Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Μισθοδοσία, προνοιακά επιδόματα και επιδόματα ένδειας δεν μπλοκάρονται από την πιθανή μη ψήφιση του προϋπολογισμού

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΤΗΤΩΝ ΑΡΘΡΟ 160

Διάρκεια της ισχύος του προϋπολογισμού

[Σχετικές Εγκύκλιοι]

1. Ώσπου να αρχίσει να ισχύει ο νέος προϋπολογισμός, και πάντως όχι αργότερα από το τέλος Μαρτίου του επόμενου οικονομικού έτους, ισχύει ο προϋπολογισμός του έτους που έχει λήξει, μόνον ως προς την πληρωμή:
α) Των υποχρεωτικών δαπανών που αναφέρονται στην παρ. 1 του άρθρου 158.

β) Των δαπανών που γίνονται για ειδικούς σκοπούς, βάσει διάταξης νόμου, κατόπιν αποφάσεων χρηματοδότησης από την Κρατική Διοίκηση, καθώς και αυτών που γίνονται στο πλαίσιο της υλοποίησης εγκεκριμένων έργων ή δράσεων, τα οποία συγχρηματοδοτούνται από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

2. Μετά την πάροδο του τριμήνου απαγορεύεται να γίνει οποιαδήποτε δαπάνη με βάση τον προϋπολογισμό του περασμένου έτους, πλην αυτών που αφορούν τις αποδοχές προσωπικού και την καταβολή των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών.


Με το Άρθρο 56 του νόμου 4386/2016 η δεύτερη παράγραφος του παραπάνω άρθρο του Κώδικα άλλαξε και έγινε ως εξής:

«2. Μετά την πάροδο του τριμήνου απαγορεύεται να γίνει οποιαδήποτε δαπάνη με βάση τον προϋπολογισμό του περασμένου έτους, πλην αυτών που αφορούν: α) τις αποδοχές προσωπικού και την καταβολή των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών, β) την καταβολή των χορηγούμενων από τους δήμους προνοιακών επιδομάτων και γ) την καταβολή του επιδόματος ένδειας στους δικαιούχους.»

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ


Μεγάλη  η έκπληξη από όσα μάθαμε για την ανθρωπογεωγραφία της κάλπης του Χαλανδρίου και των 1840 κουκιών που έπεσαν μέσα την πρώτη Κυριακή.

Το ρεπορτάζ μας είναι από τα στελέχια του χώρου, αφού εμείς ΔΕΝ ΠΗΓΑΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ.

Παλιούς συντρόφους αλλά και δύο από τους μεγάλους "παίκτες" της πόλης, τον Γιώργο Θωμά και τον Κώστα Παττακό στον χώρο.

Ο Γιώργος Θωμάς  μας έδωσε λεπτομέρειες, ενώ ο πρώην Δήμαρχος Κ. Παττακός - χωρίς να πει πολλά - μας επιβεβαίωσε ότι υπήρχε οργανωμένο "χιόνισμα της κάλπης" από δεξιό μηχανισμό.

Είναι μεγάλη η έκπληξή μας από όσα μάθαμε,  γιατί ο πάλαι ποτέ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΣ τοπικός - αυτοπροσδιοριζόμενος ως Γεννηματικός - σιτιζομένους πλούσια με κάθε τρόπο, μηχανισμός ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ και μετακόμισε στο Νίκο Ανδρουλάκη.

ΠΟΝΤΑΡΑΝ ΛΑΘΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΠΟΛΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ !!!!
Πίστεψαν ότι η Φώφη δεν θα αντέξει και την πούλησαν έχοντας προκαλέσει τη μήνι του επιτελείου της.

Για να μην αναρωτιέσαι για ονόματα - ΟΛΑ ΟΣΑ μπορεί να σκεφτείς και να αναρωτηθείς από τους επώνυμους ΠΑΣΟΚΟΥΣ - ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ της πόλης, πρώην αντιδημάρχους, πρώην υπ. βουλετές, στελέχια που διορίζονταν σε δέκα διοικητικά συμβούλια ο καθένας από το Γεννηματαίικο ) - ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ εκτός του Σταμάτη Πετρόπουλου (ο οποίος έμεινε πιστός στης "κείνων ρήμασι" και στήριξε Γεννηματά), όλος ο παλαι ποτέ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ και ΠΑΧΥΛΑ ΣΗΤΙΖΟΜΕΝΟΣ μηχανισμός του Μιλτιάδη Παπϊωάννου ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΦΩΦΗ .

Ολόκληρη η ηγεσία της δημοτικής παράταξης Ανδρεόπουλου  - την οποία έχουν στηρίξει οι Γεννηματικοί με τα μπούνια από την πρώτη μέρα, με διώξεις των αντιπάλων της, με αργομισθίες (στο ΚΑΤ πχ), με ό,τι μπορούσε να κάνει για να τους στηρίξει πολιτικά, επαγγελματικά, οικονομικά  - μέσω των γνωστών παρασκηνιακών μεγαλοπαραγόντων, βγήκαν φόρα παρτίδα υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκη τις τελευταίες μέρες της προηγούμενης βδομάδας.

Μαζί  με το Νίκο Πανταζή.
Άλλαξαν ποντάρισμα!

Και βέβαια βγήκαν ... τριτοτέταρτοι, στον πρώτο γύρο ισοψήφησαν με τον Γιώργο Καμίνη που στηριζόταν  από τον Κώστα Παττακό και τον Χρήστο Καρή από το στενό  Σημιτέικο.

Και δεν θα ισοψηφούσαν με τον Καμίνη αν δεν είχε πάει να ψηφίσει στην κεντροαριστερά, ο γνωστός "κεντροαριστερός" συμπολίτης μας Άρης Νόμπελης, της "ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ της πόλης" - ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου επί Κουράση, που πήγε στην Παπάγου - όχι μόνος του βέβαια -  για να ψηφίσει Ν. Ανδρουλάκη.

 Το έλεγε ο ίδιος στην ουρά και μας έδωσε το ρεπορτάζ ο Γιώργος Θωμάς (διότι εμείς .... είπαμε, ούτε απόξω. Και άρα το ξέραμε από την προηγούμενη βδομάδα).

Ο 'Αρης Νόμπελης έγινε λοιπόν κεντροαριστερός .....

Ε λογικά λοιπόν εμείς μετατωπιστήκαμε αριστερότερα.
Θα πιάσουμε κοριούς αν μαζευτούμε όλοι μαζί στην  .... κεντρο *αριστερά.

ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ ......  νεoφιλελέδες και σοσιαλιστές ...... παραφράζοντας την γνωστή λαϊκή ρήση.

Σκέψου μπαπουίνο  να δεις τον Νταβία να ψηφίζει σε Νεοδημοκρατική κάλπη για τον αρχηγό της συντηρητικής παράταξης, με δικαιολογία "μα εκτιμώ τον ένα υποψήφιο και άλλωστε ΟΛΟΙ ΚΕΝΤΡΩΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ;;;;"

Την Φώφη στον πρώτο γύρο στήριξαν ο Γιώργος Θωμάς, ο Τάκης Μιχαήλ μαζί με παραδοσιακούς, αγνούς, ανώνυμους παλαιοπασόκους, παλιούς εργάτες των Τ.Ο., ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε ως ομάδα στήριξης - βεβαίως - την ισχυρή ομάδα του Χαλανδραίου Σπύρου Λυκούδη και της πάλαι ποτέ τοπικής ΔΗΜΑΡ.

Στον δεύτερο γύρο ο Νίκος Ανδρουλιδάκης από 18,8% που είχε πάρει στον πρώτο γύρο έφτασε το 51%, διπλασιάζοντας σχεδόν τις ψήφους του  (από 340 έφτασε στους 648)  ξεπερνώντας την Φώφη που κέρδισε μόλις 120 ψήφους από τους ψηφοφόρους των άλλων υποψηφίων και φτάνοντας στις 622 ψήφους. (μμμμμ, πολύ ευχάριστο αυτό και πολύ ενδεικτικό για κάποιους)

Αυτά γα όσους ενδιαφέρονται για όσα γίνονται στο παρασκήνιο της πόλης.

ΥΓ: Στον πρώτο γύρο - με πληροφόρησε η Καρατζά (!!!!) ότι ψήφισε και άλλος πρώην δημοτικός σύμβουλος του Κουράση (από εκείνους που ανεξαρτητοποιήθηκαν, μαζί με το Νόμπελη, το 2013, ο συμμαθητής μου, ο Βασιλης Σταύρου αλλά δεν το έχουμε επιβεβαιώσει από άλλη πηγή.
Θα μου πεις "μα η Καρατζά δεν ξέρει τι γίνεται στην πλευρά της αυτοεξυπηρέτησης;; Όχι! Ξέρει, δεν λέω ......."

ΕΕΕΕΛΑ ΡΕ .... ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΜΠΙΛΑΡΑ!
Και εσύ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ;;;;;;

(Ωχ Παναγία μου .....)

Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου:ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣΕκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας στη Μάνδρα και τη Ν. Πέραμο, καθώς και την συμπαράσταση μας στους πληγέντες συμπολίτες μας στη Δυτική Αττική.

Σε καταστάσεις τέτοιας κρίσης καλούμαστε όλοι να δείξουμε την αλληλεγγύη μας προς τους συνανθρώπους μας. Η Ένωση Γονέων Χαλανδρίου καλεί τους Συλλόγους Γονέων και την Εκπαιδευτική Κοινότητα να συγκεντρώσουν για τους πληγέντες είδη πρώτης ανάγκης.

Συγκεκριμένα :
  • Εμφιαλωμένα νερά
  • Τρόφιμα στερεά και υγρά μακράς διάρκειας συσκευασμένα : βρεφικές κρέμες, κονσέρβες, γάλα εβαπορέ, χυμοί, ρύζι, μακαρόνια, όσπρια, λάδι, φρυγανιές, κρουασάν, μπισκότα, κλπ. 
  • Πλαστικά πιάτα, κουτάλια, μαχαιροπίρουνα
  •  Είδη ατομικής υγιεινής και είδη καθαριότητας : οδοντόπαστες, οδοντόβουρτσες, ατομικά σφουγγάρια μπάνιου, σαμπουάν, σαπούνια, πάνες για μωρά, σερβιέτες, χαρτικά, κλπ.
  • Είδη ρουχισμού (κυρίως βρεφικά είδη, πιτζάμες, κάλτσες, ζακέτες, μπουφάν) υποδήματα-παντόφλες, κλινοσκεπάσματα, κουβέρτες, μαξιλάρια (σε καλή κατάσταση και καθαρά)
  • Φάρμακα
  • Σχολικά είδη
Η Ένωση Γονέων Χαλανδρίου σε συνεργασία με την Δ/νση και τον Σύλλογο Γονέων του 1ου Λυκείου συγκεντρώνει τα παραπάνω αγαθά το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, από τις 11:00 π.μ. έως 4:00 μ.μ. στο 1ο Λύκειο Χαλανδρίου (Διονύσου 20 & Σεβαστής Καλλισπέρη).

Το Διοικητικό Συμβούλιο της  Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Χαλανδρίου

ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

ΟΡΓΑΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ

Επειδή έχουν ξανασυμβεί αυτά με καταψηφίσεις προϋπολογισμών από δημοτικά συμβούλια, δεν είναι ανάγκη να ανακαλύψει το Χαλά Ντερέ την Αμερική.

Κρατώντας χαμηλούς τόνους μέχρι την Τετάρτη, το μόνο που θα κάνουμε είναι να αναδημοσιεύσουμε την επίσημη ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στον Δήμο Βριλησσίων, όταν το 2013 δεν ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του δήμου και κάποιοι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΤΣΑΤΣΟΙ επιχείρησαν να εμπλέξουν τους εργαζόμενους και να τους μετατρέψουν σε ομάδα πίεσης υπέρ .... του αφεντικού.

Οι εργαζόμενοι - στην πλειοψηφία τους - δεν τσίμπησαν αφήνωντας το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ζήτημα να το διαχειριστούν ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ, ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ και όχι ΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

29/11/2013

Η καταψήφιση του προυπολογισμού, έχει δημιουργήσει ερωτηματικά σε αρκετούς συναδέλφους σχετικά με την πιθανότητα να δημιουργηθούν προβλήματα με την μισθοδοσία τους είτε τώρα, είτε μετά τις 31/1/14.
Σας ενημερώνουμε ότι κανένα τέτοιο θέμα δεν προκύπτει από την ισχύουσα νομοθεσία.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων, παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις τρέχουσες εξελίξεις, χωρίς την παραμικρή ανάμειξη, αφού η ψήφιση ή όχι του προυπολογισμού, είναι θέμα που αφορά αποκλειστικά τις Δημοτικές Παρατάξεις.
Παρακάτω μπορείτε να βρείτε αποσπάσματα απο τους νόμους που το διευκρινίζουν.

ΝΟΜΟΣ 3463/2006 - ΦΕΚ 114/Α'/8.6.2006
Κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.
Αρθρο 158 Δαπάνες
1. Οι δαπάνες είναι υποχρεωτικές και προαιρετικές.
β) Οι κάθε είδους αποδοχές του προσωπικού, περιλαμβανομένων και των κατ' αποκοπή εξόδων κίνησης.
γ) Οι παροχές σε είδος για την προστασία των εργαζο¬μένων.
δ) Η γραφική ύλη, τα έντυπα και τα βιβλία των υπηρε¬σιών, η δαπάνη κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας ή φυσικού αερίου και ύδρευσης, καθώς και τα τέλη ταχυδρομικών και τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, καθώς και κάθε είδους καύσιμο και ελαιολιπαντικά.
ια) Οι επιχορηγήσεις των ιδρυμάτων και νομικών προσώπων που ιδρύει κάθε Δήμος ή Κοινότητα, ως προς το ποσό που αναγράφεται στην οικεία συστατική πράξη.
4β) Την άμεση αποκατάσταση απρόβλεπτων ζημιών σε δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, άρδευσης, φωτισμού και σε δρόμους. Στις περιπτώσεις αυτές, εάν ο προϋπο¬λογισμός του σχετικού έργου δεν υπερβαίνει το ποσό που καθορίζεται κάθε φορά, βάσει της περίπτωσης γ' της παρ. 2 του άρθρου 4 του ν. 1418/1984 (ΦΕΚ 23 Α'), όπως κάθε φορά ισχύει, μπορεί να γίνεται απευθείας ανάθεση με απόφαση του δημάρχου ή του προέδρου της Κοινότητας.
5α) Αποδοχές κάθε είδους προσωπικού.

Σε περίπτωση μη έγκρισης του προϋπολογισμού, εκτός εάν αυτό οφείλεται σε αποχρώντες αντικειμενικούς λόγους που γνωστοποιούνται αμελλητί στον Υπουργό Οικονομικών και αναγνωρίζονται ως τέτοιοι με απόφαση του, καμία δαπάνη, πλην των πληρωμών συντάξεων, αποδοχών προσωπικού και απόδοσης των επ' αυτών κρατήσεων, δεν θεωρείται νόμιμη
Ουσιαστικά δηλαδή με τη διάταξη αυτή το μόνο που θα μπορεί να πληρώνεται από 31/1/2013,
σε περίπτωση που δεν έχει εγκριθεί ο προϋπολογισμός είναι οι δαπάνες μισθοδοσίας και απόδοσης των επ' αυτών κρατήσεων. (άρθρο 2 ΚΥΑ οικ.47490/18.12.2012 (ΦΕΚ 3390/18.12.2012 τεύχος Β')ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                                       Ο Γραμματέας
Βίκυ Χαλκιά                                                        Νίκος Μήτσης

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

27η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε συνεδρίαση του σώματος, στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 22α Νοεμβρίου 2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Τροποποίηση – Συμπλήρωση της υπ’ αριθμ. 543/2017 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
2. Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Ο.Ε. 2018.


6η ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε ειδική συνεδρίαση του σώματος, στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), τη 22α Νοεμβρίου 2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν.3852/2010:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Ψήφιση Προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2018.
2. Έγκριση πίνακα στοχοθεσίας οικονομικών αποτελεσμάτων του Δήμου Έτους 2018.