Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

Ως εγκληματίες του κοινού ποινικού αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση οι 35 συνδικαλιστές, Πρόεδροι και Γραμματείς Ομοσπονδιών και σωματείων, που εκπροσωπούν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους.
Εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους που στενάζουν κάτω από την άγρια βάρβαρη πολιτική λιτότητας για το λαό και ενίσχυσης των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου.

Αυτούς τους συνδικαλιστές, που υπερασπίζονται τα ασφαλιστικά δικαιώματα, όσα έχουν απομείνει, ΚΑΙ ΟΧΙ "ΑΤΟΜΑ" όπως αποκαλούνται από υπηρέτες της πλουτοκρατίας, οδήγησαν στη ΓΑΔΑ.

Το μόνο που απαίτησαν ήταν να συναντηθούν με τον Υπουργό Εργασίας, ο οποίος κρύβεται τον τελευταίο καιρό επιμελώς από τους εργάτες και ανοίγει διάπλατα την πόρτα μόνο στους εργοδότες. Για να διαμαρτυρηθούν για τις απίστευτα χυδαίες δηλώσεις του ότι “το ασφαλιστικό σύστημα οικοδομήθηκε στη βάση των πελατειακών σχέσεων”.

Σε αυτούς τους συνδικαλιστές, ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία, σχηματίστηκε εις βάρος τους δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης και διακεκριμένες φθορές και το πρωί της Πέμπτης οδηγούνται στον εισαγγελέα.

Να αναφέρουμε ορισμένους, μόνο, από τους 35 συλληφθέντες συνδικαλιστές.

Γιώργος Πέρρος, Εκτελεστική Γραμματεία ΠΑΜΕ και μέλος της ΕΕ της διοίκησης της ΓΣΕΕ

Γιάννης Τόλης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Τύπου- Χάρτου

Έλσα Ζαμπέτα, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λογιστών

Γιώτα Ταβουλάρη, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο

Δήμος Κουμπούρης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ

Παναγιώτης Σοφός, Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ

Μανώλης Ραλλάκης, Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ

Αγγελική Σουλτανιά, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Ιδιωτικές Κλινικές

Σταύρος Λίτσας, Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων

Κώστας Χατζιάρας, Γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικοδόμων


Βάσω Μάμαλη, Γραμματέας της Ομοσπονδίας Εργαζομένων σε Κλωστουφαντουργία-Ιματισμό-Δέρμα

Μπάμπης Βορτελλίνος, Πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής

Σταύρος Χρηστίδης, Γραμματέας του Κλαδικού Συνδικάτου Ενέργειας

Γιάννης Κομνηνός, Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Γιώργος Μπουλούγαρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων σε Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς...


Πηγή: 902.gr

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ LEFT.GR 

Πλήθος κόσμου έξω από τη ΓΑΔΑ


Πλήθος κόσμου είναι συγκεντρωμένο, έξω από την Γενική Ασφάλεια, ζητώντας την απελευθέρωση των 35 προσαχθέντων, μελών του ΠΑΜΕ, οι οποίοι μεταφέρθηκαν εκεί ύστερα από την κατάληψη στο Υπουργείο Εργασίας.

Υπολογίζεται ότι αυτή τη στιγμή είναι περισσότερα από 1000 άτομα συγκεντρωμένα.


Παραλύει αύριο η χώρα

aperiaa
Παραλύει αύριο η χώρα, από διάφορους κλάδους εργαζομένων που αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία αλλά και σε συγκεντρώσεις με πορείες στην Αθήνα

Ειδικότερα, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ. Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από υπουργείο Υγείας και πορεία στο Σύνταγμα.

Σε 48ωρη προειδοποιητική επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν από την Πέμπτη οι συμβεβλημένοι με τον οργανισμό γιατροί.
Προαναγγέλλουν, επίσης, επανέναρξη των κινητοποιήσεων, πιθανότατα στις 11 Φεβρουαρίου, σε περίπτωση που «το υπουργείο υγείας και ο ΕΟΠΥΥ δεν τιμήσουν τις επανειλημμένες υποσχέσεις του και δεν ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα των κλινικών και εργαστηριακών ιατρών».

Στην Αθήνα ανεβαίνουν και γιατροί από την Κρήτη

Απόβαση στην Αθήνα για το λουκέτο που μπαίνει σε νοσοκομείο της Ιεράπετρας ετοιμάζουν και οι γιατροί της περιοχής, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο «για τις αλλαγές στο σύστημα Δημόσιας Υγείας και την αποτροπή των απολύσεων μέσω της διαθεσιμότητας».

Στάση εργασίας στο Δημόσιο

Την ίδια μέρα η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εργαζόμενους, να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο.

Σε 24ωρη απεργία η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

Εικοσιτετράωρη απεργία για την Πέμπτη έχει κηρύξει και η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, διαμαρτυρόμενη για την πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στο Μετρό και σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς.

Δεμένα τα πλοία Πέμπτη και Παρασκευή

Ρότα για κινητοποιήσεις έχει χαράξει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, αρχής γενομένης από την 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει από τις 6 το πρωί της Πέμπτης σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και με προοπτική κλιμάκωσης.

Στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση μπροστά από το πλοίο «Ελ.Βενιζέλος» στην προβλήτα απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, ενώ την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου η ΠΝΟ θα συνεδριάσει εκ νέου προκειμένου να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της.

Κινητοποιήσεις αγροτών

Στους δρόμους θα βρίσκονται και οι αγρότες της Βοιωτίας που αποφάσισαν να συγκεντρωθούν με τα τρακτέρ τους το πρωί της Πέμπτης στον Ορχομενό και το μεσημέρι να κατευθυνθούν προς το Κάστρο Βοιωτίας που βρίσκεται δίπλα στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Ακινητοποιημένα θα μείνουν τα λεωφορεία, τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός.
Στη μαραθώνια συνέλευσή τους οι οδηγοί λεωφορείων αποφάσισαν νέα 24ωρη απεργία για αύριο, Πέμπτη. Εκ νέου Γενική Συνέλευση θα κάνουν στις 14 Φεβρουαρίου.
Από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης τα τρένα και τα λεωφορεία του ΟΣΕ θα μείνουν ακινητοποιημένα, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει για την Πέμπτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ). Δρομολόγια, πάντως, ακυρώνονται και την Τετάρτη.
Ακινητοποιημένοι θα είναι για το ίδιο χρονικό διάστημα και οι συρμοί του προαστιακού σιδηροδρόμου. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό στο τμήμα από Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το Αεροδρόμιο.

ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΞΟΥΜΕ! ΤΟ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΟΧΙ!

"Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα" λέει ο Νίκος Πανταζής

Ακυρώθηκε και επαναλαμβάνεται η εκλογή του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου έπειτα από το λάθος που έγινε στην διαδικασία της ψηφοφορίας που απαιτούσε ξεχωριστές ψηφοφορίες για τον πρόεδρο ,αντιπρόεδρο, γραμματέα .Δεχθήκαμε με ικανοποίηση την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης γιατί δίδεται η δεύτερη ευκαιρία σε δημοτικούς συμβούλους της Διοίκησης να βγουν από το τέλμα της μέτριας διαχείρισης και της μετάθεσης της λύσης των προβλημάτων στο Μέλλον.Εμείς αδιαφορούμε και για την διαδικασία που είναι αστεία και για το πρόσωπο του προέδρου άλλωστε η επιλογή αφορά την διοίκηση. Καταγγείλαμε επίσης πρώτοι τον άθλιο Νόμο το Ραγκόυση θέλουμε όμως να γνωρίζουμε αν η αντίδραση και η υποψηφιότητα του Ανδριανάκη είχε πολιτική σημασία και δεν περιοριζόταν στο μοίρασμα των θέσεων.
Την Κυριακή θα φανεί αν υπάρχει ελπίδα για κάτι καλύτερο για την πόλη αν αντιδράσουν κάποιοι σύμβουλοι της διοίκησης στην ακολουθούμενη από τον Κουράση πολιτική με την εκ νέου διαφοροποίηση τους στην εκλογή προέδρου τότε θεωρούμε πολύ πιθανή μια αλλαγή και στην τακτική του Δημάρχου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Οι φήμες ότι τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ στο Κάτω Χαλάνδρι πάνε για κλείσιμο φουντώνουν και πάλι.

Μάλιστα η διοίκηση του ιδρύματος στο Χαλάνδρι (που όπως λένε οι κακές γλώσσες, ουσιαστικά εισηγείτε το κλείσιμο του παραρτήματος προέβει σε μια ενέργεια που ήρθε να επιβεβαιώσει ότι κάτι τρέχει.

Τι έκανε;;

ΑΥΤΟ:

ΡΗΜΑΓΜΕΝΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΟΙΝΟΥ

ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΝΕ ΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ

Θυμάστε το ρεπορτάζ μας στις 7 Σεπτεμβρίου;;;

Φώτο στις 7 Σεπτεμβρίου 2012

Και για να μην αφήσει αμφιβολία για το πού θέλει να πάει το πράγμα, η διοίκηση έβγαλε και μια ανακοίνωση όπου "κατά λάθος" δεν περιέλαβε το παράρτημα του Κάτω Χαλανδρίου και το συμπλήρωσε με το χέρι, με στυλό (διότι ήταν δύσκολο να πληκτρολογηθούν 5 λέξεις και να ξαναπατήσουν το print!)


Το μήνυμα είναι καθαρό και σαφές, δε νομίζεις αναγνώστη μου;;;
ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΛΟΥΚΕΤΟ.

Την συγκέντρωση διοργάνωσαν συνταξιούχοι του ΙΚΑ (μέλη του ΠΑΜΕ) και σε αυτή μίλησαν ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Γ. Κουράσης και η Λούλα Καρατζά. (videaκια σε λίγο).

Το θέμα είναι σοβαρό, το παράρτημα δεν πρέπει να κλείσει και καλό είναι να συμβάλλουν όλοι σε αυτόν τον στόχο. 

Εμείς ζητάμε συγνώμη που δεν είχαμε ενημερώσει έγκαιρα τους αναγνώστες μας για την συγκέντρωση, αλλά οι παππούδες δεν ξέρουν από email και δεν μας είχαν στείλει μήνυμα.

Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ - Εκδήλωση στο ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΝΙΚΟΣ ΠΟΥΛΑΝΤΖΑΣ


Sinn: Η Ελλάδα πρέπει να γίνει 30% φθηνότερη


Sinn: Η Ελλάδα πρέπει να γίνει 30% φθηνότερη

Η ευρωκρίση δεν έχει περάσει, καθώς οι χώρες του Νότου δεν έχουν ακόμη ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά τους εκτιμά ο Χ.Β. Ζιν, αναφερόμενος στην έρευνα του ινστιτούτου Ifο, που παρουσιάζεται σήμερα στις Βρυξέλλες, μεταδίδει η Deutsche Welle.

Πολλές χώρες της Ευρώπης εξακολουθούν να είναι πολύ ακριβές, επισημαίνει ο πρόεδρος του οικονομικού ινστιτούτου Ifο του Μονάχου, θεμελιώνοντας έτσι την άποψη ότι ο ευρωπαϊκός Νότος δεν έχει ανακτήσει ακόμη την ανταγωνιστικότητά του.
«Η Ισπανία, η Ελλάδα και η Πορτογαλία θα πρέπει μακροπρόθεσμα να γίνουν κατά 30% φθηνότερες σε σχέση με τον μέσο όρο της ευρωζώνης προκειμένου να ξαναγίνουν ανταγωνιστικές. Ακόμη και η Γαλλία θα πρέπει να πέσει κατά 20%», επισημαίνει ο Χανς-Βέρνερ Ζιν.
Αντίστοιχα, η Γερμανία θα πρέπει να γίνει κατά 20% ακριβότερη σε σχέση με τον μέσο όρο της ευρωζώνης.

Στο άρθρο του στη Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο πρόεδρος του Ifο χρησιμοποιεί ένα παράδειγμα, σύμφωνα με το οποίο τα επόμενα χρόνια ο μέσος όρος του πληθωρισμού στην ευρωζώνη θα κινείται στο 2,3% ετησίως. Στη Γερμανία το αντίστοιχο ποσοστό θα κινείται στο 4,1%. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει οι τιμές στην Ισπανία να σημειώνουν μείωση 1,3% ετησίως, ενώ οι τιμές στη Γαλλία να μένουν σταθερές.

Σκληρή δοκιμασία για τις κοινωνίες της ευρωπαϊκής περιφέρειας

Προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος αποπληθωρισμού στις προβληματικές χώρες, θα πρέπει ο τιμάριθμος στη Γερμανία να αυξάνεται ετησίως κατά 5,5% επί μία δεκαετία, ενώ στο ίδιο διάστημα ο μέσος όρος του τιμάριθμου στην ευρωζώνη θα αυξάνεται κατά 3,6%.
Με λίγα λόγια, εάν οι τιμές στην ευρωζώνη σημειώσουν άνοδο τα επόμενα χρόνια, θα αποδυναμωθούν οι πιέσεις προς τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας.
Σύμφωνα με τον Γερμανό οικονομολόγο, οι χώρες της νότιας Ευρώπης καθώς και η Γαλλία βρίσκονται ενώπιον μιας δύσκολης περιόδου προσαρμογής, η οποία θα επιβαρύνει σε μεγάλο βαθμό τις κοινωνίες τους. Πάντως, μέχρι στιγμής δεν διαγράφονται στον ορίζοντα οι αναγκαίες μειώσεις τιμών, διαπιστώνει ο Χανς-Βέρνερ Ζιν.
Αναφερόμενος στα μέτρα για την υπέρβαση της κρίσης, υποστηρίζει ότι συνιστούν σημαντική μετατόπιση των βαρών από τους επενδυτές που επένδυσαν τα χρήματά τους στη νότια Ευρώπη στους φορολογούμενους και στους συνταξιούχους των «υγιών» χωρών του ευρωπαϊκού Βορρά.

http://www.fpress.gr/, 29/1/2013

ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ...


Το πρώτο κοινωνικό φαρμακείο στο Χαλάνδρι 


Σύμφωνο συνεργασίας της Γενικής Διεύθυνσης Χριστιανικής Αλληλεγγύης και της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχάνων(ΠΕΘ) για τη δωρεάν διάθεση φαρμάκων σε άπορους, υπεγράφη την Τρίτη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.Έτσι θα προσφέρονται ποιοτικά ελληνικά φάρμακα σε συμπολίτες μας οι οποίοι δεν είναι ασφαλισμένοι σε κάποιο φορέα περίθαλψης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος , ως πρόεδρος της Διεύθυνσης Χριστιανικής Αλληλεγγύης ζήτησε να υπάρχει άμεση συνεργασία, για να αντιμετωπιστεί κάθε δυσκολία, ενώ χαρακτήρισε σημαντική την σημερινή ημέρα κατά την οποία υπεγράφη η συμφωνία, κατόπιν συζητήσεων που είχαν γίνει με την Ένωση Φαρμακοβιομηχάνων.

Από την πλευρά της Ένωσης Φαρμακοβιομηχάνων ο κ. Δ. Δέμος δήλωσε ότι είναι στη διάθεση της Εκκλησίας σε κάθε ανάγκη, ιδιαίτερα σ΄αυτή την κρίσιμη οικονομικά συγκυρία.

Το πρώτο κοινωνικό φαρμακείο αναμένεται να λειτουργήσει στο Χαλάνδρι, στις αρχές Μαρτίου, για τους ανασφάλιστους και εμπερίστατους πολίτες.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έκλεισαν την εθνική οι αγρότες...Έκλεισαν την εθνική οδο Αθηνών Θεσσαλονίκης, στη θέση Νίκαια, στη Λάρισα, οι αγρότες, σύμφωνα με απόφαση που πήρε η γενική του συνέλευση. Όπως είπε ο αναπληρωτής Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενωτικών Συλλόγων Θεσσαλίας, Χαρίλαος Αρχοντής, "τα τρακτέρ κατέλαβαν το οδόστρωμα, αντιδρώντας στην τρομοκρατία της κυβέρνησης". Στην περιοχή βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις.

PRESS.GR

Πρασίνισε το 3ο Δημοτικό σχολείο - Το «ΦΛΥΟΝ» κάνει πράξη την αγάπη του για το περιβάλλον και την πόλη.

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίσθηκε του πρόγραμμα του «ΦΛΥΟΝ» για δενδροφυτεύσεις στα σχολεία του Χαλανδρίου με ανάπλαση της αυλής το 3ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου στον Συνοικισμό.

Η προσπάθεια της προέδρου του «ΦΛΥΟΝ» Βιβή Κυπριώτη αγκαλιάσθηκε από την διευθύντρια Διαμαντοπούλου και τους δασκάλους του Δημοτικού Σχολείου, από τον σύλλογο γονέων με την παρουσία του γονέα , γεωπόνου κ.Διαμαντόπουλου, αλλά και από τον νέο αντιδήμαρχο περιβάλλοντος κ.Μάνο Κρανίδη. Η υπηρεσία πρασίνου του Δήμου και όλα τα παιδιά φύτευσαν πάνω από 100 δένδρα που θα αλλάξουν σε λίγο την όψη το σχολείου.

Στην εκδήλωση βρέθηκε ο Νίκος Πανταζής ο δημοτικός σύμβουλος Σιδέρης Γεωργίου και ο Λάζαρος Παναγιώτου.

Η πρόεδρος του «ΦΛΥΟΝ» Βιβή Κυπριώτη δήλωσε ότι θα συνεχισθεί η προσπάθεια αναβάθμισης του περιβάλλοντος των σχολικών προαυλίων με δενδροφυτεύσεις και στα άλλα σχολεία της πόλης.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!


Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις