Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Τριήμερο πένθος στο Χαλάνδρι για το θάνατο του Κώστα Παττακού

 
Σε βαθιά θλίψη βύθισε το Χαλάνδρι η είδηση του θανάτου του πρώην δημάρχου Χαλανδρίου Κώστα Παττακού, που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην πόλη αλλά και την Αυτοδιοίκηση, με τη δράση και το έργο του επί τρεις θητείες στο δημαρχιακό θώκο.

Ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος και οι δημοτικοί σύμβουλοι της πόλης εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του και στέκονται με σεβασμό και εκτίμηση στην προσωπικότητα και το έργο του.

Με απόφαση δημάρχου κηρύχθηκε τριήμερο πένθος, από την Παρασκευή 26 Απριλίου και οι σημαίες στο δημαρχείο της πόλης και τα δημοτικά κτήρια κυματίζουν από το πρωί μεσίστιες.

Ο Κώστας Παττακός, επί τρεις συνεχείς θητείες δήμαρχος Χαλανδρίου, αγαπήθηκε όσο λίγοι αιρετοί από τους πολίτες και τους εργαζομένους στο Δήμο, ταύτισε το όνομά του με τη σύγχρονη εικόνα του Χαλανδρίου και κέρδισε το σεβασμό φίλων και πολιτικών αντιπάλων για τη διορατικότητα  και την καθαρότητα του χαρακτήρα του.

Το Χαλάνδρι θα τον αποχαιρετήσει τη Δευτέρα 29 Απριλίου, στις 14.30, στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου, όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία. Η ταφή της σωρού του θα γίνει στο Κοιμητήριο Χαλανδρίου.

Την ημέρα της κηδείας του, οι υπηρεσίες του Δήμου, πλην των Παιδικών Σταθμών, θα κλείσουν στις 14.00, για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι/ες που το επιθυμούν  να συμμετάσχουν στην εξόδιο ακολουθία.

ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΔΗΜΑΡΧΕ.

 Kλειστό λόγω εργασιών το 1ο ΚΕΠ του Δήμου Βριλησσίων 26/4 και 27/4

 Κλειστό για το κοινό θα παραμείνει την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 και το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 το 1ο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Βριλησσίων στην οδό Σισμανογλείου 9,  λόγω των συνεχιζόμενων εργασιών ανακαίνισης του χώρου.

Οι συμπολίτες για την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τις 8 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι από το 2ο ΚΕΠ του Δήμου Βριλησσίων στην οδό Αθανασίου Διάκου 14 στα Άνω Βριλήσσια.

Δήμος Bριλησσίων: Αναστολή έκδοσης νέων οικοδομικών αδειών που κάνουν χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του ΝΟΚ

 


Μετά από εισήγηση του Δημάρχου Γιάννη Πισιμίση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βριλησσίων αποφάσισε ομόφωνα την Τετάρτη 24 Απριλίου την αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών που κάνουν χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του ν. 4067/2012 (ΝΟΚ) έως την έκδοση και τη δημοσίευση της σχετικής με το ανωτέρω θέμα απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (Σ.τ.Ε).

H μέχρι σήμερα εφαρμογή του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού έχει ήδη προκαλέσει σημαντική επιβάρυνση στην πόλη μας, με την ανέγερση οικοδομών που υπερβαίνουν κατά πολύ το μέγιστο ύψος, το οποίο διαχρονικά προβλεπόταν για τον Δήμο Βριλησσίων. Προκειμένου να αποτραπεί η αλλοίωση του πολεοδομικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα των Βριλησσίων, με την απόφασή του αυτή, το Δημοτικό Συμβούλιο Βριλησσίων ζητεί από την Υπηρεσία Δόμησης Αγίας Παρασκευής να ανασταλεί η έκδοση αδειών στις περιπτώσεις που γίνεται χρήση των συγκεκριμένων άρθρων του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα κοινοποιηθεί και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. 

Άλλωστε έχει προηγηθεί η έκδοση ομόφωνης απόφασης της επταμελούς σύνθεσης του Ε’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία έκρινε ορισμένες διατάξεις του ν. 4067/2012 (ΝΟΚ), ως αντισυνταγματικές και ειδικότερα ως παραβιάζουσες το άρθρο 24 παρ. 1 και 2 του Συντάγματος, παραπέμποντας το ζήτημα προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Δικαστηρίου.

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης δήλωσε: «Αποφασίζουμε με γνώμονα την προστασία του οικιστικού περιβάλλοντος στα Βριλήσσια καθώς και την ανάγκη προστασίας του πολεοδομικού και περιβαλλοντικού ισοζυγίου. Όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου είμαστε ενωμένες στο ζήτημα αυτό, το οποίο είναι εξόχως σοβαρό για το μέλλον της πόλης μας. Μοναδικός μας στόχος είναι η ανάπτυξη, η προστασία και η συνεχής βελτίωση της ποιότητας ζωής της τοπικής μας κοινωνίας»

Δήμος Φιλοθέης - Ψυχικού : Ανακοίνωση πρόσληψης (2) ατόμων για την κάλυψη των αναγκών των Αθλητικών Κέντρων

 

Κολυμβητήριο Χαλανδρίου «Ν. Πέρκιζας»: Κλειστό λόγω τεχνικών εργασιών από 27.4 έως 2.5.2024

 

Σας ενημερώνουμε οτι το κολυμβητήριο «Ν. Πέρκιζας» θα είναι κλειστό λόγω τεχνικών εργασιών από 27.4 έως 2.5.2024.

Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαλανδρίου – Πρόγραμμα λειτουργίας τις ημέρες του Πάσχα

 

Σας ενημερώνουμε ότι η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαλανδρίου από τη Δευτέρα 29  Απριλίου 2024  μέχρι την Παρασκευή  10 Μαΐου 2024 θα λειτουργήσει για το κοινό ως εξής:

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη το Σάββατο 27/4/2024 θα είναι κλειστή.

Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ 29/4: 10:00 – 15.00

Μ.ΤΡΙΤΗ 30/4: 10:00 – 15.00

Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ 1/5: 10:00 – 15.00

Μ. ΠΕΜΠΤΗ 2/5: 10:00 – 15.00

ΤΕΤΑΡΤΗ 8/5: 10:00 – 15.00

ΠΕΜΠΤΗ 9/5: 10:00 – 15.00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/5: 10.00 – 15.00

  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνείτε μαζί μας στο  2106820464(ΕΣΩΤ.1)
  • Συστήνεταιστους αναγνώστες να έχουν συμβουλευτεί τον διαδικτυακό κατάλογο στη διεύθυνση http://libchalandri.openabekt.gr σχετικά με τα βιβλία που επιθυμούν να δανειστούν.