Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Κατερίνα Ακριβοπούλου: Έμπλεξαν με λάθος λαό …
Η ΕΚΤ που πρέπει να πάρει τα λεφτά της, ο Σόϊμπλε που απεργάζεται την αποτυχία, η κυβέρνηση που επενδύει στα επόμενα βήματα, η αριστερή πλατφρόρμα που συναρτά τις κινήσεις της με το αποτέλεσμα, η συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση που προσπαθεί να βρει το βηματισμό της στο πολιτικό παράδοξο αυτής της περιόδου, οι έφεδροι «λοχαγοί» του τακτικού στρατού της διαπλοκής , όπως ο Στουρνάρας, ο Προβόπουλος και ο Πικραμένος που ράβουν φθινοπωρινά κοστούμια πρωθυπουργού ειδικού σκοπού;
Με διαρκείς διελκυστίνδες και παρελκυστικές κινήσεις , το κουαρτέτο των δανειστών δεν νοιάζεται στην πραγματικότητα για καμιά συμφωνία. Μοναδικός στόχος παραμένει το αδιέξοδο και η πολιτική αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης , έτσι ώστε ο Τσίπρας να υποχρεωθεί είτε σε πλήρη παράδοση, είτε σε παραίτηση…
Με μέτωπα παντού , το παιχνίδι μοιάζει στημένο με όρους μέγγενης …
Μπρός ο γκρεμός του τρίτου μνημονίου με χρονοδιαγράμματα-θηλιά για όλη την τριετία και πίσω το ρέμα της πλήρους διάλυσης μέχρις ότου ανασυνταχθούν τα συστήματα και αναλάβουν δράση …
Η στρατηγική της εξόντωσης με δυο λόγια σε πλήρη εξέλιξη και με την αρωγή «ημετέρων δυνάμεων» υπεράνω πάσης υποψίας σε πολλές περιπτώσεις…
Γι αυτό φοβούνται τις εκλογές και επιχειρούν να προδικάσουν από τώρα δυναμικές και αδυναμίες.. .Έσπευσε προθυμότατα η Ντόρα, εντεταλμένη όπως πάντα, να πει ότι δεν βλέπει αυτοδυναμία στη γυάλινη σφαίρα της …
Μόνο που έμπλεξαν με λάθος λαό όλοι αυτοί οι τύποι. Ο κόσμος ξέρει …

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΡΟΥΣΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ, ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΚΟΥΡΑΣΗ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΣΑΛΤΣΑ και ολίγη επίδειξη φιλανθρωπίας από το κοινωνικό παντοκοροϊδείο.

Καταγραφή και ξανά καταγραφή και μετά πάλι καταγραφή.

Εκπαίδευση του Στελάρα στην διαπραγμάτευση!

ΘΑ βρεθεί λύση σε συνεργασία κλπ, κλπ. - με ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα κλπ κλπ - τριπλή ομηρία κλπ, κλπ - όχι βία κλπ - ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΗ η απομάκρυνση (πολιτικό κόστος δηλαδή).

Σταδιακή απομάκρυνση του καταυλισμού με δημιουργία κινήτρων από την πολιτεία - υπ. Εσωτερικών και Εργασίας.

Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΠΑΛΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΘΕΜΑ: ΤΗΝ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ.

ΧΩΡΩΝ ΣΤΟ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ - ΖΩΝΗ Δ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ!

ΧΩΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ, ένταξη που πήγε πολύ πίσω με την μπούρδα της υποτιθέμενης κατάργησης της Ελ. Πεντέλης, ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ.

Θα επανέλθουμε .... όταν αδυνατίσουν οι μύγες, γιατί τώρα είναι Αύγουστος και είναι παχιές

(το Video είναι από το site του Δήμου)


ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ "Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ" ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

 Αναδημοσιεύουμε από το polispress - αφού η .... "ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ" δεν μας κοινοποίησε το θέμα ελπίζοντας ότι θα γλυτώσει τον σχολιασμό μας, που όμως θα γίνει μετά τον 15αύγουστο που θα αδυνατίσουν οι μύγες. Αν και δεν έχουμε τίποτα ουσιαστικό καινούργιο να προσθέσουμε. ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΟΛΑ.
Το θέμα των τσιγγάνων ξαναέρχεται κατά πως φαίνεται στην επικαιρότητα μετά τον - καθ' όλα αναγκαίο - καθαρισμό που έκανε η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον δήμο Χαλανδρίου την βδομάδα που τελειώνει σήμερα - και την παρουσία του Δημάροχυ Χαλανδρίου Σϊμου Ρούσσου στην βουλή για το θέμα (η αμέσως επόμενη ανάρτηση) όπου καλά τα είπε μεν ο Σίμος στο θεωρητικό επίπεδο (sic)  αλλά για την ταμπακιέρα ....

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ POLISPRESS


Έκκληση προς τον Α. Τσίπρα κάνει ομάδα πολιτών ιδιοκτητών των καταπατηθέντων εκτάσεων από Ρομά στο Νομισματοκοπείο, με την ελπίδα αυτό γίνει αφετηρία να λυθεί μία μεγάλη αδικία που συντελείται σε βάρος τους.

Η επιστολή των ιδιοκτητών είναι η παρακάτω:
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΠΡΟΣ ΤΟΝ
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κύριο  Α. ΤΣΙΠΡΑ
ΑΘΗΝΑ 5 /8 /2015
ΘΕΜΑ:  Ανάγκη άμεσης επαναφοράς δικαιοσύνης  και ασφάλειας σε χιλιάδες  φιλήσυχους  πολίτες.

Σύντομο Ιστορικό
Οι καταγγέλλοντες και θιγόμενοι είναι Έλληνες πολίτες, που αγόρασαν νομίμως μικρά, εκτός σχεδίου αγροτεμάχια 250-300 τ.μ. περίπου έκαστο, στην περιοχή του Νομισματοκοπείου στο Χαλάνδρι Αττικής.
Το σύνολο σχεδόν των ιδιοκτητών απέκτησε τα παραπάνω εκτός σχεδίου οικόπεδα με στερήσεις, πληρώνοντας για πολλά χρόνια γραμμάτια όπως φανερώνουν τα συμβόλαιά τους, γεγονός που φανερώνει τις χαμηλές τους οικονομικές δυνατότητες.
Κάποιοι εκ των καταγγελλόντων   έχουν αποκτήσει αυτά νομίμως  από τους γονείς των ή με αποδοχή κληρονομιάς, όταν οι τελευταίοι απεβίωσαν.
Έλληνες πολίτες τσιγγάνοι στην καταγωγή, ήρθαν από την Χαλκίδα στην Αθήνα και διέμεναν σε ενοικιαζόμενα σπίτια. Την δεκαετία του ’90 εγκατέλειψαν τα  ενοικιαζόμενα σπίτια, εξαφάνισαν τις ρυμοτομημένες περιφράξεις των παραπάνω αγροτεμαχίων και έστησαν εντελώς παράνομα παραπήγματα πάνω σε αυτά.
Οι νόμιμοι ιδιοκτήτες για να ελευθερώσουν τις περιουσίες τους από τους κλέφτες-καταπατητές προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη η οποία συνεχώς εδώ και 20 χρόνια με σειρά ισχυρών δικαστικών αποφάσεων διατάσσει την άμεση απομάκρυνση των παρανόμων  από τις ξένες περιουσίες  και απόδοσή τους στους νόμιμους ιδιοκτήτες.
Μετά από συνεχείς ψυχοφθόρους και εξαντλητικούς αγώνες των νόμιμων ιδιοκτητών σήμερα, με χρήματα του Ελληνικού Λαού η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έχει κατασκευάσει πρότυπο οικισμό στα Μέγαρα  για να μετεγκατασταθούν οι συγκεκριμένοι Ρομά χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα!
Ενδεικτικά αναφέρουμε δικαστικές αλλά και αποφάσεις από αρμόδιους δημόσιους φορείς που δεν εκτελέστηκαν ποτέ λόγω της  παραβατικής συμπεριφοράς των δημοσίων λειτουργών σε ένα θέμα που έπρεπε να έχει λήξει αυτονόητα από το 1996:
1) Την τελεσίδικη απόφαση της Πολεοδομίας από το 1996 !!!  η οποία επιβάλλει την κατεδάφιση των συγκεκριμένων παραπηγμάτων.
Η ανωτέρω απόφαση επικαιροποιήθηκε τρείς φορές το έτος 2012!
2) Την 644-19/4/1999 έκθεση αποβολής και απόδοσης νομής στους νόμιμους ιδιοκτήτες του Δικαστικού. Επιμελητή του Πρωτοδικείου Αθηνών Σπύρου Παναγιωτακόπουλου κατ’  εφαρμογή της υπ’ αρ. 529/1977  αποφάσεως του Ειρηνοδικείου Αθηνών.
3) Τον μεγάλο αριθμό καταδικαστικών αποφάσεων δικαστηρίων οι οποίες επιβάλλουν την άμεση απομάκρυνσή των παράνομων Ρομά από τις καταπατημένες περιουσίες.
4) Την με αρ. 642/2011 απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας με την οποία δικαιώνονται 54 οικοπεδούχοι των καταπατημένων περιουσιών των, και η οποία  καταδικάζει το κράτος να πληρώνει πρόστιμο γιατί δεν εφαρμόζει το Σύνταγμα (άρθρο 17) αλλά και  το Νόμο που απαγορεύει την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση νομάδων συμπεριλαμβανομένων και των Τσιγγάνων και τους αφήνει παράνομα να καταπατούν 18 χρόνια!!! τις περιουσίες των.
5) Την άρνηση των συγκεκριμένων Ρομά να δεχτούν τα δάνεια των 60.000 ευρώ που τους χορήγησε η πολιτεία ανά οικογένεια το 2006 προκειμένου να αποκτήσουν νόμιμη στέγη όπως έπραξαν οι 9000 περίπου άλλοι Ρομά  στην υπόλοιπη χώρα  οι οποίοι έλαβαν αντίστοιχα δάνεια για τον ίδιο σκοπό.
6) Ο Δήμαρχος που πρωτοστάτησε προκειμένου να τους χορηγηθούν τα παραπάνω δάνεια δημοσιοποίησε ότι οι αρχηγοί των συγκεκριμένων Ρομά τον εκβίασαν ζητώντας του  μίζα για να πειθαρχήσουν. Ο τότε Δήμαρχος δεν ενέδωσε στον εκβιασμό τους και έτσι συνέχισαν να κρατούν τις κλοπιμαίες περιουσίες μας.
7) Την από 19.1.2001 επιστολή του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως προς τον Συνήγορο του Πολίτη με αρ. πρωτ. 1008/22/117-ε / 19-6-2001 η οποία αναφέρει ότι:
Σε συνολικά 87 περιπτώσεις συλληφθέντων και οδηγηθέντων ενώπιον του κ. Εισαγγελέα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, οι συλληφθέντες δήλωσαν ότι τα ναρκωτικά προμηθεύθηκαν από τους αθιγγάνους της περιοχής Νομισματοκοπείου.                                                                                                                                    
8) Το έγγραφο του Δημάρχου Χαλανδρίου με αρ. πρωτ. 1100/20-1-12 στο οποίο καταγράφεται η αγανάκτηση μέσω αυτού όλων των  κατοίκων του Χαλανδρίου για την παράνομη εγκατάσταση των  συγκεκριμένων Τσιγγάνων στην περιοχή του Νομισματοκοπείου, βεβαιώνοντας άμεσα ότι είναι παράνομοι και πρέπει να  απομακρυνθούν.
9) Το έγγραφο του Δήμου Χαλανδρίου – Τμήμα Πολεοδομικών εφαρμογών 17/1/12 – στο οποίο φαίνεται ότι  δεν έχει δοθεί ποτέ άδεια εγκατάστασης των συγκεκριμένων Τσιγγάνων στην περιοχή του Νομισματοκοπείου βεβαιώνοντας άμεσα ότι είναι παράνομοι και πρέπει να απομακρυνθούν.
10) Το έγγραφο της Αστυνομίας με αρ. πρωτ. 1032/2/23-β/28-11-2012 η οποία βεβαιώνει ότι κανένας φορέας δεν έχει δώσει άδεια παραμονής των  συγκεκριμένων Τσιγγάνων στην περιοχή του Νομισματοκοπείου, βεβαιώνοντας άμεσα ότι είναι παράνομοι και πρέπει να απομακρυνθούν.
11) Την με αρ. πρωτ. 1018/33/446-9-6-12 Εισαγγελική παραγγελία με την οποία εντέλλεται ο Αστυνομικός Διευθυντής της Αθήνας να προβεί στην άμεση και ασφαλή απομάκρυνση των συγκεκριμένων Ρομά, στην κατεδάφιση των παραπηγμάτων και στην φύλαξη του χώρου για να μην επαναληφθούν τα ίδια φαινόμενα.
12) Την με αρ. : Β. κλ. ΓΠ 12/28 αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί από την Εισαγγελία του Πρωτοδικείου Αθηνών , για το ίδιο θέμα εναντίον του τότε Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, και του Δημάρχου Χαλανδρίου για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.
13) Την με αρ. 1040-12/11/2012 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου της Αθήνας η οποία  απορρίπτει την αίτηση αναστολής της κατεδάφισης που κατέθεσαν οι αθίγγανοι, δηλαδή θέτει και πάλι σε ισχύ την εισαγγελική εντολή που επιβάλει την ΑΜΕΣΗ κατεδάφιση του παράνομου καταυλισμού Ρομά στο Νομισματοκοπείο.
14) Την με αρ. 3645/2013  απόφασή του Διοικητικού Εφετείου της Αθήνας η οποία επικυρώνει την πρωτόδικη απόφαση 642/2011.
15) Την με αρ. Φ.244/2560/2014  5η απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής με την οποία ορίζεται ως νέα ημερομηνία ενάρξεως των εργασιών κατεδάφισης η ημέρα Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014.
16)  ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:  Από τα 30 άρθρα της  Οικουμενικής  Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του ΟΗΕ φαίνεται ότι οι τσιγγάνοι, αλλά δυστυχώς και η μέχρι τώρα δημόσια διοίκηση του κράτους μας, παραβιάζουν 15 από τα 30 άρθρα σε βάρος μας και κανένα απολύτως σε βάρος των παράνομων τσιγγάνων!
Ενδεικτικά αναφέρουμε τα εξής:
Άρθρο 8:  Καθένας έχει το δικαίωμα να ασκεί αποτελεσματικά ένδικα μέσα στα αρμόδια εθνικά δικαστήρια κατά των πράξεων που παραβιάζουν τα θεμελιακά δικαιώματα τα οποία του αναγνωρίζουν το Σύνταγμα και ο νόμος.
Άρθρο 17:  1. Κάθε άτομο μόνο του ή με άλλους μαζί, έχει το δικαίωμα της
ιδιοκτησίας.
  1. Κανείς δεν μπορεί να στερηθεί αυθαίρετα την ιδιοκτησία του.
Παρόλα αυτά οι συγκεκριμένοι τσιγγάνοι νέμονται ακόμα και σήμερα τις φανερά κλεμμένες περιουσίες τίμιων πολιτών που δούλεψαν, στερήθηκαν αυτοί και οι οικογένειές τους για να τις αποκτήσουν και μέχρι σήμερα πλήρωσαν και πληρώνουν όλους τους επιβαλλόμενους φόρους όπως ΕΤΗΔΕ, ΕΝΦΙΑ κ.τ.λ.
Πριν λίγες ημέρες 18/6/2015 έγινε η δίκη  στο ποινικό δικαστήριο του πρώην Γενικού  Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κυρίου Καλογερόπουλου μετά από αυτεπάγγελτη δίωξη του εισαγγελέα περιβάλλοντος διότι δεν απομάκρυνε τους παράνομους Ρομά και δεν κατεδάφισε τα παράνομα παραπήγματα από τις ξένες περιουσίες όπως ορίζει ο θεσμικός του ρόλος, οι δικαστικές αποφάσεις και η Εισαγγελική παραγγελία.
Ο κύριος Καλογερόπουλος γνώριζε όλα τα παραπάνω και μαζί με τους προκατόχους του που δεν ενήργησαν σύμφωνα με τον ρόλο που τους εμπιστεύτηκε η πολιτεία, έγιναν αιτία να φύγουν από τα δημόσια ταμεία περισσότερα των 2.000.000 ευρώ για αποζημιώσεις και άλλες δημόσιες  σπατάλες.
Το σεβαστό δικαστήριο έκρινε ότι παρόλο που συνέβησαν όλα τα παραπάνω  δεν είχε δόλο και έτσι
ΑΘΩΩΘΗΚΕ!
Ο προηγούμενος Γ.Γ.Α.Δ.Α του κυρίου Καλογερόπουλου, κύριος Λιακόπουλος μετά από επίσης αυτεπάγγελτη δίωξη του εισαγγελέα περιβάλλοντος για τους ίδιους λόγους απηλλάγει των κατηγοριών μετά από βούλευμα εφετών και δεν έφτασε ποτέ σε δίκη.
Γενάτε τώρα το ερώτημα:
Ποιος δημόσιος λειτουργός στο μέλλον θα ασχοληθεί με εμάς τους φιλήσυχους πολίτες όταν οι κύριοι υπεύθυνοι της κρατικής ανομίας και βαναυσότητας σε βάρος μας, έχουν αθωωθεί από το σεβαστό δικαστήριο;
Οι συνεργάτες του Υπουργού Εσωτερικών κυρίου Βούτση προς τον οποίο απευθυνθήκαμε με τα υπ’ αριθ. πρωτ.  362/2-2-15,  3466/14-5-2015 και 3910/29-5-2015 μας ενημέρωσαν ότι η προτεινόμενη λύση μετεγκατάστασή τους στον έτοιμο πρότυπο οικισμό που έχει δημιουργηθεί  στα Μέγαρα Αττικής  με χρήματα του Ελληνικού Λαού για τον σκοπό αυτό ακυρώθηκε!
Η μετακίνηση αυτή έπρεπε να έχει γίνει με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  Αττικής από τις 30 Σεπτεμβρίου 2014. Η μετακίνηση δεν πραγματοποιήθηκε διότι δεν την ήθελαν  οι Ρομά!
Δηλαδή οι κλέφτες καταπατητές που έπρεπε να είναι φυλακή, αφού έχουν κλέψει φανερά ξένες περιουσίες , καθορίζουν οι ίδιοι , πως, που, και με ποιόν τρόπο θα εφαρμοστούν γι’ αυτούς οι νόμοι της πατρίδας μας.
Υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη ότι το κράτος είναι ανύπαρκτο, άδικο και δεν παρέχει καμία ασφάλεια και προστασία στους φιλήσυχους πολίτες του οι οποίοι  πληρώνουν χιλιάδες ευρώ φόρους για τον σκοπό αυτό;Αγαπητέ κύριε Πρωθυπουργέ
Όλοι εμείς αισθανόμαστε οργή για την προκλητική αδιαφορία του κράτους προς την ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ, ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ των δικαιωμάτων μας στις περιουσίες μας και την διαβίωσή μας που χρόνια τώρα με την ανοχή και τις ευλογίες των ακατονόμαστων Αρμοδίων Αρχών  είναι στα χέρια των Τσιγγάνων Ρομά.
ΝΤΡΟΠΗ, ΑΙΣΧΟΣ, ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ,  ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΑΔΙΚΙΑ είναι λίγες λέξεις που μπορούν να εκφράσουν τα συναισθήματά μας.
Τι άλλο πρέπει να κάνουμε σαν πολίτες της ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ σε αυτή την  αχαρακτήριστη εποχή που ζούμε.
Είναι δυνατόν επί σειρά ετών να υποστηρίζονται και να στεγάζονται οι καταπατητές-κλέφτες ΡΟΜΑ και οι ιδιοκτήτες να καταφεύγουν συνεχώς στα δικαστήρια, να Δικαιώνονται συνεχώς, να Εκλιπαρούν για την εφαρμογή των Δικαστικών αποφάσεων , να ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΟΥΝ από την περιφρόνηση  αυτού  του κράτους που λέγεται ΕΛΛΗΝΙΚΟ και εμείς αγωνιζόμαστε να το περισώσουμε από την μεγάλη του παρακμή;

Αγαπητέ κύριε Πρωθυπουργέ
Με προσωπική σας παρέμβαση σε χρόνο ρεκόρ κινητοποιήσατε όλο τον κρατικό μηχανισμό προκειμένου να κατασκευαστεί στο Βοτανικό χώρος στον οποίο θα μετακινηθούν  οι μετανάστες του Πεδίου του Άρεως,
Δηλαδή με το κύρος σας  μέσα σε λίγες μέρες πετύχατε κάτι που εμείς οι νόμιμοι φιλήσυχοι Έλληνες  πολίτες αγωνιζόμαστε πάνω από 20 χρόνια να πετύχουμε.
Δηλαδή να πετύχουμε την απομάκρυνση των φανερά παράνομων καταπατητών Ρομά από τις περιουσίες μας..
Γι’  αυτό
Σας παρακαλούμε να πράξετε το ίδιο και για τις 50 οικογένειες Ρομά του Νομισματοκοπείου οι οποίοι επί 20 χρόνια καταπατούν κάθε ανθρώπινο δικαίωμα χιλιάδων συμπολιτών μας στο Νομισματοκοπείο στο Χαλάνδρι Αττικής.


Με Σεβασμό
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                     Ο Αντιπρόεδρος                Η Γενική Γραμματέας
Θεοδωράκος Ευάγγελος     Αναστασάκης Γεώργιος         Κανελλοπούλου Χαρίκλεια

Αποστολή φαρμάκων - νερού στο Πεδίον του Άρεως
Ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ - Δήμαρχος Ν. Ιωνίας Ηρ. Γκότσης
Στην συγκέντρωση φαρμάκων από τους Δήμους – μέλη της, προκειμένου αυτά να δοθούν για την εξυπηρέτηση των ιατρικών αναγκών των προσφύγων/μεταναστών που βρίσκονται στο Πεδίον του Άρεως, προχωρά η Π.Ε.Δ. Αττικής.

Μετά από τη σχετική επιστολή του Προέδρου της Π.Ε.Δ. Αττικής Ηρακλή Γκότση, ανταποκρίθηκαν άμεσα μέλη της (ενδεικτικά οι Δήμοι Ηρακλείου Αττικής, Αιγάλεω, Νίκαιας – Άγιου Ιωάννη Ρέντη και Νέας Ιωνίας) ενώ και άλλοι Δήμοι βρίσκονται σε επαφή με το προσωπικό της ΠΕΔ Αττικής προκειμένου να κανονιστούν οι σχετικές διαδικασίες. Επίσης, μετά από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, η Π.Ε.Δ. Αττικής ανέλαβε να προμηθεύσει τους πρόσφυγες/μετανάστες και με την απαραίτητη ποσότητα πόσιμου νερού που αυτοί χρειάζονται για τις καθημερινές τους ανάγκες.

Εγκαταστάσεις διάθεσης ραδιενεργών αποβλήτων στους Δήμους προβλέπει ΠΔ του ΥΠΠΟ


Ερωτήματα προκαλεί το άρθρο 22 του Προεδρικού  Διατάγματος  του Υπουργείου Πολιτισμού  το οποίο δίνει αντισταθμιστικά οφέλη στους ΟΤΑ  Α  Βαθμού προκειμένου να δημιουργήσουν  εγκατάσταση διάθεσης ραδιενεργών αποβλήτων. Η διαβούλευση τελειώνει αύριο και ενδεικτικά μέχρι σήμερα είναι τα σχόλια στο σχετικό άρθρο 22.


O Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κ. Φωτάκης θέτει από σήμερα 28/07/2015 και ώρα 14:00 σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το Π.Δ. « Περί θεσπίσεως εθνικού νομοθετικού, ρυθμιστικού και οργανωτικού πλαισίου για την υπεύθυνη και ασφαλή διαχείριση αναλωθέντων καυσίμων και ραδιενεργών αποβλήτων«  και καλεί τους κοινωνικούς εταίρους και κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει καταθέτοντας προτάσεις, προκειμένου να βελτιωθούν οι διατάξεις του Π.Δ.Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 7/8/2015 και ώρα 14:00.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΦΩΤΑΚΗΣ


Διαβάστε το άρθρο

Άρθρο 22

Αντισταθμιστικά οφέλη

Αντισταθμιστικά οφέλη παρέχονται στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης α’ βαθμού της περιοχής στην οποία θα δημιουργηθεί εγκατάσταση διάθεσης ραδιενεργών αποβλήτων. Τα αντισταθμιστικά οφέλη έχουν κοινωνικό, οικονομικό, αναπτυξιακό, περιβαλλοντικό, πολιτιστικό, ή άλλο χαρακτήρα, ανάλογα με τις ανάγκες της περιοχής. Ο αρμόδιος για την ΕΕΑΕ υπουργός συνεργάζεται με τους αρμόδιους φορείς και παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης για τη μορφή και το ύψος των αντισταθμιστικών οφελών, τα οποία καθορίζονται με κοινή απόφαση του αρμόδιου για την ΕΕΑΕ υπουργού και των καθ’ ύλην αρμόδιων υπουργών. -

See more at: http://airetos.gr/default.aspx?pageid=16488#sthash.E2Ra13kF.dpuf

Αύγουστος παρεμβάσεων σε Κηφισίας και Μεσογείων από την Περιφέρεια Αττικής και διαδικτυακή πλατφόρμα για τα επικίνδυνα σημεία

Σε σειρά επισκευών στους μεγάλους οδικούς άξονες για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας αλλά και τη βελτίωση της αισθητικής της πόλης, προχωρά μέσα στον Αύγουστο η Περιφέρεια Αττικής.

Μεταξύ άλλων εργασιών συντήρησης αντικαταστάθηκε από συνεργεία της ΔΚΕΣΟ , κατεστραμμένος από τροχαίο, στύλος οδοφωτισμού, στη νησίδα που βρίσκεται επί της Λ. Μεσογείων, απέναντι από την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής.

Ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος δήλωσε σχετικά: “Καλούμε τους πολίτες να μας υποδεικνύουν διαρκώς σημεία που θα πρέπει να παρεμβαίνουμε καθημερινά. Όπως αποφασίσαμε στην τροποποίηση του προϋπολογισμού του 2015, σε συνεργασία με τον σύλλογο SOS τροχαία Εγκλήματα, θα δημιουργηθεί ιστοσελίδα όπου θα δημοσιεύονται από τους πολίτες φωτογραφίες από τα σημεία παγίδες των οδικών αξόνων σε όλη την Αττική ώστε να επιταχύνονται οι παρεμβάσεις και οι λύσεις από τους αρμόδιους φορείς με πρώτη την Περιφέρεια Αττικής”.

ΕΦΥΓΕ ΠΛΗΡΗΣ ΗΜΕΡΩΝ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΒΙΡΒΟΣ