Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Δ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΓΓ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ): ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΑΖΗ ΓΙΑ ΜΕΤEΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΤΗΜΑ


                                             



Αρνήθηκε - και πολύ καλά έκανε - ο ΓΓ της Περιφέρειας Αττικής κος Καλογερόπουλος να εξετάσει την πρόταση της παράταξης "Χαλάνδρι Αναγέννηση" του Νίκου Πανταζή, για μετεγκατάσταση του καταυλισμού στον ΧΕΥ της Αττικής οδού και στο οικόπεδο της Αναπαύσεως με την αυτονόητη προτροπή: "ΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ να αποφασίσει" Αυτό απαντάει εν ολίγης ο κος Καλογερόπουλος που δεν είναι βεβαίως δυνατόν να διαπραγματεύεται με κάθε δημοτική παράταξη χωριστά.

Κόλαφος οι επισυμάνσεις του:

"ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΣΩΣΤΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ"

"ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ"

Διαβάσε αναγνώστη μου την επιστολή Καλογερόπουλου με προσοχή:

Προς: Επικεφαλής Χαλάνδρι-Αναγέννηση κ. Ν. Πανταζή, δημ. Σύμβουλο κ. Γ. Σιδέρη

Αξιότιμοι Κύριοι,

Αναφορικά με το με αριθμό πρωτ. Φ 73521/13286/ 27-5-2013 έγγραφό σας με το οποίο μου διαβιβάζετε την πρότασή σας για το θέμα της προσωρινής μετεγκατάστασης των ΡΟΜΑ στο Χαλάνδρι, επάγομαι τα ακόλουθα.

Ο αυθαίρετος οικισμός Τσιγγάνων που είναι στο Δήμο Χαλανδρίου σε ιδιοκτησίες ιδιωτών επί δεκαετίες, δεν αντιμετωπίστηκε σωστά από τις δημοτικές αρχές του Δήμου Χαλανδρίου, προκειμένου να δοθεί κάποια λύση.

Διαχρονικά το πρόβλημα αντιμετωπιζόταν με ημίμετρα και μετατίθετο συνεχώς η επίλυσή του. Μετά τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, δικαιώθηκαν οι ιδιοκτήτες και διατάχθηκε η κατεδάφιση των αυθαιρέτων που κατέγραψε η Πολεοδομία.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έχει προβεί από πλευράς της σε κάθε νόμιμη ενέργεια. Ήμασταν πάντοτε σε επικοινωνία και συνεννόηση με το Δήμο με ανταλλαγή επιστολών τηλεφωνικές επικοινωνίες και συναντήσεις και ποτέ μέσω διαδικτύου, προκειμένου ο Δήμος να μας υποδείξει άλλο διαθέσιμο κοινόχρηστο αδιαμόρφωτο χώρο, διότι πρόκειται για προσωρινής μετεγκατάστασης.

Μάλιστα, προς γνώση σας, σας επισυνάπτουμε την με ημερομηνία 23-2-2012 και αριθμ. Πρωτ. Φ 73521/4583 επιστολή της Υπηρεσίας μας προς το Δήμο Χαλανδρίου προκειμένου να υποβληθεί από μέρους του πρόταση για το σκοπό αυτό καθώς και την αρνητική απάντηση που λάβαμε με ημερομηνία 15-3-2012 αρ. Πρωτ. 3700 (σχετ.1,2). Κατόπιν τούτου η Υπηρεσία μας, μη έχοντας άλλη επιλογή, όπως προβλέπεται, ζήτησε άμεσα από το Υπουργείο Οικονομικών - Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, χώρους για την προσωρινή μετεγκατάσταση.


ΣΧΟΛΙΟ ΑΓΓΕΛΟΥ ΝΤΑΒΙΑ: 

Έχουμε πολύ έγκυρες πληροφορίες  για τις εξελίξεις του θέματος αλλά δυστυχώς δεν έχουμε αποδεσμευτεί από την πηγή μας για δημοσιοποίηση. 

Και όλοι ξέρουν ότι οι πηγές μας προστατεύονται με ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΛΑΒΕΙΑ.

Αλλά είναι βέβαιο ότι ετοιμάζονται νέα επεισόδια  στο σήριαλ, εν μέσω .... δεκαπενταύγουστου που είναι παχιές και οι μύγες.

Επειδή όμως έχουμε γνώση για το τι παίζεται στο παρασκήνιο αλλά και βεβαιότητα για την - εκ νέου - κατάληξη επιτρέψτε μας να επιμείνουμε - ίσως λίγο μονότονα και ενοχλητικά για κάποιους σε ..... ΑΥΤΟ:

ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ

.... το οποίο απευθύνουμε ΣΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΣΙΑ και προς το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας, όλες τις παρατάξεις για διάλογο, ΤΩΡΑ. Και υπάρχει λόγος για το ΤΩΡΑ.

Σας ενημερώνουμε ότι εξετάσαμε ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΊΨΑΜΕ το ενδεχόμενο να ζητήσουμε και εμείς επικοινωνία με τον κο Καλογερόπουλο, όχι βεβαίως γιατί δεν σεβόμαστε τον θεσμικό του ρόλο αλλά επειδή μια τέτοια κίνηση θα ήταν και από εμάς κίνηση περαιτέρω απαξίωσης του - έτσι και αλλιώς - καταβαραθρωμένου κύρους του δημοτικού συμβουλίου του δήμου μας που πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να συζητήσει και να καταθέσει άποψη για το θέμα αλλά και απαξίωση των άλλων τοπικών φορέων και δυνάμεων της πόλης, που για εμάς πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση ΛΥΣΗΣ στο θέμα.

Η θερινή ραστώνη και τα μπάνια των αιρετών δεν μπορεί να είναι άλλοθι για κορυφαία θέματα, ειδικά αν χρησιμοποιούνται ως επιλεκτικές δικαιολογίες για "χρήσιμη αδράνεια" εν όψει προγραμματιζόμενων δράσεων ... και ο νοών νοείτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου