Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ

 Η μικροπολιτική εκμετάλλευση των επιπτώσεων της χρόνιας παθογένειας της Ελληνικής Διοίκησης (για την οποία ο πολιτικός του φορέας, η ΝΔ φέρει την ευθύνη ) από τον κ. Στεργίου δεν έχει όρια.
Στην πρόσκληση συμμετοχής στην συγκέντρωση της 28ης Ιουνίου ισχυρίστηκε ότι ο νέος νόμος για τους δασικούς χάρτες συντάχθηκε καθ’ υπόδειξή του.
Κατά την εισηγητική του ομιλία στην συγκέντρωση ευχαρίστησε τους κυβερνητικούς παράγοντες   που, κατά τον ίδιο, υιοθέτησαν τις προτάσεις του.
Αν και ο Υπουργός κ. Ι. Τσιρώνης τόνισε με σαφήνεια ότι ο νέος νόμος (τροποποίηση  του 3889/2010):
  • Αποσκοπεί στην επιτάχυνση των διαδικασιών κατάρτισης των δασικών χαρτών με την μεγαλύτερη εμπλοκή των δασικών υπηρεσιών
  • Δεν συντάχθηκε με γνώμονα τα  ειδικά προβλήματα της  Πεντέλης
  • Βελτιώνει την διαδικασία αντιμετώπισης των οικισμών με εγκεκριμένο σχέδιο και των οικισμών με σχέδια στερούμενα  νόμιμης έγκρισης (παρ. 2α και 2β του άρθρου 24)
  • Εισάγει για πρώτη φορά  την συστηματική και Πανελλαδική καταγραφή όλων των υπολοίπων οικισμών (οικιστικές πυκνώσεις) των οποίων την αντιμετώπιση παραπέμπει σε μελλοντικές  ρυθμίσεις (που θα στηριχθούν στα δεδομένα της καταγραφής)
Χαρακτηριστική είναι η επισήμανση του Βουλευτή  κ. Γ. Δημαρά, ότι οι όποιες νομοθετικές ρυθμίσεις για την τρίτη κατηγορία οικισμών (οικιστικές πυκνώσεις) τελούν υπό τον έλεγχο συμμόρφωσης προς το Σύνταγμα από το  ΣτΕ και δεν θα πρέπει να θεωρείται τίποτε δεδομένο.
Κατόπιν αυτών, και επειδή άνθρακας ο θησαυρός, στο σχετικό δελτίο τύπου ο κ. Στεργίου αντί απαρίθμησης απτών αποτελεσμάτων:
  • “Διαπιστώνει” ότι ο αγώνας του βρίσκει ευήκοον ους.
  • Σκιαγραφεί μια  εικόνα υπουργών της κυβέρνησης, δίκην κλιμακίου υπαλλήλων, να  καταγράφουν ποικίλα αιτήματα, άσχετα με το θέμα της συγκέντρωσης
  • Αφού επιτίθεται  με σκαιότητα στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες (δίκην λοχία σε ‘στραβάδια’) τους καλεί να δουλέψουν σκληρά για να κάνουν αυτά που τους απέτρεψε να κάνουν για τις περιοχές  των παρ. 2α και 2β του άρ. 24, κατά την πρώτη ανάρτηση των δασικών χαρτών της Πεντέλης,.
Όμως για τον κ. Στεργίου σημασία έχει η εξουσία.  Όλα για την υλοποίηση του “από το Διοικητήριο στο Κοιμητήριο”, όπως γλαφυρά το διατύπωσε  στην ομιλία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου