Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 2 Απριλίου 2016

ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΩΡΑ .... ΤΗΣ ΑΠΟΛΟΓΙΑΣ ΜΟΥ



Κατέθεσαν που λες αναγνώστη μου οι μάρτυρες κατηγορίας μου.

Ο Γιώργος Κουράσης, "ο Πρόεδρος της Προέδρου" Θ. Πισιμίσης και το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου των εργαζομένων Κατερίνα Μπαλάσκα που εργάζεται στην θέση της γραμματέα της - ανύπαρκτης - νομικής υπηρεσίας του δήμου.

Και λέω λοιπον προκλητικά (και σκόπιμα) "ο πρόεδρος της προέδρου" γιατί εκτιμώ ότι αυτό το πρωτότυπο δείγμα "αυτονομίας του συνικαλιστικού κινήματος από την εργοδοσία" - να είναι δηλαδή  Πρόεδρος του ΔΣ των εργαζομένων ο σύζυγος της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου είναι ΠΟΛΙΤΙΚΑ και ΣΥΝΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ επιλίψιμο και θεωρώ ότι έχω δικαίωμα πολιτικά να το στηλιτεύω.
Και δεν μπορώ να το στηλιτεύσω χωρίς ονόματα αυτό. Έτσι δεν είναι;
Τους θίγει και τους δημιουργεί ψυχολογικά προβλήματα αυτό;
Δεν τους αρέσει το στυλάκι μου; Δεν θα το διαπραγματευτώ, δεν έχει ποινική διάσταση το στυλάκι μου.
Πώς θα γίνει η δημόσια αντιπαράθεση επί ΔΗΜΟΣΙΩΝ και ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ;
Ανώνυμα; 
Πλάκα κάνετε;
Αλλά ο πρόεδρος της προέδρου ζητάει σου λέει να μιλάμε χωρίς ονόματα.
Και δεν του αρέσει το στυλάκι μας;
Ποιανού τώρα; ΤΟΥ ΛΑΚΗ, του - κατά δήλωσή του - αναρχικού που δεν αναγνωρίζει τους θεσμούς της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης!
 Έλεος! !!!!

Και λέω επίσης ότι η Κατερίνα Μπαλάσκα είναι γραμματέας μιας  "ανύπαρκτη"  υπηρεσίας αφού η υπηρεσία αυτή δεν έχει ούτε έναν μόνιμο δικηγόρο και άρα το αυτόνομο γραφείο αυτό λειτουργεί - κατά την γνώμη μου (την γνώμη δηλαδή του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΝΤΑΒΙΑ που έχει εξουσιοδοτηθεί δια εκλογών να την λέει την γνώμη του και να προτείνει τα σημεία που θεωρεί ότι έχουν πρόβλημα στον δήμο)  απλά ως γραφείο γραμματειακής υποστήριξης των δικηγόρων - εξωτερικών συνεργατών, στους οποίους ο δήμος δίνει αναθέσεις και μοιράζει δημόσιο χρήμα ακόμα και για να γνωμοδοτήσουν αν πρέπει να πληρώσει ένα λάστιχο αυτοκινήτου όπως έχουμε αναδείξει.
Δηλαδή αυτό θίγει την κα Μπαλάσκα  προσωπικά τώρα,  επειδή γράφω το όνομά της;
Και πώς θα θέσω το θέμα ότι "υπάρχει υπηρεσία του δήμου στην οποία - κατά την γνώμη μου - χρειάζεται παρέμβαση της διοίκησης και του δημοτικού συμβουλίου και αλλαγές, αν δεν αναδείξω πρώτα ότι δεν είναι δυνατόν στη νομική υπηρεσία να υπάρχει μόνο μια γραμματέας μέσης εκπαίδευσης, χωρίς γνώσεις νομικής ούτε επιπέδου ΙΕΚ και μια πενταμηνίτισσα συμβασιούχος και δεν υπάρχει ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ;

Αυτό που γράφω τώρα κατά μια θεώρηση  ίσως την θίγει την κα Μπαλάσκα βεβαια, αν είναι πολύ εύθικτη.
Και μπορεί να μου τραβήξει και καμιά μήνυση γιατί στεναχωρήθηκε μόλις το διάβασε.
Άσε που μπορεί να ισχυριστεί ότι  διάβασαν τα παιδιά της ότι δουλεύει σε ανύπαρκτη υπηρεσία ή τους την είπε κανένας συμμαθητής τους στο σχολείο για την εργασία της μάνας τους, κανένας πιτσιρικάς που κατάλαβε άλλο από αυτό που έγραψα και θεώρησε ότι η κα Μπαλάσκα είναι χαραμοφάισσα.
Κάτι βέβαια που ΕΓΩ δεν έγραψα, ούτε εννόησα.
Και πώς θα κάνω τώρα εγώ την δουλειά που μου ανέθεσε ο δημότης να κάνω, δηλαδή ΕΛΕΓΧΟ και ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ (είναι νόμιμη η αντιπολίτευση έτσι;) αν κάθε φορά που πρέπει να ΑΝΑΔΕΙΞΩ ή να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ ακόμα αν θέλετε, κάποιο θέμα του δήμου, την λειτουργία ενός τομέα του δήμου όπως είναι και αυτός της Κοινωνικής Μέριμνας ο υπάλληλος κάνει μήνυση και εκβιάζει μέσα να μην δημοσιοποιούν τις απόψεις μου εγγραφως. Με την στρογγυλή της Ελληνικής Δημοκρατίας και όχι της Ελληνικής Γραφειοκρατίας.

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;
Είναι ή δεν είναι ΚΥΡΙΩΣ ΒΑΘΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ζήτημα δημοκρατίας αυτό;

Και αυτά δεν τα λέω τώρα για .... άμυνα στην μήνυση.
Άλλωστε δεν θα παίξω άμυνα αλλά φουλ επίθεση.

Τα λέω γιατί είναι βαθιά μου πιστεύω και έχω κάνει πράξη ζωής την απόλυτη διαφάνεια, όσο κατείχα δημόσια αξιώματα και προ ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ ακόμα.

Και ξέρετε επίδοξοι διώκτες μου, διάβαζαν και τα δικά μου παιδιά ό,τι λεγόταν και γραφόταν αλλά και λέγεται ακόμα από μερικούς, για τον ένα χρόνο που είχα διευθυντική θέση στην ΦΛΥΑ ΑΕ.

Ξέρετε και τα δικά μου παιδιά είναι εδώ, γεννήθηκαν και μεγαλώνουν στο Χαλάνδρι,  όπως και εγώ που είμαι κανονικό ΓΕΝΝΗΜΑ ΘΡΕΜΑ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΣ και όχι γέννημα θρέμμα Χαλανδραία που γεννήθηκε στον Βύρωνα (δεν τρελάθηκα απλά τρολάρω την διώκτριά μου. Και αυτό, το τρολάρισμα δηλαδή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ, ούτε βέβαια συκοφαντικό.).

Μάνα έχουν λοιπόν  αναγνώστη μου και τα δικά μου παιδιά και έχουν ακούσει για τον πατέρα τους να λέγονται πολλά κιλά βλακείες.

Δεν διανοήθηκα ποτέ να κάνω μήνυση για όσα - απόλυτα αναληθή - διαδόθηκαν για την θητεία μου σε μια ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΣΗ από δημοτικούς συμβούλους, ούτε από την δημοτική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ Χαλανδρίου, όταν πήραν - όπως τον πήραν - τον έλεγχο οι άλλοι διώκτες μου, οι πολιτικοί διώκτες μου, με επικεφαλής τους σε κομματικό επίπεδο το ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΘΥΛΗΚΟ,  την αναπληρώτρια γραμματέα της ΔΟΜ, την ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΚΑ.

Απολογήθηκα για τις εκτοξευόμενες κατηγορίες στην δικαιοσύνη σηκώνοντας τον σταυρό μου και περιμένοντας να αποφασίσει.
Και αποφάσισε και μας απάλλαξε για την θητεία μας στην ΦΛΥΑ.
Αλλά και δημόσια έδωσα τις απαντήσεις μου.
Αν δεν συμφωνούν με τα πεπραγμένα μας κάποιοι ΠΟΛΙΤΙΚΑ, είναι άλλο θέμα (αν και κάνουν τα ίδια και χειρότερα τώρα). Ας τα κρίνουν πολιτικά, όπως πολιτικά τους έκρινα και τους κρίνω.

ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΣΑ ΤΕΘΗΚΑΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΗΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ένα προς ένα, ως όφειλα απέναντι ακριβώς στα παιδιά μου και από το blog ,  σε κόμματα, συγκεκριμένα στην ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ  που κλήθηκα να το κάνω αλλά και στο δημοτικό συμβούλιο.

Δεν επεχείρησα να επιβάλλω την σιωπή και να περιορίσω το δικαίωμα ΚΑΝΕΝΟΣ να με ελέγχει για ΔΗΜΟΣΙΕΣ υποθέσεις, όπως κάνουν οι - επίδοξοι - διώκτες μου.

Διότι κατανοώ - ως δημοκράτης - αυτό που οι επίδοξοι διώκτες μου δεν κατανοούν: Ότι έστω και για ελάχιστο χρόνο (ενάμιση χρόνο ως αντιδήμαρχος και ενάμιση χρόνο ως διευθύνων στην ΦΛΥΑ) πληρωνόμουνα με ΔΗΜΟΣΙΟ χρήμα και διαχειριζόμουν ΔΗΜΟΣΙΕΣ υποθέσεις άρα ο ΚΑΘΕΝΑΣ που ζήταγε λογαριασμό για αυτές έπρεπε και πρέπει να τον παίρνει  τον λογαριασμό.

Όλοι οι φάκελοι ήταν σε δημόσια θέα στην ΦΛΥΑ και ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΩΤΟΤΥΠΙΩΝ των ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ζητούσαμε αίτηση στην ΦΛΥΑ.
Αυτό το ξέρουν όλοι και πάντως όσοι έκαναν ντου και κατάληψη.
Όποιος πέρναγε από το γραφείο ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΑΖΕ και τον κερνάγαμε και καφέ.
Και όλα τα θέματα ήταν δημόσια και ανοικτά στην τεχνική υπηρεσία τον ενάμιση χρόνο που είχα την ευθύνη.
Θυμίζω στους πολύ παλιούς ότι ακόμα και η υπόθεση των 140 αναθέσεων έργων που παρέλαβα προίκα και διαχειρίστηκα και η οποία χρησιμοποιήθηκε ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΚΑ για να πέσει ο Παττακός, ξεκίνησε επειδή ο αντιδήμαρχος δεν δέχτηκε να χειριστεί το θέμα στο σκοτάδι - προκαλώντας την μήνη δικών του - αλλά τα έστειλε στο δημοτικό συμβούλιο για έγκριση και ζήτησε από όλους υπευθυνότητα στην διαχείριση της υπόθεσης για να κλείσει αυτή προς το συμφέρον του δήμου, χωρίς βέβαια να την βρει από τους πολιτικάντηδες που απλά βρήκαν θέμα να σπεκουλάρουν.

Αυτά είναι άσχετα τώρα - θα πεις - με την υπόθεση.
Ε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
Διότι ο πυρήνας αυτής της υπόθεσης είναι κατ' εξοχήν πολιτικός.
Και κυρίως η δικαιοσύνη θα απαντήσει στο ερώτημα του αν μπορεί ο πολίτης - ο απλός πολίτης ακόμα αλλά και πολύ περισσότερο ο εκλεγμένος ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ να κριτικάρει δημόσια και να  ενημερώνει με όποιο πρόσφορο μέσο διαθέτει (πχ ένα απλό blog)  όσα βλέπει ή κρίνει ότι είναι στραβά, τον τελικό αξιολογητή στα δημοκρατικά πολιτεύματα που είναι ο πολίτης - ψηφοφόρος.

 Και αν ο δημοτικός σύμβουλος έχει ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ έννομο συμφέρον να ζητάει ό,τι θέλει από τον δήμο και να το παίρνει ΑΜΕΣΑ χωρίς διατυπώσεις  πόσο μάλλον αν πρέπει να τοποθετηθεί στο δημοτικό συμβούλιο και να ψηφίσει.

ΤΙ ΛΕΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΔΩ;
Τι θα πει "ΑΠΌΡΡΗΤΑ" στον δήμο για τον αιρετό.
Ποιος έχει δικαίωμα σε έναν ΟΤΑ να ΔΙΑΒΑΘΜΙΖΕΙ ΕΓΓΡΑΦΑ;
Τι είναι; Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ή το Υπουργείο Εξωτερικών;

Πορίσματα ΕΔΕ, καταθέσεις σε ΕΔΕ, φάκελοι αξιολόγησης δημοτών που λαμβάνουν  δημόσιο χρήμα, συμβάσεις έργων και μισθώσεων, μοριοδοτήσεις υπαλλήλων που οδήγησαν σε επιλογές διευθυντών άρα επηρρεάζουν συνολικά την λειτουργία του δήμου, άρα την παραγωγή έργου για τον δημότη είναι θέματα για τα οποία ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ που ψηφίζει και λαμβάνει αποφάσεις για όλα τα θέματα του δήμου - σύμφωνα με τον Καλλικράτη - δεν μπορεί να ενημερώνεται αν δεν συμφωνεί η Κούκα ή ένας δικηγόρος - εξωτερικός συνεργάτης του δήμου που καλείται να γνωμοδοτήσει αν είναι δικαίωμα του αιρετού να ενημερωθεί;

Ποιος ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ θα τα υπερασπιστεί αυτά στα σοβαρά;
ΤΑ ΠΑΝΤΑ πρέπει να είναι προσβάσιμα στον αιρετό.

Και αν ο αιρετός κάνει χρήση στοιχείων δημοτών χωρίς την δέουσα προσοχή,  παραβιάζοντας ευαίσθητα  προσωπικά δεδομένα  ΝΑ ΜΗΝΎΕΤΑΙ γι' αυτό, ΒΕΒΑΙΩΣ και να λογοδοτεί για την πράξη του.

Αλλά να αναγορεύονται οι ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΙ υπάλληλοι μόνοι τους σε "φρουροί" των προσωπικών δεδομένων ή με επίκληση των προσωπικών δεδομένων να εξαφανίζουν έγγραφα που στοιχειοθετούν ευθύνες των ίδιων, ίσως και ποινικές .... ε δεν το λες δημοκρατία!

Και βέβαια - Γιώργο Κουράση - υποδείξεις για το πού και πώς θα χειριστούμε τα στοιχεία που έχουμε στην διάθεσή μας δεν δεχόμαστε από εσένα, ούτε από κανένα άλλο πολιτικό μας αντίπαλο.

Είσαι ο απόλυτος οπαδός της αδιαφάνειας και της κλειστής και αυταρχικής διοίκησης, είσαι υπόλογος και όχι διώκτης.

Υπόλογος πολιτικά γιατί δημιούργησες στον δήμο αυτό το γαϊτανάκι των διαπλεκόμενων σχέσεων υπαλλήλων και αιρετών που έφερε τον δήμο στην σημερινή του κατάσταση.

Και υπόλογοι είναι και οι σημερινοί που έχουν μασήσει σε όσα τόσα χρόνια τους ταΐζετε ως πληροφόρηση.

Ας διευκρινίσουμε κάτι μια και καλή λοιπόν  κύριοι επίδοξοι διώκτες μου: Λέτε με ένα τρόπο πραγματικά αξιοπρόσεκτο ότι έχω "αντιπολιτευτική διάθεση" λες και λέτε ότι έχω χολέρα.

Δεν έχω "αντιπολιτευτική διάθεση" όπως λέτε.

Έχω ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ και ΕΥΘΥΝΗ.
Και θα την ασκώ αυτή μου την υποχρέωση και ευθύνη όπως κρίνω εγώ, όχι εσείς.
Δεν σας αναγνωρίζω το δικαίωμα να θέλετε να θέσετε τα όρια της δικής μας αντιπολιτευτικής λειτουργίας.
Θεωρητικά αυτό δεν είναι καν δουλειά ούτε της δικαιοσύνης.

Η δικαιοσύνη θα κρίνει μόνο αν υπάρχει ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ.

Τα άλλα είναι ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ και εσείς με τις τοποθετήσεις σας τα ανακατέψατε, νομιμοποιώντας με να κάνω το ίδιο λοιπόν,.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου