Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012

ΠΕΔΑ: 48 λουκέτο και συγκέντρωση πριν από Έκτακτο Συνέδριο22/08/2012, 17:08

Σε 48ωρο λουκέτο των δήμων, παραμονή και ανήμερα του Έκτακτου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ στις 30 Αυγούστου, όπως άλλωστε έχει γράψει και η aftodioikisi.gr, καθώς και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στις 29 Αυγούστου, με τη συμμετοχή των εργαζομένων, αποφάσισαν να προχωρήσουν οι δήμαρχοι της Αττικής (ΠΕΔΑ), κατά τη γενική τους συνέλευση με αφορμή τους μειωμένους ΚΑΠ. Στο, δε, Έκτακτο Συνέδριο θα προτείνουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΔΑ
Η Γενική Συνέλευση της ΠΕΔΑ στη συνεδρίασή της σήμερα Τετάρτη 22 Αυγούστου αποφάσισε τις παρακάτω κινητοποιήσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον οικονομικό στραγγαλισμό της Αυτοδιοίκησης:
  • Διήμερο κλείσιμο των Δήμων της Αττικής την Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30 Αυγούστου.
  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 29 Αυγούστου στο Υπουργείο Εσωτερικών, με τη συμμετοχή των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση, των φορέων των προγραμμάτων κοινωνικής μέριμνας όπως Βοήθεια στο Σπίτι κλπ., την κάθοδο των απορριμματοφόρων οχημάτων στη συγκέντρωση και τη συμμετοχή του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού κατοίκων.
  • Τη σύνταξη ενημερωτικής ανακοίνωσης και άλλων ενημερωτικών υλικών. Το κείμενο της ανακοίνωσης θα σταλεί άμεσα στους Δήμους για εκτύπωση και διανομή στους κατοίκους.
  • Πρόταση στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ την Πέμπτη 30 Αυγούστου για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Οι Δήμοι της Αττικής διεκδικούμε:
  • Τήρηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων για διατήρηση των ΚΑΠ τουλάχιστον στα 2,7 δις για το 2012. Όχι στις αιφνιδιαστικές και εξοντωτικές για την Αυτοδιοίκηση πρόσφατες μειώσεις που διαμορφώνουν τη μηνιαία δόση των ΚΑΠ σε επίπεδα κάτω από τις στοιχειώδεις λειτουργικές δαπάνες της Αυτοδιοίκησης με αποτέλεσμα οι Δήμοι να οδηγούνται στο κλείσιμο.
  • Απόδοση των παρακρατηθέντων πόρων της Αυτοδιοίκησης.
  • Χρηματοδότηση των απαραίτητων αναπτυξιακών έργων από το ΕΣΠΑ, μετά και την συρρίκνωση μέχρι σημείου ουσιαστικής κατάργησης της ΣΑΤΑ.
  • Υπεράσπιση των Αυτοδιοικητικών θεσμών και λειτουργιών από τον ευτελισμό και την απαξίωση .
Το κόστος από την αδυναμία λειτουργίας των Δήμων στην οποία οδηγούμαστε με ευθύνη της κυβέρνησης θα πληρώσουν οι πολίτες της Αττικής, που θα στερηθούν λειτουργίες κοινωνικής υποστήριξης και υπηρεσίες απαραίτητες για την καθημερινή εξυπηρέτησή τους και ποιότητα της ζωής τους. Οι Δήμοι της Αττικής θα προχωρήσουν σε εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για τους κινδύνους αυτούς που διαμορφώνονται, ζητώντας την ενεργετική συμπαράστασή τους.

ΔΡΟΣΕΡΕΣ ΤΕΤΑΡΤΕΣ ΜΕ COCKTAIL...! Στο "ΕΝ ΦΛΥΑ"...

ΓΥΡΙΣΑΤΕ?????

Μετά τις ολιγοήμερες διακοπές μας επιστρέψαμε και αναλαμβάνουμε την ομαλή προσαρμογή σας ξανά στους ρυθμούς της πόλης..!
Ξεκινάμε την Τετάρτη (22:00) με τα ολόφρεσκα, χρωματιστά, λαχτα
ριστά και δροσερά cocktail μας και σας περιμένουμε στην όμορφη αυλή μας να μας πείτε πως περάσατε το καλοκαίρι και που ταξιδέψατε...!
 

Λαϊκή οργή για την παρουσία του Σημίτη στην Άνδρο – “Όχι άλλα σκουπίδια!” φώναζαν οι πολίτες.

20120822-084927.jpg
ΓΟΥΧΑΡΙΣΑΝ ΤΟ ΣΗΜΙΤΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

Γιουχάρισαν τον Κώστα Σημίτη σε εκδήλωση λογοτεχνικών βραβείων που θεσμοθέτησε και διοργάνωσε ο Δήμος Άνδρου τη Δευτέρα 20 Αυγούστου στη Χώρα της Άνδρου.
Ήταν καλεσμένος του Δήμου Άνδρου για να απονείμει το πρώτο από τα λογοτεχνικά βραβεία. Αγανάκτηση, γιουχαρίσματα και φραστικές αποδοκιμασίες προκάλεσε η προκλητική παρουσία του σε παρευρισκόμενους στην εκδήλωση.
Έκπληξη, αγανάκτηση, γουχαρίσματα και αποδοκιμασίες προκάλεσε η παρουσία του Κώστα Σημίτη αλλά και η πρωτοβουλία του Δήμου Άνδρου να τον προσκαλέσει στην εκδήλωση
λογοτεχνικών βραβείων «Νίκος Θέμελης» για να απονείμει το πρώτο από τα βραβεία.
Στο προαύλιο της Παναγιάς της Θεοσκέπαστης, όταν τον κάλεσαν για την απονομή, αρκετοί από τους παρευρισκόμενους δεν κρατήθηκαν και τον γιουχάρισαν. Ανάμεσα στις αποδοκιμασίες με τα γνωστά ουυυυυυυυυ ακούστηκαν και φράσεις όπως “κατέστρεψες τη χώρα”, “που είναι ο Τσουκάτος”, “έπρεπε να ντρέπεσαι”, κ.ά.
Απαντώντας ο Κώστας Σημίτης “στις εκδηλώσεις… που άκουσε”, ανέφερε ότι “ήρθε για να τιμήσει το συνεργάτη του Ν. Θέμελη και ότι δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για αντιπαραθέσεις”.
Μερικοί από τους παριστάμενους σχολίασαν ότι η Άνδρος φέτος δεν αντέχει άλλο σκουπίδι δημιουργώντας τους αντίστοιχους συνειρμούς.
Αποτελεί ντροπή για τον Δήμο Άνδρου να τιμάει με πρόσκλησή του το θλιβερό πρωθυπουργό, που οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή. Τον πρωθυπουργό που κατά τη διάρκεια της θητείας του η διαφθορά έφθασε σε πρωτοφανή επίπεδα. Τον πρωθυπουργό των Ιμίων, της απάτης του χρηματιστηρίου, της εγκληματικής συνεργασίας με την Goldman Sachs, του κόμματος των πάρε-δώσε με την Siemens, των αμαρτωλών συμβάσεων δημοσίων έργων και εξοπλιστικών προγραμμάτων, των Ολυμπιακών έργων, των συστημάτων παρακολούθησης C4i …

Πανπαν

Ντροπή τους! Ο άνθρωπος μας έβαλε στο ευρώ...σ' αυτό το...ισχυρότατο νόμισμα...ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΜΑΣ!!!

Δ.Χ.

Έκτακτη γενική συνέλευση της ΠΕΔΑ για τα οικονομικά των δήμων

Η Περιφερειακή΄Ενωση Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.) συγκαλεί την Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012 έκτακτη Γενική Συνέλευση των εκπροσώπων της, στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 52), αίθουσα «ΕΥΡΩΠΗ» (ημιώροφος) και ώρα 10.30 π.μ.
Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιείται ενόψει της προετοιμασίας της Π.Ε.Δ.Α. για το έκτακτο συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε. με θέμα
«Τα Οικονομικά των Δήμων» που θα λάβει χώρα την Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012 στην Αθήνα.
http://www.e-aftodioikisi.gr/

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις