Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

«Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ – ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΣΙΜΟΥ ΡΟΥΣΣΟΥ»

Ο Π. ΤΖΗΜΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟ ΛΑΓΑΡΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ

(μια μικρή ιστορία μεγάλων αντιφάσεων και απογοητεύσεων)

Περήφανη νίκη κατάφερε ο «Δαβίδ» (Πρότυπο Αθλητικό Κέντρο Χαλανδρίου) απέναντι στον «Γολιάθ» (Δημοτική Αρχή του Δήμου Χαλανδρίου).

Ο Δήμαρχος Συμεών Ρούσσος, που εξελέγη στις τελευταίες εκλογές με την «σημαία» του ΣΥΡΙΖΑ, βάλθηκε να μας βαφτίσει με το ζόρι «παράνομους και αυθαίρετους καταληψίες» μιας «υπόγας» κάτω από τις εξέδρες του αθλητικού κέντρου της οδού Αποστολοπούλου, στο Χαλάνδρι, μέσα από την οποία φέραμε στην Ελλάδα ευρωπαϊκά μετάλλια!

«Δεν υπάρχει κανένα ισχυρό και δυνατό παραχωρητήριο, αορίστου διάρκειας» έλεγε ο Δήμαρχος, το οποίο να νομιμοποιεί την παρουσία μας εκεί και ότι - κι αν ακόμα υπήρχε - αυτό «δεν συνιστά κάτι ιδιαίτερο»!
Με αυτό το σκεπτικό μας απέβαλε βίαια – και με συνοπτικές διαδικασίες - από εκεί, με μια πρωτοφανή μεθόδευση, μέσα στις γιορτές των περασμένων Χριστουγέννων.
Και έτσι θεώρησε ότι «ξόρκισε το κακό» και ότι … «πάταξε την διαπλοκή και την διαφθορά μεγάλης κλίμακας» στο Χαλάνδρι!!!
Του είπαμε τότε να μην «φαντασιώνεται περίεργα» με την εξουσία και ότι θα έπρεπε να γνωρίζει ότι δεν είναι δημοκρατικά επιτρεπτό να αποδίδει μόνος του δικαιοσύνη, γιατί υπάρχει και η συνταγματικά προβλεπόμενη τακτική Δικαιοσύνη, η οποία, παρά τις σχεδόν συστηματικές επιθέσεις που δέχεται τον τελευταίο καιρό από νυν και πρώην συντρόφους του, συνεχίζει να στέκεται αγέρωχη στο ύψος της, πλήρως νομιμοποιημένη στην συνείδηση των πολιτών.

Έτσι και έγινε!

Το Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου, με την υπ’ αριθμόν 10/2017 απόφασή του (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων), ακύρωσε το πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής του Δημάρχου Σίμου Ρούσσου διότι, όπως ειδικότερα έκρινε με προοδευτική αντίληψη και επιστημοσύνη η Ειρηνοδίκης Χαλανδρίου, με την έκδοση και την αναγκαστική εκτέλεσή του, ο Δήμαρχος Χαλανδρίου παραβίασε την αρχή της αναλογικότητας, αλλά και διότι εμείς ουδέποτε υπήρξαμε αυθαίρετοι καταληψίες (το ακούς Δήμαρχε;), αφού έχουμε εγκατασταθεί στην «υπόγα» μετά από σχετική νόμιμη απόφαση του Δήμου, που μας παραχωρεί την χρήση για αόριστο χρονικό διάστημα.

Αυτήν την απόφαση ο Δήμαρχος Συμεών Ρούσσος και οι συνεργάτες του ή δεν την γνώριζαν (περιέργως άραγε;), ή δεν ήθελαν να την γνωρίζουν.
Και τα δύο είναι μεμπτά, όταν ασκείς δημόσια εξουσία.
Κύριε δήμαρχε, θα σας μιλήσουμε πρακτικά.
Η μισή αλήθεια είναι ένα κανονικό ψέμα.
Περαιτέρω, αποδεχθείτε (ποτέ δεν είναι αργά) ότι μεταξύ του επιδιωκόμενου σκοπού και του λαμβανόμενου μέτρου, πρέπει να υπάρχει αναλογική σχέση.
Αλλιώς «φουντώνει» η αλαζονεία της εξουσίας, καθ’ υπέρβαση της δημοκρατικής αρχής, και χάνεται το μέτρο, στα καλά καθούμενα.
Κύριε Δήμαρχε, πριν από 2,5 χρόνια είχατε εξαγγείλει, μεταξύ άλλων πολλών, ότι θα αδειοδοτούσατε άμεσα τα αθλητικά κέντρα του Χαλανδρίου, που δεν είχαν άδεια οικοδομής, άδεια λειτουργίας, ή και τα δύο μαζί.
Ενώ το «ταξίδι σας» έχει φτάσει στη μέση του - πριν από λίγες ημέρες συμπληρώθηκαν 2,5 χρόνια από τότε που αναλάβατε την εξουσία – φτάνετε τώρα στο σημείο να απαγορεύετε (!) την χρήση του κλειστού γυμναστηρίου «ΜΑΡΚΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ», που φέρει το όνομα του αείμνηστου αυτοδιοικητικού, αδελφού του διαπρεπούς δημοσιογράφου Γιώργου Παπαδάκη, γιατί δεν προκάνατε να το … αδειοδοτήσετε!
Πριν από λίγες ημέρες συμπληρώθηκε ένας χρόνος χωρίς νερό στο (μη εισέτι αδειοδοτημένο) αθλητικό κέντρο της οδού Αποστολοπούλου.

Σας το υπενθυμίσαμε και μας … καταγγείλατε για την … ολιγωρία σας!
Και πόσα ακόμα υποσχεθήκατε (και η ελπίδα ακόμα έρχεται) … !

Πρόσφατα ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και (μέχρι πρότινος) Αθλητισμού του Δήμου Χαλανδρίου κ. Σέργιος Γκάκας δήλωσε δημόσια ότι έχετε ξοδέψει 1,5 εκατομμύριο ευρώ για τον αθλητισμό της πόλης!
Πώς γίνεται όμως ο αθλητισμός στο Χαλάνδρι να μην έχει «μαντήλι για να κλάψει»;
Ο ίδιος αντιδήμαρχός σας, που έπαιξε «πρωταγωνιστικό» ρόλο στην υπόθεση της βίαιης αποβολή μας, έχει δηλώσει στο facebook, στον «τοίχο» του "Διαλόγου για το Χαλάνδρι", στις 7.10.2016:
« Ο κατήφορος έχει τη γοητεία του (τι να εννοεί άραγε ο ποιητής;) αλλά εμείς έχουμε διαλέξει τον ανήφορο».
Δήμαρχε, μπορεί να λέτε ότι έχετε διαλέξει τον ανήφορο αλλά προσέξτε, γιατί μετά τον ανήφορο υπάρχει πάντα ο κατήφορος.

Ελπίζουμε να χαρείτε την «γοητεία» του, κατά του αντιδημάρχου σας «το ανάγνωσμα» … !
Υ.Γ. 1: Ακόμα περιμένουμε την απάντηση του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, μετά την επιστολή που του στείλαμε τα περασμένα Χριστούγεννα.
Υ.Γ. 2: Ευχαριστούμε θερμά τον δικηγόρο μας κ. Νίκο Λαγαρία, γι’ αυτήν την περήφανη νίκη απέναντι στον αυταρχισμό της εξουσίας.
Υ.Γ. 3: Συνημμένη, για την ενημέρωση των αναγνωστών σας, η υπ’ αριθμόν 10/2017 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων), που μας δικαιώνει.

Για το Πρότυπο Αθλητικό Κέντρο Χαλανδρίου
Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Τζήμος
(ένας ΑμεΑ που θα συνεχίζει να παλεύει, από το αναπηρικό καροτσάκι, για ισότιμη πρόσβαση στην κοινωνική ζωή του Χαλανδρίου)
ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ

- «Καταγγελία: Ο δήμος Χαλανδρίου “ξεσπιτώνει” Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ» (http://www.aftodioikisi.gr/…/katangelia-o-dimos-xalandriou…/)
-
- «Απέδωσε μόνος του δικαιοσύνη ο δήμαρχος Χαλανδρίου (http://www.stinplatia.gr/2017/01/blog-post_466.html)
- «Ο Δήμος αφαιρεί τα περιουσιακά στοιχεία του ΠΑΚ Χαλανδρίου!» (http://www.myxalandri.gr/…/9552-symvainei-tora-o-dimos-afai…)
- «ΠΑΚ Χαλανδρίου: Δυο μέτρα και δυο σταθμά απέναντι στα αθλητικά σωματεία» (http://enypografa.gr/?p=127408)
- «Χαλάνδρι: ένας χρόνος χωρίς νερό στο Πρότυπο Αθλητικό Κέντρο» (http://www.aftodioikisi.gr/…/xalandri-ena-xrono-xoris-nero…/)
- «ΠΑΚΧ: Δύο χρόνια προσπαθείτε να αδειοδοτήσετε τα αθλητικά κέντρα κ. δήμαρχε» (http://enypografa.gr/?p=132650)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου