Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ - ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ - ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΠΑΤΕΡΑ

Νεότερα για το σήριαλ για τη ρατσιστική απόφαση-απαρτχάιντ της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (μέσω του διορισμένου από αυτή ΓΓ ΑποκΔιοικΑττ) για τη μετεγκατάσταση των Ρομά Χαλανδρίου στην Κορυφή Όρου Πατέρα.
13/3/2014

Η απόφαση του Δήμου Μεγαρέων "Οριστική ανάκληση της υπ' αριθ. 2987/18-11-2013 έγκριση εργασιών κλίμακας "περί δημιουργίας χώρου στέγασης με λυόμενους οικισμούς για την μετεγκατάσταση καταυλισμού Ρομά στην θέση "Κανδήλι" στο Όρος Πατέρας"" (http://et.diavgeia.gov.gr/f/megara/ada/%CE%92%CE%9B%CE%93%CE%A5%CE%A9%CE%9A%CE%A0-%CE%9C87) κατέστη οριστική μετά την απόρριψη από το αρμόδιο ΣΥΠΟΘΑ της προσφυγής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κατά της απόφασης του Δήμου Μεγαρέων στις 11/3/2014 (πληροφορίες από το Γραφείο Δημάρχου Μεγαρέων).

Ανάλογη ενέργεια ακύρωσης της έγκρισης εργασιών μικρής κλίμακας στο τμήμα της πρώην βάσης που ανήκει στο Δήμο Μάνδρας αλλά εξέδωσε ο Δήμος Ελευσίνας (ωραίο αυτό ε; ) ετοιμάζει ο Δήμος Μάνδρας (πληροφορίες από το Νομικό Σύμβουλο του Δήμου Μάνδρας).

Χρειάστηκα μόλις 30 λεπτά για να πάρω αυτές τις πληροφορίες (σχόλιο που απευθύνεται σε αυτούς/ες στα Μέγαρα που "τσακώνονται" για το θέμα χωρίς να προσπαθούν να μάθουν τα γεγονότα).

Υπενθυμίζεται πως η κατεδάφιση των παραγκών Ρομά Χαλανδρίου έχει αποφασιστεί με παράνομη απόφαση με βάση ανεκτέλεστα πρωτόκολλα της πολεοδομίας του ... 1996 ενώ μόλις εκδόθηκαν επικαιροποιημένα πρωτόκολλα που δεν είναι τελεσίδικα (http://static.diavgeia.gov.gr/doc/ΒΙΕ7ΟΡ1Κ-171). Έχει οριστεί ως ημερομηνία κατεδάφισης η 17 Ιουνίου 2014. Η αναστολή κατεδάφισης έγινε λόγω των ασφαλιστικών μέτρων που πετύχαμε στον ΟΗΕ. Η απόφαση κατεδάφισης περιέχει τη δέσμευση πως πριν γίνει αυτή οι Ρομά θα έχουν μετεγκατασταθεί στο ... Όρος Πατέρα όπου ΘΑ γίνονταν τα απαραίτητα έργα (που προφανώς δεν θα γίνουν).


ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΠΟΘΑ: ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΠΟΡΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΠΑΤΕΡΑ

Δημοσιευμένο στις Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014 (10:06)

http://aixminews.gr/aixmi/index.php/proto-thema/1421-2014-03-13-10-06-36




Δικαιώνει απόλυτα τον δήμο Μεγάρων η απόφαση του ΣΥΠΟΘΑ (Συβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων) το οποίο συνεδρίασε την Τρίτη 11 Μαρτίου. Στην συνεδρίαση συζητήθηκε η προσφυγή της αποκεντρωμένης διοίκησης κατά της απόφασης ανάκλησης της έκδοσης άδειας οικοδομικών αδειών μικρής κλίμακας της υπηρεσίας δόμησης του δήμου Μεγάρων για την τοποθέτηση των οικίσκων στο όρος Πατέρας.

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες δημοσιογραφικές πληροφορίες το ΣΥΠΟΘΑ ενισχύει με την απόφαση του την ανάκληση της έκδοσης άδειας οικοδομικών αδειών μικρής κλίμακας από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου Μεγάρων. Αποτέλεσμα είναι πως στα εδαφικά όρια του δήμου Μεγάρων δεν επιτρέπεται πλέον να γίνει οποιαδήποτε εργασία είτε να τοποθετηθούν οικίσκοι όπως προβλέπονταν από την απόφαση Καλογερόπουλου.

Για την απόφαση αυτή μας μίλησε αποκλειστικά ο δήμαρχος Γιαν. Μαρινάκης. «Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη και για μια μεγάλη απόφαση η οποία δικαιώνει την διοίκηση του δήμου μας. Η απόφαση αυτή κλείνει οριστικά την πόρτα σε όλους αυτούς που είχαν αποφασίσει για εμάς χωρίς την συγκατάθεση μας. Δικαιώνονται πλήρως οι προσπάθειες μας αλλά και οι αγώνες μας».



ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ (ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ)

ΣΧΟΛΙΟ ΣΥΝΤΑΞΗΣ:

Ευχαριστούμε τον κο Παναγιώτη Δημητρά, από το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι,  που φροντίζει να είμαστε - και εμείς και εσείς  ενήμεροι. ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ  ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, για τις πραγματικές εξελίξεις στο μεγάλο θέμα, διότι μερικοί - μερικοί, αντί να παραδεχτούν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ότι πρέπει ο δήμος Χαλανδρίου (και οι ίδιοι) να το πάρουν αλλιώς, αφού έχουν ρήξει την υπόθεση σε ντουβάρι με την ανυπαρξία πολιτικής και σχεδιασμού από τον δήμο,  για έναν ρεαλιστικό σχέδιο επίλυσης του στεγαστικού των Χαλανδραίων Τσιγγάνων και απομάκρυνσης του καταυλισμού, άρχισαν πάλι τις θεωρίες και τα "συνδικαλιστικά" περί ιδιοκτητών που είναι αδικημένοι και στους οποίους ο από μηχανής θεός θα αποδώσει δικαιοσύνη ακριβώς έξι μήνες μετά τις εκλογές, ούτε μέρα μετά (αν τους ψηφίσετε, διότι έχουν σύμβαση αυτοί με τον από μηχανής θεό).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου