Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Πού να παρκάρω στο Χαλάνδρι; Στο Άνω Νέο, στην Παραρεμάτιο και στον Συνοικισμό. Γιατί μπας και θα βρεις και αλλού;


To site αυτό έχει καιρό να ενημερωθεί, είναι"οδηγός αγοράς"  και στόχο είχε να τα "κονομήσει" από την μπαρούπολη.

Καλούσε λοιπόν στο Χαλάνδρι πελάτες, στο νέο νυκτερινό παράδεισο, στη SALT LAKE CITΥ ;όπως έλεγαν τότε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που πρόβαλαν το νέο "hot spot" της Αθηναϊκής νύχτάς

Μάλιστα, δεν ξέρω με ποια εξουσιοδότηση και νομιμοποίηση το site αυτό αυτοαναγορεύεται σε "επίσημο οδηγό αγοράς του Δήμου Χαλάνδρίου" και κοτσάρει και το λογότυπο του δήμου μας.

Πολλά μπορεί να συμπεράνει κανείς, πολλά μπορεί να γράψει, πολλές "δικές" να κάνει  αλλά δεν είναι το θέμα μας σήμερα.

Αυτό που είναι το θέμα μας, με αφορμή την συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο που ανεβάσαμε ολόκληρη για την διαπλάτυνση των πεζοδρομίων είναι ΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ  και οι χώροι που υποδεικνύονταν - από τότε (θα δείτε ότι το ΦΠΑ ήταν ακόμα 23% όταν αυτά γράφονταν, αν προσέξετε) στους επισκέπτες της αγοράς για να βρουν να παρκάρουν "5 με 8 λεπτά περπάτημα από το κέντρο".

Οι Χαλανδραίοι δεν νομίζω ότι χρειάζονται να επιχειρηματολογήσουμε περισσότερο για να καταλάβουν ΠΟΙΟΙ - ενώ έχουν υποχρέωση να εξαντλούν τις δυνατότητες για να τους προστατεύουν στα σπίτια τους, τους ΔΙΩΧΝΟΥΝ από το πάλαι ποτέ προάστιο με επιλογές που έχουν ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ, ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ και κυρίως απέκτησαν ΠΡΩΤΗΦΟΡΑ και  ΙΔΕΟΛΟΗΙΚΟ ΜΑΝΔΥΑ.:Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΜΙΓΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.
Η πρόεδρος προσπαθεί να περάσει το θέμα χωρίς συζήτηση αφού ήταν 30ο θέμα και αολουθούσε τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμός.

1. Κάππος (δημοτικός σύμβουλος λειοψηφίας): ΔΙΑΦΩΝΩ.Το κόστος θα περάσει τα 2 εκατομμύρια. Μειώνονται δραματικά οι θέσεις στάθμευσης. Η λύση είναι η ελεγχόμενη στάθμευση.

2. Γερολυμάτος (αντδήmaρχος ΤΥ) : Προτείνουμε την διαπλάτυνση πεζοδρομίων γιατί θα έχουμε  εργαζόμενους με κοινωνική εργασία και θα το κάνουμε με αυτεπιστασία. Η μελέτη πρέπει να εγκριθεί από την αποκεντρωμένη. Δεν μπορούμε να έχουμε ελεγχόμενη στάθμευση με 4 δημοτικούς αστυνομικούς.

3. Θ. Μαυργεώργης (ο μελετητής)

4. Χριστουλάκης (αντιδήμαρχος καθαριότητας)

5. Λαδόπουλος: Συμφωνούμε με την διαπλάτυνση των πεζοδρομίων. Στον δυτικό κόσμο το αυτοκίνητο είναι έξω από την πόλη.

6. Θωμάς: Στο φάκελο των δημοτικών συμβούλων δεν μας στείλατε την μελέτη. Η ανάπτυξη των χρήσεων του τομέα της  διασκέδασης στο Χαλάνδρι απομακρύνει τους κατοίκους του κέντρου. Αυτό πρέπει να ληφθεί κυρίως υπόψη. Το πρόβλημα θα μεταφερθεί παραδίπλα. Μετακυλίουμε το πρόβλημα.

7. Νταβίας: Η κυκλοφοριακή μελέτη Νέλλα - το υπόβαθρο της μελέτης διαπλάτυνσης του κ. Μαυρογεώργη που συζητάμε - είναι ξεπερασμένο. Θέλει επικαιροποίηση με το νέο δεδομένο της μετατροπής της πόλης σε μπαρούπολη. Ελεγχόμενη στάθμευση στο Χαλάνδρι τις νυκτερικές ώρες έκαναν οι παρκαδόροι. Να αναθέσουμε στον κ. Μαυρογέώργη συνολική κυκλοφοριακή μελέτη.
ΤΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ.

8. Κουράσης Ερώτηση: Το κυκλοφοριακό υπόβαθρο της μελέτης Νέλα χριεάζται ή όχι επικαιροποίηση.

9. Μαυρογεώργης Απάντηση: Ειπώθηκαν αλήθειες από τον Νταβία. Το κέντρο είναι σε κατήφορο. Προφανώς χρειάζεται συνολικότερη παρέμβαση αλλά ακόμα και για λόγους συμβολισμού προτείνουμε να γίνει η διαπλάτυνση.

10. Αναστασιάδης: Δεν ψηφίσαμε στην επιτροπή ποιότητας ζωής, θα μεταφέρουμε το πρόβλημα.

11. Πανταζής: Να κλείσει η Βασ. Γεωργίου από Μαρτίου μέχρι Παπανδρέου.

12. Μαζη: Εκφράζει επιφυλάξεις, προτείνει δίκτυο πεζοδρόμων.

13.Ανδρεανάκης: Συζητάμε αόριστα. Τι ακριβώς θέλετε να εγκρίνουμε; Δεν είναι σαφές. Η πρότασή σας δεν είναι βιώσιμη. Πρέπει να δούμε και τις γειτονικές περιοχές του κέντρου. Γυρίζουμε γύρω από την ουρά μας. Να επικαιροποιήσουμε την μελέτη Νέλλα. ¨Οχι στις σημειακές παρεμβάσεις.

14, Ανδρικόπουλος: Φταίει η σχέση μας με το αυτοκίνητο.

15. Γερολυμάτος δευτερολογία.

16. Ρούσσος Κλείσιμο.

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ: Κατά ψήφισαν οι Αναστασιάδης, Κάππος, Θωμάς,Νταβίας, Τζούρας.

ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΩΛΟΦΥΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΣΑΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ.


Ας δούμε με λίγο αιρετική ματιά τις εξελίξεις σχετικά με το REAL ESTATE «ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ». Πιστεύω να ακούσατε την μαγνητοφωνημένη ομιλία του αξιότιμου δημάρχου μας στο δημοτικό συμβούλιο, που ανέβηκε «ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ»? Επομένως θα γνωρίζετε ότι:

1. Ενοικιάσαμε από το ΤΑΙΠΕΔ* το οικόπεδο πλάι στο κολυμβητήριο που χρησιμοποιούσαμε μέχρι τώρα δωρεάν, για τριάντα χρόνια , πληρώνοντας ενοίκιο που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο Ευρώ.

2. Στις 14 του μήνα ο δήμος μας θα συμμετάσχει σε πλειοδοτικό διαγωνισμό !!!!! πάλι του ΤΑΙΠΕΔ με τιμή εκκίνησης 600000 Ευρώ. Για να αποκτήσει το οικόπεδο δίπλα στην εφημερίδα «Έθνος», αφού πρώτα, σε άψογη συνεργασία με τον πρώην πρόεδρο του και νυν υφυπουργό Κο Πιτσιορλα, κατάφερε να ανεβάσει την σχεδόν μηδενική εμπορική αξία του στο 1 εκατομμύριο περίπου.

3. Παραχωρήθηκε ΔΩΡΕΑΝ στον δήμο μας η Αλάνα στο Νομισματοκοπείο για χρήση 40 ετών, την οποία επίσης τα προηγούμενα 40 χρόνια Δωρεάν χρησιμοποιούσαμε χωρίς την «ευγενή» παραχώρηση του Δημοσίου.

Το τελευταίο παρουσιάστηκε από τον αξιότιμο Κο δήμαρχο, ως μια μεγάλη ΝΙΚΗ του.

Για την ΝΙΚΗ αυτή ευχαρίστησε τους υπουργούς Κους Τσακαλώτο και Σκουρλέτη και την «ταλαντούχο» αντιδήμαρχό του.

Με άλλα λόγια η ΝΙΚΗ αυτή είναι προϊόν ελεημοσύνης ή αν θέλετε αλληλεγγύης των υπουργών προς τον Δήμαρχό μας και του «ταλέντου» της αντιδημάρχου που κατάφερε να την αποσπάσει. Δεν σας θυμίζει κάτι από τους αλήστου μνήμης Σημίτη-Πάγκαλο την νύχτα των Ιμίων?

Δεν θέλω να μειώσω τα αδιαμφησβήτητα προσόντα και το ταλέντο της Κας αντιδημάρχου, ούτε τα φιλάνθρωπα αισθήματα των Κων Υπουργών με το να βοηθήσω να δούμε τα γεγονότα με μια άλλη αιρετική ματιά.

Ο αξιότιμος δήμαρχος μας  καιρό πριν, είχε μυστικό αλισβερίσι με το ΤΑΙΠΕΔ αποκλειστικά μόνος του. Ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου, της δημοτικής ομάδας και της παράταξης που τον ανέδειξε συζητούσε για τα 2 πρώτα οικόπεδα, με την ηγεσία του μιζαδόρικου ΤΑΙΠΕΔ, όπως αποκάλυψε εσχάτως ο συριζαιος βουλευτής Κοζάνης. 

Το γεγονός αυτό το αποκάλυψε η κωλοφυλάδα που διαβάζετε τώρα και το κατήγγειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο η εναπομείνασα αντιπολίτευση των 5: (Αναστασιάδης, Θωμάς, Καρατζά, Νταβίας, Τζούρας). 

Έπρεπε λοιπόν να σηκωθεί μπουχός, που λένε και στην πατρίδα μου την Μάνη, για να καλυφτεί το απαράδεκτο αυτό γεγονός. Εδώ πρόσφεραν την αλληλεγγύη τους οι υπουργοί και αναγκάστηκε ο Κος δήμαρχός να λειτουργήσει, παρά την συνήθειά του , δημοκρατικά και να βάλει την δωρεάν διεκδίκηση της αλάνας ως 1ο θέμα μπροστά από τα 2 άλλα του ΤΑΙΠΕΔ στο Δημοτικό Συμβούλιο , που είχα την τύχη να παρακολουθήσω.

 Εδώ η αντιπολίτευση στάθηκε στο ύψος της. Όχι μόνο το υπερψήφισε, ώστε να βγει ομόφωνη η δωρεάν παραχώρηση της αλάνας, αλλά προσέφερε και πλήθος επιχειρημάτων. Θυμάμαι το επιχείρημα της Κας Καρατζά, ότι η αλάνα είναι απαραίτητη για το κάτω Χαλάνδρι και για λόγους πολιτικής προστασίας, αφού είναι ο μοναδικός χώρος της περιοχής, όπου μπορούν να καταφύγουν οι κάτοικοι σε περίπτωση μεγάλου σεισμού ή άλλης θεομηνίας. 

Έτσι μας δόθηκε επισήμως αυτό το οποίο ήδη είχαμε, δηλαδή η χρήση από τους πολίτες του κάτω Χαλανδρίου της αλάνας του Νομισματοκοπείου. Η μικρή όμως αυτή Νίκη, οφείλεται στην πίεση που άσκησαν οι αποκαλύψεις αυτής της κωλοφυλάδας που διαβάζετε τώρα και στην μαχητική και συγχρόνως εποικοδομητική εναπομείνασα αντιπολίτευση των 5. Αν δεν συν έβαιναν αυτά, μάλλον του χρόνου το real estate “Δήμος Χαλανδρίου" θα συμμετείχε σε καινούργιο πλειοδοτικό διαγωνισμό για να την ενοικιάσει.

Θα ήταν μια μεγάλη νίκη, αν περνάμε την ιδιοκτησιακή κυριότητα της αλάνας. Αυτό μπορούσε να συμβεί, αν ο λαός του Χαλανδρίου έβγαινε μπροστά και η διεκδίκηση γινόταν, όπως η Αριστερά ξέρει να διεκδικεί. Ας μην ανατρέξουμε στα πρόσφατα παραδείγματα μακρινών δήμων ( Πάτρας, Δραπετσώνας, Κερατσινίου, Αλίμου, Αγ. Δημήτριου κλπ.) που πήραν στην ιδιοκτησία τους τεράστιες δημόσιες εκτάσεις, πολύ μεγάλης αξίας, εντελώς δωρεάν. Ας πάμε στον γειτονικό μας Δήμο Βριλησσίων και την τεράστια έκταση της πρώην ναυτικής βάσης που του έχει παραχωρηθεί εντελώς δωρεάν.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ
ΔΗΜΟΤΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

(*) Ταμείο Ξεπουλήματος Δημόσιας Περιουσίας, διοικούμενο από Γερμανούς με μεθόδους Siemens

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ ....


ΧαρίλαοςΤρικούπης  
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  1893

Τότε που η Ελλάδα χρεωκόπησε....

Μην κοιτάς τώρα που είμαστε με τον σκληρό πυρήνα ....

(του ευρώ εννοώ)

ΚΑΘΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ........ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ!!!!


Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς 2013:"Πάνω από 500 εκατ. ευρώ είναι το κοινωνικό μέρισμα που θα δοθεί άμεσα από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 σε 1.000.000 χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους καθώς και σε ένστολους με μισθό κάτω από 1.500 ευρώ
Και άλλα 20 εκατ. ευρώ θα διοχετευθούν για την ανακούφιση των αστέγων."

Πρωθυπουργός Αλέξης Τσιπρας 2016:
«Πάνω από 600 εκατ. ευρώ σε 1.600.000 συνταξιούχους που λαμβάνουν συντάξεις κάτω από 850 ευρώ», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι όσοι από τους δικαιούχους λαμβάνουν τις μικρότερες συντάξεις θα λάβουν τη μεγαλύτερη ενίσχυση. «Κατώτατο ποσό της ενίσχυσης θα είναι τα 300 ευρώ», σημείωσε.

Τι μας θυμίζουν, τι μας θυμίζουν;;;;;;;;

ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΧΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙΑ ΣΕ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ !!!»

Ν.Κ.

Προσοχή! Για εξαιρετικά κακόβουλο λογισμικό ενημερώνει η ΕΛΑΣ!

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώνει τους πολίτες για την συνεχιζόμενη εμφάνιση και στη χώρα μας, του κακόβουλου λογισμικού «CryptoWall».

Το συγκεκριμένο λογισμικό συγκαταλέγεται στις ψηφιακές απειλές τύπου Crypto-Malware, ενώ μπορεί να επηρεάσει όλες τις εκδόσεις λειτουργικού συστήματος.

Ειδικότερα, το κακόβουλο λογισμικό μολύνει έναν υπολογιστή με δύο κυρίως τρόπους, μέσω μολυσμένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που εμπεριέχουν κακόβουλα επισυναπτόμενα αρχεία και μέσω επισφαλών ή μολυσμένων ιστοσελίδων.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την εγκατάστασή του στο λειτουργικό σύστημα, χρησιμοποιώντας ένα εξελιγμένο σύστημα κρυπτογράφησης, κρυπτογραφεί - κλειδώνει όλα τα ψηφιακά αρχεία και τα δεδομένα (διαφόρων τύπων αρχείων, ενδεικτικά: *.doc, *.docx, *.xls, *.ppt, *.psd, *.pdf, *.eps, *.ai, *.cdr, *.jpg, κ.λπ.) που είναι αποθηκευμένα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του χρήστη που έχει μολυνθεί από τον ιό, ενώ για να ξεκλειδωθούν τα αρχεία του, πρέπει να καταβληθεί χρηματικό ποσό (ransom), σε διαφορετική περίπτωση καθίστανται απροσπέλαστα για το χρήστη τους.

Το λογισμικό κυκλοφορεί στην 3η έκδοσή του από τον Ιανουάριο του 2015 παγκοσμίως και σημειώνεται ότι τόσο για την τρέχουσα όσο και για την προηγούμενη έκδοση του - ενώ υπάρχουν διαθέσιμες λύσεις για την απομάκρυνση του - δεν καθίσταται εφικτή η αποκρυπτογράφηση των αρχείων, λόγω της πολύ ισχυρής κρυπτογράφησης (2048-bit / 4096-bitRSAkey) που χρησιμοποιείται.

Το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό έχει επιπλέον τη δυνατότητα να αυτοδιαδίδεται μέσω του τοπικού δικτύου και να κρυπτογραφεί τα αρχεία κάθε συστήματος στο οποίο αποκτά πρόσβαση. Η δυνατότητα αυτή το καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνο σε εταιρικά δίκτυα όπου η διάδοση μπορεί να είναι ραγδαία.

Η καταβολή του χρηματικού ποσού γίνεται, μέσω ανώνυμου προγράμματος περιήγησης, με τη χρήση του ψηφιακού νομίσματος τύπου bitcoin (BTC), κατόπιν μηνύματος που εμφανίζεται στον χρήστη, με υποδείξεις και οδηγίες για την πληρωμή.

Καλούνται οι χρήστες του διαδικτύου και ιδιαιτέρως οι διαχειριστές των εταιρικών δικτύων να μην πληρώνουν τα χρήματα που ζητούνται, προκειμένου να αποθαρρύνονται τέτοιες παράνομες πρακτικές καθώς και για να μην εξαπλωθεί το φαινόμενο, ενώ θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν μέτρα ψηφιακής προστασίας και ασφάλειας για την αποφυγή προσβολής από το κακόβουλο λογισμικό.

Συγκεκριμένα:
οι χρήστες που λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άγνωστους αποστολείς ή άγνωστη προέλευση, καλούνται να μην ανοίγουν τους συνδέσμους (links) και να μην κατεβάζουν τα συνημμένα αρχεία, που περιέχονται σε αυτά, για τα οποία δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα τον αποστολέα και το περιεχόμενο του συνημμένου αρχείου.
Επιπλέον, οι χρήστες πρέπει να είναι εξαιρετικά καχύποπτοι στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ως αποστολέας φαίνεται να είναι κάποια υπηρεσία ή εταιρεία η οποία δεν είναι γνωστή σε αυτούς,
συστήνεται να πληκτρολογούνται οι διευθύνσεις των ιστοσελίδων (URL) στον περιηγητή (browser), αντί να χρησιμοποιούνται υπερ- σύνδεσμοι (links),
να χρησιμοποιούνται γνήσια λογισμικά προγράμματα και να ενημερώνονται τακτικά (updates), ενώ θα πρέπει να υπάρχει πάντα ενημερωμένο πρόγραμμα προστασίας (αντι-ικό) του Η/Υ,
να ελέγχουν και να έχουν πάντοτε ενημερωμένη την έκδοση του λειτουργικού τους συστήματος,
να δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων (backup) σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε εξωτερικό μέσο αποθήκευσης, έτσι ώστε σε περίπτωση «προσβολής» από το κακόβουλο λογισμικό, να είναι δυνατή η αποκατάσταση τους,
Ιδιαίτερη προσοχή στην τακτική και ασφαλή τήρηση αντιγράφων ασφαλείας συστήνεται στους διαχειριστές των εταιρικών δικτύων καθότι τα αντίγραφα αποτελούν το μόνο τρόπο επαναφοράς των αρχείων στο σύνολό τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας για ανάλογα περιστατικά ή για παροχή διευκρινίσεων – συμβουλών, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά στο: 11188

10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 1963: Ο Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ ΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ .... ΠΛΑΤΕΙΑΚΙΑ