Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ 5 ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ TΟΥΣ ΣΤΗΝ ΛΑΕ

Εν μέσω των απειλών από Γερολυμάτο, Χριστούλη και Ρούσσο απέναντι στην ΠΛΑΤΕΙΑ, εχθές στο δημοτικό συνβούλιο πλησίασε τον Νταβία ο Χρήστο Κασίμης - δημοτικός σύμβουλος και επιστημονικός συνεργάτης του Π. Λαφαζάνη - και του είπε - ότι έχει στείλει στο email της ΠΛΑΤΕΙΑΣ την ανακοίνωση αποχώρησης των 5 από τη ΝΕ και δεν ισχύει αυτό που γράψαμε στο ρεπορτάζ μας.

Δεν έχουμε λάβει email αλλά βέβαια δεχόμαστε την διαβεβαίωση του Χρήστου Κασίμη και θεωρούμε ότι είναι πρόβλημα από τον "ΔΑΙΜΟΝΑ" της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.


Και βέβαια δημοσιεύουμε ολόκληρο το κείμενο, που δεν είχαμε ανεβάσει, αφού μας ζητήθηκε, ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥMΕ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΙ.

Και ξαναδιαβεβαιώνουμε ΟΛΟΥΣ: Αν δεν δείτε στην Πλατεία το δελτίο τύπου που μας στείλατε, ΞΑΝΑΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ , κάτι έχει συμβεί. ΜΕ ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΑΝΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΝΕ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΛΑΕ


Ο ΣΥΡΙΖΑ από τις 13 Αυγούστου μετατράπηκε και «επισήμως» σε μνημονιακό κυβερνητικό κόμμα, με την ψήφιση του 3ου, και βάρβαρου για το λαό, μνημονίου. Ήταν το αποτέλεσμα μιας πορείας η οποία σηματοδοτήθηκε και καθορίστηκε από τη συμφωνία της 20ής Φλεβάρη, όπου δεχτήκαμε την αποπληρωμή του παράνομου και επονείδιστου χρέους και την απόρριψη των «μονομερών» ενεργειών. Οποιαδήποτε προσπάθεια από τις πολλές που έγιναν για να αντιστραφεί αυτή η πορεία δεν καρποφόρησε.
Η ζωή απέδειξε με τον πλέον αδιάψευστο τρόπο πως η ευρωζώνη δεν αποδέχεται τίποτα άλλο πέρα από τη σκληρή λιτότητα για τους λαούς και το μονόδρομο των μνημονίων. Δεν αποδέχεται μέτρα που θα στρέφονται κατά του ελληνικού και διεθνούς κεφαλαίου. Το μόνο της πλαίσιο είναι αντιλαϊκές πολιτικές και οικονομική-κοινωνική καταστροφή, ενίσχυση των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου, εκχώρηση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας. Η υπογραφή της συμφωνίας ενίσχυσε τον πιο ακραίο, φιλελεύθερο και επιθετικό καπιταλισμό στην Ευρώπη, με την αποδοχή από ένα κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς της λογικής «δεν υπάρχει εναλλακτική» (η περίφημη, πια ΤΙΝΑ).
Για την υπογραφή του 3ου μνημονίου από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ καταστρατηγήθηκε κάθε έννοια δημοκρατίας. Οι συνελεύσεις των Οργανώσεων Μελών και τα όργανα, η Π.Γ. και η Κ.Ε. αντικαταστάθηκαν από το «Μαξίμου». Αυτόν τον αντιδημοκρατικό δρόμο επέλεξε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ γυρίζοντας την πλάτη της στην απόφαση του Συνεδρίου, στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, στους μικρούς και μεγάλους αγώνες που δόθηκαν από το 2010 έως σήμερα ενάντια στα μνημόνια και στις πολιτικές τους. Τα επιχειρήματα για την άσκηση αυτής της πολιτικής με λύπη διαπιστώνουμε ότι θυμίζουν θλιβερά όσα χρησιμοποιούν χρόνια τώρα τα υπόλοιπα μνημονιακά κόμματα.
Η παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, η επιλογή των πρόωρων εκλογών σπρώχνει τα πράγματα σε μια κατάσταση χωρίς επιστροφή. Η ίδια απόφαση αλλά και το διάγγελμά του υποδηλώνουν με τον πιο καθαρό τρόπο ότι το προεδρικό κέντρο είναι αποφασισμένο να υλοποιήσει το 3ο μνημόνιο χωρίς την οποιαδήποτε παρέκκλιση. Η συναίνεση άλλωστε των δανειστών στην προκήρυξη των εκλογών είναι η μεγαλύτερη επιβεβαίωση. Έτσι, γίνεται αμετάκλητη η ωμή παραβίαση και καταστρατήγηση των ιδρυτικών διακηρύξεων, των συνεδριακών αποφάσεων. Έτσι, γίνεται ακόμα πιο προκλητική η περιφρόνηση της λαϊκής εντολής του δημοψηφίσματος της 5ης Ιούλη, του μεγαλειώδους ΟΧΙ. Ταυτόχρονα είναι η πιο ωμή παραβίαση του καταστατικού και ιδιαίτερα της απόφασης του τελευταίου συλλογικού οργάνου που συγκλήθηκε, της ΚΕ της 30/7.
Όσες και όσοι υπογράφουμε αυτή την επιστολή θεωρούμε ότι εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια σεβασμού των εσωκομματικών διαδικασιών. Θα θέλαμε να είχαμε το χρόνο και το χώρο να συζητήσουμε. Αφαιρέθηκε και από εμάς κι από σας αυτή η δυνατότητα. Δεν έχει νόημα πλέον η συμμετοχή μας στη ΝΕ Βόρειας Αθήνας, ένα όργανο του ΣΥΡΙΖΑ που έχει όπως και όλα τα υπόλοιπα καταστεί ανύπαρκτο από τις αντικαταστατικές επιλογές που αναφέρουμε παραπάνω.
Συντρόφισσες και σύντροφοι, όλες και όλοι που δουλέψαμε σκληρά για τη δημιουργία, τη συγκρότηση, την ανάπτυξη του εγχειρήματος της ενωτικής και της ριζοσπαστικής Αριστεράς, όσοι και όσες δουλέψαμε σκληρά και πιστέψαμε στις προοπτικές που άνοιξε η κυβέρνηση της Αριστεράς, όλοι εμείς που μοιραστήκαμε αυτή τη διαδρομή, δεν πρέπει και δεν μπορούμε να δεχτούμε τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, που παλέψαμε για να υπάρξει, σε κόμμα μνημονίου, της λιτότητας, της συναίνεσης με την ντόπια και διεθνή κυρίαρχη τάξη.

Όλοι εμείς που υπογράφουμε δεν είμαστε υπέρ της πολιτικής αποστράτευσης. Καλούμε τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που αγωνιστήκαμε μαζί να συνεχίσουμε την τιτάνια προσπάθεια για αντιστροφή της λιτότητας και την κατάργηση των μνημονίων, για την υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων με συλλογικό κι ενωτικό τρόπο σε πολιτικό και κοινωνικό-κινηματικό επίπεδο.

Δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε το περήφανο και μαζικό ΟΧΙ του λαού μας στο δημοψήφισμα, μέσα από τις γραμμές της Λαϊκής Ενότητας - ΛΑΕ, με στόχο την ακύρωση των μνημονίων και της λιτότητας, καθώς και την ανάκτηση της εθνικής δημοκρατικής κυριαρχίας.

Γιώτη Ροζίνα, μέλος ΝΕ
Δερμετζόγλου Σοφία, μέλος συντονιστικού ΝΕ
Δουρέκα Καίτη, μέλος ΝΕ
Κασίμης Χρήστος, μέλος συντονιστικού ΝΕ
Κουρούπη Μαρίτα, μέλος ΝΕ
Μανώλας Γιάννης, μέλος ΝΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *