Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ‏




Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η επέτειος της Επανάστασης του 1821 στο δήμο μας. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στην οποία παρέστησαν ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος και μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Παρά την πρόβλεψη για κακοκαιρία πλήθος πολιτών κατέκλεισε το κέντρο της πόλης και παρακολούθησε την μαθητική παρέλαση που διεξήχθη κάτω από τους ήχους των εμβατηρίων της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας.

Στεφάνι προς τιμή των ηρώων κατέθεσαν ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος, ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Χαλανδρίου Αναστάσιος Μαργέτης, ο πρόξενος του Παλαιστινιακού κράτους Jarrar Mohanad, τοπικοί φορείς, αθλητικά σωματεία, εκπρόσωποι των κομμάτων, σχολεία, και ιδιωτικά ιδρύματα.

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες, τα μέλη των συλλόγων, τους μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολείων καθώς και τους πολίτες που τίμησαν την ηρωική επέτειο. Επίσης ευχαριστούμε τη Φιλαρμονική και τους εργαζόμενους του δήμου μας που συνέβαλαν στην άρτια διεξαγωγή του εορτασμού της 25ης Μαρτίου 1821.

 ΣΧΟΛΙΟ Α.Ν. : Είχα χρόνια να παρευρεθώ σε παρέλαση στο Χαλάνδρι αφού τα τέκνα μου παρήλαυναν τα τελευταία χρόνια στο Μαρούσι και φέτος επανέκαμψα εις τα πάτρια μετά από καιρό. Την επιλογή για έκδοση δελτίου τύπου για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου δεν θα την σχολιάσω γιατί "δράττομαι της ευκαιρίας" για να ξεκινήσω την ημέρα με μια καλή κουβέντα: Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΡΟΥΣΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΗΤΑΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ! 
Ήταν ΑΡΙΣΤΕΡΗ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ και ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ τυατόχρονα και με εξέπληξε ευχάριστα.
Σε αυτά, στην θεωρία και στα κείμενα άλλωστε πάντα ήταν καλοί όταν δεν λασπολογούσαν.
Αντί λοιπόν για "πανηγυρικά" δελτία τύπου προπαγανδιστικού χαρακτήρα, προσωπικά θα προτιμούσα να ανεβάσω το κείμενο αυτό στην ΠΛΑΤΕΙΑ, αν το έστελναν στην ..... κωλοφυλλάδα.

Α,Ν,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου