Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΟΒΑΡΟΙ! ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΕΙΜΕΘΑ ΣΟΒΑΡΟΙ ΚΥΡΙΟΙ!


Κανένα στοιχείο για απολύσεις υπαλλήλων δεν πρόκειται να στείλει ο Δήμος Τρίπολης

Το ζήτημα των απολύσεων υπαλλήλων στους δήμους, σύμφωνα με όσα προβλέπει το νέο μνημόνιο, συζητήθηκε εκτάκτως στο δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης. 
Στη συνεδρίαση παρόντες ήταν εκπρόσωποι των δημοτικών υπαλλήλων.Εκ μέρους τους, ο Σώστης Κοσκινάς είπε: «Ζητούμε από τα δημοτικά συμβούλια να πάρει απόφαση περί μη αποστολής οποιοδήποτε στοιχείου στην κατεύθυνση της απόλυσης συναδέλφων. Θέλουμε να εξουσιοδοτηθεί ο Δήμαρχος και με έγγραφη εντολή στο γραφείο προσωπικού να απαγορεύσει να φύγει από το δήμο οποιοδήποτε έγγραφο που έχει σκοπό την απόλυση δημοτικού υπαλλήλου.
Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους να μην γίνει καμία απόλυση και μετάταξη δημοτικού υπαλλήλου.
Έχουμε διαπιστώσει ότι κατά 99.99% δεν προκύπτει αυτή τη στιγμή πρόβλημα ούτε στο δήμο Τρίπολης, ούτε στα νομικά πρόσωπα, αλλά και σε όλο το νομό Αρκαδίας.
Φοβούμαστε πως από τις αρχές του χρόνου ότι θα συμπεριληφθούν και άλλες κατηγορίες υπαλλήλων. Δεν πρέπει να το αφήσουμε τώρα. Αργότερα, μπορεί να συμβεί. Οι εξελίξεις είναι τόσο ραγδαίες.
Η τρόικα ζητά ονομαστική κατάσταση. Να μη σταλεί κανένα στοιχείο υπαλλήλου ΙΔΑΧ».
Ο δήμαρχος Τρίπολης είπε ότι «σε έλεγχο που κάναμε με τη διεύθυνση προσωπικού, φαίνεται ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το Δήμο Τρίπολης».
Ο Δημήτρης Παυλής  είπε ότι «οι δήμοι υπολειτουργούν και δεν έχουμε κανένα λόγο να στείλουμε στοιχεία και συμφωνούμε να μην συναινέσουμε σε απολύσεις».
Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Νικολάου είπε ότι «η Κυβέρνηση υπερασπιζόμενη το κεφάλαιο δεν χτυπάει μόνο τους δημοτικούς υπαλλήλους. Στόχος είναι να τσακίσουν κάθε εργασιακό δικαίωμα. Είναι πολιτικές προγραμματισμένες εδώ και πολλά χρόνια. Δεν φτάνουν μόνο οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Θα αποτρέψει αυτή την κατάσταση μόνο η οργανωμένη εργατική πάλη».
Εν τέλει, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να μην σταλεί κανένα στοιχείο από το Δήμο Τρίπολης που θα διευκολύνει την απόλυση, τη διαθεσιμότητα ή μετάταξη υπαλλήλων του δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου