Κυριακή, 13 Ιουλίου 2014

Σημεία ομιλίας Απόστολου Κακλαμάνη στην Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ το Σάββατο 12-7- 2014
  1. Η Ελιά, ως εκλογικός και μόνο συνασπισμός, δεν ενθουσίασε τόσο την κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ, ούτε συνένωσε στις εκλογές υπαρκτές και σοβαρές πολιτικές δυνάμεις, πέραν ορισμένων κινήσεων που ανήκουν ή έχουν προέλθει από το ΠΑΣΟΚ, χωρίς ειδικό βάρος στην κοινωνία. Συνεπώς δεν έχει λόγο ύπαρξης.
Αντιθέτως, η οργανωτική και πολιτική ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ δεν θα προκαλούσε τις καλόπιστες ή κακόπιστες θέσεις έναντι της «Ελιάς» που δεν επέτρεψαν τη συσπείρωση που θα είχε ένα ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.

  1. Πρόταση για συνέδριο – συνάντηση (όχι ίδρυση) δημοκρατικής προοδευτικής συμπαράταξης των δυνάμεων μεταξύ Δεξιάς και ΣΥΡΙΖΑ με διατήρηση της αυτονομίας κάθε συμμετέχουσας πλευράς για τον συντονισμό κοινής δράσης με καθαρά προοδευτικούς δημοκρατικούς και αναπτυξιακούς στόχους εξόδου από την κρίση.
Για να είναι αποτελεσματική η προσπάθεια αυτή πρέπει να προηγηθεί ανασύνταξη του ΠΑΣΟΚ με πολιτικές και οργανωτικές διεργασίες των οργανώσεών του στη βάση της κοινωνίας.
Γεγονός που προϋποθέτει ταυτόχρονη πρόταση πρακτικού ρεαλιστικού εφαρμόσιμου σχεδίου ανάταξης της καθημερινότητας των μικρομεσαίων στρωμάτων ώστε να ξαναστηθούν ο λαός και η χώρα στα πόδια τους.

  1. Υπάρχει άμεσος κίνδυνος ακόμα και τυχαίας πυροδότησης ανεξέλεγκτης κοινωνικής έκρηξης, όπως και αυξανόμενοι κίνδυνοι στο εξωτερικό μέτωπο και την ασφάλεια της χώρας.


  1. Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο τα δημόσια ταμεία θα είναι στην ίδια κατάσταση που ήταν τον Οκτώβριο του 2011, μείον τα αναμενόμενα τότε δις του μηχανισμού στήριξης της οικονομίας, μείον το PSI και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Δυστυχώς το 2012, αν και ο προϋπολογισμός προέβλεπε πρωτογενές πλεόνασμα, πέρασε σε πλήρη αδράνεια λόγω της προεκλογικής και μετεκλογικής απραξίας μέχρι να γίνει πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς. Γι’ αυτό τελικώς το πλεόνασμα – λιγότερο μάλιστα και με πρόσθετες θυσίες – προέκυψε ένα χρόνο μετά, δηλαδή το 2013.  1. Είναι πιθανότατη η εγκατάλειψη από τη Ν.Δ. της προσπάθειας για εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας και «απόδρασης» μέσω πρόωρων εκλογών, με τον κ. Σαμαρά να ισχυρίζεται ότι «έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια»!
  1.  Στο δίλλημα «να σωθεί η χώρα ή το κόμμα» το ΠΑΣΟΚ με τη στρατηγική απόφαση της άνοιξης του 2010 προτίμησε να σωθεί η χώρα. Δεν το έβαλε στα πόδια όπως η Ν.Δ. (υπό τον κ. Καραμανλή) και επέμεινε παρά την υπονόμευση τόσο της Ν.Δ. (υπό τον κ. Σαμαρά) όσο και της «Αριστεράς».
Ο χειραγωγούμενος από τους μη ζημιωθέντες μεγαλοτραπεζίτες και βαρόνους των media έλληνας πολίτης, έστω και αργά, θα καταλάβει ότι, παρά τα λάθη τακτικής ή επιλογών προσώπων, κάναμε ότι έκανε η παράταξη της οποίας είμαστε η συνέχεια στην κρίση του 1894 υπό τον Χαρίλαο Τρικούπη και σε εκείνη του 1929 -31 υπό τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Αποβλέψαμε στο μέλλον της πατρίδας και όχι στις επόμενες εκλογές, όπως έκαναν και κάνουν οι άλλοι από την άνοιξη του 2010 μέχρι σήμερα, η μεν Ν.Δ. ανακαταλαμβάνοντας το κράτος, ο δε ΣΥΡΙΖΑ συναγωνιζόμενος μαζί της στην απαξίωση της Βουλής και των άλλων θεσμών της Δημοκρατίας μας. Και υποστήκαμε ότι υπέστησαν και τα κόμματα Χαρίλαου Τρικούπη και Ελευθερίου Βενιζέλου. Εκείνοι οι μεγάλοι πατριώτες πολιτικοί που δεν εξελέγησαν ούτε καν βουλευτές, αλλά λαός και ιστορία τιμούν την αυτοθυσία που επέδειξαν και τα κόμματα τους και ως ηγέτες εκείνοι.

Δήλωση του κοιν. εκπροσώπου και βουλευτή Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλή για τις βάρβαρες επιθετικές ενέργειες του Ισραήλ
O παλαιστινιακός λαός εδώ και 66 χρόνια ζει το μαρτύριο του εκπατρισμού και της προσφυγιάς. Εξήντα έξι χρόνια χιλιάδες ξενιτεμένοι πρόσφυγες Παλαιστίνιοι μεγαλώνουν μέσα σε στρατόπεδα ζώντας τις επιπτώσεις της εξαθλίωσης, της φτώχειας και του πόνου. Εξήντα έξι χρόνια αίματος, αναπηριών, απόγνωσης…
Σήμερα για ακόμη μια φορά ζούμε το δράμα σε μεγάλη ένταση. Ποιοι δολοφόνησαν τους τρεις νεαρούς Ισραηλινούς; Ποιοι κακοποίησαν με τον ποιο απεχθή τρόπο τον νεαρό Παλαιστίνιο; Είναι οι σκοτεινές στρατοκρατικές δυνάμεις του Ισραήλ  που απεργάζονται την ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών. Είναι αυτοί που δολοφόνησαν τον Γιασέρ Αραφάτ και τον Γιτζάκ Ραμπίν, είναι αυτοί που αδιαφορούν για το αίμα των αμάχων που χύνεται στην Γάζα θέτοντας ανυπέρβλητα τείχη στην προοπτική συνύπαρξης των δύο λαών.
Η συνέχιση αυτής της απάνθρωπης κατοχής δεν επιφέρει δεινά μόνο στον παλαιστινιακό λαό αλλά μακροπρόθεσμα και στον ισραηλινό.     

Το Γραφείο Τύπου

Τάκης Φωτόπουλος: Οι νέες σφαγές Υπερεθνικής Ελίτ και Σιωνιστών | Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία (13 Ιουλίου 2014)

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ


Η Υπερεθνική Ελίτ (Υ/Ε) ―βασικά οι ελίτ που ορμώνται από τις χώρες της «Ομάδας των 7», δηλ. ΗΠΑ, ΕΕ κ.λπ. και τα όργανά τους στη φασιστική Χούντα που εγκατέστησαν στο Κίεβο― από τη μια μεριά, και οι Σιωνιστές από την άλλη, αυτή τη στιγμή διεξάγουν νέες σφαγές στην Ουκρανία και τη Παλαιστίνη αντίστοιχα, οι οποίες χαρακτηρίζονται από πολλές σημαντικές ομοιότητες.

Η πρώτη ομοιότητα είναι ότι και οι δύο αυτές σφαγές στρέφονται βασικά ενάντια σε λαούς και όχι εμπόλεμους, όπως ασύστολα ψεύδονται οι σφαγείς. Δηλαδή, τον λαό της Ανατολικής Ουκρανίας που τόλμησε να μην αναγνωρίσει τη φασιστική Χούντα που τους επέβαλε η Υ/Ε, μέσα από ένα «πραξικόπημα από τα κάτω», το οποίο στη συνέχεια «νομιμοποίησε» με τις ψήφους των δυτικόφιλων Ουκρανών της Δυτικής Ουκρανίας (γνωστών για τη στήριξη των ναζιστών στον πόλεμο) που εξέλεξαν πρόεδρο ένα γνωστό κλεπτοκράτη πολυεκατομμυριούχο. Αντίθετα, οι πολίτες της Ανατολικής Ουκρανίας, η οποία αποτελεί τη βιομηχανική βάση της χώρας και του προλεταριάτου της, που μένει πιστό στα ιδεώδη και τις αξίες ης Σοβιετικής επανάστασης, απείχαν από την εκλογική παρωδία και ξεκίνησαν αντάρτικο με ελάχιστη βοήθεια από την Ρωσία που μέχρι σήμερα τηρεί βασικά παθητική στάση μπροστά στη σφαγή τους. Η αναπόφευκτη συνέπεια είναι εκατοντάδες θύματα που, ακόμη και με επίσημα στοιχεία, είναι στη μεγάλη πλειοψηφία τους άμαχοι πολίτες και γυναικόπαιδα. Αντίστοιχα, οι Σιωνιστές σφαγείς της Παλαιστίνης έχουν σκοτώσει μέσα σε τρεις μέρες 90 πολίτες, από τους οποίους σχεδόν οι μισοί είναι γυναικόπαιδα. Παρόλα αυτά συνεχίζουν την αμείλικτη σφαγή για να στηρίξουν το ρατσιστικό κράτος τους (που, από τη γένεσή του, θεμελιώθηκε στην εθνοκάθαρση ενός άλλου λαού) με δηλωμένο στόχο να αντιμετωπίσουν τον «θανάσιμο» κίνδυνο που διατρέχουν από τις ...στρακαστρούκες των Παλαιστινίων που μέχρι τώρα δεν έχουν ανοίξει ούτε μύτη Ισραηλινού!

H δεύτερη σημαντική ομοιότητα είναι ότι και οι δύο σφαγές έχουν, τουλάχιστον ως έμμεσο στόχο, την εθνοκάθαρση των δύο λαών (Ρωσσόφωνων στην Ουκρανία και Παλαιστινίων), μολονότι ο άμεσος στόχος είναι η ενσωμάτωση της Ουκρανίας στην ΝΔΤ της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης και η παγίωση του Ισραηλινού απαρτχάιντ αντίστοιχα. Η συστηματική προσπάθεια εθνοκάθαρσης προκύπτει όχι μόνο από το γεγονός ότι η σφαγή και στις δύο περιπτώσεις στρέφεται βασικά ενάντια σε λαούς, και όχι τους αντάρτες, αλλά και από το γεγονός ότι οι λαοί αυτοί χαρακτηρίζονται συλλήβδην ‘τρομοκράτες’ ή ‘υπάνθρωποι’. Και αυτό επειδή αγωνίζονται για το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης που το κατοχυρώνει ως πρωταρχικό δικαίωμα ακόμη και ο Καταστατικός Χάρτης του ΟΗΕ. Δεν είναι λοιπόν περίεργο ότι, όπως δήλωσε ανώτατο στέλεχος της Χούντας, οι μαζικά συλλαμβανόμενοι πολίτες στις ανακαταλαμβανόμενες περιοχές θα «φιλτράρονται» σε στρατόπεδα συγκέντρωσης για τις πεποιθήσεις τους και συνακόλουθη ανάλογη μεταχείριση. Είναι, όμως, ιστορικά δεδομένο ότι προϋπόθεση της επιτυχίας μιας εθνοκάθαρσης είναι η προηγούμενη τρομοκράτηση του λαού, η οποία τον εξαναγκάζει να εγκαταλείψει τις προγονικές εστίες του, όπως συνέβη με τους Παλαιστινίους από το 1948 μέχρι σήμερα, και όπως συμβαίνει τώρα στην Ουκρανία, με τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από την Ανατολική Ουκρανία προς τη Ρωσία.

H τρίτη σημαντική ομοιότητα είναι η τρομερή ανισότητα στρατιωτικής δύναμης μεταξύ των αντιπάλων. Στην Ουκρανία μερικές εκατοντάδες ελαφρά εξοπλισμένων ανταρτών (εκτός από ...3 τανκς και κάποια φορητά βαρύτερα όπλα) μάχονται ενάντια σε έναν ολόκληρο στρατό από τουλάχιστον 15 χιλιάδες ειδικά εκπαιδευμένες δυνάμεις, υποστηριζόμενες από σύγχρονα πολεμικά αεροπλάνα, ελικόπτερα και βαρύ πυροβολικό που μετέτρεψε σε σκόνη περιοχές του Σλαβιάνσκ ―πέρα από τον ολοκληρωτικό αποκλεισμό και τη διακοπή νερού, ηλεκτρικού και τηλεφωνικών επικοινωνιών που επέβαλαν. Η Γάζα είναι η ίδια ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης αποκλεισμένο από στεριά, θάλασσα και αέρα, με τους Σιωνιστές να χρησιμοποιούν τα πιο σύγχρονα μέσα εξόντωσης απέναντι στις ...σφεντόνες και τις στρακαστρούκες των Παλαιστινίων. Αυτό εξηγεί το πως, μετά από κάθε σύγκρουση, υπάρχουν συνήθως 100πλάσια θύματα μεταξύ των Παλαιστινίων σε σχέση με τους Ισραηλινούς ―και όχι, βέβαια, λόγω της καλύτερης οργάνωσής τους, ή της...γενναιότητας τους, που αποκάλυψε και πρόσφατο βίντεο ξυλοδαρμού μέχρις αναισθησίας καθηλωμένου στο έδαφος εφήβου!

Η τέταρτη βασική ομοιότητα είναι ότι τόσο η σφαγή στην Ουκρανία, όσο και αυτή στην Παλαιστίνη παρουσιάζονται από τους διεθνείς οργανισμούς και οργανώσεις που ελέγχει η Υ/Ε και οι Σιωνιστές (ΟΗΕ, ΕΕ, διεθνείς ΜΚΟ π.χ. Διεθνής Αμνηστία, Human Rights Watch κ.λπ.) αλλά και τα ελεγχόμενα από τους ίδιους διεθνή μίντια (CNN, BBC, μεγάλες διεθνείς εφημερίδες σε ΗΠΑ, ΕΕ κ.λπ.) ως περιπτώσεις μαχών μεταξύ δύο ισοδύναμων στρατοπέδων, αν όχι ως περιπτώσεις όπου το θύμα είναι το Ισραήλ ή η ...Χούντα του Κιέβου που απολαύουν και οι δυο της αμέριστης υποστήριξης (οικονομικής, πολιτικής, στρατιωτικής) της Υ/Ε. Όλοι αυτοί βλέπουν εγκλήματα μόνο στους αντιστεκόμενους στην ΝΔΤ, ποτέ στην Υ/Ε και τους Σιωνιστές! «Προειδοποιώντας» μάλιστα τους επικριτές εγκλημάτων των τελευταίων η «αριστερή» Γκάρντιαν φιλοξενούσε πολύ πρόσφατα άρθρο για την άνοδο του αντισημιτισμού στον κόσμο, από τον οποίο, όπως τόνιζε, πάσχει όχι μόνο η ακροδεξιά, αλλά και η ακροαριστερά (ο υπογράφων έχει βέβαια από καιρό καταταχθεί από τους ίδιους, και τα κουκουλοφόρα όργανά τους στο διαδίκτυο ως αντισημίτης, με τη τιμητική συντροφιά πολλών σημαντικών ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών...). Περιττό να αναφερθεί ότι πολλοί «αριστεροί» μας εξαγιάζουν ΜΚΟ σαν τη Διεθνή Αμνηστεία, που ακόμη και τ. στελέχη της έχουν δημόσια καταγγείλει για ξεδιάντροπες μεροληψίες υπέρ της Υ/Ε και των Σιωνιστών!
Τέλος μια εξίσου σημαντική ομοιότητα είναι ο άθλιος ρόλος της εκφυλισμένης «Αριστεράς» που επίσης τηρεί μια στάση ίσων αποστάσεων μεταξύ σφαγέων και θυμάτων, μη έχοντας οργανώσει ούτε μια μαζική διαδήλωση για τη στήριξη του αγώνα των Ουκρανών εργατών, ή κατά των Σιωνιστών. Προφανώς δεν θα πρέπει να δυσαρεστηθούν τα «αφεντικά», από τα οποία θα εξαρτηθεί τελικά η άνοδος στην εξουσία της «Αριστεράς» τύπου ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, και Podemos στην Ισπανία ...​

​Πηγή: http://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos/greek/grE/gre2014/2014_07_13.html

Αρχείο Τάκη Φωτόπουλου: http://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos/

Για τακτικές ενημερώσεις επισκέπτεστε το πορταλ μας Αντιπαγκοσμιοποίηση: http://www.antipagkosmiopoihsh.gr/

Περιεκτική Δημοκρατία: http://www.periektikidimokratia.org/

ΕΘΝΟΚΤΟΝΙΑ! Μειώθηκε ο πληθυσμός της Ελλάδας

Ο πληθυσμός της Ελλάδας από 11,062 εκατ. την 1η Ιανουαρίου 2013 μειώθηκε στα 10,992 εκατ. την 1η Ιανουαρίου 2014, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας, τον τελευταίο χρόνο οι γεννήσεις στη χώρα μας ανήλθαν σε 94.100, οι θάνατοι σε 112.100, δηλαδή η “καθαρή” μείωση του πληθυσμού ήταν 17.900, ενώ και η μετανάστευση προς την Ελλάδα μειώθηκε κατά 52.000 πολίτες.

Παράλληλα, η Ελλάδα μαζί με την Ιταλία και τη Γερμανία εμφανίζουν από τα πιο χαμηλά ποσοστά σε γεννήσεις στους “28″ (από 8,5%ο) με πρώτη τη Ρουμανία (8,8%ο) ενώ τα υψηλότερα ποσοστά εμφανίζουν η Ιρλανδία (15%ο) και η Γαλλία (12,3%ο.)

Στην ΕΕ τα υψηλότερα ποσοστά θανάτων παρατηρούνται στη Βουλγαρία (14,4%ο) και τη Λετονία (14,3%ο) και τα χαμηλότερα στην Κύπρο (6,%) και την Ιρλανδία (6,5%ο)

O πληθυσμός της ΕΕ από 505, 6 εκατ. την 1η Ιανουαρίου 2013 αυξήθηκε στα 507,4 εκατ. την 1η Ιανουαρίου 2014 καθώς οι γεννήσεις ανήλθαν σε 5.075.000 και θάνατοι σε 4.999.200 ενώ η μετανάστευση αυξήθηκε κατά 653.100 πολίτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - olympia.gr

ΚΑΛΗΜΕΡΑ (από την παραλία)


Λιβύη: Ποιος είναι ο Σαίφ αλ Ισλάμ Καντάφι

Γράφει ο Γιώργος Παπαγιαννόπουλος       Ο Σαΐφ Αλ Ισλάμ Καντάφι είναι ο δεύτερος γιος του Μουαμάρ Καντάφι, ηγέτη της Λιβύης από το 1969 έως ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις