Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ




                                                    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ            11/7/13

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Χαλανδρίου καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την εκδήλωση των τελευταίων επεισοδίων, που εξελίχθηκαν στην πόλη μας και αφορούν στην καταστροφή της τζαμαρίας στο στέκι της Δημοτικής Παράταξης «Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» αναγράφοντας φασιστικά συνθήματα, καθώς και στην καταστροφή του περιπτέρου του Σύριζα Χαλανδρίου στην κεντρική πλατεία.
Η εκδήλωση τέτοιων περιστατικών βρίσκει  την καθολική αντίδραση των γονέων, που γνωρίζουμε πολύ καλά ότι  οι νεοναζιστικές συμμορίες είναι το «μακρύ χέρι του συστήματος» που θέλει να φιμώσει, να τρομοκρατήσει  και να καταστείλει με τους τραμπούκους του κάθε διαφορετική άποψη και κάθε ελευθερία έκφρασης.
Γι’ αυτό και κάθε προσπάθεια  παρόμοιων ομάδων  να δημιουργήσουν «πυρήνες φασιστικής δράσης» στα σχολεία της πόλης μας θα μας βρει απέναντί τους. Ο αγώνας των γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας  είναι αυτονόητο ότι ταυτόχρονα αποτελεί  και αγώνα για την υπεράσπιση  της ελευθερίας ,της αξιοπρέπειας, του δικαιώματος στη διαφορετικότητα, είναι  αγώνας για τα πολιτικά και κοινωνικά  δικαιώματα όλων .
Παλεύουμε για σχολεία «πυρήνες πολιτισμού και γνώσης», που θα διαμορφώνουν πολίτες με κρίση και αμφισβήτηση, πολίτες που γνωρίζουν την ιστορία και τους αγώνες του λαού μας ενάντια στους ναζιστές και ακριβώς γι’ αυτό δεν θα επιτρέψουν την επανάληψη παρόμοιων φαινομένων.
             

                                                         ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

  Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΛΙΤΣΑ ΓΑΛΑΝΗ – ΠΙΣΙΣΜΙΣΗ                                              ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου