Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

Βούτσης: Δεν ανοίγει το χωροταξικόΔιαψεύδει όσα έχουν γραφτεί στον τύπο για αναδιάρθρωση του χωροταξικού στον Καλλικράτη και για την δημιουργία 1.000 δήμων σε συνέντευξη του ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Βούτσης στον «Αθήνα 9,84».
Ο κ. Βούτσης είπε συγκεκριμένα:
«Δεν είπα τέτοια πράγματα. Αυτά που έχουμε πει είναι πως ίσα - ίσα, δεν ανοίγουμε το χωροταξικό. Δηλαδή την αύξηση των Δήμων, διότι αυτό θα επικάλυπτε όλη την ουσιαστική κουβέντα. Ούτε κατά διάνοια εννοούμε ότι μπορεί να γυρίσουμε στο καθεστώς των χιλίων Δήμων», για να συμπληρώσει:
«Αυτό που είπαμε είναι ότι, ώριμες προτάσεις για νησιωτικούς και ορεινούς Δήμους, που μπορούν πράγματι να φτάσουν τις τριάντα, τις πενήντα, μπορεί στο τέλος όμως της συζήτησης να συζητηθούν και να νομοθετηθούν.
Δηλαδή ίσα - ίσα είναι σε αντίστροφη κατεύθυνση οι δηλώσεις που έκανα».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης απέδωσε το ψήφισμα του συνεδρίου σε εσωκομματικές αντιπαραθέσεις:
«Αρνητική έκπληξη ήταν αυτή η εξέλιξη. Δεν είναι καθόλου περίεργη, είναι πάρα πολύ κακή. Είναι συνδικαλισμός πολύ παλαιού τύπου. Πιστεύω ότι δεν εκφράζει τον κύριο Πατούλη προσωπικά και έχω λόγους να το λέω αυτό, διότι υπήρξε μία μεγάλη διένεξη ενδοπαραταξιακή μέσα στον ευρύτερο χώρο της Δεξιάς και της Κεντροδεξιάς και μέσα στο συνέδριο, που έχει σχέση και με αυτά που γίνονται στη Νέα Δημοκρατία και με κάποιους κυρίους εκ του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι είναι εκεί χωρίς να έχουνε κόμμα και αυτό τους κάνει πολύ νευρικούς. Και όλο αυτό οδήγησε σε αυτή την απόφαση. Η οποία δε λέει τίποτα. Τους είδε, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Είχαν ζητήσει να τους δει ο Πρωθυπουργός για να τους βεβαιώσει πως έχουμε ανάγκη. Τους είδε, βγήκαν πανευτυχείς, τους κάναμε όλες τις νομοθετικές ρυθμίσεις και τώρα λένε να πάμε να πούμε πως βρισκόμαστε εν κινδύνω. Κάτι πράγματα στα όρια του ακατάληπτου. Και λυπάμαι πάρα πολύ γιατί η αυτοδιοίκηση έτσι χάνει το κύρος της».

http://www.myota.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *