Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ .... ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ



Με ένα δελτίο τύπου βγαλμένο από τις καλύτερες στιγμές της διοίκησης Κουράση η διοίκηση του δήμου δικαιολογεί - βεβαίως ΔΕΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΕΙ -  γιατί "το επόμενο διάστημα" θα βρωμίσουμε και ζητάει την κατανόησή μας.

"¨Έληξαν οι προηγούμενες συμβάσεις διμηνοπενταμηνοοκταμηνιτών και μέχρι να έρθουν οι επόμενοι - όταν εγκριθούν από τα υπουργεία - θα ξανακαθαρίσουμε την πόλη.

ΔΗΛΑΔΗ όσα έλεγαν και λέγαμε και εμείς για να τους ενθαρρύνουμε στα πρώτα τους βήματα - περί "καλής προσπάθειας που κάνει η διοίκηση στον τομέα της καθαριότητας" ήταν μπαρουφολογία.

ΔΗΛΑΔΗ όταν λέγαμε καλά λόγια για τον αντιδήμαρχο - που όντος αφιερώνει πολλές ώρες στο κτήμα - αλλά που κάνει το λάθος να πιστεύει ότι το ζήτημα είναι ΠΟΣΟΤΙΚΟ και αντιμετωπίζεται με .... ηρωισμούς των ολίγων εργαζόμενων  και όχι ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ  της υπηρεσίας και ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ, απλά εκφράζαμε την ... συμπάθειά και τον ειλικρινή σεβασμό μας στον αριστερό αγωνιστή, τον βασανισμένο στα κολαστήρια της ΕΣΑ, τότενες.

Αλλά τα σκουπίδια δεν μαζεύονται με καλές προθέσεις, αγώνες του παρελθόντος, δεν μαζεύονται με το συνεχές "βάλτε πλάτη" στους εργαζόμενους ούτε με τα επικοινωνιακά τερτίπια και με το "τσάι και την συμπάθεια" .

Η αλήθεια για την καθαριότητα είναι γνωστή χρόνια τώρα: ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΟΚΤΩ ΜΗΝΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ!

Ανεξαρτήτως αντιδημάρχου.

Αφού κανένας αντιδήμαρχος, καμία διοίκηση τα τελευταία χρόνια ΔΕΝ ΑΦΙΕΡΩΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ, ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ και ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ της υπηρεσίας, τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού της, της οργάνωσης του χώρου της.

Αφού δεν έχουν γίνει επενδύσεις εδώ και πάνω από δέκα χρόνια, ενώ ο τελευταίος μόνιμος υπάλληλος στην καθαριότητα προσελήφθη πριν 16 χρόνια - σε λίγο συνταξιοδοτείται και αυτός.

Τα λέμε χρόνια, αλλά είμαστε "φωνή βοώντος εν τη ερήμω".

Και ένα χρόνο τώρα - σε μερικές μέρες συμπληρώνεται - η "πρώτη φορά αριστερά" (όπως σε βλέπω) διοίκηση του δήμου δεν έχει κάνει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ σε άλλη κατεύθυνση από την πεπατημένη των προηγουμένων στον τομέα της καθαριότητας: Τα πασαλείμματα και η ρουσφετολογία συνεχίζονται με τους ίδιους πρωταγωνιστές και νομείς, με αλλαγή όμως στα ποσοστά συμμετοχής.

ΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ: (γιατί εμείς ομιλούμε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ):

1. Δεν έχει προετοιμάσει νέο τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων - όπως κάλεσε τους δήμους να κάνουν η περιφέρεια Αττικής και οι περισσότεροι δήμοι του Βόρειου Τομέα Αττικής  ΗΔΗ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ.
Το Χαλάνδρι δεν είναι μέσα στους .... περισσότερους δήμους, βεβαίως.

2. Δεν έβαλε μπροστά διαδικασία διεκδίκησης ΜΟΝΙΜΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ.

Βλέπεις η διατήρηση του καθεστώτος της ρουσφετολογικής, χωρίς άλλων πλην των παραταξιακών, κριτηρίων επιλογής προσωρινά εργαζομένων - ομήρων, εν δυνάμει ψηφοφόρων, είναι γλυκιά αμαρτία για κάθε διοίκηση, ακόμα και αν είναι "πρώτη φορά αριστερά" (όπως έρχεσαι).

3. Για το θέμα του νέου χώρου της καθαριότητας δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα εκτός από την εγγραφή κωδικού στον προϋπολογισμό.

Κάθε χρόνο οι διοικήσεις του δήμου σου ζητούν την κατανόησή  σου ... για τέσσερις μήνες.
Και σου κάνουν μείωση των δημοτικών τελών κατά ... 6% αντί για 33% (αφού το ένα τρίτο του χρόνου ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ, δεν πληρώνουν τους μισθούς τους από τα - υποτιθέμενα - "ανταποδοτικά τέλη, δεν παράγουν ανταποδοτική υπηρεσία.

Δηλαδή σε κλέβουν κατά περίπου 25% τον χρόνο με πρόχειρες εκτιμήσεις.

Σε φορολογούν ΠΑΡΑΝΟΜΑ για λογαριασμό των πιστωτών, αφού τα διαθέσιμα του δήμου, με τα οποία θα γινόταν η επένδυση στην καθαριότητα, είδες τώρα που πήγαν με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, δεν στο λέμε εμείς οι γραφικοί και ψεκασμένοι. ΤΟ ΕΙΔΕΣ!

Και κάθε χρόνο - τέτοιες μέρες - για το πρόβλημα της καθαριότητας (ειδικά στο Κάτω Χαλάνδρι) φταίνε οι ΓΥΦΤΟΙ σύμφωνα με τα καθεστωτικά παπαγαλάκια.

Έτσι σου λέει το εκάστοτε δεύτερο πόδι του "κόλπου" για να θολώσει τις ευθύνες από το εκάστοτε πρώτο πόδι του που διοικεί.

Συμφωνούμε και εμείς.

ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ!


ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου