Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017

Επί 17 χρόνια λειτουργούσε παράνομη χωματερή στο Χαλάνδρι δίπλα στον καταυλισμό. Δεν ενοχλούσε κανέναν;;;;

 

Είναι πραγματικά απίστευτο αλλά και ενδεικτικό της υποκρισίας της κοινωνίας μας.

Επί 17 χρόνια λειτουργούσε παράνομα μια μίνι χωματερή​, ακριβώς στην ανατολική πλάτη του καταυλισμού των τσιγγάνων στο Πεύκο Πολίτη.

Για τα main stream μέσα η χωματερή βρισκόταν μόλις 50 μέτρα από τον σταθμό Μετρό Νομισματοκοπείο.

17 χρόνια όμως οι mainstream - μέσα και γείτονες - δεν ενοχλήθηκαν από την χωματερή ενώ φούρμαζαν για τους τσιγγάνους, τον καταυλισμό και την "υγειονομική βόμβα" του καταυλισμού.

Η επιχείρηση ενοικίασης κάδων και κοντέινερ για μπάζα λειτουργούσε εκεί με άδεια από την Αποκεντρωμένη, χωρίς βέβαια να έχει άδεια να αδειάζει τα κοντέινερ με τα μπάζα εκεί.
Πολύ περισσότερο να αδειάζει εκεί κανονικά σκουπίδια, ληγμένα τρόφιμα κλπ
Έλεγξε κανείς από την Αποκεντρωμένη; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!
Φώναξε κανείς από τους γείτονες; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!

Για όλα τους έφταιγαν οι Τσιγγάνοι. Ποτέ οι γύφτοι.

Επρόκειτο για μια πραγματική υγειονομική βόμβα μέσα σε κατοικημένη περιοχή αλλά ήταν "σκεπασμένη" πίσω από τον καταυλισμό.

Ο Δήμος Χαλανδρίου​ την ξήλωσε την περασμένη Κυριακή, ενώ ο ιδιοκτήτης της συνελήφθη δικάζεται σήμερα


Τα γεγονότα

Την  περασμένη Κυριακή 23 Απριλίου συνεργείο του Δήμου Χαλανδρίου υπό τον δήμαρχο Σίμο Ρούσσο μαζί με κλιμάκιο του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας  της Ελληνικής Αστυνομίας έκανε έφοδο σε ακίνητο επί της Μεσογείων 355 - 50 μέτρα από το Μετρό Νομισματοκοπείο. Είχε προηγηθεί την προηγούμενη αυτοψία των αντιδημάρχων κκ  Έλενας Χριστούλη και Κώστα Γερολυμάτου μετά από καταγγελίες περίοικων για αφόρητη δυσοσμία, καθώς και για στρατιές… ευτραφών αρουραίων.
Αυτό που αντίκρισε το κλιμάκιο Δήμου-Αστυνομίας ξεπέρασε και την πλέον νοσηρή φαντασία. Πίσω από τη  μάντρα ύψους 6 μέτρων λειτουργούσε ανεξέλεγκτη παράνομη χωματερή στην οποία εναποτίθεντο μπάζα και ληγμένα τρόφιμα. Η κατάσταση που είχε διαμορφωθεί παραβίαζε κατάφωρα τους κανόνες δημόσιας υγιεινής, πόσο μάλλον που η χωματερή λειτουργούσε μέσα σε κατοικημένη περιοχή.
Τελικά μετά από μήνυση που υπέβαλε ο Δήμος Χαλανδρίου, ο σαρανταεφτάχρονος ιδιοκτήτης της χωματερής συνελήφθη από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Προστασίας της ΕΛΑΣ και δικάζεται σήμερα. Μετά την έφοδο, ο ιδιοκτήτης υποχρεώθηκε να αδειάσει τη χωματερή, ενώ ο Δήμος εκτελεί πρόγραμμα μυοκτονίας στην ευρύτερη περιοχή.

Πληροφορίες για το άρθρο από την πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ., το ρεπορτάζ του NEWPOST όπου ο δημος διέρευσε τις φωτό που τραβήχτηκαν από το γερανοφόρο όχημά του,  με το οποίο διαπιστώθηκε τι συνέβαινε πίσω από την μάντρα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *