Κυριακή, 17 Μαΐου 2015

Επίσκεψη Γαλλικής αντιπροσωπείας στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου‏Την Πέμπτη 14/5 το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου υποδέχθηκε την αντιπροσωπεία της γαλλικής συλλογικότητας “Ελλάδα Γαλλία Αλληλεγγύη για την Υγεία” ( solidarite francogrecque), η οποία ιδρύθηκε στις αρχές του 2013 στο Παρίσι με σκοπό την ενημέρωση της γαλλικής κοινωνίας για την κατάσταση του συστήματος υγείας στην Ελλάδα και την ανθρωπιστική κρίση που έχει πλήξει τη χώρα καθώς και την έμπρακτη αλληλεγγύη στα Κοινωνικά Ιατρεία Αλληλεγγύης.

Στη συλλογικότητα συμμετέχουν ενώσεις γιατρών, σωματεία, συνδικάτα και πολλοί εθελοντές, κυρίως Γάλλοι αλλά και Έλληνες που ζουν στη Γαλλία. Μέσω δράσεων και συγκέντρωσης δωρεών στηρίζουν τις αυτοοργανωμένες δομές υγείας στην Ελλάδα.

Στη χθεσινή συνάντηση στο Χαλάνδρι συμμετείχε 5μελής αντιπροσωπεία Γάλλων αλληλέγγυων ( ανάμεσά τους ο πρόεδρος της Ένωσης Γενικών Γιατρών, εκπρόσωπος της ομοσπονδίας CGT και εκπρόσωπος εκπαιδευτικών) και εκ μέρους του Δήμου ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι (Οικονομικών, Τεχνικής Υπηρεσίας, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού-Πολιτισμού).

Οι εθελοντές του Κοινωνικού Ιατρείου ξενάγησαν την αντιπροσωπεία στα ιατρεία που έχει παραχωρήσει ο Δήμος για τη λειτουργία του και στη συνέχεια συζήτησαν μαζί της την οργάνωση του οφθαλμιατρείου και οδοντιατρείου που πρόκειται να λειτουργήσουν σύντομα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ανταλλαγή απόψεων για τη σημερινή πραγματικότητα της Δημόσιας Υγείας σε Ελλάδα και Γαλλία και τις επιπτώσεις των μνημονιακών πολιτικών στους πλέον ευάλωτους αλλά και στους εργαζόμενους στην Υγεία. Ακόμα, συζητήθηκαν ο κινηματικός και διεκδικητικός χαρακτήρας των αυτοδιαχειριζόμενων δομών αλληλεγγύης και οι τρόποι κοινωνικής παρέμβασης αλλά και ενεργοποίησης του συνόλου της κοινωνίας.

Για τα μέλη του Κοινωνικού Ιατρείου ήταν μια επίσκεψη που μας έδωσε δύναμη και αισιοδοξία καθώς οι Γάλλοι αλληλέγγυοι στήριξαν την προσπάθειά μας τόσο ηθικά με την παρουσία τους και τα θερμά τους λόγια, όσο και έμπρακτα με δωρεά για τον εξοπλισμό του.

Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *