Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΒΑΣ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ:  "Εάν δεν μπορείς να κοιτάξεις τα παιδιά της πόλης σου, της πατρίδας σου στα μάτια, παραιτείσαι από την πολιτική."

Η "απάντηση" των αυλικών του Δημάρχου - άρα και του ίδιου - σε συνομιλητές τους για την κριτική που κάνουμε για τους παιδικούς σταθμούς βασίζεται στο γνωστό και δοκιμασμένο "έλα μωρέ, κάνει αντιπολίτευση", "είναι θυμωμένος για την ΦΛΥΑ" (ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ - ΕΧΩ ΝΕΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΛΥΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΩ ΟΤΑΝ ΞΕΔΙΠΛΩΘΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ, ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΔΙΠΛΩΘΕΙ) αλλά και το "πολιτικό" "ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚΟΣ και θέλει να μεταφέρει το θέμα από τις ευθύνες της κυβέρνησης" (ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!).

Αναδημοσιευουμε λοιπόν σήμερα άρθρο του olympia.gr για την πολιτική του γνωστού πράσινου κομματόσκυλου (ο χαρακτηρισμός "πράσινο κομματόσκυλο" είναι γνωστός σε κάποιους στον δήμο), Βασίλη Μιχαλολιάκου στον Δήμο Πειραιά για το ίδιο θέμα.

ΧΑΙΡΕΤΕ!

Ο Πειραιάς δείχνει τον δρόμο της πολιτικής υπερηφάνειας: Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Σεπτεμβρίου 6, 2011

http://olympiada.files.wordpress.com/2011/09/mixaloliakos.jpg?w=263&h=327
Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος
12 Οκτώβρη 2009 (για το πρόγραμμα συνδυασμού): Δεν θα υπάρχει στο μέλλον παιδί Πειραϊκής οικογένειας, είτε είναι δημότης του Πειραιά είτε μένει στον Πειραιά, που να έχει ανάγκη από βρεφικό ή παιδικό σταθμό και να μην βρίσκει μια θέση

Πειραιάς, 9.2011: Δεν υπάρχει παιδί του Πειραιά εκτός σταθμών.

Την ίδια στιγμή που χιλιάδες παιδιά στους μεγάλους δήμους μένουν εκτός παιδικών και βρεφικών σταθμών… Την ίδια ώρα που η κοινωνική πολιτική είναι σημαντικότερη από ποτέ, Την ίδια στιγμή που “λεφτά υπάρχουν” όχι όμως για τα παιδιά αλλά για gay party και πεντάστερα συμβούλια…
…ο Πειραιάς εξακολουθεί να καλπάζει αποτελώντας σημείο αναφοράς πολιτικής αξιών και όχι αξιωμάτων. Ποτέ άλλοτε δεν έχει υπάρξει παρόμοια αναμόρφωση πόλης, τουλάχιστον στη νεώτερη αυτοδιοικητική ιστορία.


Ποτέ άλλοτε πολιτικός συνδυασμός δεν παρέδωσε τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρόνο.
Και όλα αυτά χωρίς επάρσεις και πολιτικάντικους κομπασμούς. Με έναν πολιτικό κώδικα αξιών που αποτελεί την απάντηση στην πολιτική των δικαιολογιών, της αποφυγής, της συστημικής ιδιοτέλειας.
Αυτό άλλωστε αντικατοπτρίζεται στα λόγια του ίδιου του δημάρχου: Εάν δεν μπορείς να κοιτάξεις τα παιδιά της πόλης σου, της πατρίδας σου στα μάτια, παραιτείσαι από την πολιτική.΄
Όπως άλλωστε γράφαμε στις 6 Ιουνίου, όταν ο Μιχαλολιάκος έκανε πράξη την στήριξη των παιδιών του Πειραιά:
“Την ώρα που τα πάντα στην Ελλάδα ισοπεδώνονται με πρόσχημα την οικονομική κρίση, την ώρα που το καθεστώς της υποτέλειας στερεί ακόμα και την ελπίδα από τα Ελληνόπουλα αλλά μοιράζει αφειδώς χρήμα σε σκοτεινούς διαδρόμους πολιτικής διαπλοκής, ο Πειραιάς συνεχίζει να αποτελεί τον φάρο εξόδου από την ηθική, οικονομική και πολιτική κρίση.
Αρκεί η πολιτική αποφασιστικότητα ενός ανθρώπου που έχει βάλει σκοπό την πραγματική επένδυση στο μέλλον της πόλης, στρέφοντας κάθε ενέργεια στην υπηρεσία των δημοτών, της οικογένειας, της νέας γενιάς.
Αυτές η εικόνα (κλικ) αποτελεί την έμπρακτη απάντηση του δρόμου της ελπίδας, απέναντι στον δρόμο της υποτέλειας και της μιζέριας. Πως είναι δυνατόν αυτά τα παιδιά να μην αγαπήσουν την πόλη τους, την πατρίδα τους, όταν αυτή στέκεται έμπρακτα δίπλα τους. Αυτά τα παιδιά θα είναι οι πολεμιστές του αύριο απέναντι στον κοινωνικό αυτισμό και τις λογικές της κάστας και της περιχαράκωσης. Αυτά τα παιδιά θα είναι που θα πουν ΟΧΙ στα μνημόνια, ΝΑΙ στην δημιουργία. Αυτά τα παιδιά είναι η ομορφιά και το μέλλον της πατρίδας. Και ο Πειραιάς είναι η απόδειξη για το πως εμφυτεύεται η κοιν�e89νική υπευθυνότητα, η συνεργασία και η αλληλεγγύη του μέλλοντος.
Όχι, δεν έχει το μαγικό ραβδάκι ο δήμαρχος. Έχει όμως την πολιτική αποφασιστικότητα για να λειτουργήσει υπέρ της πόλης και όχι της μικροπολιτικής. Υπέρ των πολιτών και όχι του πολιτικαντισμού και των αντικοινωνικών συμφερόντων.
Έτσι ευημερεί μία πόλη εξυγιαίνοντας τα δημοσιονομικά μεγέθη, πατάσσοντας την διαφθορά και ατενίζοντας το αύριο ανεξάρτητη, χωρίς πατρόνες.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου