Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΩΣ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ Ο.Ε. ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ Ο ΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΝΤΑΒΙΑΖούμε μεγάλες στιγμές δημοκρατίας.

Μόλις παρέλαβα το συστημένο της αποκεντρωμένης αυτοδιοίκησης Αττικής με το οποίο ενημερώνομαι ότι η προσφυγή μου κατά της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής με την οποία αποφασίστηκε να πληρωθεί ο δικηγόρος που θα μου κάνει αγωγή με λεφτά των δημοτών απορρίφθηκε από την αποκεντρωμένη ως εκπρόθεσμη.

Ο προβλεπόμενος χρόνος κατάθεσης προσφυγής είναι 15 μέρες από την ανάρτησή της απόφασης κατά της οποίας ασκείται η προσφυγή στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Εμείς καταθέσαμε την προσφυγή στις 3 Οκτωβρίου και θα έπρεπε να είμαστε εντός 15μέρου από τότε που λάβαμε γνώση περί της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής.

Πότε όμως λάβαμε γνώση επί του τελικού κειμένου της απόφασης;

Ας μην απαντήσω εγώ στο ερώτημα αλλά η ΔΙΑΥΓΕΙΑ https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%A9%CE%A1%CE%9E%CE%A9%CE%A9%CE%97%CE%94-%CE%9A1%CE%93


 Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ - λέει - ΤΡΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ!
Αναρτήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου αλλά τροποποιήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΛΕΕΙ;
Τελευταία τροποποίηση 20/09/2016 , 7:53:52.
ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΩΡΑ.

Έτσι δεν λέει;
Με τα μάτια σας το βλέπετε.

Αλλά η απόρριψη έγινε  από την κα Καρδαμίτση, υπαλλήλο της Αποκεντρωμένης, ασκούσα χρέη Γενικού Γραμματέα, που  έκρινε την προσφυγή μας που υποβλήθηκε στις 3 Οκτωβρίου εκπρόθεσμη υπολογίζοντας το 15μερο από την ημερομηνία πρώτης ανάρτησης που ήταν η 14η Σεπτεμβρίου.

ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΚΑΣ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗ θα έπρεπε να προσφύγουμε για την απόφαση όπως ήταν αναρτημένη στις 14 και όχι όπως τροποποιήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου.

Δεν θα σχολιάσουμε.
Δε νομίζω ότι χρειάζεται.

Να χαίρονται στον ΣΥΡΙΖΑ την δημοκρατία τους και την δικαιοσύνη τους.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 12οΚοκκινίσαμε ό,τι θα σχολιάσουμε στην επιστολή σας αξιότιμε συνδημότη μας κε Μπομποτσιάρη:

1. Κατ΄αρχήν ευχαριστώ για την απάντησή σας και τις απόψεις σας.

Να ξεκαθαρίσουμε πριν οτιδήποτε άλλο ότι η κα πρόεδρος του συλλόγου σας έχει ως μητέρα, γυναίκα, πολίτης, άνθρωπος κλπ τον ειλικρινή σεβασμό και εκτίμησή μας για να μην παρεξηγιόμαστε.

2. Σας επισημαίνω ότι σχολιάσατε δημόσια τοποθέτηση δημοτικής παράταξης, κάτι που εμάς δεν ενοχλεί καθόλου αλλά κατά κάποιο τρόπο - άθελά σας ίσως - εμπλέκει τον σύλλογο στην παραταξιακή αντιπαράθεση και αυτό απλά σας τον υπογραμμίζω σε περίπτωση που έγινε άθελά σας, τονίζοντας ότι δεν μας ενοχλεί.

3. Προφανώς δεν υπάρχει καμία ανακρίβεια σε ό,τι γράψαμε και κακώς επιχειρείτε να δημιουργήσετε λανθάνουσες εντυπώσεις περί της αξιοπιστίας της ανακοίνωσής μας αφού ουσιαστικά μας επιβεβαιώνετε πλήρως και μάλιστα μας ενημερώνετε ότι και στην ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ, το δευτεροβάθμιο όργανο διεκδίκησης του αποκαλούμενου "γονεϊκού κινήματος" (θεωρώ τον όρο εντελώς λανθασμένο και βολονταριστικό, αλλά δεν είναι της ώρας αυτό) από τον δήμο, θα εκπροσωπεί το σχολείο η πρώτη δημότισσά μας, σύζηγος τους δημάρχου.

Ε ΔΕ ΛΕΕΙ! Αυτή είναι η γνώμη μου.

4. Επί των δημοσίων υποθέσεων υπάρχει ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ και ΚΡΙΤΙΚΗ και αυτό πρέπει να μάθουμε όλοι ότι πρέπει να είναι ανεκτό και επιθυμητό και να μάθουμε ότι ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ: Να έχουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και να ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ τις δημόσιες πράξεις των εκπροσώπων μας, να στηλιτεύουμε τα λάθη τους για να φροντίζουμε όλοι και κυρίως όσοι εξ ημών ασκούν εξουσία, να γινόμαστε καλύτεροι και να μην αφήνεται η εξουσία να κάνει ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ και να παρεκκλίνει.

Προσωπικά θεωρώ ότι έχω δικαίωμα αλλά και υποχρέωση ως δημοτικός σύμβουλος αλλά κυρίως και πρωτίστως ως πολίτης, να διατυπώνω την άποψή μου: Και αυτή επί του προκείμενου είναι ότι είναι αντιδεοντολογικό να έχει ΠΡΟΕΔΡΟ ο σύλλογος εργαζομένων του δήμου τον σύζυγο της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ΠΡΟΕΔΡΟ ο σύλλογος γονέων την σύζυγο του δημάρχου και επί πρόσθετα εκπρόσωπό του στην δευτεροβάθμια ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ του δήμου δηλαδή στο όργανο που έχει διεκδικητικό από τον δήμαρχο ρόλο, την σύζυγό του, όσο άξια, ικανή και ανεξάρτητη προσωπικότητα και αν είναι, που εκτιμώ ότι είναι αφού την επιλέξατε εσείς.

Αλλά ΔΕΝ ΛΕΕΙ και εγώ ΘΑ ΤΟ ΛΕΩ.

Όπως πρόεδροι πρωτοβαθμίων ή δευτεροβαθμίων συλλόγων της πόλης ΔΕΝ ΛΕΕΙ να παίρνουν και μια συμβασούλα ψιλοαργομισθίας στον δήμο, να διεκδικούν δηλαδή για την πάρτη τους αντί για τα παιδιά και τα σχολεία.

Μπορεί να κάνω λάθος, να είμαι στραβός αλλά εγώ αυτό πιστεύω.

Δεν είναι βέβαια παράνομα αυτά αλλά είναι αντιδεοντολογικά. Δεν είναι παράνομη η εξαγορά συνεοδήσεων και συναινέσεων αλλά είναι - κατά την ταπεινή μου γνώμη - παραλυτική για την κοινωνία και την πολιτεία. Μπορεί να κάνω λάθος.

Και μάλλον κατά την γνώμη μου πάντα, ίσως εκεί είναι οι αιτίες της μη συμμετοχής των γονέων στις εκλογές, σας αφού ξέρουν ότι είναι "κλειστό το σύστημα" και απολύτως ελεγχόμενο από εξαρτώμενους εντεταλμένους.

Πού να μπλέξουν οι "κανονικοί" άνθρωποι να διεκδικήσουν λύσεις για τα πολλά προβλήματα του σχολείου αγαπητέ φίλε. Πρέπει να είναι τρελοί.

"Άσε σου λέει θα λύσει όποια θέλει ο δήμαρχος μόνος του. Μην ανακατευόμαστε και τον ενοχλούμε και βάλει τον μηχανισμό του να μας κυνηγάει"

Δεν είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ αλλά ό,τι δεν είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ είναι ΟΚ καλέ μας φίλε κατά την γνώμη σας; 

Αυτή είναι κατά την γνώμη σας η μόνη δημόσια λειτουργία και αντιπαράθεση που "μας αξίζει";

Έτσι πιστεύειες ότι θα γίνει το Ρωμέικο κράτος;

ΝΟΜΙΜΟ - ΠΑΡΑΝΟΜΟ και κλάκα στον δήμαρχο, τον υπουργό, τον πρωθυπουργό ;;;;

5. Αλλά όμως παράνομη δεν ήταν η παραχώρηση της αίθουσας "επί δημαρχίας Παττακού" στους Κρήτες όπως ΚΑΚΩΣ γράφετε δημόσια αναπαράγοντας την λασπολογία άλλων και βέβαια ΞΑΝΑΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΣ τον σύλλογο σε παραταξιακές αντιπαραθέσεις, την ώρα που καλείτε εμάς - ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ - να μην το κάνουμε.

Μήπως έχετε μπερδέψει τους ρόλους ή μήπως νομίζετε ότι αυτό που για εσάς είναι θεμιτό για τους άλλους ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;

Η διαμόρφωση της αίθουσας σε τραπεζαρία για τα παιδιά σας ενημερώνουμε ότι έχει προβλήματα για τα οποία δεν θα ήθελα δημόσια να γράψω περισσότερα, ακούστε όμως τον .... παλιό και ξαναδείτε το και γρήγορα.

Για εμάς πάντως έχει πάντα νόημα μια συζήτηση επιχειρημάτων επί δημόσιων θεμάτων άρα και μια συζήτηση για το αν ήταν δεοντολογική η παραχώρηση της χρήσης της αίθουσας στους Κρήτες, που κατά την γνώμη μου ήταν, αφού τότε ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ είχαν κάποια αίθουσα για να κάνουν την δουλειά τους και κανένας δεν πλήρωνε ενοίκιο όπως λέτε.

Το γεγονός ότι η παραχώρηση τότε έγινε αντικείμενο παραταξιακής εκμετάλλευσης και αντιπολίτευσης στην τότε διοίκηση είναι άλλωστε η ρίζα της εμμονικής στάσης εκείνων που τότε έκαναν ακραία αντιπολίτευση, τώρα που έγιναν εξουσία να προβούν ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ απομάκρυνση της Ένωσης Κρητών.

Πάντως τότε όλοι οι σύλλογοι που το ζητούσαν από τον δήμο στεγάζονταν και μάλιστα σε περίοδο με λιγότερες άδειες άιθουσες στα σχολεία. ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΣΗΜΕΡΑ.

Σήμερα μάλλον έχει μόνο η Ένωση Ηπειρωτών δημόσιες αίθουσες - η Ένωση που έχει πρόεδρο την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, σύζυγο του προέδρου του συλλόγου των εργαζομένων του δήμου και αυτό είναι ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ και ΑΔΙΚΟ για την Ένωση Κρητών, την Ένωση Καρπενησιωτών και την Ένωση Δωδεκανήσιων.

ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;

Και είναι "μετατροπή του δήμου" ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ.

Άσε που για την ισονομία και η ισοπολιτεία όταν παραβιάζονται θα μπορούσε κανείς να μιλήσει ακόμα και για παρανομία ή αν θέλει να το χοντρύνει ακόμα και ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.

Η μέθοδος του τοπικού κατεστημένου, να βαφτίζει "παράνομο" ό,τι θέλει να κλείσει ή να πάρει από τους "άλλους" για να το δώσει στους φίλους του είναι επικίνδυνη μέθοδος και πρέπει ΟΛΟΙ να την στηλιτεύουμε ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ως ΠΟΛΙΤΕΣ.

Διότι αλλιώς νομιμοποιούμε τους όποιους επόμενους να διώκουν τους όποιους προηγούμενους για να δίνουν τα "λάφυρα" στους δικούς τους φίλους. Ξέρετε εκείνο το τουρκομπαρόκ των νεοελλήνων κουτοπόνηρων "κατακτητών - ιδιοκτητών και λαφυραγωγών της εξουσίας"

6. Λυπάμαι δεν θα ικανοποιήσω την παράκλησή σας.

Και με την σειρά μου θα ήθελα προσωπικά να σας παρακαλέσω να δεχτείτε τον τρόπο που θεωρώ ότι είναι προσφορότερος για την άσκηση των καθηκόντων μου, όπως εγώ τα αντιλαμβάνομαι χωρίς να τον σπεκουλάρετε ως "παραταξιακή εμπλοκή" σε κάποια κοινωνικά άβατα που για εμένα δεν υπάρχουν . Σας παρακαλώ να μου ασκείτε όση κριτική θέλετε για τις απόψεις μου αλλά να μην ζητάτε να μην τις διατυπώνω γιατί παραβιάζουν κάποια ακατανόητη σε εμένα δεοντολογία περί κάποιων "απολίτκων" κοινωνικών θεμάτων λες και είμαστε ορκισμένοι σε ομερτά.

ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, δεν υπάρχουν προβλήματα στον δημόσιο χώρο τα οποία μπορούν να χαρακτηριστούν "άχρωμα". Και τέλος πάντων αν κάποια προβλήματα είναι άχρωμα, ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Ο τρόπος αντιμετώπισής τους δεν είναι. Οι μέθοδοι οργάνωσης της κοινωνίας ΔΕΝ ΕΙΝΑI.

Και βέβαια δεν υπάρχουν ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΙ, δεν υπάρχει μόνο μία λύση σε κάθε κοινωνικό πρόβλημα για να επιθυμούν μερικοί να υπάρχει ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ για την αντιμετώπισή τους.

Αυτά μυρίζουν φασισμό, μυστικούς όρκους και ομερτά.

7.Είναι ανοικτές οι θύρες της ΠΛΑΤΕΙΑΣ, δεν χρειάζεται καν να κτυπάτε το κουδούνι, για όποια συμπαράσταση χρειάζεστε, όποτε το χρειαστείτε και για όποιο θέμα του σχολείου έχει να κάνει με επίλυση ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ προβλημάτων για ένα σχολείο με το οποίο άλλωστε συνδέομαι και προσωπικά με ιδιαίτερους δεσμούς. Η συμπαράστασή μας όμως προϋποθέτει τον σεβασμό και στις απόψεις μας. Αλλιώς πώς να συμπαρασταθούμε; Υλοποιώντας επιλογές που δεν μας εκφράζουν ή σιωπώντας σε παρεκτροπές;

Σόρυ δεν είμαστε υποτελείς, ούτε υπάλληλοι κανενός, είμαστε ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Και δηλώνουμε ότι σε εκδικητικές εμμονές δεν θα έχει ΠΟΤΕ κανείς την δική μας συμπαράσταση, να το κάνουμε καθαρό.

Και βέβαια είναι μεγάλη μου τιμή να επιθυμείτε να γνωριστούμε και προσωπικά. Θα ήταν μεγάλη μου χαρά.

Αλλά αγαπητέ φίλε ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΛΕΩ και ας γίνεται ενοχλητική.

Και θα το κάνω γιατί εκτιμώ ότι αυτό είναι χρήσιμο για την τοπική κοινωνία.

Και ο τρόπος να κριθεί αυτό είναι οι δημοτικές εκλογές. Αν η τοπική κοινωνία θεωρεί ότι δεν είναι χρήσιμη θα μας στερήσει την εκπροσώπηση στο δημοτικό συμβούλιο.

Αν δεν μας την στερεί, ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ.

ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ 12ου ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ

Η επιστολή του συνδημότη μας αναφέρεται στο άρθρο Νταβία
Αξιότιμοι Συντάκτες της Πλατείας,

Επιτρέψτε μου να συστηθώ και να σας γνωρίσω την ιδιότητα μου. Ονομάζομαι Μπομποτσιάρης Ιωάννης και είμαι γονέας στο 12Ο Δημοτικό Σχολείου Χαλανδρίου.

Με έκπληξη διάβασα το κείμενο σας το Σάββατο 19/11/2016 που αφορούσε στην εμπλοκή συγγενικών προσώπων του Δημάρχου Χαλανδρίου σε Συλλόγους και Ενώσεις Γονέων, με τίτλο «ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝΤΗΝ "ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ" ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ

Προφανώς η ενημέρωση που λάβατε εμπεριείχε κάποιες ανακρίβειες και σας παρακαλώ να αφιερώσετε λίγο από το χρόνο σας για την λήψη μιας πληρέστερης εικόνας, που ο κάθε αναγνώστης μπορεί να κρίνει την ορθότητα της.

Στις τελευταίες εκλογές του Συλλόγου Γονέων είχα την διάθεση να υποβάλλω υποψηφιότητα για μια θέση στο ΔΣ και να εκλέγω μαζί με άλλους 12 γονείς. Για την ακρίβεια όσοι έθεσαν υποψηφιότητα εξελέγησαν σε κάποια θέση τακτικού ή αναπληρωματικού μέλους ή εκπροσώπου στην ένωση γονέων, μιας και όπως γνωρίζετε η διάθεση συνεισφοράς στα κοινά είναι μειωμένη στις μέρες μας.

Δεν αποκλείστηκε κάνεις….

Οι μισοί από τούς παρακάτω αναφερόμενους συμμετείχαν και σε προηγούμενα ΔΣ του σχολείου με πολύ θετικά αποτελέσματα για την Σχολική κοινότητα.

Παραθέτω την σύνθεση του Συμβουλίου:

Δοιηκητικο Συμβουλιο
Τσάκωνα Βέτα                                                        
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Βαν Ες Πέτρα                                                        
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Μιχαηλίδης Μιχάλης                                                 
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Μιχαηλίδου Ζέφη                                                     
ΤΑΜΙΑΣ
Περαχωρίτης Αναστάσιος                                        
ΜΕΛΟΣ
Μπομποτσιαρης Γιάννης      
ΜΕΛΟΣ
Αραμπατζή Παναγιώτα                                            
ΜΕΛΟΣ
Αναπληρωματικα Μέλη
Κωνστανταροπούλου Τόνια  

Πετράκος Γιώργος                                                   

Για την Ελεγκτική Επιτροπή
Κουτσούκο Παναγιώτης                                          
Λεμπέσης Στράτος                                                     
Νταβία Φλωρένα                                                       
Εκπρόσωποι για την Ένωση Γονέων
Τσάκωνα Βέτα                                                       
Βαν Ες Πέτρα                                                        
Αραμπατζή Παναγιώτα                                            
Αναπληρωματικα Μέλη
Κουτσούκος Παναγιώτης

Μιχαηλίδου Ζέφη

Μπομπότσιαρης Γιάννης


Αν μάλιστα έχετε την διάθεση να παρακολουθήσετε την σελίδα του Συλλόγου μας (www.facebook.com/SyllogosGoneon12ouDemotikouScholeiouChalandriou), θα δείτε ότι κάνουμε συνεχώς εκκλήσεις για βοήθεια και συμμετοχή με ευτυχώς αυξανομένη ανταπόκριση.

Στην συνεδρίαση συγκρότησης σε σώμα, αναδέχθηκε ομόφωνα πρόεδρος η Κα Βενετία Τσάκωνα, γονέας δυο παιδιών του Σχολείου και σύζυγος του Δημάρχου Χαλανδρίου.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν σχολικό συγκρότημα είναι πολλά και θα θέλαμε την στήριξη της εφημερίδα σας  για την επίλυση τους. Ο Σύλλογος μας ήταν πάντα δεκτικός σε κάθε επίσκεψη στο χώρο του Σχολείου και ανάδειξης τόσο των προβλημάτων όσο και των δράσεων που λαμβάνουν χώρα.

Θα ήταν χαρά μας να μας επισκεφτείτε στην ανανεωμένη μας αίθουσα, που χάρη στην προσωπική εργασία του νέου ΔΣ και δωρεές γονέων αποκαταστάθηκε μερικώς και λειτουργεί πλέον καθημερινά τόσο για την εκτέλεση των καθηκόντων του Συμβουλίου όσο και ως χώρος φιλοξενίας και συγκέντρωσης των γονέων που μέχρι πριν από λίγο είχαν ως μόνη εναλλακτική προαύλιο σε οποίες καιρικές συνθήκες.

Όσον αφορά την χρόνια παρουσία της Ένωσης Κρητών στο χώρο του σχολείου και την αποκλειστική χρήση από τον εν λογω σύλλογο δυο αιθουσών αυτού, θα είχε ενδιαφέρον στην επίσκεψη σας να ενημερωθείτε και να έχετε μια προσωπική άποψη, για την σημερινή τους χρήση και την μετακίνηση της τραπεζαρίας στον άνετο αυτό χώρο, που συνεχώς με δωρεές γονέων εξοπλίζεται. Να σημειώσω ότι η προηγούμενη αίθουσα είναι ακατάλληλη για την συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Η παραχώρηση της αίθουσας έγινε παρανόμως επί Δημαρχίας Παττακού, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί διάκριση έναντι κάθε άλλου Συλλόγου που πληρώνει για την στέγαση του. Από την πρώτη στιγμή υπήρξε αντίδραση και για πάνω από οκτώ χρόνια η απομάκρυνση του Συλλόγου από τις εγκαταστάσεις του Σχολείου ήταν παγίο αίτημα όλων των Διοικήσεων και μια μόνιμη υπόσχεση από κάθε νέα δημοτική αρχή.

Προσωπικά θα ήθελα να σας παρακαλέσω  να μην συμμετέχετε στην όποια προσπάθεια εμπλοκής των Σχολειών, των Γονέων και των αφιλόκερδων δράσεων αυτών, στην όποια πολιτική αντιπαράθεση.
Δεν μας αξίζει…

Αφιερώνουμε προσωπικό χρόνο και χρήματα χωρίς κανένα προσωπικό όφελος και χωρίς να έχουμε  εξασφαλισμένες  πηγές  βιοπορισμού στην προσωπική μας ζωή. Η  μόνη προσδοκώμενη ανταμοιβή είναι ένα μεγάλο και διαρκές  χαμόγελο από τα παιδιά μας.

Σας ευχαριστώ και ευελπιστώ τόσο στην δημοσίευση της επιστολής μου όσο και στην προσωπική γνωριμία.

Με εκτίμηση,


Μπομποτσιάρης Ιωάννης 

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚAI ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ - 30 ΘΕΜΑΤΑ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ο ΣΥΜΕΩΝ ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣΟι αντιδημοκρατικές - στα όρια του φασισμού - πρακτικές της διοίκησης του δήμου συνεχίζονται.
Η συζήτηση για τ τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό κάθε χρόνο θεωρείτε η κορυφαία πολιτική διαδικασία του δημοτικού συμβουλίου.
Ο νόμος απαιτεί να έχει προηγηθεί ο απολογισμός του δημάρχου, διαδικασίες ενημέρωσης και διαβούλευσης με τους φορείς, άνετος χρόνος για τις δημοτικές παρατάξεις για να τοποθετηθούν, να καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους.

Και προβλέπει ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ για την έγκριση του προϋπολογισμού.

Η απαράδεκτη διοίκηση του δήμου Χαλανδρίου όμως , ακόμα και την κορυφαία αυτή διαδικασία την ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΙ και μεθοδεύει τον περιορισμό της συζήτησης για τον προϋπολογισμό στο δημοτικό συμβούλιο.

Τι έκανε;

¨Εβαλε ΔΙΠΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ και πριν την συζήτηση του προϋπολογισμού προέταξε συζήτηση και απόφαση για 30 άλλα σοβαρά θέματα η συζήτηση των οποίων, προφανώς δεν μπορεί να εξαντληθεί σε μία ώρα όπως προγραμμάτισαν, θα μπορούσαν κάλιστα να συζητηθούν σε επόμενη ή προηγούμενη συνεδρίαση (αν βιάζονταν τόσο πολύ δηλαδή ας έκαναν συμβούλιο αυτή την εβδομάδα που σήμερα κλείνει ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ.

Αλλά οι κουτοπόνηροι αντιδημοκράτες στόχο έχουν η συζήτηση για τον προϋπολογισμό να γίνει αργά το βράδυ της Δευτέρας, με εξαντλημένους δημοτικούς συμβούλους και χωρίς ακροατήριο.

ΝΤΡΈΠΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΤΗΝ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΗΧΟΛΗΠΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙ ΑΥΤΩΝ .

Άσε που η πρακτική αυτή βολεύει κυρίως τις παρατάξεις - δορυφόρους που ψηφίζουν με ανταλλάγματα.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΥΤΗ ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ - ΓΙΔΙΑ.


23η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε συνεδρίαση του σώματος, στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 28η Νοεμβρίου 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010:


ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ


1.        Ψήφισμα υπεράσπισης διωκόμενων αιρετών στο Δήμο Ιλίου.

2.        Έγκριση μετακίνησης εκτός έδρας εννέα (9) αιρετών για τη συμμετοχή τους στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ που διοργανώνεται την 1η, 2η & 3η Δεκεμβρίου στην πόλη της Θεσσαλονίκης, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

3.        Έγκριση παράτασης συμμετοχής του Δήμου Χαλανδρίου στο εταιρικό σχήμα για την υλοποίηση του έργου ‘Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Χαλανδρίου’ και παράτασης παραχώρησης χώρου λειτουργίας τους.

4.        Έγκριση υποβολής πρότασης στην πρόσκληση ΑΤΤ040 για: «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου Δήμου Χαλανδρίου».

5.        Έγκριση υποβολής πρότασης στην πρόσκληση ΑΤΤ040 για: «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Χαλανδρίου».

6.        Επιστροφή χρηματικού ποσού ως αχρεωστήτως εισπραχθέντος.

7.        Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής & επαναβεβαίωσης.

8.        Απαλλαγή ή μη μηνιαίας οικονομικής εισφοράς από επιβολή τροφείων σε νήπιο του 5ου Τμήματος Προσχολικής Αγωγής.

9.        Μείωση ή μη μηνιαίας οικονομικής εισφοράς από επιβολή τροφείων σε νήπιο του 4ου Τμήματος Προσχολικής Αγωγής.

10.     Ενίσχυση οικονομικά αδύναμων κατοίκων με χρηματικά βοηθήματα.

11.     Κατανομή ποσού 114.767,59 € Δ΄ δόσης Ο.Ε. 2016 για χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών.

12.     Αποδοχή και απόδοση ποσού 80.000,00 € από το Δήμο Χαλανδρίου για την προαιρετική επιχορήγηση των Σχολικών Επιτροπών.

13.     Έγκριση σκοπιμότητας και πίστωσης για την πραγματοποίηση θεατρικής μουσικής παράστασης.

14.     Έγκριση σκοπιμότητας και έγκριση πίστωσης για πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Χαλανδρίου, κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων.

15.     Έγκριση σκοπιμότητας και πίστωσης για την υποστήριξη της Χριστουγεννιάτικης μουσικής συναυλίας της Φιλαρμονικής του Δήμου.

16.     Έγκριση σκοπιμότητας και έγκριση πίστωσης για την προμήθεια χριστουγεννιάτικων γλυκισμάτων, για την ημέρα του ανάμματος του δέντρου στο Δήμο μας.

17.     Έγκριση πρωτοκόλλου παραλαβής της προμήθειας «Προμήθεια φαρμάκων και φαρμακευτικού υγειονομικού υλικού για τη Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας, τη Γενική Δ/νση, τη Δ/νση Παιδείας, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, τη Δ/νση Προσχολικής Αγωγής και τη Δ/νση Διαχείρισης Απορριμμάτων και Ανακύκλωσης του Δήμου Χαλανδρίου».

18.     Έγκριση ορισμού μελών, εκ των δημοτικών συμβούλων, των Επιτροπών Δημοπρασιών και Εκτίμησης για τη μίσθωση, εκμίσθωση, αγορά και εκποίηση ακινήτων και κινητών πραγμάτων του Δήμου και Καταστροφής αντικειμένων χωρίς αξία του Δήμου, για το έτος 2017.

19.     Συγκρότηση Επιτροπών Παραλαβής προμηθειών και παροχής γενικών υπηρεσιών για το έτος 2017 και συγκρότηση Επιτροπής Αξιολόγησης Ενστάσεων της παρ. 11α του άρθρου 221 του Ν. 4412/2016, για το έτος 2017.

20.     Έγκριση Επιτροπών Προσωρινής Παραλαβής έργων του Δήμου.

21.     Διευρυμένο ωράριο Τμημάτων της Δ/νσης Περιβάλλοντος.

22.     Έγκριση σκοπιμότητας για την προμήθεια βυθιζόμενων συστημάτων κάθετης διαβαθμισμένης συμπίεσης απορριμμάτων, σε κάδους κοινής χρήσης 1.100 lit Προϋπολογισμού: 292.640,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

23.     Έγκριση σκοπιμότητας και τρόπου διενέργειας της εργασίας με τίτλο «Προμήθεια και φύτευση φυτών στη νησίδα της οδού Ηρακλείτου και τοποθέτηση ποτιστικού συστήματος».

24.     Έγκριση παράτασης παράδοσης β΄ σταδίου παροχής υπηρεσίας.

25.     Επανέγκριση της υπ΄ αριθμ. 185/2016 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου: «Έγκριση της σύναψης Προγραμματικής σύμβασης και των όρων αυτής για το έργο ‘ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΩΝ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ’».

26.     Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου με τίτλο: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ», (Α.Μ. 11/2015).

27.     Έγκριση 3ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Τακτοποιητικού) του έργου με τίτλο: ‘Έργα συντήρησης και επισκευών Αθλητικών χώρων Δήμου Χαλανδρίου’, (Α.Μ. 5/2015).

28.     Έγκριση μελέτης κυκλοφοριακών αλλαγών σε επιλεγμένες περιοχές του Δήμου Χαλανδρίου βάσει εγκεκριμένης κυκλοφοριακής μελέτης, περιοχή μελέτης Κάτω Χαλανδρίου.

29.     Λήψη απόφασης για έγκριση μελέτης αναδιάρθρωσης γραμμών δημοτικής συγκοινωνίας και μελέτης βιωσιμότητας του στο Δήμο Χαλανδρίου.

30.     Λήψη απόφασης για την εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων με προτεινόμενη διαπλάτυνση πεζοδρομίων στο πλαίσιο της καταγραφής περιοχών στο Δήμο Χαλανδρίου που φορτίζονται με μεγάλο ποσοστό παράνομης στάθμευσης.


31.     Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Ο.Ε. 2017.


3η  ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε ειδική συνεδρίαση του σώματος, στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 28η Νοεμβρίου 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010:


ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ


1.        Ψήφιση Προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2017.

2.        Έγκριση πίνακα στοχοθεσίας οικονομικών αποτελεσμάτων του Δήμου Έτους 2017.
                                                                                                          

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1942 ΑΡΗΣ ΚΑΙ ΖΕΡΒΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΙΝΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ,,,, ΠΛΑΤΕΙΑΚΙΑ