Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΣΟΚ για αντι – Καλλικράτη: Ο Μιχελάκης κάνει ρουσφέτια σε Δένδια, ΑθανασίουΓια «φωτογραφική ή ρουσφετολογικού χαρακτήρα αλλαγή στα όρια των Δήμων που καθόρισε ο ‘Καλλικράτης’», κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τον αντι-Καλλικράτη του Γ. Μιχελάκη, «φωτογραφίζοντας» τους Ν. Δένδια και Χ. Αθανασίου.

«Δεν μπορούν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να βλέπουν ότι προωθείται ένα σχέδιο, το οποίο προβλέπει «σπάσιμο» σε δυο νησιά, όπως είναι η Μυτιλήνη και η Κέρκυρα. Από τα οποία νησιά, αν θέλετε να κάνουμε και ένα άλμα λογικής, προέρχονται και δυο κορυφαίοι υπουργοί της Ν.Δ.», είπε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο βήμα fm.

Και πρόσθεσε για να μην αφήσει καμία αμφιβολία σε ποιους αναφέρεται: «Θέλετε και την προσωπική μου άποψη; Κακώς ανοίγει προεκλογικά και τόσο κοντά στις εκλογές το θέμα του εκλογικού νόμου και το θέμα του χωροταξικού… Ακόμα όμως και αν ανοίξει, να υπάρξουν κανόνες. Να οριστούν κάποια κριτήρια: πληθυσμιακά, γεωγραφικά. Να είναι συγκεκριμένα. Όχι να ανοίγει ρουσφετολογικά. Δηλαδή τι θα πούνε οι Ροδίτες; Α, τι άτυχοι που είμαστε που δεν είναι από εδώ ο κ. Δένδιας; Για ποιο λόγο να γίνει αυτό;».

Παράλληλα ο κ. Ανδρουλάκης επικαλέστηκε τον κίνδυνο «να ξεσηκωθεί ο κάθε δήμος στην Ελλάδα και να σου λέει αφού το έκανες εκεί, κάντο και σε εμένα.»

Πάντως επισήμως το ΠΑΣΟΚ δηλώνει έτοιμο να συζητήσει «με σοβαρότητα και ευθύνη -και με ενεργή συμμετοχή των οργάνων της Αυτοδιοίκησης- ολοκληρωμένες προτάσεις για την αλλαγή στην λειτουργία των θεσμών, με κατεύθυνση την ενίσχυσή τους και την ενεργότερη συμβολή στην ανάπτυξη, την βελτίωση της ζωής των πολιτών, την κοινωνική πολιτική.»ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
   ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Η  ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ  για την  Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας διοργανώνει τις παρακάτω δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στα θέματα ψυχικής υγείας και σας προσκαλεί στις 11, 12 και 13 Οκτωβρίου από  5μμ-8μμ  στο  Εργαστήρι Ψυχολογικής Έκφρασης και Δημιουργίας, Δουκίσσης Πλακεντίας 14, Χαλάνδρι.

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΝΤΟΜΟ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ από εκπαιδευμένους ψυχολόγους  και ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

       Η  Πρόεδρος                         H Γενική Γραμματέας
Δρ. ΙΛΙΑ ΘΕΟΤΟΚΑ                      ΝΤΟΖΙΑ ΛΕΟΝΤΙΑΔΗ

Αντι-Καλλικράτης: Πιθανές αλλαγές σε 16 Δήμους


Κουμπωμένοι εμφανίζονται οι δήμαρχοι έναντι του προωθούμενου σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών, με το οποίο ανάβει πράσινο φως για αλλαγές στον «Καλλικράτη», και ειδικότερα για τροποποίηση των διοικητικών ορίων κάποιων δήμων.

Με επιφύλαξη έγιναν δεκτές από τους αιρετούς οι ρυθμίσεις, σύμφωνα με τις οποίες κάποια δημοτική ενότητα (πρώην δήμος που συνενώθηκε με τον «Καλλικράτη») μπορεί να αποφασίσει για την ένταξή της σε άλλον δήμο από αυτόν στον οποίο σήμερα υπάγεται, ενώ προβλέπεται και το σπάσιμο μεγάλων νησιωτικών δήμων.
«Δεν υπήρξε κανένα επίσημο αίτημα από την Κεντρική Ενωση των Δήμων της χώρας (ΚΕΔΕ) σε σχέση με το χωροταξικό», σχολίαζαν στελέχη της Ενωσης και παρέπεμπαν στην επικείμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την ερχόμενη Τρίτη για να τοποθετηθούν επί των προωθούμενων αλλαγών.

ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΙΣ ΔΗΜΟΙ. Σύμφωνα πάντως με τις επικείμενες τροποποιήσεις στον «Καλλικράτη», ενδέχεται κατ” αρχήν να επηρεαστούν δήμοι άνω των 100.000 κατοίκων. Στην κατηγορία αυτή εμπίπτουν 16 δήμοι της χώρας και συγκεκριμένα Αθήνα, Πειραιάς, Περιστέρι, Νίκαια, Αχαρνές, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Πάτρα, Λάρισα, Βόλος, Χαλκίδα, Ρόδος, Κέρκυρα, Κορδελιό – Εύοσμος και Ιωάννινα. Ωστόσο, όπως διευκρινιζόταν, οι προτεινόμενες αλλαγές δεν αναμένεται να επηρεάσουν τα νησιά, καθώς υπάρχουν άλλες προβλέψεις για την κατηγορία αυτή των δήμων, αλλά και τους δήμους των μεγάλων πολεοδομικών συγκροτημάτων.

Βάσει του σχεδίου νόμου, που δόθηκε προς επεξεργασία στα αρμόδια όργανα της Αυτοδιοίκησης ως αιτιολόγηση για την παροχή δυνατότητας μετακίνησης μιας δημοτικής ενότητας από έναν δήμο σε άλλο και την τροποποίηση του ισχύοντος άρθρου του «Καλλικράτη», γίνεται παραπομπή σε διαδικαστικά θέματα για την ανάδειξη των δημοτικών Αρχών. «Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για τη συμμετοχή των κατοίκων των προσαρτημένων δημοτικών ή τοπικών κοινοτήτων στις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων α” βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι η ένταξη των κοινοτήτων αυτών σε υπάρχουσα δημοτική ενότητα όμορου δήμου», επισημαίνεται ειδικότερα στην αιτιολογική έκθεση.

Στελέχη της Αυτοδιοίκησης εκτιμούν ωστόσο πως με τη νέα διάταξη ανοίγει ο δρόμος για μετακινήσεις δημοτικών ενοτήτων σε όμορους δήμους ακόμη και άλλων νομών, αρκεί να υπάρχει η δυνατότητα ενσωμάτωσής τους σε κάποια άλλη ενότητα.

Προσθέτουν εξάλλου ότι παρά το γεγονός πως η ρύθμιση περιορίζει τις αλλαγές μόνο σε συγκεκριμένη κατηγορία δήμων, υπάρχει ο κίνδυνος να λειτουργήσει ως ντόμινο για διεκδικήσεις και από άλλες περιοχές, όπου είχαν εκφραστεί διαφωνίες στον σχεδιασμό του «Καλλικράτη».

ΚΕΡΚΥΡΑ – ΜΥΤΙΛΗΝΗ. Παράλληλα, με το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου επέρχονται αλλαγές και σε νησιωτικούς δήμους, για τους οποίους ο «Καλλικράτης» είχε εφαρμόσει την αρχή κάθε νησί να αποτελεί έναν ενιαίο δήμο ανεξάρτητα από το μέγεθός του ή τον πληθυσμό του.

«Καίτοι η νέα διοικητική διαίρεση της νησιωτικής Ελλάδας απεδείχθη κατά βάση ορθή και λειτουργική, τούτο δεν ίσχυσε για τα πιο μεγάλα νησιά της χώρας, δηλαδή τη Μυτιλήνη και την Κέρκυρα», αναφέρεται ωστόσο στην αιτιολογική έκθεση του σχεδίου νόμου, επισημαίνοντας πως παρότι ήταν απαραίτητη η μείωση των προ «Καλλικράτη» δήμων στα νησιά, δεν έπρεπε να εφαρμοστεί η αρχή του ενός, ενιαίου δήμου.

«Αυτή η πρακτική απεδείχθη δυσλειτουργική», υποστηρίζεται στην αιτιολογική έκθεση και προστίθεται: «Ορίστηκαν έτσι δήμοι γεωγραφικά δυσανάλογα μεγάλοι σε σχέση με τους υπόλοιπους δήμους της χώρας και δημιουργήθηκαν ζητήματα αποτελεσματικής διοίκησης αυτών αλλά και πρόσβασης όλων των δημοτών στις δημοτικές Αρχές, καθότι αυτοί συχνά θα έπρεπε να καλύψουν μεγάλες αποστάσεις μέσα από οδικό δίκτυο όχι της καλύτερης ποιότητας για να λύσουν μερικά από τα πιο βασικά τους καθημερινά προβλήματα».

Παράλληλα, ως επιχείρημα για τη διάσπαση των δύο νησιωτικών δήμων τονίζονται και τα ζητήματα ανομοιογένειας λόγω των διαφορετικών οικονομικών δραστηριοτήτων αλλά και της μορφολογίας. Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, οι νέοι δήμοι σε Κέρκυρα και Λέσβο θα αρχίσουν να λειτουργούν από την 1η Σεπτεμβρίου του 2014 και συγκεκριμένα – όπως ορίζεται – «από την εγκατάσταση των Αρχών τους, οι οποίες θα αναδειχθούν με τις γενικές δημοτικές εκλογές». Πρόκειται για τις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί να διενεργηθούν τον ερχόμενο Μάιο.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
 http://www.aftodioikisi.gr/proto-thema/anti-kallikratis-pithanes-allages-se-16-dimous

ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΒΡΟΝΤΟ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ. ΜΗΝ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ! ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΟΥΝ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ - ΕΦ' ΟΣΟΝ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Ο Βασίλης Οικονόμου είχε καταθέσει την βουλή τροπολογία για του καθηγητές Φυσικής Αγωγή.
Το επίμαχο εδάφιο:

Για τους λόγους αυτούς θεωρούμε ότι πρέπει να υιοθετηθούν οι παρακάτω τροποποιήσεις, ώστε να είναι δυνατή η εξαίρεση της πρόσληψης των Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής από τις διαδικασίες που προβλέπει η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου 33/06. Επιπλέον προτείνουμε το προσωπικό αυτό να αμείβεται αποκλειστικά από την καταβολή αντιτίμου που καταβάλλουν οι εξυπηρετούμενοι κάτοικοι και δημότες υπό τη μορφή διδάκτρων ή από είσπραξη δωρεών, χορηγιών και άλλων οικονομικών πόρων, αφού αυτό προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες χωρίς να επιβαρύνει τον Προϋπολογισμό των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης .
 

Ολόκληρη η τροπολογία εδώ.

Ερώτηση του Β.Οικονόμου: Χρηματοδότηση των Προγραμμάτων «Άθληση για Όλους»

 ΒΓΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ;

ΜΑΛΙΣΤΑ! 

ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΟΤΙ ΣΕ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ - ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ!

 


Γιατί δεν τα λέει κανείς αυτά;

1. Γιατί οι Νεοδημοκρατικές διοικήσεις έχουν την στρατηγική της ιδιωτικοποίησης και θέλουν να εμφανίζουν αδιέξοδα που ... κλείνουν δομές.


2. Οι ΠΑΣΟΚικές διοικήσεις .... βλέπε στο προηγούμενο στο τετράγωνο.

3. Το ΚΚΕ δεν μπορεί αν υπερασπιστεί και να προβάλλει οτιδήποτε εμπλέκεται με την .... ανταποδοτικότητα, την οποία εξορκίζει από την αυτοδιοίκηση, άρα προτιμάει να μένει στην κεντρική γραμμή για "κατάργηση".

4. Οι υπόλοιποι πελαγοδρομούμε για να βρούμε πώς πρέπει να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα (δεν το αφήνουμε αυτό να μας το υποδείξει κανείς ειδικότερος, έχουμε το παιδικό όνειρο να γίνουμε οι νέοι Μαρξ και Εγκελς).

5. ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ και τα πεζά, ασήμαντα θεματάκια της.

ΧΑΙΡΕΤΑΙ!

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ

Αναγνώστη μου θέλω να προσέξεις δυο σκέψεις σήμερα που τελικά εσύ θα αξιολογήσεις.

Την Δευτέρα στο δημοτικό συμβούλιο θα παρθούν τρεις αποφάσεις - όπως τις βλέπεις σε προηγούμενη ανάρτηση της Πλατείας με την πρόσκληση του δημοτικού συμβουλίου.

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ και μεταφέρονται οι εργαζόμενοι στον δήμο.

Το ζήτησαν και οι εργαζόμενοι θεωρώντας ότι έτσι θα προστατευτούν από τις απολύσεις που έρχονται ΠΑΛΙ στην αυτοδιοίκηση.

Έκαναν μια απλοϊκή σκέψη: "Αφού ακούγεται ότι θα απολύσουν από τα νομικά πρόσωπα θα ζητήσουμε να μας πάνε στον οργανισμό του δήμου και θα γλυτώσουμε."

Στην εποχή του μνημονίου κάθε κοινωνικά ευαίσθητος άνθρωπος που ζει μέσα στην κοινωνία και βιώνει στο πετσί του την κρίση - σε αντίθεση με όσους είναι βολεμένοι και αναζητούν τρόπους να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα για να μην χαλάσει η βολή τους - που έχει δημόσιο βήμα, δημόσιο λόγο και κάποια δυνατότητα παρέμβασης, ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΑ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να βάζει άλλες προτεραιότητες στην πάντα και να ομιλεί για ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ και ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ των οποίων οι σχεδιασμοί για μια αξιοπρεπή ζωή πάνε περίπατο.

Όσοι μας έχουν παρακολουθήσει διαχρονικά γνωρίζουν ότι αυτή η πρόθεση της διοίκησης  - για κατάργηση των νομικών προσώπων - δεν μας βρίσκει απλά αντίθετους. ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΜΑΣ - που είναι υπαρκτοί, είναι ώριμοι, είναι εφαρμόσιμοι, ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ.

Όμως παρακολουθούμε το θέμα ψύχραιμα (ναι όταν υπάρχουν θέματα ουσίας είμαστε ψύχραιμοι - αλλά αυτό δεν το χρωστάμε να το επιδείξουμε, ούτε να το αποδείξουμε σε κανένα προβοκάτορα.)

Και το παρακολουθούμε ψύχραιμα, διότι ΠΡΙΝ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ οφείλουμε να συμπαρασταθούμε ΣΕ ΑΓΩΝΙΟΥΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ εργαζόμενους και να το ιεραρχήσουμε αυτό πρώτο και μετά το .... ψώνιο μας.

Λοιπόν αναγνώστη μου οι εργαζόμενοι οδηγήθηκαν σε αυτή την πρόταση από την κυρίαρχη αντίληψη στον δήμο, με την οποία είναι γνωστό ότι ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ.

Κατάργηση των Νομικών Προσώπων και μεταφορά τους στον δήμο ως μέσο να ισχυροποιήσουν την θέση τους απέναντι στον ... Ράιχενμπαχ και τον Κυριάκο και επειδή τα νομικά πρόσωπα δεν μπορούν να σταθούν αυτοτελώς διότι έχουν ελλείψεις προσωπικού που δεν μπορούν να καλυφθούν από την απαγόρευση προσλήψεων.

ΟΚ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ!

Εμείς οι "λαίκιστές" αναγνωρίζουμε στον άλλο το δικαίωμα να αποφασίζει για την τύχη του και να τους συμπαραστεκόμαστε χωρίς να του κουνάμε το δάκτυλο.
Μας λένε ότι το κάνουμε για τα κουκιά.
Μπορεί. Είναι η μια εξήγηση.
Αλλά μπορεί να το κάνουμε γιατί είμαστε ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ και όχι πολύ ΕΓΩΠΑΘΕΙΣ ΞΕΡΟΛΕΣ.

Επίσης θα ήθελα να προσθέσω ότι δεν ξέρω τι θα προσέθετε σήμερα περισσότερα κουκιά στο σακούλι αν προτάσσαμε αυτό:

Να συμπαρασταθούμε σε μερικούς υπαλλήλους που έχουν διοριστεί από άλλους ή να ΚΛΆΨΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ (όπως πραγματικά θέλουμε) ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟΥ που είναι Η ΝΕΟΤΕΡΗ ΧΡΥΣΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ και να ρίξουμε και ένα χεστήριο στους "βολεμένους δημόσιους υπάλληλους" που πουλάει κι όλας.  "Αλλά δεν πιστεύουμε σε τίποτα", οπότε μένουμε στο πλευρό τους για τα ....κουκιά.

Συμπαραστεκόμαστε λοιπόν στους εργαζόμενους και το αίτημά τους. Νομικά Πρόσωπα ξαναφτιάχνονται, ζωές όχι.

Οι εργαζόμενοι άκουσαν τους πολλούς δημοτικούς παράγοντες που τους είπαν ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση για τις ζωές τους λοιπόν με πρώτο τον .... πρώτο πολίτη κο Κουράση (αλλά και όλους τους συμμάχους του).

ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗ και παρατάξεις της ελάσσονος έχουν τοποθετηθεί αρκετές φορές υπέρ της αχρηστίας των Νομικών Προσώπων και μάλιστα κάποιοι έχουν αρθρογραφήσει αρκετά υπέρ αυτής της άποψης.
"ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ". Μόνιμη επωδός.

Ίσως μόνο ο Κώστας Παττακός και εμείς έχουμε διατηρήσει σοβαρές επιφυλάξεις στην ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ.

Τέλος πάντων αυτό δεν είναι της ώρας.

Αυτό που είναι της ώρας είναι να διατυπώσουμε δυο τρεις σκέψεις και να δώσουμε μια ΚΡΙΣΙΜΗ πληροφορία για να τις λάβουν υπόψιν τους οι εργαζόμενοι, αλλά και να μην μας λένε μετά .... "λαϊκιστές" ή ότι μιλήσαμε μόνο κατόπιν εορτής.

Διότι οι "λαϊκιστές, παλαιοκομματικοί της δεκαετίας του 50" δεν εκφράζουν επιφυλάξεις, ούτε ΣΥΜΒΆΛΛΟΥΝ στον προβληματισμό αναλαμβάνοντας ρίσκα επιβεβαίωσης ή διάψευσης. Χτυπάνε πλατούλες γελαστοί, λένε "εμείς είμαστε μαζί σας" και τέλος.

ΛΟΙΠΟΝ:

1. Δεν υπάρχουν  θέσεις στον οργανισμό του δήμου για να μεταφερθούν οι εργαζόμενοι των Νομικών Προσώπων. 
ΣΤΟΝ ΙΣΧΥΟΝΤΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, όχι στις ασκήσεις επί χάρτου που βρίσκονται στα συρτάρια.
Την Δευτέρα λοιπόν θα ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ και θα ληφθεί απόφαση να μεταφερθούν εργαζόμενοι.
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ;

Σε τι λούκι μπαίνετε; Σε τι λούκι σας έβαλαν;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΕΡΑΝΕ ΠΡΩΤΑ - Ή ΜΑΖΙ, ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟ "ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ" όπως λένε, που προβλέπει αντίστοιχες θέσεις ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΕΙΝΑΙ "ΑΣΚΗΣΗ ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ";

Διότι εμείς θέλουμε να το ξεκαθαρίσουμε: ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ - το ξαναγράφω για να μην αρχίσουν τις μαλακίες ότι τα βλέπουμε όλα μαύρα.

Αλλά τον Φούχτελ τον ρωτήσατε αν θα τον εγκρίνει;
Διότι - το ασήμαντο δια το μέλλον μας δίλημμα ΜΝΗΜΟΝΙΟ - ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟ - θα βγει και εδώ μπροστά σας.
ΔΙΟΤΙ - λέω εγώ ο μαυρόγατος - ότι μπορεί (ΜΠΟΡΕΙ ΛΕΩ - ΔΕΝ ΠΡΟΕΞΟΦΛΩ) να μην εγκριθεί οργανισμός που προβλέπει αύξηση μονίμων θέσεων εργασίας σε δήμους, την ώρα που θα απολύσουν 12500 και ο στόχος είναι Η ΣΥΡΡΊΚΝΩΣΗ (εκτός αν και αυτό το λέμε εμείς και δεν ισχύει).

Αλλά και να εγκριθεί - ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΓΚΡΙΘΕΙ;

Και μέχρι να εγκριθεί, αν εγκριθεί;

Θα έχουν καταργηθεί ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ τα νομικά πρόσωπα - γιατί αυτό θα το κρατήσουν οι μάγκες του μνημονιακού κόλπου, αφού τους βολεύει σε κάθε περίπτωση - και οι εργαζόμενοι δεν θα μεταφερθούν στον δήμο (τουλάχιστον όχι άμεσα, στην ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ).

ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;
ΣΑΣ ΠΙΑΣΑΝΕ ΜΗΠΩΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΝΈΣΑΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ;

Για να σας "στηρίξουν" (και καλά) όσοι ήθελαν την κατάργηση των νομικών προσώπων για να κάνουν ... οικονομία;

Ποια οικονομία; ΑΦΟΥ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.
Πού υπάρχουν δωρεάν παροχές προς τους δημότες;
Στον Αθλητισμό, στον πολιτισμό, στα ΚΑΠΗ με τις εκδρομές, στους παιδικούς σταθμούς; ΠΟΥ;

ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΜΕ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΝΤΑΒΙΑΣ SPEAKING ΨΑΞΤΕ ΤΟ, γι' αυτούς που σας λένε ότι δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς:

ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ 8ΜΗΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ  !!!!

Δεν σας τα λένε αυτά γιατί ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ - ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ,

Ρωτήστε ΣΗΜΕΡΑ την ΠΟΕ ΟΤΑ για να επιβεβαιώσετε την πληροφορία που σας δίνουμε.

Ως παράδειγμα αναφέρουμε ότι στον Δήμο Καισαριανής - όπου ζητήθηκαν 12 συμβάσεις για τον Αθλητικό Οργανισμό, για κάλυψη αναγκών λειτουργίας - ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ 16, 4 παραπάνω δηλαδή.

Και εγκρίθηκαν διότι οι υπηρεσίες που παρείχαν ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ άρα δεν εμπίπτουν στην ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ.

Αλλά εκεί, σε άλλους δήμους,  δεν υπάρχει φαίνεται ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΔΩ.

Που τελικά μπορεί καν να μην είναι ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ (αφού εγκρίνονται οι θέσεις όπως λέει η ΠΟΕ ΟΤΑ σε ανταποδοτικές θέσεις άρα δεν υπάρχει μνημονιακό κόλλημα) αλλά είναι ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΤΕΡΗ - ΠΙΟ ΑΚΡΑΙΑ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΕΘΡΗ και από το ... μνημόνιο.

Η μπαμπουινοθεωρία λοιπόν ότι "δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα νομικά πρόσωπα καλά γιατί λείπει το αναγκαίο προσωπικό" ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ.

Είναι επικοινωνιακή δημιουργία για να οδηγήσει τελικά ..... ΝΑΙ! ΝΑΙ!

ΣΕ καμιά σύμβαση με κανένα ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. στην αρχή - για να καλυφθεί ιδεολογικά και η Κουρασική - και μετά από λίγο σε ιδιωτικοποίηση (τις ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ - έτσι όπως λειτουργούν ανταποδοτικά - ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ!

 Εμείς εκφράσαμε τις επιφυλάξεις μας και γίναμε πάλι κακοί.

Αλλά η κατάργηση των νομικών προσώπων την Δευτέρα, πέρα ότι είναι λάθος για την στρατηγική του δήμου και τους πολίτες φοβάμαι ότι θα αποδειχτεί ΛΑΘΟΣ ακόμα και για τον στόχο που υποτίθεται ότι εξυπηρετεί, την προστασία δηλαδή των εργαζομένων

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να διαψευστούν οι φόβοι μου.

Πρόσκληση 23ης Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου - Κατάργηση των Νομικών Προσώπων στον Δήμο

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σας καλεί σε συνεδρίαση του σώματος στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 14η Οκτωβρίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:00 να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε σχετικά με το παρακάτω θέμα:

1. Συζήτηση και λήψη απόφασης για κατάργηση του Ν.Π.Δ.Δ. ‘Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης’ Δήμου Χαλανδρίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 241 του Ν.3463/2006 (Δ.Κ.Κ.), μεταφορά του προσωπικού στο Δήμο Χαλανδρίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 219 του Ν.3584/2007 και εκπλήρωση του σκοπού του Ν.Π.Δ.Δ. από το Δήμο Χαλανδρίου.

2. Συζήτηση και λήψη απόφασης για κατάργηση του Ν.Π.Δ.Δ. ‘Ευριπίδης – Αθλητικός, Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Χαλανδρίου’, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 241 του Ν.3463/2006 (Δ.Κ.Κ.), μεταφορά του προσωπικού στο Δήμο Χαλανδρίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 219 του Ν.3584/2007 και εκπλήρωση του σκοπού του Ν.Π.Δ.Δ. από το Δήμο Χαλανδρίου.

3. Συζήτηση και λήψη απόφασης για κατάργηση του Ν.Π.Δ.Δ. ‘Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Χαλανδρίου’, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 241 του Ν.3463/2006 (Δ.Κ.Κ.), μεταφορά του προσωπικού στο Δήμο Χαλανδρίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 219 του Ν.3584/2007 και εκπλήρωση του σκοπού του Ν.Π.Δ.Δ. από το Δήμο Χαλανδρίου.


Χαλάνδρι 10/10/2013

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΥΣΣΩΜΟΥ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ​http://periektikidimokratia.org/anakoinoseis/2013-10-09/epithesi-aristeras-sistimatos​

Με αφορμή τον τραγικό θάνατο του Παύλου Φύσσα από μαχαίρι υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής, ο Τάκης Φωτόπουλος (ΤΦ) έγραψε για την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία 22/9 το άρθρο «Ο Περισπασμός της Χρυσής Αυγής». Σε αυτό το άρθρο φανέρωνε τον ρόλο της Χρυσής Αυγής (ΧΑ) στο σημερινό πολιτικό σκηνικό, ως μιας μη συστημικής οργάνωσης, (αντίθετα με αυτό που ισχυρίζονται διάφοροι «αντιφασίστες»), αλλά ούτε και αντισυστημικής (με την έννοια που ισχυρίζονται οι ίδιοι οι Χρυσαυγίτες).

Δεν είναι συστημική, γιατί βέβαια δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ότι είναι παρακρατική οργάνωση, όπως π.χ. ήταν η «Καρφίτσα» που δολοφόνησε τον Λαμπράκη, ούτε ξέρουμε πολλές άλλες συστημικές οργανώσεις που τις καταδιώκει ολόκληρη η Υπερεθνική Ελίτ (Στέητ Ντιπάρτμεντ, ΕΕ) αλλά και η Σιωνιστική που ζητούσε από καιρό τον εξοστρακισμό αν όχι την απαγόρευσή της (Anti Defamation League-ADL, Παγκόσμιο Εβραϊκό Συμβούλιο WJC, Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή–AJC, Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος-ΚΙΣΕ κ.λπ.) και φυσικά ανάλογες «αριστερές» «προσωπικότητες» (Μίκαελ Λέβι, Κον Μπεντίτ, Σουλτς κ.α.)., ενώ τώρα μέχρι και ο τ. Υπ. Δικαιοσύνης Ρουπακιώτηςβγήκε να επιβεβαιώσει τα παραπάνω. Και φυσικά, αυτό έγινε ηλίου φαεινότερο τώρα που είναι φανερό ότι το σύστημα θέλει να συντρίψει τη Χ.Α, με τα ΜΜΕ να μην έχουν άλλο θέμα να ασχολούνται πια, περνώντας στα «ψιλά» ή ξεχνώντας εντελώς την οικονομική καταστροφή των λαϊκών στρωμάτων που εντείνεται!. Όλα αυτά βέβαια δεν εμπόδισαν τους υβριστές και συκοφάντες του Τ.Φ να του κολλάν τις ταμπέλες του συνωμοσιολόγου, αντισημίτη κ.λπ., συνοδευόμενες από χυδαιολογίες εναντίον του.

Τέλος δεν είναι αντισυστημική οργάνωση με την στενή έννοια της οργάνωσης που στρέφεται κατά του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος, όπως άλλωστε καμιά ακροδεξιά ή εθνικοσοσιαλιστική οργάνωση δεν ήταν ποτέ αντισυστημική με αυτή την έννοια. Με την ευρεία όμως έννοια του «αντισυστημικού» που ορίζει σαν «σύστημα» την συγκεκριμένη μορφή που παίρνει το καπιταλιστικό σύστημα σε κάθε ιστορική στιγμή, τότε η Χ.Α θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «αντισυστημική». Για παράδειγμα, την δεκαετία του 1930 το καπιταλιστικό σύστημα έπαιρνε την φιλελεύθερη μορφή που ελαχιστοποιούσε κάθε ενεργή κρατική οικονομική δραστηριότητα στην οικονομία για την επίλυση του προβλήματος της μαζικής ανεργίας (ως γνωστό οι Γερμανοί εθνικοσοσιαλιστές έχουν χαρακτηριστεί από ορθόδοξους –και όχι μόνο- οικονομολόγους ως οι πρώτοι Κεϋνσιανοί) αλλά και τη μορφή του προστατευτισμού, ενώ σήμερα παίρνει την νεοφιλελεύθερη μορφή που επιβάλει η Νέα Διεθνής Τάξη της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, με τις ανοικτές και απελευθερωμένες αγορές κεφαλαίου, εμπορευμάτων και (εν μέρει) εργασίας.

Όλα αυτά όμως αγνοούνται εντελώς από σύσσωμη την Αριστερά. Είτε γιατί δεν έχει ιδέα για την παγκοσμιοποίηση (όπως συμβαίνει με τους διάφορους Έλληνες Μαρξιστές της συμφοράς, σε αντίθεση με σύγχρονους διεθνείς Μαρξιστές που έχουν κάνει συστηματική έρευνα να δείξουν την ύπαρξη υπερεθνικής καπιταλιστικής τάξης, όπως ονομάζουν την Υ/Ε, και την καθοριστική σημασία της μαζικής εξάπλωσης των πολυεθνικών που σήμερα αποδεδειγμένα ελέγχουν την παγκόσμια οικονομία) είτε γιατί προσπαθούν, εκ του πονηρού, να απορρίψουν κάθε τέτοια έννοια παγκοσμιοποίησης και παγκόσμιας διακυβέρνησης (όπως συμβαίνει συνήθως με διάφορους Σιωνιστές και φιλοσιωνιστές) που την χαρακτηρίζουν ως «συνωμοσιολογία». Και αυτό όταν ο ίδιος ο αρχισιωνιστής πρόεδρος του Σιωνιστικού Ισραήλ, Σιμόν Περές, σε πρόσφατη επίσημη ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο περιέγραφε πώς θα πρέπει να είναι η παγκόσμια διακυβέρνηση που θα στηρίζεται στις πολυεθνικές!

Το αποτέλεσμα είναι ότι ο Φασισμός μετατρέπεται από την «Αριστερά» αυτή σε αγαστή συνεργασία με το σύστημα, σε νούμερο ένα κίνδυνο για τα λαϊκά στρώματα, αποπροσανατολίζοντάς τα από τα πραγματικά αίτια της κρίσης και τον διάλογο για διέξοδο από αυτήν (Παγκοσμιοποίηση, ΕΕ).

Το άρθρο αυτό μετά την δημοσίευσή του από την Κ.Ε. είχε (όπως και τα προηγούμενα) μεγάλη απήχηση στο διαδίκτυο μιας και πληθώρα μπλογκς και sites το αναδημοσίευσαν, από την πατριωτική μέχρι την κομουνιστική «αριστερά». Ένα από τα sites που δημοσίευσαν κομμάτια από το άρθρο ήταν και η επίσημη ιστοσελίδα της Χ.Α με τίτλο «Κατάθεση έντιμου αριστερού: Η σιωνιστική ελίτ απαιτεί την απαγόρευση της Χρυσής Αυγής». Με αφορμή αυτή την αναδημοσίευση και τον σχολιασμό μέρους του άρθρου από τους χρυσαυγίτες άρχισε για άλλη μία φορά ένας ιντερνετικός (και όχι μόνο) πόλεμος λάσπης και φίμωσης ενάντια τόσο της Περιεκτικής Δημοκρατίας όσο και του Τάκη Φωτόπουλου προσωπικά. Φυσικά, η χρήση ενός άρθρου της αριστεράς από μια ακροδεξιά οργάνωση και το ανάποδο δεν είναι κάτι ούτε πρωτοφανές ούτε χαρακτηρίζει κάποια συμβατότητα μεταξύ των εκατέρωθεν απόψεων, ειδάλλως η εγκωμιαστική αναδημοσίευση άρθρων του Τ.Φ παλαιότερα από τον Ριζοσπάστη, το Πριν, την Εποχή, τη Βαβυλωνία ή τον Οικονομικό Ταχυδρόμο θα έπρεπε να τον είχε κατατάξει σε πολλούς ετερόκλιτους πολιτικούς χώρους!

Ας δούμε όμως τι έγραψαν σχετικά επώνυμοι και ανώνυμοι λασπολόγοι τόσο του «αριστερού» όσο και του συστημικού κατεστημένου: