Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ - ΣΙΜΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ. ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ.

Ο ΣΙΜΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα, από το 1967 ζει στο Χαλάνδρι. Εργαζόμενος, έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες και διεθνείς σχέσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Δραστηριοποιήθηκε στο μαθητικό κίνημα 1980-1984,πρόεδρος του 1ου Λυκείου Χαλανδρίου και αντιπρόεδρος του συντονιστικού σχολείων Αθήνας. Στέλεχος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ την περίοδο1980-1989, αποχώρησε την περίοδο της κυβέρνησης Τζανεττάκη. Από το 1990,ανένταχτος,συμμετέχει στο Αριστερό Βήμα για τον διάλογο και την κοινή δράση της αριστεράς.


Το 1990-1992 συμμετείχε στην Πρωτοβουλία Πολιτών και το περιοδικό Ακροβασία στο Χαλάνδρι. Μέλος της επιτροπής αγώνα για την ένταξη στο σχέδιο του Πεύκο Πολίτη 1997-2000.Ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος του συλλόγου της Τούφας 1999-2002. Μέλος της συντονιστικής επιτροπής φορέων ενάντια στην Ελευθέρα Πεντέλης.1998-2002. Μέλος του συλλόγου προστασίας Ρεματιάς. Μέλος της επιτροπής για την σωτηρία του εργοστασίου Δουζένη .Μέλος της επιτροπής για την σωτηρία του χώρου του Νομισματοκοπείου. Ιδρυτικό μέλος της Αυτόνομης Αριστερής Συσπείρωσης και συντάκτης της εφημερίδας ΣτάΣΗ στο Χαλάνδρι. Υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού αντίΣΤαΣΗ στις δημοτικές εκλογές του 1998 και του 2002.Πρώτος σε σταυρούς εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος της αντίΣΤαΣΗΣ με τους Πολίτες του Χαλανδρίου στις εκλογές του 2006.

Ανακοίνωση της αντίΣΤαΣΗΣ με τους Πολίτες του Χαλανδρίου.


Δευτέρα 20/9/2010
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19/9/10 η ανοιχτή συνέλευση της δημοτικής συνεργασίας αντίΣΤαΣΗ με τους Πολίτες του Χαλανδρίου. Πήραν μέρος δεκάδες συμπολίτες μας που ενέκριναν τον απολογισμό δράσης της τετραετίας που παρουσίασε ο επικεφαλής της παράταξης την προηγούμενη περίοδο Γιώργος Λιερός. Η συνέλευση συζήτησε και ενέκρινε την εκλογική διακήρυξη για τις ερχόμενες εκλογές του Νοέμβρη που παρουσίασε ο Σίμος Ρούσσος.

Σε αυτήν, περιγράφονται οι δραματικές αλλαγές στον χώρο της αυτοδιοίκησης λόγω του Καλλικράτη, ασκείται κριτική στο μοντέλο ανάπτυξης της πόλης και την πολιτική των δημοτικών αρχών των τελευταίων ετών, επισημαίνεται η ιδιαίτερη σημασία αυτών των εκλογών στην περίοδο υπαγωγής της χώρας στο ΔΝΤ και την Τρόϊκα, παρουσιάζεται επιγραμματικά η δράση της παράταξης τα τελευταία χρόνια, ενώ σκιαγραφείται το πλαίσιο των στόχων της το επόμενο διάστημα.

Η συνέλευση μετά από πρόταση του Γιώργου Λιερού εξέλεξε ομόφωνα τον Σίμο Ρούσσο ως νέο επικεφαλής της παράταξης για την επόμενη περίοδο.

Σε μια περίοδο που κυριαρχούν και στο Χαλάνδρι οι επαγγελματίες της πολιτικής, ο διαγκωνισμός για τις θέσεις, και το δημαρχοκεντρικό μοντέλο η επιλογή της εναλλαγής, αποτελεί για εμάς μια έμπρακτη απόδειξη της διαφορετικότητάς μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *