Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Ο διπλοθεσίτης συνεργάτης του Υπ. Εργασίας

giannis-broutsis
Η εντολή που έχει δώσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ήταν ξεκάθαρη: Να αποφευχθούν «κουμπάροι» και «κολλητοί», που θα έδιναν την αίσθηση αναξιοκρατίας, κατά την στελέχωση του κρατικού μηχανισμού.
Φαίνεται όμως ότι κάποιοι ήταν... αφηρημένοι και δεν άκουσαν, όπως αποκαλύπτει το spirospero.gr.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο διπλοθεσίτης στενός συνεργάτης του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Ο Παναγιώτης Δουφεξής, με απόφαση του ίδιου του Γιάννη Βρούτση, ανέλαβε στις 22 Ιουνίου 2012 καθήκοντα διευθυντή στο πολιτικό γραφείο του Υπουργού.
Παράλληλα, ασκεί πλήρως των καθήκοντά του στην Ανώνυμο Εταιρεία Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων και Ασφαλιστικών Οργανισμών (ΑΕΔΑΚ ΑΟ).
Δείτε στο σχετικό ΦΕΚ του λόγου το αληθές, η διατύπωση του οποίου, προκαλεί σοβαρά ερωτήματα, καθώς είναι ιδιαιτέρως περίεργο, ότι στην ίδια την απόφαση διευκρινίζεται ότι ο κ. Δουφεξής, διατηρεί και τις δύο θέσεις.fek 590x411 450x313
Το ερώτημα φυσικά είναι αν λαμβάνει και διπλό μισθό, κάτι που θα πρέπει να απαντηθεί άμεσα από το Υπουργείο.
Πάντως -όπως λένε πληροφορίες εκ του ΔΣ της ΑΕΔΑΚ ΑΟ- "είναι φυσικό να πληρώνεται ο κ. Δουφεξής. Δεν φαντάζομαι ότι υπάρχει υπάλληλος που προσφέρει τις υπηρεσίες του άνευ αμοιβής".
Φυσικά, τίθεται και θέμα επάρκειας του κ. Δουφεξή, του οποίου τα καθήκοντα είναι πολύ αυξημένα ως διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Υπουργού. Το ερώτημα λοιπόν είναι πώς ο κ. Δουφεξής προλαβαίνει να ασκεί επαρκώς τα καθήκοντά του και στην δεύτερη διευθυντική θέση που κατέχει στην ΑΕΔΑΚ. "Θα πρέπει να έναι υπεράνθρωπος", όπως γράφτηκε από γνώστες στο twitter...

To spirospero.gr προσπαθεί από το πρωί να πάρει απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, αλλά οι προσπάθειες έχουν αποβεί άκαρπες. Διαβάστε ΕΔΩ το λόγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου