Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ

Αναγνώστη μου θέλω να προσέξεις δυο σκέψεις σήμερα που τελικά εσύ θα αξιολογήσεις.

Την Δευτέρα στο δημοτικό συμβούλιο θα παρθούν τρεις αποφάσεις - όπως τις βλέπεις σε προηγούμενη ανάρτηση της Πλατείας με την πρόσκληση του δημοτικού συμβουλίου.

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ και μεταφέρονται οι εργαζόμενοι στον δήμο.

Το ζήτησαν και οι εργαζόμενοι θεωρώντας ότι έτσι θα προστατευτούν από τις απολύσεις που έρχονται ΠΑΛΙ στην αυτοδιοίκηση.

Έκαναν μια απλοϊκή σκέψη: "Αφού ακούγεται ότι θα απολύσουν από τα νομικά πρόσωπα θα ζητήσουμε να μας πάνε στον οργανισμό του δήμου και θα γλυτώσουμε."

Στην εποχή του μνημονίου κάθε κοινωνικά ευαίσθητος άνθρωπος που ζει μέσα στην κοινωνία και βιώνει στο πετσί του την κρίση - σε αντίθεση με όσους είναι βολεμένοι και αναζητούν τρόπους να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα για να μην χαλάσει η βολή τους - που έχει δημόσιο βήμα, δημόσιο λόγο και κάποια δυνατότητα παρέμβασης, ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΑ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να βάζει άλλες προτεραιότητες στην πάντα και να ομιλεί για ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ και ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ των οποίων οι σχεδιασμοί για μια αξιοπρεπή ζωή πάνε περίπατο.

Όσοι μας έχουν παρακολουθήσει διαχρονικά γνωρίζουν ότι αυτή η πρόθεση της διοίκησης  - για κατάργηση των νομικών προσώπων - δεν μας βρίσκει απλά αντίθετους. ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΜΑΣ - που είναι υπαρκτοί, είναι ώριμοι, είναι εφαρμόσιμοι, ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ.

Όμως παρακολουθούμε το θέμα ψύχραιμα (ναι όταν υπάρχουν θέματα ουσίας είμαστε ψύχραιμοι - αλλά αυτό δεν το χρωστάμε να το επιδείξουμε, ούτε να το αποδείξουμε σε κανένα προβοκάτορα.)

Και το παρακολουθούμε ψύχραιμα, διότι ΠΡΙΝ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ οφείλουμε να συμπαρασταθούμε ΣΕ ΑΓΩΝΙΟΥΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ εργαζόμενους και να το ιεραρχήσουμε αυτό πρώτο και μετά το .... ψώνιο μας.

Λοιπόν αναγνώστη μου οι εργαζόμενοι οδηγήθηκαν σε αυτή την πρόταση από την κυρίαρχη αντίληψη στον δήμο, με την οποία είναι γνωστό ότι ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ.

Κατάργηση των Νομικών Προσώπων και μεταφορά τους στον δήμο ως μέσο να ισχυροποιήσουν την θέση τους απέναντι στον ... Ράιχενμπαχ και τον Κυριάκο και επειδή τα νομικά πρόσωπα δεν μπορούν να σταθούν αυτοτελώς διότι έχουν ελλείψεις προσωπικού που δεν μπορούν να καλυφθούν από την απαγόρευση προσλήψεων.

ΟΚ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ!

Εμείς οι "λαίκιστές" αναγνωρίζουμε στον άλλο το δικαίωμα να αποφασίζει για την τύχη του και να τους συμπαραστεκόμαστε χωρίς να του κουνάμε το δάκτυλο.
Μας λένε ότι το κάνουμε για τα κουκιά.
Μπορεί. Είναι η μια εξήγηση.
Αλλά μπορεί να το κάνουμε γιατί είμαστε ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ και όχι πολύ ΕΓΩΠΑΘΕΙΣ ΞΕΡΟΛΕΣ.

Επίσης θα ήθελα να προσθέσω ότι δεν ξέρω τι θα προσέθετε σήμερα περισσότερα κουκιά στο σακούλι αν προτάσσαμε αυτό:

Να συμπαρασταθούμε σε μερικούς υπαλλήλους που έχουν διοριστεί από άλλους ή να ΚΛΆΨΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ (όπως πραγματικά θέλουμε) ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟΥ που είναι Η ΝΕΟΤΕΡΗ ΧΡΥΣΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ και να ρίξουμε και ένα χεστήριο στους "βολεμένους δημόσιους υπάλληλους" που πουλάει κι όλας.  "Αλλά δεν πιστεύουμε σε τίποτα", οπότε μένουμε στο πλευρό τους για τα ....κουκιά.

Συμπαραστεκόμαστε λοιπόν στους εργαζόμενους και το αίτημά τους. Νομικά Πρόσωπα ξαναφτιάχνονται, ζωές όχι.

Οι εργαζόμενοι άκουσαν τους πολλούς δημοτικούς παράγοντες που τους είπαν ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση για τις ζωές τους λοιπόν με πρώτο τον .... πρώτο πολίτη κο Κουράση (αλλά και όλους τους συμμάχους του).

ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗ και παρατάξεις της ελάσσονος έχουν τοποθετηθεί αρκετές φορές υπέρ της αχρηστίας των Νομικών Προσώπων και μάλιστα κάποιοι έχουν αρθρογραφήσει αρκετά υπέρ αυτής της άποψης.
"ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ". Μόνιμη επωδός.

Ίσως μόνο ο Κώστας Παττακός και εμείς έχουμε διατηρήσει σοβαρές επιφυλάξεις στην ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ.

Τέλος πάντων αυτό δεν είναι της ώρας.

Αυτό που είναι της ώρας είναι να διατυπώσουμε δυο τρεις σκέψεις και να δώσουμε μια ΚΡΙΣΙΜΗ πληροφορία για να τις λάβουν υπόψιν τους οι εργαζόμενοι, αλλά και να μην μας λένε μετά .... "λαϊκιστές" ή ότι μιλήσαμε μόνο κατόπιν εορτής.

Διότι οι "λαϊκιστές, παλαιοκομματικοί της δεκαετίας του 50" δεν εκφράζουν επιφυλάξεις, ούτε ΣΥΜΒΆΛΛΟΥΝ στον προβληματισμό αναλαμβάνοντας ρίσκα επιβεβαίωσης ή διάψευσης. Χτυπάνε πλατούλες γελαστοί, λένε "εμείς είμαστε μαζί σας" και τέλος.

ΛΟΙΠΟΝ:

1. Δεν υπάρχουν  θέσεις στον οργανισμό του δήμου για να μεταφερθούν οι εργαζόμενοι των Νομικών Προσώπων. 
ΣΤΟΝ ΙΣΧΥΟΝΤΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, όχι στις ασκήσεις επί χάρτου που βρίσκονται στα συρτάρια.
Την Δευτέρα λοιπόν θα ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ και θα ληφθεί απόφαση να μεταφερθούν εργαζόμενοι.
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ;

Σε τι λούκι μπαίνετε; Σε τι λούκι σας έβαλαν;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΕΡΑΝΕ ΠΡΩΤΑ - Ή ΜΑΖΙ, ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟ "ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ" όπως λένε, που προβλέπει αντίστοιχες θέσεις ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΕΙΝΑΙ "ΑΣΚΗΣΗ ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ";

Διότι εμείς θέλουμε να το ξεκαθαρίσουμε: ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ - το ξαναγράφω για να μην αρχίσουν τις μαλακίες ότι τα βλέπουμε όλα μαύρα.

Αλλά τον Φούχτελ τον ρωτήσατε αν θα τον εγκρίνει;
Διότι - το ασήμαντο δια το μέλλον μας δίλημμα ΜΝΗΜΟΝΙΟ - ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟ - θα βγει και εδώ μπροστά σας.
ΔΙΟΤΙ - λέω εγώ ο μαυρόγατος - ότι μπορεί (ΜΠΟΡΕΙ ΛΕΩ - ΔΕΝ ΠΡΟΕΞΟΦΛΩ) να μην εγκριθεί οργανισμός που προβλέπει αύξηση μονίμων θέσεων εργασίας σε δήμους, την ώρα που θα απολύσουν 12500 και ο στόχος είναι Η ΣΥΡΡΊΚΝΩΣΗ (εκτός αν και αυτό το λέμε εμείς και δεν ισχύει).

Αλλά και να εγκριθεί - ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΓΚΡΙΘΕΙ;

Και μέχρι να εγκριθεί, αν εγκριθεί;

Θα έχουν καταργηθεί ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ τα νομικά πρόσωπα - γιατί αυτό θα το κρατήσουν οι μάγκες του μνημονιακού κόλπου, αφού τους βολεύει σε κάθε περίπτωση - και οι εργαζόμενοι δεν θα μεταφερθούν στον δήμο (τουλάχιστον όχι άμεσα, στην ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ).

ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;
ΣΑΣ ΠΙΑΣΑΝΕ ΜΗΠΩΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΝΈΣΑΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ;

Για να σας "στηρίξουν" (και καλά) όσοι ήθελαν την κατάργηση των νομικών προσώπων για να κάνουν ... οικονομία;

Ποια οικονομία; ΑΦΟΥ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.
Πού υπάρχουν δωρεάν παροχές προς τους δημότες;
Στον Αθλητισμό, στον πολιτισμό, στα ΚΑΠΗ με τις εκδρομές, στους παιδικούς σταθμούς; ΠΟΥ;

ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΜΕ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΝΤΑΒΙΑΣ SPEAKING ΨΑΞΤΕ ΤΟ, γι' αυτούς που σας λένε ότι δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς:

ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ 8ΜΗΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ  !!!!

Δεν σας τα λένε αυτά γιατί ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ - ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ,

Ρωτήστε ΣΗΜΕΡΑ την ΠΟΕ ΟΤΑ για να επιβεβαιώσετε την πληροφορία που σας δίνουμε.

Ως παράδειγμα αναφέρουμε ότι στον Δήμο Καισαριανής - όπου ζητήθηκαν 12 συμβάσεις για τον Αθλητικό Οργανισμό, για κάλυψη αναγκών λειτουργίας - ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ 16, 4 παραπάνω δηλαδή.

Και εγκρίθηκαν διότι οι υπηρεσίες που παρείχαν ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ άρα δεν εμπίπτουν στην ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ.

Αλλά εκεί, σε άλλους δήμους,  δεν υπάρχει φαίνεται ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΔΩ.

Που τελικά μπορεί καν να μην είναι ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ (αφού εγκρίνονται οι θέσεις όπως λέει η ΠΟΕ ΟΤΑ σε ανταποδοτικές θέσεις άρα δεν υπάρχει μνημονιακό κόλλημα) αλλά είναι ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΤΕΡΗ - ΠΙΟ ΑΚΡΑΙΑ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΕΘΡΗ και από το ... μνημόνιο.

Η μπαμπουινοθεωρία λοιπόν ότι "δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα νομικά πρόσωπα καλά γιατί λείπει το αναγκαίο προσωπικό" ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ.

Είναι επικοινωνιακή δημιουργία για να οδηγήσει τελικά ..... ΝΑΙ! ΝΑΙ!

ΣΕ καμιά σύμβαση με κανένα ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. στην αρχή - για να καλυφθεί ιδεολογικά και η Κουρασική - και μετά από λίγο σε ιδιωτικοποίηση (τις ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ - έτσι όπως λειτουργούν ανταποδοτικά - ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ!

 Εμείς εκφράσαμε τις επιφυλάξεις μας και γίναμε πάλι κακοί.

Αλλά η κατάργηση των νομικών προσώπων την Δευτέρα, πέρα ότι είναι λάθος για την στρατηγική του δήμου και τους πολίτες φοβάμαι ότι θα αποδειχτεί ΛΑΘΟΣ ακόμα και για τον στόχο που υποτίθεται ότι εξυπηρετεί, την προστασία δηλαδή των εργαζομένων

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να διαψευστούν οι φόβοι μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου