Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΑΠΟΨΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: ΠΕΡΝΑΝΕ ΘΕΜΑΤΑ ΝΥΧΤΑ


Τα Χριστούγεννα είναι στθερή γιορτή.
Κάθε χρόνο στις 25 Δεκέμβρη είναι.

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ 9 του μηνού, αύριο θα είναι μόλις 15 μέρες πριν το Χριστούγεννο!

ΚΑΝΕΝΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΘΕΜΑ δεν δικαιολογείται να έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο για .... Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.
Όλοι ξέρουν πότε θα είναι Χριστούγεννα.

Πριν λίγη ώρα οι δημοτικοί σύμβουλοι έλαβαν το email που ακολουθεί από την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου - που σα να μην τρέχει τίποτα από το ότι έχει γίνει ΡΟΜΠΑ με τις αντιδημοκρατικές της μεθοδεύσεις των τελευταίων ημερών και τις διαψεύσεις και καταγγελίες εναντίον της, συνεχίζει ακάθεκτη να ΠΡΟΚΑΛΕΙ τη νοημοσύνη του μέσου Χαλανδράιου και να βιάζει κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας στο Χαλάνδρι.

Ζητάει η πρόεδρος  από το δημοτικό συμβούλιο να εγκρίνει ΑΠΟΨΕ, με την διαδικασία ΤΟΥ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ, αυτή την διαδικασία που προβλέπεται  ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ (θεομηνίες, σεισμοί κλπ) να ενοικιάσει ο δήμος παιχνίδια για .... τα  Χριστούγεννα.

Το θέμα δεν ήταν καν στην Ημερήσια Διάταξη του δημοτικού συμβουλίου!
Και ζητάνε να μπεί έκτακτα. Με την διαδικασία του "κατεπείγοντος".
ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΣΕΙΣΜΟΣ!

Και που αν ληφθεί η απόφαση απόψε μέχρι να γραφτεί η απόφαση, να σταλεί και να εγκριθεί από την περιφέρεια και να γυρίσει στον δήμο, θα έχουν περάσει.τα Χριστούγεννα!

Το ποσό είναι 11 χιλιάρικα και προφανώς είναι να τα πάρει κάποιος κολλητός (μη μου πείτε ότι θα πάρετε και προσφορές από όποιον θέλει να συμμετέχει στην διαδικασία, δεν θα το πιστέψω) χωρίς να τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες έστω και για πρόχειρο διαγωνισμό  (εκτός αν τα παιχνίδια μπουν στην πλατεία ....  του χρόνου τα Χριστούγεννα)

ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΕΝΤΡΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΠΟΥΝΤΛΑΝΔΗΣ!

ΝΤΡΟΠΗ "ΠΡΩΤΗΦΟΡΑ" .... ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!

Ακολουθεί  Η ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ εισήγηση της προέδρου του ΔΣ στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο, όπως πήγε πριν λίγο στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου.Έγκριση πίστωσης για δαπάνη ενοικίασης υπαίθριων παιχνιδιών για τις Χριστουγεννιάτικες- Πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου την περίοδο από 20/12/15 έως 7/1/16.Έχοντας υπόψη τις διατάξεις της παρ.3α του άρθρ.158 του Κ.Δ.Κ. (Ν.3463/2006) που αναφέρουν: «3. Πιστώσεις που είναι γραμμένες στους οικείους κωδικούς αριθμούς του προϋπολογισμού του Δήμου ή της Κοινότητας μπορεί να διατεθούν, με απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου για την πληρωμή δαπανών, που αφορούν:

α) Εθνικές ή τοπικές γιορτές ή άλλες ιδίως πολιτιστικές, μορφωτικές, ψυχαγωγικές, αθλητικές εκδηλώσεις, συνέδρια και συναντήσεις που οργανώνει ο Δήμος ή η Κοινότητα, εφόσον σχετίζονται με την εδαφική του περιφέρεια και συνδέονται με την προαγωγή των κοινωνικών και οικονομικών συμφερόντων ή των πολιτιστικών και πνευματικών ενδιαφερόντων των κατοίκων του».Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου για την περίοδο των εορτών, Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, από 20/12/15 έως 7/1/16 και για την απόδοση του ανάλογου εορταστικού κλίματος, εισηγείται την ενοικίαση καρουσέλ για τη διασκέδαση των παιδιών και μικρό τρενάκι για την περιήγηση, μικρών και μεγάλων, στο κέντρο του Χαλανδρίου.Το συνολικό εκτιμώμενο ύψος δαπάνης για την ενοικίαση του καρουσέλ και του μικρού τρένου είναι 11.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%), το οποίο θα επιβαρύνει τον ΚΑ 10.6471.02 του ΟΕ 2015, με αριθμό Π.Α.Υ. 1219 και αρ. ΑΔΑΜ 15REQ003443829Παρακαλούμε όπως το Δημοτικό Συμβούλιο λάβει σχετική απόφαση με την οποία να εγκρίνει την ως άνω δαπάνη συνολικού ποσού 11.000,00 €.Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΑΛΑΝΗ


Καταδυτικό πάρκο αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στην Αττική με συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής, του Υπουργείου Πολιτισμού και των Δήμων Λαυρεωτικής και ΜαραθώναΡένα Δούρου: «Η πατρίδα μας μπορεί και πρέπει να μπει στον παγκόσμιο χάρτη του καταδυτικού τουρισμού»

Τη δημιουργία ενός μοναδικού καταδυτικού πάρκου, εξαιρετικής αρχαιολογικής σημασίας, στον ευρύτερο χώρο του Ευβοϊκού κόλπου δρομολόγησαν σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο Υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς και οι Δήμαρχοι Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς και Μαραθώνα Ηλίας Ψηνάκης.

Για το καταδυτικό πάρκο υψηλότατων προδιαγραφών (ένα «υποβρύχιο μουσείο» με 26 ναυάγια) έχουν ήδη προωθηθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, για την άμεση υλοποίηση του έργου. Συγκεκριμένα το πάρκο θα αποτελείται από έξι επισκέψιμους χώρους: Νησιωτικό σύμπλεγμα Στύρων, Νήσος Καβαλλιανή – Όρμος Αλμυροποτάμου, Νησιωτικό σύμπλεγμα Πεταλιών, Πορτολάφια Εύβοιας – Νήσος Ακιό, Μακρόνησος, Λαυρεωτική.

Το έργο αναμένεται να συμβάλει στην τόνωση της εθνικής οικονομίας και των τοπικών κοινωνιών, στην τουριστική ανάπτυξη, στην πολιτιστική προβολή των μοναδικών ενάλιων μνημείων και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Στη δήλωσή της Ρένα Δούρου σημείωσε μεταξύ άλλων: «Σήμερα δρομολογούμε μια εξαιρετική υπόθεση, πρόκειται για καταδυτικό πάρκο, ένα υποβρύχιο μουσείο αρχαίων ναυαγίων. Όταν οι δημόσιοι φορείς, όπως το Υπουργείο Πολιτισμού, οι Δήμοι και η Περιφέρεια Αττικής θέλουν τότε και μπορούν. Αθόρυβα, χωρίς υστεροβουλίες και τυμπανοκρουσίες, μήνες τώρα εργαζόμαστε για ένα αίτημα δεκαετιών.

Πρόκειται για μια πρόκληση και ταυτόχρονα μια ευκαιρία. Μια πρόκληση γιατί επιτέλους η πατρίδα μας μπορεί και πρέπει να μπει στον παγκόσμιο χάρτη του καταδυτικού τουρισμού και βεβαίως αποτελεί μια ευκαιρία, όσον αφορά στην ανάταξη συνολικά της ελληνικής οικονομίας.

Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Μπαλτά, καθώς και τον προκάτοχό του τον κ. Ξυδάκη, από τον οποίο πήρε τη σκυτάλη, για όλο αυτό το χρονικό διάστημα που εργαστήκαμε από κοινού για ένα σπουδαίο σχέδιο. Ευχαριστώ και τους δυο Δημάρχους, το Δήμαρχο Λαυρεωτικής και Μαραθώνα, που από την πρώτη στιγμή βρίσκονται σε συνέργεια, ώστε του χρόνου το καλοκαίρι να μπορέσουμε να βάλουμε την πατρίδα μας στον παγκόσμιο χάρτη του καταδυτικού τουρισμού».

Από την πλευρά του ο υπουργός Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, υπογράμμισε τη σημασία και την πρωτοτυπία της πρωτοβουλίας καθώς και την αποτελεσματικότητα της συνεργασίας με την Περιφέρεια και τους δύο δήμους.

Τέλος, οι δήμαρχοι Μαραθώνα και Λαυρεωτικής, τόνισαν ότι το καταδυτικό πάρκο θα έχει ευεργετικά οφέλη, τονώνοντας τις τοπικές οικονομίες και τον τουρισμό.

 ΣΧΟΛΙΟ: ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!!!!

Γ. ΠΑΠΙΔΑΣ: H AΓΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ.

του Γ. ΠΑΠΙΔΑ
Είναι γνωστό ακόμα και στους πρωτοετείς των οικονομικών σχολών ότι η ψυχή κάθε οικονομίας είναι η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και η παραγωγή μέσω αυτής της λειτουργίας προστιθέμενης αξίας άρα και πλούτου..

Η αγορά και το εμπόριο με όλες τις υπάρχουσες βαθμίδες του θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις αυτές ώστε να εξισορροπηθεί η ζυγαριά μεταξύ προσφοράς και ζήτησης και να φθάσει το προϊόν στον τελικό καταναλωτή στην σωστή του τιμή και την σωστή ποιότητα..

Όλα αυτά για να συμβούν χρειάζεται να τροφοδοτήσουμε την μηχανή αυτή με το κατάλληλο καύσιμο που δεν είναι άλλο από το χρήμα.

Το χρήμα είναι αυτό που θα πληρώσει ο χονδρέμπορος στον παραγωγό ώστε να παραχθεί το όποιο προϊόν και αυτό με την σειρά του μέσα από τα κανάλια της χονδρικής θα διοχετευθεί στα κανάλια λιανικής και τελικά στο τελικό καταναλωτή.

ΤΟ ΧΡΗΜΑ λοιπόν.
Αυτό το χρήμα είναι που τα τελευταία χρόνια ΑΦΑΙΡΟΥΝ με κάθε τρόπο και με κάθε αφορμή είτε από την ρευστότητα των επιχειρήσεων, μέσω φορολογικής λαίλαπας, είτε κλείνοντας ερμητικά την στρόφιγγα των τραπεζών για τις επιχειρήσεις...

Οι μόνοι οι οποίοι έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό είναι οι καναλάρχες και οι διαπλεκόμενοι γύρω από αυτούς.Κανένας άλλος δεν βλέπει ούτε έχει την ελπίδα να δει ούτε σεντ δανεισμού ή επιδότησης από το χρεοκοπημένο σκόπιμα τραπεζικό σύστημα..

Παντού και πάντα σε όλα τα δελτία ειδήσεων και όλες τις συζητήσεις το μόνο θέμα που υπάρχει είναι τι φόροι θα μπούνε, πώς θα μπουνε και ποια ισοδύναμα θα πάρουμε και πόσο θα κόψουμε μισθούς και συντάξεις...

Όλα αυτά βέβαια κατόπιν εντολών των τοκογλύφων εταίρων [με την έννοια της πουτάνας ] οι οποίοι το μονο που έχουν κατά νου είναι η αφαίμαξη ΚΑΙ ΜΟΝΟ της αγοράς μέχρις τελικής πτώσης...

Και ποιος καλείται να εφαρμόσει αυτές τις εξοντωτικές για την αγορά πολιτικές?

Ο Τσίπρας φίλοι και σύντροφοι...Ναι ο Τσιπρας..

Το ότι ο μελλοντικός ιστορικός θα κατατάξει τον Τσίπρα και την παρέα του στους νάνους της νεοελληνικής ιστορίας λίγο μας ενδιαφέρει.

Αυτό που μας ενδιαφέρει και μας καίει είναι η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη ΑΝΑΤΡΟΠΗ αυτής της ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗΣ και μονο αντίληψης χωρίς κανένα ίχνος η υποψία αναπτυξιακής προοπτικής για την πατρίδα μας..

Όσο η ΑΓΟΡΑ θα στεναζει και θα αφαιμάζεται είτε από τον Σαμαρά, είτε από τον Τσίπρα ή από όποιον άλλο προσκυνημένο άσπρη μέρα δεν θα δει ο τόπος .

Θα βουλιάζουμε κάθε μερα και πιο βαθειά στο αέναο σπιράλ της ύφεσης και της φτωχοποίησης χωρις μέλλον και προοπτική!!

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΩΡΑ!!!!!!!!!

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ (αν είναι δυναμόν) ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η γνωστή για την μαύρη, αντιδραστική, απροκάλυπτα αντιολυμπιακή , αντεθνική και ταξικά ελεγκτέα  δράση και αντίληψή  της  πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, επέλεξε την ημέρα που η ομαδάρα του Μάρκο Σίλβα, η ομάδα καύχημα του λιμανιού και των ανθρώπων της εργατιάς της ναυπηγοεπισκευαστική, η ΚΟΚΚΙΝΗ (και δεν είναι καθόλου τυχαία η επιλεκτική αντιπάθεια της αντιδραστικής προέδρου απέναντι ΣΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ομάδα, υποκρύπτει ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ), η ομάδα - παρηγοριά των λαϊκών στρωμάτων ολόκληρου του λεκανοπεδίου, το καμάρι του ελληνικού αθλητισμού που με σύμβολο τον δαφνοσταφανωμένο έφηβο της αρχαιοελληνικής ιδεαλιστικής αντίληψης για την αθλητική άμιλλα,  το σύνολο που εκπροσωπεί  τα εθνικά μας χρωμάτων στον άδικο και μεροληπτικό υπέρ των ισχυρών στίβο του Champions League, θα δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα της και μάλιστα  με την ομάδα της πρωτευούσηςς της αποικιοκρατικής  Αγγλίας που φέρει σύμβολο τα αυτοκρατορικά κανόνια του ιμπεριαλισμού και της καταπίεσης των λαών του 3ου κόσμου, υπερασπιζόμενη τα όσια και ιερά του λαού μας, αυτή την ώρα επέλεξε η πρόεδος για να μας καλέσει - λέει - να κάνουμε δημοτικό συμβούλιο για να επιβάλλουμε - Χριστουγεννιάτικα - ΠΡΟΣΤΙΜΑ στους επιχειρηματίες της πόλης!!!!

ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ!!!

ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!

Άλλωστε για την αξία και την σημασία του ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ για την κοινωνία πρόσφατα ο πολιτιστικός σύλλογος  ΑΡΓΩ έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση και την απάντηση στην πρόεδρο του ΔΣ έδωσε ο ίδιος ο ΜΙΚΗΣ (μη λέτε ότι μόνο ο ακατανόμαστος ΓΑΒΡΟΣ προτάσσει το ποδόσφαιρο της πολιτικής, έτσι;)
ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ:

1. Προσδιορισμός ύψους προστίμου σε περιπτώσεις επιβολής του για παράνομες επιγραφές – ενδεικτικές πινακίδες – διαφημίσεις.

2. Ρύθμιση τέλους για χρήση τραπεζοκαθισμάτων Ο.Ε. 2016.

3. Επιστροφή χρηματικού ποσού ως αχρεωστήτως καταβληθέντος.

4. Έγκριση πίστωσης για δαπάνες πραγματοποίησης πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Χαλανδρίου, κατά την περίοδο των εορτών από 20/12/2015 έως 07/01/2016.

5. Έγκριση σκοπιμότητας δαπάνης για τη δημιουργία μουσικού εργαστηρίου μάθησης σύγχρονης κιθάρας στους μαθητές των δημοσίων γυμνασίων του Χαλανδρίου.

6. Έγκριση διενέργειας της προμήθειας φωτοτυπικών μηχανημάτων, φαξ, μηχανημάτων επεξεργασίας εγγράφων και καταστροφέων έγγράφων, προϋπολογισμού 47.150,50 €.

7. Καθιέρωση ωραρίου των Τμημάτων της Δ/νσης Περιβάλλοντος για το έτος 2016.

8. Αποδοχή της έγκρισης των θέσεων Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και αποδοχή και έγκριση υλοποίησης των Προγραμμάτων Άσκησης για Όλους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, περιόδου 2015-2016.

9. Παραχώρηση χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων.

10. Έγκριση επιτροπών προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργων του Δήμου.

11. Έγκριση και παραλαβή της μελέτης «Μελέτη οδικής ασφάλειας στην οδό Ηρακλείτου από την οδό Μπακογιάννη έως την οδό Ζαΐμη (Έως και τεύχη δημοπράτησης)».

12. Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Εργασίες Ασφαλτόστρωσης», Α.Μ. 09/13.

13. Άδεια κοπής επικίνδυνων δένδρων.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΑΝΑΒΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ


ΥΓ: Φέτος ο στολισμός της πόλης είναι καλόγουστος και επαρκής, να τα λέμε και τα καλά όταν πρέπει.

Η Περιφέρεια Αττικής προχωρά στην ανάπτυξη και αναβάθμιση των υποδομών εκπαίδευσηςΣτην αναβάθμιση και ανάπτυξη των υποδομών εκπαίδευσης προχωρά η Περιφέρεια Αττικής. Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου υπέγραψε την πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020 προς την εταιρεία Κτηριακές Υποδομές Α.Ε. (ΚτΥπ Α.Ε.). Οι προτάσεις πράξεων που θα υποβληθούν, πρόκειται να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας (11) «Ανάπτυξη - Αναβάθμιση Στοχευμένων Υποδομών Εκπαίδευσης», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, με τίτλο «Παρεμβάσεις συμπλήρωσης - βελτίωσης του δικτύου των δημόσιων σχολικών μονάδων της Περιφέρειας Αττικής», ενώ η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη των πράξεων ανέρχεται στο ποσό των 50.000.000 ευρώ.

Με τη συγκεκριμένη πρόσκληση, μέσα από αιτιολόγηση - ιεράρχηση ως προς τις υπάρχουσες ανάγκες σε εκπαιδευτικές υποδομές, επιδιώκεται η συμπλήρωση - βελτίωση του υφιστάμενου δικτύου των Δημόσιων Σχολικών Μονάδων της Περιφέρειας Αττικής (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση) και συνακόλουθα η βελτίωση της ισότιμης πρόσβασης στην εκπαίδευση (υποδομές / υπηρεσίες), η συμβολή στη μείωση της σχολικής διαρροής, καθώς και η βελτίωση γενικά της ποιότητας επάρκειας των παρεχόμενων υπηρεσιών εκπαίδευσης.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί σε περιοχές που παρουσιάζουν μεγάλη υστέρηση ως προς την κάλυψη των αναγκών τους, με σκοπό τη μείωση των ανισοτήτων και την αποτελεσματική και στοχευμένη αντιμετώπιση της αυξημένης ζήτησης παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών. Επιπλέον, η αυξημένη ζήτηση σε εκπαιδευτικές υποδομές επιτείνεται και από την αυξανόμενη τάση των μαθητών να αποχωρούν από την ιδιωτική και να μεταφέρονται στη δημόσια εκπαίδευση εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Στο πλαίσιο της παρούσας δράσης είναι δυνατή η χρηματοδότηση της προμήθειας του αναγκαίου εξοπλισμού (γραφειακού και εκπαιδευτικού) για την πλήρη λειτουργικότητα των νέων Σχολικών Μονάδων που εντάσσονται στο ΠΕΠ «Αττική» 2014-2020.

Τέλος, σημειώνεται ότι προτεινόμενες δράσεις πρέπει να είναι συναφείς με τις προτεραιότητες του Υπουργείου Παιδείας, σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη υποδομών εκπαίδευσης στο πλαίσιο της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

50 τόνοι πατάτας από τους αγρότες της Νάξου σε ωφελούμενους της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου ΤομέαΗ Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα και ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος ευχαριστούν την Ένωση Αγροτών Συνεταιρισμού Νάξου, τους παραγωγούς πατάτας και τον Πρόεδρο της Ένωσης κ. Δημήτρη Καπούνη, για τη δωρεάν διάθεση 50 τόνων πατάτας Νάξου, προϊόν προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης.

Η διάθεση έγινε σε συνεργασία με το Δήμο Ν. Ιωνίας και την Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας-Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.

Η συγκεκριμένη δράση δεν εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής 2014-2020/ΤΕΒΑ, στο πλαίσιο του οποίου η σύμπραξη του Βόρειου Τομέα, στην οποία συντονιστής είναι η Περιφέρεια, θα διαθέσει μέχρι το τέλος του χρόνου νωπό κοτόπουλο σε 2.500 ωφελούμενους.