Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Ο ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ


Καλημέρα αναγνώστη μου και καλό μήνα.

Έχοντας πλέον και ένα Π-Σ-Κ στο οποίο μίλησα με αρκετούς που παρακολουθούν το θέμα του καταλογισμού για το έργο του καθαρισμού των τσιγγάνων έχω την αίσθηση ότι παρακολουθείς το θέμα με ενδιαφέρον, κριτική διάθεση αλλά και την αναγκαία δυσπιστία που πρέπει να έχει ο αναγνώστης της ΠΛΑΤΕΙΑΣ, ο αναγνώστης δηλαδή που πρέπει να κουραστείς πολύ για να τον πείσεις, να του τα πεις ΟΛΑ, να μην αφήσεις πουθενά σκιές, να του φανερώσεις τα δεδομένα και να τον αφήσεις να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Είναι δύσκολος  αναγνώστης, ο αναγνώστης της Πλατείας.
Θέλει να είναι πολίτης, θέλει να έχει την δική του προσέγγιση στα πράγματα, έχει απορρίψει την λογική του πελάτη - ραγιά που θα ρωτήσει τον ισχυρό φίλο του - πρώην δήμαρχο, πρώην υπουργό κλπ - τι πρέπει να πιστεύει για κάθε θέμα.
Θέλει να είναι πρώτα με το δίκιο και ύστερα με το συμφέρον της παράταξης του.

Και αντιλαμβάνεται το δίκιο και τοποθετείται γι΄αυτό χωρίς να προσμετρά αν αυτό εμπεριέχει κάποιο όφελος για τον ίδιο. Δεν τα ζυγίζει όλα στην ζυγαριά της σκοπιμότητάς του.

Δυστυχώς οι αρμόδιοι δεν κάνουν έτσι. Ομιλούν μόνο αν τους συμφέρει. Παρεμβαίνουν αν αυτό έχει ανταπόδοση στους σχεδιασμούς τους.
Σχεδιασμούς ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ, διότι δεν υπάρχει σχεδιασμός ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ που να μην εμπεριέχει την υπηρεσία του δικαίου και της προστασίας του αδικούμενου. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Από τις συζητήσεις λοιπόν του Σαββατοκύριακου κατάλαβα ότι ΝΑΙ είμαστε αρκετά πειστικοί και δεν αμφισβητείς την ενημέρωση που σου δίνουμε, την θεωρείς αρκετά τεκμηριωμένη παρά το γεγονός ότι έχω - έμμεση - εμπλοκή στο θέμα και βεβαίως είμαι με την πλευρά της ΑΔΕΛΦΗΣ ΜΟΥ, δεν είμαι από αυτούς που θα βάλω φερετζέ για να σου μιλήσω.

Ακούσαμε όμως  και αυτά που βάζουν στο τραπέζι άλλοι τοπικοί παίκτες που δεν έχουν τοποθετηθεί στο θέμα του καταλογισμού δημόσια και σχολιάζουν σε συζητήσεις, παριστάνωντας ότι έχουν μυστικά χαρτιά που θα ξεδιπλώσουν και έτσι θα φανεί ότι κάπου τα πράγματα δεν είναι άκριβώς όπως σας τα παρουσιάζει η ΠΛΑΤΕΙΑ και όσοι έχουν τοποθετηθεί δημόσια (διότι ΟΛΕΣ οι δημόσιες τοποθετήσεις συγκλίνουν: ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ).

ΜΠΟΥΡΔΕΣ! ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ!

Παίζουν με την ανασφάλεια όσων ακόμα δεν έχουν καταφέρει να πατήσουν στα δικά τους πόδια και να ΚΡΙΝΟΥΝ αλλά προτιμούν, ακόμα, να εκχωρούν την κρίση τους σε άλλους που τους θεωρούν ισχυρούς και ικανούς να σηκώσουν το βάρος της δικής τους σιωπής.

Και σήμερα θαδώσουμε κάποιες απαντήσεις στο "πεζοδρόμιο" και τον "διάδρομο", σε όσους επιχειρούν να σε μπουρδουκλώσουν με εξυπνάδες που δε λένε ΔΗΜΟΣΙΑ.

Διότι με όσους τοποθετήθηκαν δημόσια ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟ, δηλαδή με όσους "φοράνε παντελόνια"   συζητάμε και αντιπαρατιθέμεθα, διαφωνούμε, αλληλοσυμπληρωνόμαστε, συνθέτουμε ή αποσυνθέτουμε το παζλ της αλήθειας για να το αξιολογήσεις και το κάνουμε ΕΠΩΝΥΜΑ και ΔΗΜΟΣΙΑ. ((μην αρχίσετε τις παπάτζες για τις "εκφράσεις" με αφορμή το "φοράνε πανταλόνια" να χαρείτε, έχει και ζέστα. Όσοι έχετε πρόβλημα με την ελευθεροστομία μην μπαίνετε στην ΠΛΑΤΕΙΑ και να παίρνετε την ΕΣΤΙΑ εμείς ένα κωλοblog είμαστε, ελεύθερα θα μιλάμε.)

Όσοι δεν τοποθετηθούν λοιπόν σε ένα τέτοιο θέμα, όσοι δηλώνουν ότι θα μιλήσουν αλλά ....next year, όσοι αποφάσισαν να πάνε "διακοπές" την επόμενη του καταλογισμού, όσοι είναι άριστοι γνώστες του θέματος και σου λένε "κάτσε να δεις τι θα γίνει τώρα που θα εμφανιστεί ο JOKER, δεν είναι έτσι", όσοι σφυρίζουν αδιάφορα ή κρύβονται απλά "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ".
Για μας, αλλά και για σένα ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ που είσαι ψαγμένος ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

Διότι αυτοί που είναι ΑΡΜΟΔΙΟΙ και ΕΝΤΕΤΑΛΜΈΝΟΙ να ομιλούν και να παρεμβαίνουν στα κρίσιμα, στα δύσκολα, στα καυτά την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια τότε ΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ;

Σου προτείνουμε, πριν διαβάσεις τα επόμενα σημερινά (ίσως και αυριανά μας) να διαβάσεις τις καθαρές τοποθετήσεις της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (με τις διατυπωμένες ενστάσεις μας που δεν αλλάζουν όμως το γεγονός ότι μίλησαν ΚΑΘΑΡΑ και προήγαγαν τον δημόσιο διάλογο για το θέμα), του  ΑΡΗ ΝΟΜΠΕΛΗ - ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ. και της ΠΡΟΤΑΣΗΣ.

Ποιοι δεν έχουν μιλήσει καθόλου;

Η διοίκηση του Δήμου επισήμως. Αλλά αυτό πλέον δεν είναι είδηση.

Ο πρώην Δήμαρχος Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, που γνωρίζει καλύτερα από όλους τι έχει συμβεί και έχει υποχρέωσει να το κάνει.

Οι ΠΑΣΟΚΟΙ! ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ!
Οι ΠΑΣΟΚοι με στολή - ο Πρίγκηπας που προκάλεσε αυτό όλο το πράγμα με μια καταγγελία που έκανε τρία χρόνια μετά την ΛΕΥΚΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟ στην έγκριση του τιμολογίου από την δημαρχιακή επιτροπή.
Οι ΠΑΣΟΚοι με πολιτικά - φίλοι - που δεν θα προσμετρούνται πλέον στους φίλους αν δεν μιλήσουν δημόσια και κρυφτούν πίσω από τοποθετήσεις άλλων.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - που γνωρίζουμε ότι ετοιμάζει την τοποθέτησή της, μέχρι την Πέμπτη, όπως μας είπε τηλεφωνικά η Λούλα Καρατζά.

Τι "επιχειρήματα" κυκλοφορούν στους διαδρόμους και το παρασκήνιο λοιπόν θα σας δώσουμε σε επόμενες αναρτήσεις.

Και έχουν ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου