειλαν τον Θ. Μπαλασόπουλο αλλά και ολόκληρη την παράταξη  Ανατροπή - που ΕΦΥΓΕ από το ΠΑΣΟΚ των μνημονίων  και συσπειρώνει ευρύτερες δυνάμεις - η πλειοψηφία των οποίων ΨΗΦΙΖΕΙ ΣΥΡΙΖΑ - γιατί συνέχιζαν να εκφράζουν τις ίδιες θέσεις που είχαν συνδιαμορφωθεί με την ΜΕΤΑ όταν ήταν επικεφαλής της ο (εχέφρων) Θωμάς Μπιζάς σχετικά με την εκλογή αντιπροσώπων στο επόμενο συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ, θέσεις από τις οποίες μετακινήθηκε η ΜΕΤΑ όταν ο Θωμάς Μπιζάς μετακινήθηκε στην περιφέρεια Αττικής ως σύμβουλος της Ρένας Δούρου.

Το επίδικο θέμα που οδήγησε στην ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ (έλα απαυτό στον τόπο σου) είναι το αν οι διμηνίτες, πενταμηνίτες κλπ εργαζόμενοι στους δήμους θα έχουν ίδια δικαιώματα στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι στα όργανα των συλλόγων εργαζομένων και της ομοσπονδίας με τους μόνιμους και τους ΙΔΑΧ.

Δηλαδή - για να το κάνουμε λιανά - αν θα μπορεί η (εκάστοτε) κυβέρνηση ή ο (εκάστοτε) δήμαρχος πριν από κρίσιμες ψηφοφορίες για τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων να προβαίνει σε καιροσκοπικές "προσλήψεις" ημετέρων, να ελέγχει μέσω αυτών τις εκλογικές διαδικασίες και μετά αυτοί να φεύγουν, μόλις λήγει η σύμβασή τους, αφού όμως έχουν ΔΕΣΜΕΥΣΕΙ και τελικά ίσως ΑΚΥΡΩΣΕΙ τον ρόλο των συλλόγων και της ομοσπονδίας.

Η ΜΕΤΑ μετακινήθηκε από την θέση για ειδικό καθεστώς συμμετοχής εκπροσώπου των συμβασιούχων - όσο αυτοί είναι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ -  στην θέση για πλήρη και ισότιμα δικαιώματα (ας πούμε εκλογή πεναμηνίτη ως προέδρου του σωματείου εργαζομένων και μετά από πέντε μήνες να μην είναι καν εργαζόμενος ο πρόεδρος) (????)

Αυτά επί της ουσίας της συνδικαλιστικής διαφοράς.

Για την επιλογή όμως των συνδικαλιστών των βαθέως, καργαριστερού ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσουν τέτοια αντίθεση - 20 μέρες πριν τις κρίσιμες εθνικές εκλογές με όμορες και συμμαχικές δυνάμεις - δεν θα σχολιάσουμε.
Διότι η ΑΝΑΤΡΟΠΗ δεν είναι μόνο ο Θ. Μπαλασσόπουλος - αν και αυτός έχει δώσει μεγάλες και κρίσιμες μάχες αυτά τα χρόνια του μνημονίου - για να λέει κανείς και του συνδικαλιστή το δίκιο).

Φαίνεται ότι τα αποτελέσματα από τις πρόσφατες ΚΑΘΟΛΙΚΕΣ εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια έπεσαν βαριά στο στομάχι των συντρόφων του βαθέος καργαριστερού ΣΥΡΙΖΑ αφού οι εργαζόμενοι στους δήμους τίμησαν την αγωνιστική στάση της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ αυτά τα τελευταία χρόνια και την έφεραν ΜΑΚΡΑΝ πρώτη δύναμη.

Και αυτό βέβαια δια τους ιδιοκτήτας της αριστεράς ήταν περισσότερο σημαντικό θέμα - 20 μέρες πριν τις εθνικές εκλογές - για να ΔΙΧΑΣΟΥΝ και να ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ συμμάχους (αδιόρθωτοι).

(Δεν είχαμε σκοπό να αναδείξουμε το αποτέλεσμα των εκλογών των υπηρεσιακών συμβουλίων  πριν τις εθνικές εκλογές αλλά όταν προκαλούν έτσι ασυλλόγιστα πρέπει να παίρνουν την απάντηση:
Στον δήμο Χαλανδρίου λοιπόν, στην Λαϊκή Δημοκρατία του Χαλανδρίου οι δυνάμεις της ΜΕΤΑ κατά την ψηφοφορία για τα υπηρεσιακά συμβούλια πήραν ΨΗΦΟΥΣ 2 (ΔΥΟ, TWO, DEUX, ZWEI) και δεν είναι υπερβολή και βέβαια η ΑΝΑΤΡΟΠΗ βγήκε πρώτη δύναμη - ενώ στα Βριλήσσια πήραν το ΜΗΔΕΝ, το απόλυτο)!

Προφανώς αυτή δεν είναι βεβαίως η απήχηση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα μεταξύ των εργαζομένων των δήμων, οπότε ο τίτλος του άρθρου του NewsTA που αναδημοσίευουμε για ενημέρωσή σου αναγνώστη μας δεν είναι απόλυτα σωστός. Το σωστό θα ήταν:

Σφοδρή επίθεση της ΜΕΤΑ σε Μπαλασόπουλο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ NEWS TA

Σφοδρή επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ σε Μπαλάσόπουλο

«Στην πιο κρίσιμη ίσως περίοδο για το συνδικαλιστικό κίνημα, αλλά κυρίως στην περίοδο που η κυβέρνηση και οι δυνάμεις του κεφαλαίου επιχειρούν να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στα δικαιώματα των εργαζομένων, συμπιέζοντας ακόμη περισσότερο τους μισθούς και προωθώντας νέες μορφές ελαστικών σχέσεων εργασίας που παραπέμπουν σε εργασιακό μεσαίωνα, οι δυνάμεις της Συνδικαλιστικής Ανατροπής (πρ. ΠΑΣΚΕ –ΟΤΑ) επιλέγουν τον καιροσκοπισμό πιστεύοντας ότι έτσι θα εξασφαλίσουν την «τεχνητή» πλειοψηφία για άλλη μια θητεία στην ηγεσία της ομοσπονδίας».
Αυτό καταγγέλλει σ΄ανακοίνωσή της η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ « ΜΕΤΑ εργαζομένων στους ΟΤΑ» , επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Χαρίσης .
Σύμφωνα με την « ΜΕΤΑ» ,.στη διαπαραταξιακή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ομοσπονδίας συμμετέχοντας όλες οι παρατάξεις (Σ.Α(πρ.ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ), ΔΑΚΕ-ΟΤΑ, ΔΑΣ-ΟΤΑ, ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ και Συσπειρώσεις) με θέμα τον καθορισμό ενιαίων κανόνων για την εκλογή αντιπροσώπων για το προσεχές συνέδριο της ομοσπονδίας, « οι συνεργαζόμενες όλο το προηγούμενο διάστημα δυνάμεις της πρ. ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, έχοντας κλειστά μάτια και αυτιά στις σημερινές ανάγκες του συνδικαλιστικού κινήματος και των εργαζομένων, εμφανίστηκαν αμετακίνητοι στις θέσεις που είχαν στο προηγούμενο συνέδριο και που οδήγησαν τον κλάδο σε διάσπαση.
Με τη στάση τους αυτή συντηρούν την πολυδιάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος και τον κατακερματισμό των εργαζομένων, προκειμένου να μην μπορεί να συγκροτηθεί ενιαίο και συμπαγές μέτωπο των εργαζομένων του κλάδου ικανό να αναχαιτίσει τις επιθέσεις που δέχθηκε και συνεχίζει να δέχεται από την αρχή της εφαρμογής των μνημονίων».
Η «ΜΕΤΑ» καταγγέλλει την « παράταξη του συνάδελφου Θέμη Μπαλασόπουλου, κατ’ επίφαση όπως φαίνεται Συνδικαλιστική Ανατροπή, κρύβεται εδώ και μια δεκαετία περίπου πίσω από τις αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ για καταστατικές αλλαγές ένταξης όλων των εργαζομένων στη δύναμη της ομοσπονδίας. Ακόμα και τώρα, όντας ο ίδιος μέλος της εκτελεστικής της επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, απαξίωσε και υπονόμευσε το οργανωτικό – καταστατικό συνέδριο που είχε αποφασιστεί για τον Δεκέμβρη 2014 και με την πρόφαση της μη συγκρότησης προεδρείου στην ΑΔΕΔΥ, δεν συμμετείχε στην αρμόδια επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και στο τέλος, συμπορευόμενος με τις δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ, υιοθέτησε την πρόταση για την αναβολή του συνεδρίου .
Ανασυγκρότηση σημαίνει ότι οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τον πολυκερματισμό των εργαζομένων. Σύμφωνα και με τις νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, οφείλουμε να εντάξουμε στα συνδικάτα τους ελαστικά απασχολούμενους, να δώσουμε δικαίωμα συνδικαλιστικής έκφρασης στους «εκτός των τειχών» εργαζόμενους που σήμερα είναι έξω από τα συνδικάτα και έχουν πρωτίστως την ανάγκη τους! Αν αυτοί οι εργαζόμενοι, που είναι έρμαια της κυβέρνησης και των δημάρχων, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, δεν τους δεχόμαστε στα συνδικάτα, τότε και αυτά θα είναι συνένοχα της πολυδιάσπασης και θα εκπροσωπούν στο τέλος μια συντεχνιακή γραφειοκρατία διαρκώς συρρικνούμενη.
Αν θέλει και η Σ.Α (πρ.ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ) να στηρίξει πραγματικά την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος χρειάζεται να έρθουμε ΟΛΟΙ σε ρήξη με τις παθογένειες, να αποκρούσουμε αποφασιστικά τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, να αντιμετωπίσουμε με τόλμη την εσωστρέφεια, τον παραγοντισμό, την εξάρτηση και τη γραφειοκρατική διαχείριση» καταλήγει η ανακοίνωση της ΜΕΤΑ-ΟΤΑ.

Α.Ν.

ΣΤΙΣ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ (ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ)

Με διαδικασίες fast truck προχωράει η ανακριτική διαδικασία στην άσκηση ποινικής δίωξης του δημάρχου Χαλανδρίου Σ. Ρούσσου και της διευθύντριας προσωπικού του δήμου.

Οι κλήσεις στους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων που έχουν υποδειχτεί ως μάρτυρες υπεράσπισης από την πλευρά των κατηγορουμένων άρχισαν να επιδίδονται την τελευταία μέρα του 2014.


ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ "Ν. ΠΕΡΚΙΖΑΣ"

 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 
Ο δήμαρχος Χαλανδρίου, η πρόεδρος και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου
σας προσκαλούν στην τελετή αγιασμού των υδάτων,
την Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015 στις 12.00
στο Δημοτικό Γυμναστήριο  «Νίκος Πέρκιζας».    

  
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ  Δ. Σ.                                   Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
  ΛΙΤΣΑ ΓΑΛΑΝΗ                                                        ΣΙΜΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ