Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε. "ΠΕΡΙΚΛΗΣ" - ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΟΣ!

Βιβλία
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Μέσα σʼ ένα ζοφερό περιβάλλον επιτέλους υπάρχει και ένα «ευχάριστο» νέο. Το Υπουργείο Παιδείας ανταποκρινόμενο στο πάγιο αίτημα μας για την απαλλαγή των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας από τη διαδικασία παραλαβής, διανομής και μεταφοράς των βιβλίων, έδωσε τελικά ριζική λύση στο πρόβλημα: Δεν έστειλε καθόλου βιβλία!!! Ταυτόχρονα υλοποιείται και η διακήρυξη του υπουργείου: Η τσάντα μπορεί πλέον να μένει στο σχολείο, έτσι κι αλλιώς θα είναι άδεια!!!
Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά της εκπαίδευσης που ανοίγουν τα σχολεία και δεν έχουν εκτυπωθεί ακόμη τα βιβλία. Η ανικανότητα του Υπουργείου να προγραμματίσει μια συνήθη διαδικασία που επαναλαμβάνεται κάθε χρονιά οδηγεί σε περαιτέρω υποβάθμιση την λειτουργία των σχολείων.
Η προτεινόμενη λύση περί φωτοτυπιών είναι ανέφικτη δεδομένου ότι τα οικονομικά των Σχολικών Επιτροπών είναι σε άθλια κατάσταση. Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές θα τρέχουν απεγνωσμένα να βρουν αβοήθητοι λύσεις.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, η οποία το τελευταίο διάστημα προκαλεί διαρκώς με τις δηλώσεις της, προσπαθεί να υποβαθμίσει το πρόβλημα, σαν να πρόκειται για ένα συνηθισμένο ασήμαντο γεγονός.
«Τώρα είναι ώρα ευθύνης για να δώσουμε λύσεις»!!!, δήλωσε η Υπουργός Παιδείας, στα Μ.Μ.Ε.
Όχι κ. Διαμαντοπούλου δεν είναι τώρα η ώρα της ευθύνης, ή ώρα της ευθύνης, η δική σας ώρα ευθύνης, ήταν πολλούς μήνες πριν, έτσι ώστε να βρίσκονται σήμερα τα βιβλία στα σχολεία. Σήμερα είναι η ώρα της απόδοσης ευθυνών και των παραιτήσεων.

Έξυπνο χιούμορ κι αξιοπρεπής κριτική

Οι εκπαιδευτικοί στο ύψος τους!

ΣτΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου