Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

«Γαλάζια» αυτοδυναμία στην ΚΕΔΕ – Σίγουρος νέος πρόεδρος ο Γ. ΠατούληςΣτις 18:00 έκλεισαν οι κάλπες για την ανάδειξη νέου 31μελούς διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο επικεφαλής του «γαλάζιου» «Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση» Γιώργος Πατούλης θα είναι ο νέος πρόεδρος αφού, ξεπερνώντας κάθε πρόβλεψη, κατάφερε και συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία των 16 εδρών,  με τις άλλες παρατάξεις να συγκεντρώνουν συνολικά 14 έδρες ενώ μια έδρα καταλαμβάνει λόγω της θεσμικής του ιδιότητας ως δήμαρχος Αθηναίων ο Γιώργος Καμίνης.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
-Το «γαλάζιο» «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση» με επικεφαλής το Γιώργο Πατούλη κατέλαβε 16 έδρες και 251 ψήφους εκλέγοντας 12 δημάρχους και 4 δημοτικούς συμβούλους
– Το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» από δημάρχους του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον δήμαρχο Αμφιλοχίας Απόστολο Κοιμήση  κατέλαβε  8 έδρες και 124 ψήφους εκλέγοντας 4 δημάρχους και 4 δημοτικούς συμβούλους
-Η «Νέα Αυτοδιοίκηση» με επικεφαλής τον δήμαρχο Νίκαιας-Ρέντη Γιώργο Ιωακειμίδη κατέλαβε 3 έδρες και 51 ψήφους εκλέγοντας 2 δημάρχους και 1 δημοτικό σύμβουλο
– Η «Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής το δήμαρχο Αιγάλεω Δημήτρη Μπίρμπα κατέλαβε 3 έδρες και 47 ψήφους εκλέγοντας 1 δήμαρχο και 2 δημοτικούς συμβούλους
– Η «Λαϊκή Συσπείρωση» του ΚΚΕ με επικεφαλής την Ελπίδα Παντελάκη έλαβε 11 ψήφους και δεν κατέλαβε καμία έδρα.
Στην ψηφοφορία βρέθηκαν και 3 λευκά.
Τις επόμενες ώρες αναμένεται να ανακοινωθούν και τα ονόματα που θα αποτελέσουν τη νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου.
Εντός των επόμενων δέκα ημερών αναμένεται να συνεδριάσει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο για να εκλέξει το Προεδρείο και την Εκτελεστική Επιτροπή.

http://www.aftodioikisi.gr

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΑΪΜΟΥ - ΔΙΑΝΟΙΞΗΣ ΤΗΣ ΦΡΑΓΚΟΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΤΑΒΙΑ. ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ

Το θέμα της διάνοιξης - μη διάνοιξης της Φραγκοκλησιάς το έχουμε αναδείξει ήδη.

Ο Νταβίας έθεσε το θέμα στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο και παρά την αρχική προσπάθεια του πρώην δημάρχου κ. Κουράση να τον βγάλει ανενημέρωτο και υπερβολικό (έξις δευτέρα φύσις) λέγοντας ότι τα απαγορευτικά μετά την Ροδοδάφνης υπήρχαν "εξαπανέκαθεν".

Η συζήτηση που ακολούθησε δικαίωσε ΑΠΟΛΥΤΩΣ όσα έχουμε γράψει τις προηγούμενες μέρες και όλοι οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων - πλήν Λακεδαιμονίων - επιβεβαίωσαν ότι αυτό που έχει γίνει ειναι ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙ (δικός μας ο χαρακτηρισμός).

Αντί να παρουσιάσουμε το ρεπορτάζ με την δική μας - υποκειμενική - ματιά θα δανειστούμε το ρεπορτάζ του enypografa.gr για το θέμα, παρά το γεγονός ότι δεν αναφέρεται στις απόψεις που κατέθεσε ο Άγγελος Νταβίας που έθεσε το θέμα. 

Η ΟΥΣΙΑ ΜΕΤΡΑΕΙ για εμάς.
Άλλωστε στο θέμα θα επανέλθουμε.


ΝΑ ΤΙ ΕΙΔΕ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ enypografa.gr

«Καρφιά» προς Δήμο Αμαρουσίου για την οδό Φραγκοκκλησιάς


Το ερώτημα του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ Άγγελου Νταβία για τα απαγορευτικά σήματα που τοποθετήθηκαν, λίγο μετά το άνοιγμα της οδού Φραγκοκκλησιάς, προκάλεσε ενδιαφέρουσα συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης (συνεδρίαση 22ας Οκτωβρίου 2014) για ένα θέμα που «καίει» και τον γειτονικό Δήμο Αμαρουσίου. Μάλιστα, εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις τόσο του αντιδημάρχου Τεχνικής Υπηρεσίας Κωνσταντίνου Γερολυμάτου, όσο κι εκείνες του δημάρχου Σίμου Ρούσσου για τη στάση που κράτησε στο όλο θέμα η πλευρά του Δήμου Αμαρουσίου.

Κωνσταντίνος Γερολυμάτος - Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Χαλανδρίου

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ: «Ας αντιληφθούν ότι η φεουδαρχία έχει λήξει»

Ο αντιδήμαρχος χαρακτήρισε ως «ντέρμπι» την προσπάθεια για το άνοιγμα της οδού Φραγκοκκλησιάς, την περασμένη εβδομάδα, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος Αμαρουσίου, αν και ήταν έγκαιρα ενημερωμένος για τον σχεδιασμό του έργου και δεν είχε εκφράσει καμία αντίρρηση, «ξαφνικά και στο παρά πέντε ζήτησε αναβολή του ανοίγματος». Όπως επεσήμανε κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτό, ιδιαίτερα καθώς η Τεχνική Υπηρεσία του γειτονικού Δήμου δεν είχε απαντήσει ούτε στην ειδοποίηση του Δήμου Χαλανδρίου για το άνοιγμα του δρόμου.

Επίσης, ο κ. Κωνσταντίνος Γερολυμάτος προκάλεσε έκπληξη με την αναφορά του ότι κατά το άνοιγμα της οδού «έπεσαν τηλεφωνήματα» και εν ριπή οφθαλμού «εξαφανίστηκαν» τα συνεργεία που βρίσκονταν στο σημείο για τη ρύθμιση των φαναριών, αλλά και ο εργολάβος, ο οποίος -όπως σημείωσε- έχει αναλάβει πολλά έργα για λογαριασμό του Δήμου Αμαρουσίου…

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι έχει έρθει σε επαφή και με τις δύο επιτροπές κατοίκων από τον Δήμο Αμαρουσίου (όσους είναι υπέρ, αλλά και όσους είναι κατά του ανοίγματος), ενώ συνομίλησε επί μισή ώρα και με τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη την ημέρα που ήταν ν΄ ανοίξει ο δρόμος. Κι εδώ ήρθε η δεύτερη έκπληξη, καθώς ο κ. Κ. Γερολυμάτος άφησε να εννοηθεί ότι αντιμετώπισε τουλάχιστον υπεροπτικό ύφος από πλευράς του δημάρχου Αμαρουσίου, καθώς ήταν χαρακτηριστική η φράση που χρησιμοποίησε ότι «κάποιοι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η εποχή της φεουδαρχίας έχει λήξει». Επίσης, απέδωσε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στις «προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Πατούλη προς τους κατοίκους της περιοχής», οι οποίες ήταν έξω από τον από καιρό γνωστοποιημένο σχεδιασμό για μετατροπή της οδού Φραγκοκκλησιάς σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης.

Σε ό,τι αφορά την εκ των υστέρων τοποθέτηση απαγορευτικών σημάτων, δήλωσε ότι αυτά τοποθετήθηκαν στο κομμάτι της οδού που βρίσκεται στο Μαρούσι και είναι θέμα του γειτονικού Δήμου, το οποίο «δεν μας επηρεάζει», ενώ αναφέρθηκε στο «εύρος των δυνάμεων που ψήφισαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου τη μη διάνοιξη της οδού».

Σίμος Ρούσσος - Δήμαρχος Χαλανδρίου

ΣΙΜΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ: «Δεχθήκαμε πολλά τηλεφωνήματα και πιέσεις από το Μαρούσι»

Στο θέμα παρενέβη και ο δήμαρχος Χαλανδρίου ο οποίος, αρχικά, τόνισε ότι η ανάγκη διάνοιξης της οδού Φραγκοκκλησιάς προέκυψε αναγκαστικά λόγω της άρνησης της «Αττικής Οδού» να αξιοποιήσει τον παράδρομο προκειμένου να διοχετευθεί η κίνηση μεταξύ των δύο Δήμων. Ανέφερε, επίσης, ότι το έργο θα έπρεπε να έχει παραδοθεί από τον Ιούνιο, αλλά αυτό δεν κατέστη εφικτό λόγω των αντιδράσεων από την πλευρά του Αμαρουσίου. Μάλιστα, είπε ότι και ο ίδιος δέχθηκε πολλά τηλεφωνήματα και πιέσεις από τον γειτονικό Δήμο και σχεδόν «από όλες τις παρατάξεις».

Ο κ. Σίμος Ρούσσος ξεκαθάρισε ότι στο σχέδιο που εγκαίρως είχε υποβληθεί στο Μαρούσι δεν είχαν υπάρξει παρατηρήσεις, ενώ τόνισε ότι θα παρακολουθήσει τις κυκλοφοριακές αλλαγές που θα επιφέρει η τοποθέτηση των απαγορευτικών σημάτων από τον γειτονικό Δήμο κι αν αυτές επηρεάσουν το Χαλάνδρι, θα ενεργήσει αναλόγως…

ΜΥΡΩΝ ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΗΣ: «Το έργο πια δεν υπηρετεί τον σκοπό του»

Εκ μέρους της δημοτικής παράταξης ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ, ο κ. Μύρων Ανδριανάκης σημείωσε ότι το αρχικό διακύβευμα του έργου ήταν η διαμπερής κυκλοφορία στην οδό Φραγκοκκλησιάς, κάτι που ο ένας σύλλογος της περιοχής στο Μαρούσι ήθελε, ενώ ο άλλος όχι. Όπως τόνισε ο ίδιος, με την τοποθέτηση των απαγορευτικών σημάτων από τον γειτονικό Δήμο «το έργο δεν υπηρετεί πλέον τον αρχικό σκοπό του, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι σε αυτό».

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ: «Να λύνονται τα θέματα διαδημοτικά»

Από την ίδια παράταξη, ο κ. Νικόλαος Πανταζής επεσήμανε ότι δεν μπορεί κάθε πόλη να λύνει τα δικά της προβλήματα μονομερώς, εις βάρος της διπλανής πόλης. Όπως είπε, τέτοιες πρακτικές δεν οδηγούν πουθενά, όπως συμβαίνει και τώρα στη Φραγκοκκλησιάς, όπου «συναντώνται τα απαγορευτικά σήματα». Τέλος, όπως συμπλήρωσε, όταν προκύπτει θέμα ανάλογων διαφωνιών, καλό είναι αυτό να παραπέμπεται προς επίλυση στην Περιφέρεια, για να εισπράξει την απάντηση του δημάρχου ότι «ακριβώς αυτό συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση».

 http://enypografa.gr/halandri-fragkokklisias-karfia-marousi/

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΠΕΔΥ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ


Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου εκφράζοντας την ομόθυμη βούληση της τοπικής κοινωνίας δηλώνει, με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεσή του στην επιχειρούμενη υποβάθμιση – διάλυση του συστήματος δημόσιας πρωτοβάθμιας περίθαλψης και κοινωνικής πρόνοιας.
 
Συγκεκριμένα τα δύο τελευταία χρόνια το προσωπικό του ΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΥ Χαλανδρίου μειώθηκε κατά 45 άτομα (από 153 άτομα υπηρετούν σήμερα 108) και μόλις πρόσφατα καταργήθηκαν οι Υγειονομικές Επιτροπές,  Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια με αποτέλεσμα οι συνδημότες μας να χρειάζεται να μεταβαίνουν στο Μαρούσι , για την Πρωτοβάθμια Επιτροπή και στη Ν. Ιωνία για τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή.
Είμαστε αντίθετοι στην όποια συρρίκνωση, υποβάθμιση ή τυχόν κατάργηση του ΠΕΔΥ και των πολυιατρείων του Κεντρικού και Κάτω Χαλανδρίου, την απομείωση του ιατρικού, νοσηλευτικού ή διοικητικού προσωπικού του.
Θα στηρίζουμε όλους τους αγώνες που στοχεύουν αποκλειστικά στην αναβάθμιση και όχι στην υποβάθμιση του συστήματος της δωρεάν δημόσιας υγείας ιδίως σε μια εποχή που η οικονομική κρίση που δοκιμάζει τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας μας υποχρεώνει να προστατεύσουμε τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, επιδεικνύοντας κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη.

Ζητούμε:
1) Άμεση επαναλειτουργία των επιτροπών Π.Υ.Ε. (Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή) και Δ.Υ.Ε. (Δευτεροβάθμια Υγειονομική Επιτροπή)  στο Υποκατάστημα ΠΕΔΥ Χαλανδρίου όπως λειτουργούσαν μέχρι πρότινος.

2)   Επαναστελέχωση των πολυιατρείων τόσο του Κεντρικού όσο και του Κάτω Χαλανδρίου με ιατρικό – νοσηλευτικό  και διοικητικό προσωπικό.Ερυθρόλευκη εκδίκησηΜεθυσμένη… πολιτεία ο Πειραιάς. Ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 της Γιουβέντους με πειστική εμφάνιση αλλά κυρίως ελέω… Ρομπέρτο, έδωσε απαντήσεις για το επίπεδο που μπορεί να «πιάσει» και πήρε την πρώτη… εκδίκηση της εβδομάδας.

Μία ακόμα ιστορική νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Champions League χάρη σ’ ένα γκολ του Παϊτίμ Κασάμι στο 35’. Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν σπουδαίο πρώτο ημίχρονο απέναντι στους πρωταθλητές Ιταλίας, στο δεύτερο μέρος έπαιξαν πιο αμυντικά και έχοντας σε τεράστια μέρα τον Ρομπέρτο ο οποίος ήταν εντυπωσιακός και έσωσε τους Πειραιώτες σε πέντε περιπτώσεις, έχοντας τεράστιο μερίδιο στη μεγάλη επιτυχία της ομάδας του Μίτσελ.

Οι Πειραιώτες με αυτό το «τρίποντο» ανέβηκαν στους έξι βαθμούς και την πρώτη θέση του πρώτου γκρουπ του της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, μιας και υπερτερούν στην ισοβαθμία με την Ατλέτικο Μαδρίτης, λόγω του 3-2 της πρεμιέρας στο ίδιο γήπεδο. Από την άλλη οι «μπιανκονέρι» έμειναν στους τρεις πόντους όσους και η Μάλμε.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Ατλέτικο Μαδρίτης κέρδισε με 5-0 την Μάλμε με δράστες τους Κόκε στο 48ο λεπτό, Μάντζουκιτς στο 61ο λεπτό, Κριεσμάν στο 63ο λεπτό, Γκοντίν στο 87ο λεπτό και Τσέρτσι στο 90ο λεπτό.

Ελληνικό χρώμα στα άλλα παιχνίδια

Την παράσταση στα άλλα παιχνίδια έκλεψαν δύο από τους μεγαλύτερους Έλληνες παίκτες οι Κυριάκος Παπαδόπουλος και Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Για το τρίτο γκρουπ η Μπάγερ Λεβερκούζεν κέρδισε με 2-0 την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, σκόρερ οι Κλαούντιο Ντονάτι στο 58ο λεπτό και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος με κεφαλιά στο 63ο λεπτό πέτυχε το δεύτερο γκολ.

Στο άλλο ματς του ομίλου Μονακό και Μπενφίκα, ήρθαν ισόπαλες με 0-0.

Στο τέταρτο γκρουπ η Ντόρτμουντ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου κέρδισε με 4-0 την Γαλατασαράϊ με δράστες του Ομπαμεγιάνγκ στο 6ο και το 18ο λεπτό, τον Μάρκο Ρόϊς με μια γκολάρα στο 41ο λεπτό.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Άρσεναλ κέρδισε με 1-2 την Άντερλεχτ, για τους γηπεδούχους ο Ναγιάρ άνοιξε το σκορ στο 71ο λεπτό. Για τους κανονιέρηδες οι Γκίμπς και Ποντόλσκι στο 89ο και 90ο λεπτό πήραν την μπουκιά από το στόμα των Βέλγων.

Τέλος στο δεύτερο γκρουπ η Λουντογκόρετς κέρδισε με 1-0 την Βασιλεία στην Βουλγαρία με δράστη τον Μίνεφ στο 90ο λεπτό.

Ενώ στο άλλο ματς του ομίλου η Ρεάλ έκανε βόλτα στο Λίβερπουλ με 0-3 με σκόρερ τους Ρονάλντο στο 23ο λεπτό, και Μπενζεμά στο 30ο και 41ο λεπτό.

Υστερόγραφα

Ένα και μοναδικό: ο Ρομπέρτο είναι ο μοναδικός παίκτης που ο Ολυμπιακός δεν τον δανείστηκε, δεν τον πήρε ελεύθερο και τσάμπα, τον πλήρωσε και στην ζωή ότι πληρώνεις παίρνεις.

ΤΟ ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΓ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣτο κολάζ είναι από το enypografa.gr

 Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με απόφασή του στις 6 Οκτωβρίου ακύρωσε  την 182/2014 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλανδρίου η οποία ανέφερε ότι «δεν θα επιτρέψει την έναρξη διενέργειας ελέγχου, να μην παρασχεθούν τα αιτούμενα στοιχεία» διότι «θεωρεί τον επανέλεγχο των συμβάσεων προσχηματικό μιας και αποβλέπει στην απόλυση εργαζομένων και την κατάργηση θέσεων στους ήδη αποδυναμωμένους Ο.Τ.Α.».

Οι εργαζόμενοι στον Δήμο μας δεν περισσεύουν, αντιθέτως ο αριθμός τους είναι μικρός σε σχέση με τις  ανάγκες των δημοτών.

Καταδικάζουμε ομόφωνα την πραξικοπηματική αυτή ενέργεια του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ενέργεια η οποία βάλει ευθέως ενάντια στην ανεξαρτησία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στο αυτονόητο δικαίωμά της να αποφασίζει πρώτα απ’ όλα με γνώμονα το συμφέρον της πόλης. 

Παράλληλα καταδικάζουμε την απόπειρα ποινικοποίησης μέσω της Εισαγγελίας Εφετών της αυτονόητης υποχρέωσης του δημάρχου Σίμου Ρούσσου και άλλων δημάρχων της χώρας, να εφαρμόσουν τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων.

Το Δ.Σ. θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που προβλέπει ο Δημοτικός Κώδικας ώστε να προσβληθεί και να ακυρωθεί η απαράδεκτη και αντιδημοκρατική αυτή απόφαση του Γενικού Γραμματέα.

Δηλώνουμε για άλλη μία φορά ότι δεν πρόκειται να συναινέσουμε στην προσπάθεια της κυβέρνησης, μέσω της δήθεν αξιολόγησης των εργαζομένων και του επανελέγχου των συμβάσεων, να δημιουργήσει μια δεξαμενή εργαζομένων προς απόλυση από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης συμβάλλοντας στην περαιτέρω υποβάθμιση του προσφερόμενου έργου τους. Ζητάμε την κατάργηση του νόμου 4250 και καλούμε την ΚΕΔΕ να πράξει το καθήκον της ως συνδικαλιστικό όργανο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ...,.Καλά πήγε - με συμβατικούς όρους ρεπορτάζ - το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο όσο αφορά τις αποφάσεις διαχείρισης της κυβερνητικής επίθεσης σε δημοτικά συμβούλια που απαιτούν την απόσυρση του νόμου περί  ψευτοαξιολόγησης και της αναδρομικής αλλαγής - με διαφορά φάσης 10 χρόνων - των κριτηρίων μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου που έγιναν υλοποιώντας το διάταγμα του υπουργού της κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή,  Πάκη Παυλόπουλου .

Ομόφωνα ελήφθησαν όλες οι αποφάσεις - ψήφισμα/απόφαση συμπαράστασης στους δημάρχους που έχουν κληθεί από την Εισαγγελία Εφετών αλλά και κατάθεσης προσφυγής αναίρεσης της απόφασης του Γ.Γ. της Περιφέρειας που ακύρωσε την απόφαση του Δ.Σ. κατά της αξιολόγησης (μέχρι το ΣτΕ).

Θα τα δούμε αυτά αναλυτικά αργότερα, αλλά τώρα η ΠΛΑΤΕΙΑ έχει να αναδείξει με τον δικό της τρόπο  την έλλειψη φαντασίας και χιούμορ των 41 καρεκλοκένταυρων του δημοτικού συμβουλίου, που μας ψόφησαν στις παπαρολογίες εχθές στην διαχείριση του θέματος.

ΔΙΟΤΙ ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΠΑΡΑΣ - ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΡΧΙΠΑΠΑΡΑΣ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΥΠΝΟ;

Ότι το θέμα είναι ΕΥΚΟΛΟ!
ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ!

Αλλά πήγαν και μου βάλανε δικηγόρους του Δημάρχου τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ, μη χέσω.
 Τον Κατρούγκαλο και τον Κωνσταντόπουλο.

ΟΙ ΜΑΚΑΚΕΣ!

ΕΝΩ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΧΙΟΎΜΟΡ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ;

ΘΑ ΕΒΑΖΑΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ!


ΤΟΝ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ!

Και θα καθόμαστε μετά σε μια γωνία στο Εφετείο να το γλεντάγαμε το θέμα ....

Αλλά τους έχει φάει η σοβαροφάνεια εκεί μέσα! 

Άντε καλημέρα.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥΚΕΔΕ: Οι τελευταίες προβλέψεις λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες – Ποιες έδρες προσδοκούν οι παρατάξεις & ποια είναι τα τρία σενάρια για το νέο πρόεδρο


 Τις 30 από τις 31 έδρες (σ.σ. την 31η καταλαμβάνει ex officio ο Γ. Καμίνης ως δήμαρχος Αθηναίων)  στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος διεκδικούν πέντε παρατάξεις. Εκλέκτορές του κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ οι 325 δήμαρχοι και οι 175 δημοτικοί σύμβουλοι που εξελέγησαν από τις 13 Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (ΠΕΔ).
Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις (κλικ για τις προηγούμενες προβλέψεις της aftodioikisi.gr) και με βάση τις εκτιμήσεις των ίδιων των παρατάξεων:
-Το «γαλάζιο» «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση» (αντικατέστησε την «Αδέσμευτη Δημοκρατική Αυτοδιοικητική Κίνηση – ΑΔΑΚ που έχει σήμερα 11 έδρες)  με επικεφαλής το Γιώργο Πατούλη, αναμένεται να εκλέξει από 12 έως 14 από τα 31 μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.
-Το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» από δημάρχους του ΠΑΣΟΚ (σήμερα έχει 16 έδρες), με επικεφαλής πιθανότατα τον δήμαρχο Αμφιλοχίας Απόστολο Κοιμήση  αναμένεται να καταλάβει 9 με 10 έδρες στο νέο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ
-Η «Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» (σήμερα έχει ένα μέλος του δ.σ., τον Σπύρο Τζόκα που εκλέχθηκε αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας και αποχωρεί) του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής το δήμαρχο Αιγάλεω Δημήτρη Μπίρμπα αναμένεται να εκλέξει 3 με 4 μέλη στο νέο Δ.Σ.
-Η «Νέα Αυτοδιοίκηση»  στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Γ. Μπουτάρης αλλά και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και νυν δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης, ενώ ως επικεφαλής εμφανίζεται ο δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης ο οποίος είναι σήμερα μέλος του δ.σ. της ΚΕΔΕ μέσω της παράταξης «Δημοκρατική Αυτοδιοίκηση» (ΔΗΜΑΡ, Οικολόγοι) που το 2010 είχε εκλέξει δύο συμβούλους, αναμένεται να εκλέξει 3 με 4 μέλη στο νέο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.
-Η «Λαϊκή Συσπείρωση» του ΚΚΕ που σήμερα δεν διαθέτει κανένα μέλος του δ.σ. της ΚΕΔΕ αλλά με δεδομένο ότι εξέλεξε τέσσερις  (Πάτρα, Χαϊδάρι, Πετρούπολη και Ικαρία) θα επιχειρήσει να εκλέξει ένα. Είναι όμως πολύ πιθανό να μην καταφέρει τελικά, όπως και το 2010, νε εκλέξει μέλος στο νέο Δ.Σ.
Με αυτά τα δεδομένα τα σενάρια είναι τα εξής:
  • Να εκλεγεί πρόεδρος ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης εφόσον υπάρξει σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ ή με κάποιους από τους «πράσινους» που θα εκλεγούν στο νέο Δ.Σ. ή, το πιθανότερο, αν δεν βρεθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής για τις υπόλοιπες τρεις παρατάξεις. Αυτό θα είναι ευκολότερο όσο πιο κοντά προς το 15 (εφόσον εκλέξει ένα μέλος στο νέο Δ.Σ. το ΚΚΕ το οποίο κρατά πάντα ουδέτερη στάση) ή το 16 είναι η «γαλάζια» παράταξη
  • Να εκλεγεί πρόεδρος ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης εφόσον η «γαλάζια» παράταξη βρεθεί κοντύτερα στο 12, καθώς, με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω δήλωσης του Π. Σκούτα στην aftodioikisi.gr, έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα τον στηρίξει, μπορεί να δημιουργηθεί πλειοψηφία αν συμπράξουν οι «πράσινοι» με τους ανεξάρτητους δημάρχους
  • Να βρεθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής για ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ Ανεξάρτητους, καθώς η σύμπραξη των τριών δημιουργεί απόλυτη πλειοψηφία.
aftodioikisi.gr

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Καραμέρου με την αρμόδια Εισαγγελέα για θέματα εγκλημάτων κατά ζώων
Ο Αντιπεριϕερειάρχης της Περιϕερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος επισκέϕτηκε σήμερα την Εισαγγελέα Προστασίας Δεσποζομένων και Αδέσποτων ζώων, Πίσχοινα Αλεξάνδρα, συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής του Βόρειου Τομέα, Γιώργο Μπίσια .

Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν ο συντονισμός όλων των εμπλεκομένων ϕορέων, Περιϕέρεια, Αστυνομικές Αρχές, Εισαγγελία Αθηνών, Δήμοι όπως και οι φιλοζωικές οργανώσεις, για την καταπολέμηση των ϕαινομένων βασανισμού, κακοποίησης και παραμέλησης δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων και η εϕαρμογή του ισχύοντα νόμου 4039/12.

Ο Γιώργος Καραμέρος υπογράμμισε ότι οι Κτηνιατρικές Διευθύνσεις της Περιϕέρειας Αττικής  καλύπτουν με περιορισμένο επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό ένα κενό  των περισσότερων Δήμων τόσο στην καταγραϕή και διερεύνηση των καταγγελιών  κακοποίησης ζώων όσο και στα αντίστοιχα κλιμάκια ελέγχου.

Η αρμόδια εισαγγελέας ζήτησε τη συνδρομή της Περιϕέρειας προκειμένου να γίνει μια λεπτομερής καταγραϕή όλων των ϕιλοζωικών οργανώσεων που συνεργάζονται στενά με την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς και των υποδομών που διαθέτουν για περισυλλογή και διαχείριση αδέσποτων ζώων, ώστε να υπάρξει μια ουσιαστική και συντονισμένη προσπάθεια περίθαλψης κακοποιημένων και παραμελημένων ζώων.

Επιπλέον η κ. Πίσχοινα τόνισε πως όταν υπάρχει τεκμηριωμένη καταγγελία για οποιασδήποτε μορϕής κακοποίηση ζώου και κάποιος παρακωλύει τη διενέργεια αυτοψίας, από τις αρμόδιες υπηρεσίες, στο χώρο που βρίσκεται το ζώο, τότε συντάσσεται δικογραϕία για απείθεια ενώ υπάρχει και η δυνατότητα απεύθυνσης στο αρμόδιο γραϕείο της Εισαγγελίας Αθηνών.

Η προστασία και ο σεβασμός των ζώων-Δείκτης πολιτισμού της κοινωνίας

Ο Αντιπεριϕερειάρχης Γιώργος Καραμέρος υπογράμμισε την ευαισθησία της Περιϕέρειας στο συγκεκριμένο ζήτημα και τόνισε ότι η αντιμετώπιση των ζώων από μια κοινωνία είναι δείκτης του πολιτισμού της. Θα γίνουν καμπάνιες ενημέρωσης, οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί και οι ποινές αμείλικτες σε όσους δεν σέβονται τα ζώα. Τέλος πρόσθεσε ότι βρισκόμαστε στη ϕάση της επιστημονικής τεκμηρίωσης προκειμένου να ανοίξουμε ζητήματα όπως οι κακές πρακτικές τόσο στην εμπορία οικόσιτων ζώων όσο και στην εμπορική εκμετάλλευση άγριων ζώων. Η συνάντηση αποτελεί μέρος μιας σειράς ενεργειών που θα γίνουν από την Περιφέρεια για τα ζώα και την προστασία τους.

Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου και του Αντιπεριφερειάρχη Επτανήσων Σπύρου Γαλιατσάτου, μελών του νεοεκλεγέντος Εποπτικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.).
Κατά τις σημερινές εκλογές για την ανάδειξη του προεδρείου του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΝ.Π.Ε., οι κ.κ. Πέτρος Φιλίππου και Σπύρος Γαλιατσάτος, εκπρόσωποι της Ριζοσπαστικής Περιφερειακής Πρωτοβουλίας με επικεφαλής τη Ρένα Δούρου, δήλωσαν τα ακόλουθα:
«Μετά τον αποκλεισμό της Ριζοσπαστικής Περιφερειακής Πρωτοβουλίας από τα όργανα του διοικητικού συμβουλίου της ΕΝ.Π.Ε., με αποτέλεσμα η δεύτερη σε εκλογική δύναμη παράταξη να μην εκπροσωπείται στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΝ.Π.Ε., πράξη κατεξοχήν αντιδημοκρατική, σε ένδειξη διαμαρτυρίας δηλώσαμε ότι δεν επιθυμούμε καμία θέση στο προεδρείο του Εποπτικού Συμβουλίου της Ένωσης.
Επειδή όμως δεν κατατέθηκε καμία υποψηφιότητα για το αξίωμα του γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου και μετά από ενημέρωση που λάβαμε από τον Νομικό Σύμβουλο της ΕΝ.Π.Ε. ότι σε αυτήν την περίπτωση θα αδυνατούσε να λειτουργήσει το συγκεκριμένο όργανο, προτάθηκε από τις άλλες παρατάξεις κατ΄οικονομία και για λόγους λειτουργίας του οργάνου, να θέσει υποψηφιότητα για τη συγκεκριμένη θέση ο κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, παρά το γεγονός ότι έγινε απολύτως σεβαστή η θέση που διατυπώσαμε.
Ο κ. Γαλιατσάτος διατηρώντας την πολιτική του άποψη και σε πνεύμα καλής θέλησης και συνεργασίας, προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει το Εποπτικό Συμβούλιο, κατέθεσε υποψηφιότητα και εξελέγη γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου».

Διεξαγωγή κυκλοφορίας την ημέρα του Αυθεντικού Μαραθωνίου ΔρόμουTην Κυριακή 9.11.2014 από ώρας 07.00 έως 17.30, διεξάγεται ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Δρόμος. Η λεωφόρος Μαραθώνος και η λεωφόρος Μεσογείων θα είναι κλειστές και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.