Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Το Γραφείο Παιδείας του Δήμου μας και ο Αθλητικός & Πολιτιστικός Οργανισμός «Ευριπίδης», προτάσσοντας τον Αθλητισμό ως μία από τις βασικότερες εκφάνσεις του Πολιτισμού και ως ιδεατή ενασχόληση των νέων κατά τον ελεύθερο χρόνο τους, ξεκίνησε το πρόγραμμα επισκέψεων πρωταθλητών μας στα Δημοτικά σχολεία μας. Η δράση αυτή υλοποιείται στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, για την προώθηση του Αθλητισμού ως μία εξαιρετική βιωματική εμπειρία, καθώς και της προβολής στα παιδιά υγιών κοινωνικών προτύπων.



Ο Δήμος μας έχει στο δυναμικό των εργαζομένων του τους γνωστούς πρωταθλητές  Άγγελο Παυλακάκη, Αντώνη Παπαντώνη και Χαράλαμπο Παπανικολάου, οι οποίοι με τις διεθνείς διακρίσεις τους έχουν τιμήσει τη χώρα μας και τον Ελληνικό Αθλητισμό. Δράττοντας αυτό ως ευκαιρία, προγραμματίσαμε οι τρεις πρωταθλητές μας μαζί με τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής του Αθλητικού & Πολιτιστικού Οργανισμού «Ευριπίδης» Παναγιώτη Γουδέλη,  να επισκεφθούν τα σχολεία στο χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι τέλος Μαΐου, με την άδεια της Δ/νσης Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας.  

 

Οι σκοποί του προγράμματος αυτού είναι πολλαπλοί, με κυριότερους άξονες:



1. Τη γνωριμία της μαθητικής νεολαίας μας με Έλληνες πρωταθλητές που αγωνιζόμενοι με τα Ελληνικά χρώματα, τίμησαν την Πατρίδα μας διεθνώς  και  οι οποίοι  αποτελούν υγιή πρότυπα της κοινωνίας μας.



2. Τη γνωριμία των μαθητών με τον κόσμο του πρωταθλητισμού, κυρίως όμως του αθλητισμού, με σκοπό την ανακάλυψη των πολλαπλών ωφελημάτων που μπορεί να αποκομίσει κάποιος από αυτόν, έτσι ώστε να εμφυσήσουμε στα παιδιά την ανάγκη της άθλησης,  ως βιωματική εμπειρία.



3. Την ενημέρωση των παιδιών για τις δυνατότητες εξωσχολικής άθλησης που έχουν, συμμετέχοντας στα προγράμματα μαζικού αθλητισμού του Δήμου μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου